Log in
updated 8:23 PM CDT, Sep 25, 2017
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2017

Δημόσιο ευχαριστήριο του Ιρφάν Μεχμεταλή προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Ως κάτοικος του οικισμού Μάνταινα νιώθω την ανάγκη τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλων των συγχωριανών μου να ευχαριστήσω δημόσια τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα έξω από το χωριό μας. Είναι παραπάνω κι από βέβαιο πως η έγκαιρε επέμβαση τους απέτρεψε μια τεράστια καταστροφή. Τους εύχομαι δύναμη και υγεία για να συνεχίσουν να δίνουν το παρόν εκεί που οι πολίτες τους χρειάζονται. 

Ιρφάν Μεχμεταλή    

 

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Όμηρος του κ. Καμμένου, ο κ. Τσίπρας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας με την σημερινή αμήχανη εμφάνισή του αποδείχτηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός. 

Όμηρος του κ. Καμμένου. 

Εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο - πάνω στον ενθουσιασμό του - να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου. 

Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, Υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες. 

Όποιος είδε σήμερα το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το αίτημα Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Πάνο Καμμένο

Κύριες και κύριοι βουλευτές, 

Κύριε Πρόεδρε, η συζήτηση έχει ξεκινήσει στις 11:20. Είναι 14:30, τρεις ώρες και δέκα λεπτά. Και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας - εξ ‘ όσων γνωρίζω - έχει εισέλθει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου για λίγα μόλις λεπτά. Το επισημαίνω, διότι είναι τουλάχιστον παράδοξο να εγκαλείται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και να ζητείται η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την περίπτωσή του και να μην βρίσκεται στην αίθουσα καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης και να παρακολουθεί όλους τους ομιλητές. Ελπίζω ότι, τουλάχιστον στην πορεία της δικής μου ομιλίας, να παρευρεθεί ή έστω να την παρακολουθεί από το κλειστό κύκλωμα.

Με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η Νέα Δημοκρατία θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Αυτονόητο τόσο πολιτικά, όσο και θεσμικά, όσο τελικά και ηθικά. Μιλάμε για μια υπόθεση για την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών. Σοβαρές ενδείξεις για κατάχρηση εξουσίας με χειραγώγηση της Δικαιοσύνης με πιθανό σκοπό την εξυπηρέτηση σκοτεινών πολιτικών και άλλων επιδιώξεων. 

Ως Νέα Δημοκρατία δεν σπεύδουμε να καταδικάσουμε κανέναν εκ των προτέρων. Ζητάμε, όμως, και να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Ζητάμε να ελεγχθούν σε βάθος πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες και επικίνδυνες. Ζητάμε να μην κακοποιηθούν άλλο οι δημοκρατικές λειτουργίες για χάρη πολυσυζητημένων και αμφιλεγόμενων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών. Ζητάμε, πολύ απλά, να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί απέναντι στο αυτονόητο. Προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση. Προτιμά την καρέκλα της εξουσίας από την προστασία του κύρους των θεσμών και της ομαλής λειτουργίας τους. Προτιμά να υπερασπιστεί πάση θυσία την πολιτική συμπαιγνία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Μια συμπαιγνία με κόστος που πληρώνει ακριβά η χώρα και μάλιστα με ορίζοντα που υπερβαίνει τη θητεία αυτής της συγκυβέρνησης. Αλλά ακόμη και μια πολιτική συμπαιγνία έχει τα όριά της. 

Φάνηκε πρόσφατα με την τροπολογία που αναγκάστηκε ο κ. Κοντονής να αποσύρει. Το έκανε όταν αντιλήφθηκε ότι θα την καταψήφιζαν οι ΑΝΕΛ, αλλά ότι θα την καταψήφιζαν και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Όχι κατ’ ανάγκη γιατί διαφωνούσαν με την τροπολογία, αλλά για να αναδείξουν την πολιτική ευτέλεια της ετερόκλητης κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά. Και ότι θεωρείτε φυσιολογικό το να παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Ή το να επιτίθεστε στη Δικαιοσύνη, όταν οι αποφάσεις της δεν σας εξυπηρετούν. Ξέραμε ότι δεν έχετε καμία δυσκολία να στοχοποιείτε όποιον σας ενοχλεί μέσω του φιλικού σας Τύπου και παραδημοσιογραφικών μηχανισμών και κυκλωμάτων. Ότι κατασκευάζετε, όχι μόνο fake news, αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου - το ομολόγησε, άλλωστε, με κυνικό τρόπο, ο κ. Βερναρδάκης - και τις διακινείτε μέσα από ένα παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και διορισμούς στο Δημόσιο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο Υπουργοί σας να υβρίζουν χυδαία τη Δικαιοσύνη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θεωρεί τη διάκριση των εξουσιών «θεσμικό εμπόδιο».

Στην πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου - θέλω να σας θυμίσω -  δώσατε κυβερνητική θέση πριν ακόμα κατέβει από την έδρα της. Δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Και πριν λίγες μέρες προχωρήσατε σε νέες επιλογές για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, παραλείποντας άξιους δικαστικούς, που κοσμούν το δικαστικό Σώμα. Το έχω πει ξανά και αισθάνομαι την ανάγκη να το πω άλλη μια φορά: Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του αδύναμου πολίτη. Το ανάχωμα σε κάθε αυθαιρεσία. Ο θεματοφύλακας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι τελικά η εγγύηση του Πολιτεύματος. Και αν κλονιστεί η εμπιστοσύνη σε αυτήν, κλονίζεται η εμπιστοσύνη στις ίδιες τις δομές της κοινωνίας μας. Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς στοιχειώδη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και σε όλα όσα διασφαλίζουν μια ευνομούμενη κοινωνία.

Είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της. Με το να αφήνουμε τους δικαστές απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους, αντί να παρεμβαίνουμε στο έργο τους. Ή να κάνουμε πώς δεν καταλαβαίνουμε, όπως κάνετε εσείς, όταν τα ονόματα δικαστών και εισαγγελέων αναρτώνται σε διάφορες ιστοσελίδες, που κάνουν βρώμικα και σκοτεινά παιχνίδια. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν όλα αυτά; Τί δείχνουν; Τελικά είναι προφανές. Το καταλαβαίνει και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Δείχνουν την αγωνία σας να κρατηθείτε στην εξουσία, ελέγχοντας κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. 

Εδώ και τρία χρόνια λέτε διαρκώς ψέματα βουλιάζοντας την χώρα, όχι μόνο σε οικονομική ύφεση, αλλά και σε πολιτική παρακμή. Δυστυχώς, όμως, επιμένετε να κάνετε το ίδιο και σήμερα. Τραυματίζετε το δημοκρατικό Πολίτευμα. Και είναι αυτός ένας ακόμα λόγος, που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού - όταν θα έρθει η ώρα - θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Με τέτοια νοοτροπία είναι λογικό η Κυβέρνηση να θεωρεί φυσιολογικό ότι ο Υπουργός Άμυνας της χώρας να συνομιλεί επανειλημμένως με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών. Και να επαίρεται επιπλέον για αυτό. Και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός όταν προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν ότι επιχειρήθηκε χειραγώγηση της δικαστικής έρευνας για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς ζητάμε κάτι απλό: Θέλουμε η παρέμβαση του κ. Καμμένου να εξεταστεί σε βάθος. Προκειμένου να δούμε αν πρόκειται απλά  για μια επιπόλαιη αντίδραση ενός παρορμητικού Υπουργού, όπως λένε τώρα κάποιοι από εσάς, ή για συνειδητή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Ή  μήπως το χειρότερο αν πρόκειται για πρωτοφανή σκευωρία με σοβαρές και σκοτεινές πολιτικές προεκτάσεις. Ο μόνος τρόπος για να το μάθουμε είναι να γίνει μια έρευνα μέσω μιας Εξεταστικής Επιτροπής.

Άλλωστε - όπως γνωρίζετε φαντάζομαι κ. Υπουργέ, όπως θα γνωρίζει και ο κ. Καμμένος και ο πρωθυπουργός - η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα στη Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει το Κοινοβούλιο βάσει του Συντάγματος για τα επόμενα βήματα, καθώς έκριναν οι εισαγγελικές Αρχές ότι οι κατηγορίες αυτές δεν μπορούν να ελεγχθούν. Έθεσαν, όμως, και την υπόθεση στο αρχείο, όπως έχουν κάνει για άλλες υποθέσεις.

Είναι μονόδρομος, λοιπόν, αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, να στηρίξετε την πρότασή μας και να μην αφήσετε αυτήν τη σκιά να πλανάται πάνω στον Υπουργό σας. Να μάθουμε ακριβώς τι είπαν δώδεκα φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη. Τι είπαν σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες συνολικής διάρκειας είκοσι ενός λεπτών ο Υπουργός Άμυνας της ελληνικής Δημοκρατίας με έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών. Ποιος ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για «να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας». Για λογαριασμό ποιου λειτούργησε; Ποιος κρύβεται από πίσω τους; Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν. 

Όπως πρέπει να απαντηθούν επιτέλους και τα τρία ερωτήματα που, από την πρώτη μέρα, έχω θέσει στον κ. Τσίπρα και ακόμα απάντηση δεν έχω λάβει. Τα επαναλαμβάνω μήπως ο κ. Τσίπρας φροντίσει να απαντήσει σήμερα: Είχε ο κ. Τσίπρας προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για την επαφή του με τον ισοβίτη; Είχε την έγκρισή του, ο κ. Καμμένος για να το πράξει; Έχει ο κ. Τσίπρας γνώση του τι ειπώθηκε μεταξύ τους; Ναι ή όχι; Τρία απλά ερωτήματα στα οποία αναμένω τρεις απλές απαντήσεις.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι. Το οφείλει και στους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό. Αν γνώριζε είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μια βαριά θεσμική εκτροπή. Αν δεν γνώριζε, τόσο καιρό που έχει αποκαλυφθεί η απαράδεκτη στάση του Υπουργού Άμυνας, θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει. 

Ο κ. Καμμένος μας είχε πει - με την γνωστή ποιότητα του πολιτικού λόγου που τον χαρακτηρίζει - «αν έχουμε τα άντερα να κάνουμε Προανακριτική Επιτροπή ή πρόταση μομφής». Του επιστρέφουμε την πρόκληση. Θα ήθελα πολύ να είναι εδώ και να ακούει. Αν αυτός αισθάνεται καθαρός, ας ζητήσει ο ίδιος Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή για να φωτιστεί κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Ειδικά τώρα, κ. Υπουργέ, που η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, γιατί δεν το κάνει; Ο ίδιος θα έπρεπε πρώτος να θέλει, να επιδιώκει, να διερευνηθούν όλα αυτά για να μη μένει καμία σκιά. Αλλά, βέβαια, αυτός είναι ο κ. Καμμένος. Υβρίζει και συκοφαντεί εκ του ασφαλούς, οχυρωμένος πίσω από την βουλευτική ασυλία.  

Εσείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον καλύπτετε; Γιατί δεν θέλετε να απαντηθούν όλα αυτά; Δεν θέλετε να μάθετε αν ο κυβερνητικός σας εταίρος κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου; Θέλετε να ακολουθεί και εσάς μια σκιά συγκάλυψης για κάποιον που σε τελική ανάλυση δεν είναι καν στο δικό σας Κόμμα, αλλά αναγκάζεστε - όπως λέτε μεταξύ σας - να τον φορτωθείτε; Να τον φορτωθείτε στο ζήτημα των Θρησκευτικών, όταν ο κ. Καμμένος πρωτοστάτησε στην αποπομπή του κ. Φίλη. Να ανέχεστε τις κακόγουστες φιέστες και τις διάφορες γραφικότητές του. Να ανέχεστε τον προκλητικό τρόπο ζωής του. Αλλά το να καταπιείτε τις υπόνοιες για εμπλοκή του σε απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και ανάμειξη σε πολιτική σκευωρία πάει πολύ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και είμαι ειλικρινά περίεργος αν τελικά θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο. Ή αν θα κρυφτεί και πάλι, όπως παραμένει κρυμμένος δύο εβδομάδες τώρα και δεν τολμά καν να επισκεφθεί τις περιοχές του Σαρωνικού, που επλήγησαν από μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή.

Έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές τον κ. Τσίπρα να παρέχει κάλυψη στον κ. Καμμένο. Ίσως συμβεί και σήμερα πάλι. Έδειχνε φοβισμένος και αμήχανος. Τί φοβόταν όμως; Δεν έχει λόγο να φοβάται. Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Καμμένος, έχει πει ότι με «τον Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους». Κατά συνέπεια, από εδώ και στο εξής, δεν θα αναφέρομαι σε Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, αλλά σε Κυβέρνηση Καμμένου - Τσίπρα. 

Παρακολουθώ, επίσης, τον κ. Τσίπρα να παρέχει κάλυψη δια της σιωπής του και της απουσίας του στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, ενώ βοά το Πανελλήνιο για τις παραλείψεις και για τα δημόσια ψέματα - απανωτά δημόσια ψέματα που έχει πει - για την οικολογική τραγωδία του Σαρωνικού. Γιατί είναι ο κ. Κουρουμπλής τόσο πολύτιμος ώστε να πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία; Ή μήπως, μεταξύ όλων των άλλων, είναι και η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου που εμποδίζει τον πρωθυπουργό να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να τον θέσει εκτός Κυβέρνησης; Θα επανέλθω όμως γι’ αυτό το ζήτημα στη συνέχεια.

Πριν, όμως, φθάσουμε σε αυτό και επειδή το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να πετάτε λάσπη και να αφήνετε υπονοούμενα. Φαντάζομαι το ίδιο θα κάνει και ο κ. Καμμένος σήμερα, όταν κάποια στιγμή, εμφανιστεί στην Ολομέλεια. Σας λέω, για να τελειώνουμε, τα εξής: Η έρευνα για την υπόθεση του Noor 1 πρέπει να συνεχιστεί και να φτάσει μέχρι το τέλος. Θα σας υπενθυμίσω ότι το κύκλωμα αυτό εξαρθρώθηκε το 2014 επί δικών μας ημερών στην Κυβέρνηση. Είναι κάτι το οποίο συστηματικά ξεχνάτε να πείτε. Όπου υπάρχουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν. Όπως και αν λέγονται, όσο ισχυροί και αν είναι αυτοί που εμπλέκονται. Αλλά στις δημοκρατικές χώρες, τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει η Δικαιοσύνη. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Καμμένος. 

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η Κυβέρνησή σας μας λέει ότι εφόσον μια υπόθεση εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη, δεν μπορεί - δεν πρέπει ενδεχομένως - να εξεταστεί από τη Βουλή. Γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι αυτό είναι ψευδές και παραπλανητικό. Το Σύνταγμα προβλέπει την Εξεταστική Επιτροπή ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και απόδοσης πολιτικών και όχι ποινικών ευθυνών. Σας θυμίζω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη εξέταζε και το δανεισμό των Κομμάτων και το δανεισμό των Μέσων Ενημέρωσης. Η ελληνική Δικαιοσύνη εξέταζε - και εξετάζει - τις υποθέσεις του Ερρίκος Ντυνάν και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου ελεγχόταν - και εξ’ όσων γνωρίζω ελέγχεται ακόμη -  από την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Σε όλες όμως αυτές τις περιπτώσεις που η Δικαιοσύνη είχε επιληφθεί των υποθέσεων, συγκροτήθηκαν ταυτοχρόνως Εξεταστικές Επιτροπές και Προανακριτικές Επιτροπές. Και καλώς συγκροτήθηκαν. Τα επιχειρήματά σας δείχνουν πόσο εκτεθειμένοι είστε και πόσο ευάλωτοι αισθάνεστε. Είστε επίσης και πολιτικά ανέντιμοι. Γιατί, ενώ εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εσείς δεν έχετε ψηφίσει καμία δική μας πρόταση. Κι αυτό τα λέει όλα. 

Η διερεύνηση όλων των θεμάτων είναι το καθήκον της αλήθειας που έχω απέναντι στον ελληνικό λαό. Το καθήκον της αλήθειας που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Κι αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κανενός είδους ρεβανσισμό τον οποίο δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να υιοθετήσει. Τα επιχειρήματά σας, λοιπόν, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Και λειτουργείτε - το επαναλαμβάνω -  με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εμείς υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις σας. Και αυτές που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν φοβόμαστε κάτι. Γιατί θέλουμε να χυθεί φως παντού. Και γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Και αν κάποιο στέλεχός μας είναι αναμεμειγμένο σε οποιαδήποτε επιλήψιμη πράξη, ας υποστεί τις συνέπειες. Εσείς γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα; Μιλάτε σοβαρά, ότι δεν υπάρχει ζήτημα; 

Οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ρίγος σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη. Ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος λέει ευθέως ότι επιδίωξη δική του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει καν διατάξει τον πειθαρχικό του έλεγχο. Πρόκειται βέβαια, και κατά διαβολική σύμπτωση, για τον ίδιο τον κ. Κουρουμπλή που παραμένει κολλημένος με την καρέκλα του κι ας έχει μαυρίσει τη θάλασσα και τις ακτές της Αττικής. 

Σας ρωτώ ευθέως: Δεν πρέπει να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση για να μην υπάρχει ίχνος υποψίας ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να σχεδίαζε μια τέτοια αθλιότητα; Μπορούμε να αφήνουμε να επικρέμεται και η παραμικρή υποψία; 

Εγώ - και σας το λέω απολύτως ειλικρινά - αν ακουγόταν κάποιος να λέει ότι όλο αυτό το έχει οργανώσει ο Μητσοτάκης για να κυβερνά για 10 χρόνια, θα ήμουν ο πρώτος που θα ζητούσε διερεύνηση σε βάθος αυτής της υπόθεσης. Για να μην μένει η παραμικρή σκιά πάνω μου. Και θα στρεφόμουν πρώτος εγώ εναντίον εκείνου που το έλεγε για να προστατεύσω, όχι μόνο την δική μου τιμή, αλλά και την τιμή ολόκληρου του πολιτικού κόσμου. Για να μην δίνεται η αίσθηση ότι η πολιτική στον τόπο μας εμπλέκεται σε υποθέσεις του βαθέως υποκόσμου. Εσείς κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Γιατί δεν ζητάτε να χυθεί άπλετο φως σε αυτήν την αθλιότητα που ακούστηκε; Εσείς κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας γιατί δεν το ζητάτε; Πού πήγε, που χάθηκε, το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; 

Φυσικά, ο κόσμος το έχει τούμπανο: Αν υπερψηφίσετε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενδεχομένως η κυβερνητική συνοχή θα δοκιμαστεί. Η Κυβέρνηση ενδεχομένως θα πέσει, θα χάσετε τις εκλογές και πάνω από τους μισούς από σας θα πάτε σπίτια σας. Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου. Δεθήκατε τόσο πολύ και τραβάτε ο ένας τον άλλο στον βυθό. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι, σε αυτό το μοιραίο εναγκαλισμό, εμείς δεν θα σας προσφέρουμε σωσίβιο. Διπλές πλειοψηφίες όπου θα παριστάνετε εκ του ασφαλούς οι μεν τους προοδευτικούς, οι δε τους υπερπατριώτες, να τις ξεχάσετε. Από εδώ και μπρος ό,τι φέρνετε προς ψήφιση θα πρέπει να έχει την έγκριση και τη στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν δεν την έχει, εμείς δεν θα μπαίνουμε στην ουσία της συζήτησης. Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, 

Η χώρα - το έχουμε πει πολλές φορές - δυστυχώς βρίσκεται σε πρωτοφανή κι επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο. Η Ελλάδα πέρασε πολλά για να γίνει μια στέρεη, προηγμένη, ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Είναι χρέος όλων μας να μην γυρίσουμε στο σκοτεινό παρελθόν. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τη νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Να δείξουμε την προσήλωσή μας στο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μια ευνομούμενη χώρα, όπου θα πρυτανεύει το Κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών. Ότι υπάρχει ισχυρό Κοινοβούλιο και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Ότι δεν γίνονται συνταγματικές εκπτώσεις.

Η υπόθεση Καμμένου δεν μπορεί - και δεν επιτρέπεται - να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο. Οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν ότι θέλουν να επανορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς από αυτήν την υπόθεση. Τους καλώ να συμφωνήσουν με το αίτημά μας και να δείξουν εμπράκτως ότι επιθυμούν τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και την αποκάλυψη της αλήθειας. Δείξτε, κυρίες και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχετε ευαισθησία για τη νομιμότητα και την ηθική τάξη. Δείξτε πολιτική αξιοπρέπεια. Μην γίνεστε συνένοχοι σε μια σκοτεινή μεθόδευση. Μην εκτίθεστε ηθικά στα μάτια των πολιτών. Όσο και αν κρύβεται κανείς από την αλήθεια, κάποια στιγμή αυτή τον συναντάει. Και η συνάντηση αυτή δεν θα είναι ευχάριστη. Σας επισημαίνω πως, όταν γίνει αυτό, θα είμαστε πάλι εδώ.

Κινητοποιήθηκαν μόνο για να σώσουν τις καρέκλες τους

Ο Τομεάρχης  Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας και η αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καστοριάς, κυρία Μαρία Αντωνίου, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Τα συναρμόδια Υπουργεία, για τη διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας, αντί να ζητήσουν τη συνδρομή των ερευνητικών κέντρων και των επιστημονικών φορέων της χώρας, ασχολούνταν μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση της οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι μπορούν να κολυμπούν σε μία θάλασσα γεμάτη μαζούτ. Κινητοποιήθηκαν μόνο για να σώσουν τις καρέκλες τους.

Έστω και τώρα, οφείλουν να ξυπνήσουν και, σε συνεργασία με τα ερευνητικά κέντρα της χώρας (ΕΛΚΕΘΕ), να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, το μέγεθος της οποίας διογκώθηκε δραματικά από την ανικανότητά τους».

Με τον Carlos Moedas συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, κ. Carlos Moedas.

Κατά την συζήτηση έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε. Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία - όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια - και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι  υπάρχει ανάγκη - όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.   

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο  ότι η δεύτερη κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Carlos Moedas, οποίος υπήρξε Υπουργός στην Κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho, γνωρίζονται από παλιά, αφού όχι μόνον έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά είναι συναπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Harvard των Η.Π.Α.

Με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων συναντήθηκε η Νίκη Κεραμέως

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησε συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), για την οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους σχολικούς συμβούλους, με έμφαση στη συστηματική υποβάθμιση που υφίσταται ο θεσμός τα τελευταία 2,5 χρόνια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συζητήθηκαν, επίσης,  θέματα που αφορούν συνολικά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως η ελλιπής χρηματοδότηση, αλλά και οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) εξέφρασαν την αγωνία τους ως προς τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το μέλλον του θεσμού των σχολικών συμβούλων. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει σταθεί στο πλευρό των σχολικών συμβούλων, το τελευταίο αυτό διάστημα, τόσο με παρεμβάσεις από βήματος Βουλής, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Κεντρικοί πυλώνες του προγράμματός μας για την Παιδεία είναι η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση κάθε πτυχής του εκπαιδευτικού έργου, δηλαδή βασικές αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων. Στις προθέσεις μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού και η βέλτιστη αξιοποίηση των προσοντούχων αυτών στελεχών της εκπαίδευσης».

Επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άνγκελα Μέρκελ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στην Καγκελάριο, κυρία Άνγκελα Μέρκελ.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης συγχαίρει την κυρία Μέρκελ για την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της επικράτηση.

Αναφέρει, επίσης, ότι πλέον δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρές αλλαγές στην Ευρώπη. Αλλαγές που θα αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των πολλών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που μένουν στο περιθώριο.

Δήλωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο οκτάμηνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο προϋπολογισμός του κ. Τσίπρα έχει πλέον εμφανές πρόβλημα εκτέλεσης, αλλά και απόκλισης από τους στόχους, ιδιαίτερα στα έσοδα.

Επιβεβαιώνεται και διευρύνεται η μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα, γιατί πολύ απλά εξαντλείται η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών.

Η υπερφορολόγηση υπονομεύει τη βιωσιμότητα των φορολογικών εσόδων και την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας. Το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι σε αυτήν τη χώρα εκτός από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Η Κυβέρνηση αποδίδει την πτώση στα έσοδα στη μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για το Σεπτέμβριο, αλλά διαψεύδεται από τη μείωση των εσόδων από το φόρο εισοδήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

-Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος των νοικοκυριών υπολείπονται του στόχου κατά 469.000.000 ευρώ και ποσοστό 8,5%.

-Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων υπολείπονται του στόχου κατά 188.000.000 ευρώ και ποσοστό 7,4%

Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έφτασε στα όριά της.

Απέναντι στην αδιέξοδη αυτή πολιτική, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσουν τη μείωση των φόρων, που - σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδύσεων και τη στοχευμένη μείωση δαπανών - θα βγάλουν τη χώρα και τους πολίτες από τα σημερινά αδιέξοδα».

Συμμετέχουμε στην αυριανή 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Ως XANTHINET και μέλος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. συμφωνούμε απόλυτα με την παρακάτω ανακοίνωση και θα συμμετάσχουμε στην αυριανή 24ωρη απεργία των ΜΜΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

https://www.facebook.com/groups/1747795858816045/?multi_permalinks=1898667990395497&notif_t=like&notif_id=1506357013477952

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.) Μακεδονίας –Θράκης διαπιστώνοντας ότι :

Α) Η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε  τον αποκλεισμό της ΕΔΗΠΗΤ καθώς και τις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις από την συζήτηση στη βουλή για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού και διαφημιστικού χρόνου, σύσταση μητρώου Περιφερειακού τύπου κλπ»,

Β) Βλέπουμε συνεχώς να πληθαίνουν οι μηνύσεις σε συναδέλφους από πολιτικά πρόσωπα  με σκοπό την φίμωση του τύπου

Γ) Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον κλάδο μας

καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος  στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν, με τα παραπάνω- μεταξύ άλλων- αιτήματα, οι οργανώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ για την Τρίτη  26 Σεπτεμβρίου  και από ώρα 6:00 το πρωί έως 6:00 το πρωί της Τετάρτης. 

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος Παπαδόπουλος Θεοφάνης                        

Γενικός Γραμματέας  Τζερτζεβέλης Παντελεήμων

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Καβάλας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή σε βάρος 85χρονη ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 20-9-2017, στον Άγιο Χριστόφορο Καβάλας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, ο 34χρονος, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μετέβη στην οικία 85χρονης, όπου προφασιζόμενος επικείμενη πυρκαγιά, λόγω διαρροής ρεύματος, την έπεισε να συγκεντρώσει σε εξωτερικό χώρο, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου και τα χρυσαφικά της, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσε και τράπηκε σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν, χθες (24-9-2017) το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 29, 17, 15 και 12 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, επιχείρησαν να αφαιρέσουν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Εκσυγχρονίζεται το ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενημερώνει ότι θα προβεί σύντομα στον εκσυγχρονισμό των χώρων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κατόπιν έκτακτης επιχορήγησης από την 4η ΥΠΕ. Με την παρούσα έκτακτη χρηματοδότηση το Νοσοκομείο θα διαμορφώσει νέους χώρους προς όφελος της οργάνωσης και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Διοικητής

Γερόπουλος Αχιλλέας

Νέες τηλεοράσεις στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προς βελτίωση των συνθηκών παραμονής των νεφροπαθών ασθενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, προχώρησε στην αντικατάσταση τριών (3) τηλεοράσεων με νέες σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Διοικητής

Γερόπουλος Αχιλλέας

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα εργαστήρια του .Ι.Θ.Τ.Π.

Συνεχίζονται οι εγγραφές, στα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια 2017-18, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, προσφέροντας εδώ και 19 χρόνια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους σπουδαστές του, δίνοντας τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με την αγαπημένη τους τέχνη, δραπετεύοντας από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και να κάνουν μια νέα αρχή στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στα παιδικά τμήματα του Ιδρύματος οι μικροί μας φίλοι ωθούνται σε μια δημιουργική καλλιέργεια της φαντασίας τους των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων τους.

 Στόχος είναι μέσα από την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, να εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. 

Στην ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, άνετη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα ενός κτιρίου με ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό ενδιαφέρον, οργανώνονται διδακτικές δραστηριότητες με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση. Εκθέσεις και επιδείξεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. 

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα:

Για παιδιά:

• Εργαστήρι Ζωγραφικής-Εικαστικών

• Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης

• Εργαστήρι Σύγχρονου & Μοντέρνου Χορού 

• Ειδικό Τμήμα Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά Δημοτικού

• Εργαστήρι Capoeira (παιδικό)

Για ενήλικες:

• Εργαστήρι Ζωγραφικής-Ελευθέρου Σχεδίου

• Εργαστήρι Εικαστικών Αποδράσεων 

• Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής

• Εργαστήρι Φωτογραφίας

• Τμήμα Ελληνικής Διαχρονίας-Αρχαία Ελληνικά Κείμενα-Θέματα Ιστορίας Πολιτισμού

• Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης & Κινηματογράφου

• Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας 

• Ομάδα ψυχοθεραπείας: Προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία

• Εργαστήρι Υφάσματος-Κοπτικής Ραπτικής

• Εργαστήρι Σύγχρονου & Μοντέρνου Χορού 

• Εργαστήρι Σωματικής Επίγνωσης και Ορθοσωμίας

• Εργαστήρι Capoeira (ενηλίκων)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ (Ι.Μ.Χ.Α.) ΣΧΟΛΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ  ΓΛΩΣΣΩΝ

Διδασκόμενες γλώσσες: 

• Βουλγαρική 

• Ρωσική

• Τουρκική

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18  το Ι.Θ.Τ.Π. θα εντάξει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και νέους κύκλους πολυθεματικών σεμιναρίων.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ-ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-13:00 ΚΑΙ 17:00–21:00

Πληροφορίες: 25410 29282, 25410 26635

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το συνοικισμό των ΡΟΜΑ στη Νέα Καρυά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 συνοδευόμενος από τον  Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο και τον Πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο  σε μια λαϊκή συνέλευση οργανωμένη από τους ίδιους. Εκεί βρισκόταν και ο Πρόεδρος της  ομοσπονδίας τους. Όλοι μαζί έθεσαν στον Δήμαρχο καίρια θέματα που τους αφορούν όπως την επιδότηση ενοικίου, εύρεσης εργασίας, επιμόρφωσης των παιδιών τους  κ.α. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για προγράμματα ΡΟΜΑ  που τους αφορούν άμεσα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το πρόγραμμα ΚΔΑΠ που θα ξεκινήσει ο Δήμος πολύ σύντομα και θα αφορά μεταξύ άλλων και τους ΡΟΜΑ. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για την λειτουργία του ιατροκοινωνικού κέντρου ΡΟΜΑ στο Χρυσοχώρι και το νεοϊδρυθέν Κέντρο Κοινότητας στην Χρυσούπολη όπου εκεί μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Η δράση αυτή τοποθετείται στο πλαίσιο της στήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου από την δημοτική αρχή.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τους πιλότους των αεροσκαφών τύπου PJL που επιχειρούσαν όλο το καλοκαίρι με βάση, το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών της ΑΜΘ  ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παραθέτοντάς τους γεύμα σε γνωστό μαγαζί εστίασης της περιοχής την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Στο γεύμα παρέστη ακόμη και ο νέος Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης κ. Χαρούσης καθώς και ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κιβράκης. Ήταν το ελάχιστο από πλευράς Δήμου για τους ανθρώπους αυτούς που όλο το καλοκαίρι υπερέβαλλαν εαυτόν για την ασφάλεια των πολιτών.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΟΧ

Το κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Χρυσούπολης επισκέφθηκαν την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ψυλλίδου Ελένη,  τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη προκειμένου να συναντήσουν την προπονήτρια κα Βασιλειάδου και τις αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ του ΑΟΧ και να τους παραδώσουν σημαντικό εξοπλισμό απαραίτητο για τους αγώνες τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για την πορεία τους αλλά και για θέματα που τους απασχολούν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

Στην οικονομική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Νέστου εγκρίθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2018. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καπετανόπουλος).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (20/9/2017)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την κινητοποίηση που προγραμμάτισαν οι δημότες της Κεραμωτής την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής για το σοβαρότατο θέμα της μη έλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή.

Αναφέρθηκε ακόμη στο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο ήρθε στους Δήμους και ζητά να κατατεθούν όλα τα χρηματικά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με έκτακτο συμβούλιο η ΚΕΔΕ, ανέφερε ο Δήμαρχος, αποφάσισε να μην δεχθούν οι Δήμαρχοι να τα διαθέσουν κάτι άλλωστε που είχε αποφασίσει και το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα σε ανάλογη απαίτηση στο πρόσφατο παρελθόν.

Αναφέρθηκε ακόμη στις συνεχιζόμενες επαφές του με την εταιρεία ΤΑΠ Α.Ε. προκειμένου να αποζημιωθεί ο Δήμος με συγκεκριμένο έργο που αφορά την αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης από την Αβραμηλιά ως το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΝ.

Στο θέμα που έθεσαν οι δύο επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων και αφορούσε τις αμοιβές των εργαζομένων της SELECTA ανάγκασαν τον Δήμαρχο να τους υπενθυμίσει πως για μια ακόμη φορά βρίσκονται εκτός θέματος διότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει  με το εργατικό δίκαιο και ότι οι αμοιβές καθορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και όχι από τα Δημοτικά Συμβούλια. Τόνισε επιπλέον, ότι επιτέλους έστω και έμμεσα, αφού ενδιαφέρθηκαν για το προσωπικό της SELECTA, αποδέχονται και τη συγκεκριμένη επένδυση που μέχρι πρότινος αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της.

Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην πρόταση ένταξης του παραποτάμιου δάσους του Δέλτα του Νέστου στο πρόγραμμα της Unesco «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα». Τον επόμενο μήνα μάλιστα θα διοργανωθεί ημερίδα στον Δήμο μας με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν νέα Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής η κα Χατουτσίδου Ελένη με Αντιπρόεδρο την κα Κοσμίδου Λαρίσα ενώ Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εξελέγη η κα Ψυλλίδου Ελένη με Αντιπρόεδρο τον κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Ακόμη, νέος Αντιπρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ εξελέγη ο κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ακόμη η αποδοχή παραχώρησης του πρώην Ειρηνοδικείου στον Δήμο Νέστου από το Δημόσιο κατά πλήρη κυριότητα και εφόρου ζωής. Η θετική αυτή έκβαση ήταν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου που ανοίγει πλέον τον δρόμο ώστε να ευοδωθεί ο αρχικός στόχος της  δημοτικής αρχής για αξιοποίησή του ως Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ένα έργο πολύ σημαντικό που έλειπε για πολλά χρόνια από την περιοχή και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους νέους διευρύνοντας τον πνευματικό τους ορίζοντα.

Εγκρίθηκε ακόμη, η παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και της εγκατάστασης εργαστηρίου επίδειξης λειτουργικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

Το κλειστό γυμναστήριο του γηπέδου Χρυσούπολης επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έγιναν στο εσωτερικό του γυμναστηρίου το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο για πάρα πολλά χρόνια και παρέμενε αναξιοποίητο. Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν: η τοποθέτηση νέου δαπέδου, η κατασκευή νέων τουαλετών, ο ελαιοχρωματισμός του κτηρίου, η αποκατάσταση στρωμάτων και οργάνων, η προμήθεια αθλητικών εμποδίων καθώς και η κατασκευή ταρτάν, προϋπολογισμού ύψους 15000€.

Στη συνέχεια μετέβησαν στα κοιμητήρια του Αγιάσματος προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση της αποκατάστασης- αντικατάστασης του εδάφους λόγω ακαταλληλότητάς  του στο κομμάτι της επέκτασης των κοιμητηρίων του χωριού.

Επιστάτησαν ακόμη, το έργο του οικισμού των ΡΟΜΑ στις Πηγές όπου αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η υπογείωση καναλιού που διερχόταν ανάμεσα από τις κατοικίες τους δημιουργώντας προβλήματα σοβαρά. Ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων το οποίο τελικά ολοκληρώνεται. Παράλληλα ολοκληρώνεται στον οικισμό τους η πεζοδρόμηση αλλά και η αποκατάσταση του φωτισμού.

Αργότερα, επισκέφθηκαν το παλιό κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγών στο οποίο ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες προκειμένου να γίνει εκεί η μετεγκατάσταση του ιατρείου του χωριού.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο γήπεδο της Νέας Καρυάς όπου πρόσφατα εγκαταστάθηκε από τον Δήμο νέο αρδευτικό σύστημα απαραίτητο για τον χλοοτάπητα του γηπέδου.

Τέλος, μετέβησαν στο Χρυσοχώρι όπου έλεγξαν την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού εντός και εκτός του κτηρίου του Παιδικού Σταθμού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τη καθιερωμένη συνάντηση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου παρίσταντο η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.  Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και οι τρόποι συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι Διευθυντές των σχολείων απέδωσαν τα εύσημα στη δημοτική αρχή για τις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους και χωρίς κανένα πρόβλημα.

 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με όλα τα ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Νέστου προκειμένου να συζητήσουν τον απολογισμό των δράσεών τους αλλά και να προγραμματίσουν τις δράσεις της νέας χρονιάς  ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις εκδηλώσεων μεταξύ των. Τα ΔΣ των Συλλόγων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία τους με τον Δήμο για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου όπου χρειάστηκε, τις επιχορηγήσεις των εκδηλώσεων τους, την παραχώρηση του  Δημοτικού Θεάτρου, την παραχώρηση πλαστικών  καθισμάτων για εκδηλώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις που έγιναν στα κτήριά τους.

Ο Δήμαρχος τους ζήτησε εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν στο επερχόμενο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Σύλληψης του Ιωάννου του Προδρόμου στο Αγίασμα. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, Μαυροθαλασσίτης Νίκος και Βαλσαμίδης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι από το Σύλλογο Γυναικών Αγιάσματος με μεγάλη επιτυχία όπου παρέστησαν πλήθος πολιτών και αρχών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Μια πολύ δυνατή κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της Κεραμωτής όπου έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για 20 λεπτά  διαμαρτυρόμενοι για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από το χωριό τους αλλά και τη μεταφορά του ιατρείου σε άλλο κτήριο. Το παρόν έδωσε δυναμικά η δημοτική αρχή με τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, τους τοπικούς συμβούλους της Κεραμωτής και τον πρώην Δήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαρινάκη Μένανδρο στηρίζοντας έτσι το δίκαιο αίτημα των πολιτών για το οποίο παλεύει εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση του Δήμου.

Από το Γραφείο Τύπου

ΑΠΟΚΕΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φωτιά στον οικισμό Μάνταινα της ορεινής Ξάνθης

Πυρκαγιά έξω από το πομακοχώρι Μάνταινα εκδηλώθηκε πριν μερικές ώρες η οποία ωστόσο χάρη στην έγκαιρε παρέμβαση της πυροσβεστικής έχει σχεδόν σβήσει ενώ στην κατάσβεση βοήθησαν και δυο αεροπλάνα. Στην αρχή οι κάτοικοι φοβούμενοι μήπως η φωτιά επεκταθεί καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεύκα προσπάθησαν να την κρατήσουν μακρία μόνοι τους με ότι μέσο διέθεταν μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική κι όπως φαίνεται τα κατάφεραν μια αρά. 

Οι ίδιοι οι κάτοικοι του οικισμού πάντως μιλώντας αποκλειστικά στην XANTHINET τονίζουν πως αν δεν είχε φτάσει γρήγορα η πυροσβεστική η ζημιά θα ήταν μεγάλη ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 4 στρέμματα ξερών χόρτων που κάηκαν. 

Παράκληση των κατοίκων του οικισμού Μάνταινα ήταν να μεταφέρουμε το τεράστιο «ευχαριστώ» τους προς τους άνδρες της πυροσβεστικής για την άμεση ανταπόκριση τους και για την κατάσβεση τελικά της φωτιάς.  

Οι αιτίες της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αν και υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.

Ερώτηση σχετικά με την Γέφυρα Κιμμερίων Ξάνθης από τη Χρυσή Αυγή

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Γέφυρα Κιμμερίων Ξάνθης»

Συνεχίζει να παραμένει ανεκτέλεστο έργο η γέφυρα των Κιμμερίων στην Ξάνθη όπου στο παρελθόν προεκλογικά η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει νέα  και είχαν δημοσιευθεί και σχετικές φωτογραφίες και ανάλογες μεγαλόστομες δηλώσεις. Η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους τους συμβούλους και παρατάξεις που προέρχονται από τα Κιμμέρια και που δυστυχώς το μόνο τους μέλημα,  εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πώς να μετατρέψουν την δημοτική Κοινότητα των Κιμμερίων σε μια πραγματική πληγή και όπως πολλοί αποκαλούν σε "σφηκοφωλιά" του τουρκικού προξενείου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα της περιοχής. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Γιατί η γέφυρα που βρίσκεται  σχεδόν μέσα στην Ξάνθη παραμένει αναξιοποίητη αποκόπτοντας στη μέση την τοπική κοινωνία;

Αθήνα,  19/9/2017

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ