Log in
updated 6:01 PM CDT, Jun 22, 2017
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2017

Ευχές από τη ΝΟΔΕ Ξάνθης για το Μπαϊράμ των μουσουλμάνων

Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, εύχεται ενόψει της εορτής του Σεκέρ Μπαϊράμ την ερχόμενη Κυριακή, σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και να έχουν ένα ευτυχές κι ευλογημένο Μπαϊράμ.

Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος Κιατίπης Νικόλαος            

Ο  Γραμματέας Πατεράκης Μιχαήλ

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας

O Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την απόπειρα της τουρκικής Κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την Ιστορία. 

Το τουρκικό Κράτος κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη εποχή, να βάζει την θρησκεία στην υπηρεσία πολιτικών επιδιώξεων. 

Οφείλει άμεσα να αλλάξει πορεία. 

Οφείλει να  σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον  παγκόσμιο πολιτισμό.   

 Καλούμε την UNESCO και τα Κράτη – μέλη της να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, με αφορμή βίντεο που δείχνει τον κ. Καμμένο να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο και να κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ως συγκυβερνήτη πτήσεων, «αποτελεί σαφή παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων και των Σχετικών Διαταγών», καθώς υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «οι ενέργειες του κ. Καμμένου δημιουργούν πρόβλημα και στην καλλιέργεια πνεύματος πειθαρχίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, που βλέπουν προκλητικά να αγνοούνται και να καταπατούνται από την πολιτική ηγεσία βασικές αρχές και κανόνες που οι ίδιοι αγωνίζονται καθημερινά να τηρούνται απαρέγκλιτα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχει σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενος στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας, που αμφισβητεί ευθέως το δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής. 

Σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρει το φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες. 

Δεν θα το επιτρέψουμε. 

Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. 

Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει μα ταχείς ρυθμούς. 

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση, για μια ασφαλή Ευρώπη, είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. 

Αυτή είναι μια αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».   

Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας θα συναντηθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 12:15, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev.

Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

O κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

 «Ο κ. Τσίπρας, χθες, επιχείρησε να τονώσει τον εαυτό του και το ηθικό των Υπουργών του. Προσπαθεί συστηματικά να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό μας, ο κ. Τσίπρας:

Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο τέταρτο Μνημόνιο έως το 2022. Με βαριά λιτότητα για όλους τους Έλληνες. Με περικοπές συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε όλους.

Έχει δεσμευτεί και υπογράψει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που βαραίνουν την οικονομία και εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος, 

Δεν φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Δυστυχώς, με την ιδεοληπτική, παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων.

Γιατί τα χθεσινά του λόγια, δεν πείθουν κανέναν. Απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζει η κοινή γνώμη: Ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η παραμονή του πάση θυσία στην εξουσία». 

«Η στάση του κ. Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης»

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνης κ. Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος:

Εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές. Τι έχει να πει ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο.

Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες Φορολογούμενοι.

Στη θέση δηλαδή του οφειλόμενου σεβασμού στους νόμους, τους κανονισμούς, αλλά και στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Έλληνες πολίτες, έχει μπει η αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά.

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιβόητη γραβάτα, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, την χυδαιότητα στο διαδίκτυο. Δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη και ενέπλεξε ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα. Δεν θα το κάνουμε σήμερα. 

Σε κάθε περίπτωση η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;». 

«Κανένα άσυλο δεν υπάρχει για πράξεις ανομίας»

«Η κατάσταση στο Α.Π.Θ. είναι απαράδεκτη και ενδεικτική των συνεπειών που έχουν οι ιδεοληπτικές, παρωχημένες αντιλήψεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους.

Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο Υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο.

Δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την φοιτητική κοινότητα.

Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας, που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Κυβέρνηση ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας.

H θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς, για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων».

Η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την επίθεση σε περιπολικό που πραγματοποιούσε μεταγωγή κρατουμένου στο κέντρο της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Μαυροματαίων πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), επιβεβαιώνει την κατάσταση ανομίας και πλήρους ασυδοσίας που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε μια απλή μεταγωγή συλληφθέντος, για παραεμπόριο, με προορισμό τα δικαστήρια. Δηλαδή, η νόμιμη αντιμετώπιση κάθε παραβάτη του νόμου.

Συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή, όχι μόνο των αστυνομικών, αλλά και των απλών πολιτών που τυχαίνει να βρίσκονται στο πέρασμά τους.

Με τίτλο “αντιεξουσιαστές” εξακολουθούν να αποτελούν “προστατευόμενο είδος” για τους σημερινούς κυβερνώντες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός».

Οι σύλλογοι ασθενών παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Τομεάρχης Υγείας του Κόμματος, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, κ. Ιάσονας Φωτήλας συμμετείχαν σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, σε σύσκεψη με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών με νεοπλασία.

Με τη σύσκεψη αυτή, ο Τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας εγκαινίασε συστηματική επαφή με τους εκπροσώπους των συλλόγων καρκινοπαθών. Ήταν μια συνάντηση, που είχε, όχι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, αφού για πρώτη φορά οι σύλλογοι ασθενών συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή του Κόμματος και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από την οποία αποδεικνύεται ο έμπρακτος σεβασμός του Κόμματος στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, καθώς και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν: 

«Η παρουσία των συλλόγων καρκινοπαθών στην πρώτη αυτή συνάντησή μας αποδεικνύει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται και υπολογίζει τους ασθενείς. Σε μία περίοδο που η χώρα κατακλύζεται από τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τους, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι βλέπει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας με μία άλλη οπτική, πιο ουσιαστική, πιο χρήσιμη για τον ίδιο τον πολίτη, με τον ασθενή στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας.

Για πρώτη φορά, οι σύλλογοι ασθενών παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την αφετηρία υλοποίησης του μεγάλου μας στόχου, ο οποίος είναι ένας. Η δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού συστήματος, που θα έχει στον πυρήνα του, τον πολίτη και τους τρόπους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς εκείνον.

Ήρθε η ώρα που τα μεγάλα λόγια θα αφήσουν τη θέση τους στη σκληρή δουλειά».

Μανώλης  Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να σεβαστεί επιτέλους η Τουρκία την Οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ  - Βρυωνίδη με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας απέναντι στην Αγία Σοφία, ενός οικουμενικού μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:

«Σε νέα πρόκληση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία καθώς παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας (Diyanet) τελέστηκε προσευχή και αναγνώστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.

Η τελετή για τη νύχτα του Καντίρ, στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ, μεταδόθηκε, μάλιστα, από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανήρτησε, μάλιστα, στο Twitter το βίντεο “σφραγίζοντας” την κάλυψη της τουρκικής Κυβέρνησης στην προκλητική αυτή κίνηση.

Για μία ακόμη φορά η Τουρκία δεν σέβεται την Ιστορία. Παριστάνει ότι δεν την γνωρίζει. Αγνοεί - ή κάνει πως αγνοεί - τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μπερδεύει τις πολιτικές της επιδιώξεις με τη θρησκεία βάζοντάς την στην υπηρεσία τους.

Η Αγία Σοφία - ο εμβληματικός ναός της Κωνσταντινούπολης - αποτελεί από το 537 το Φάρο της Ορθοδοξίας. Είναι σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη σφραγίδα της UNESCO και λειτουργεί ως μουσείο από το 1934.

Η Τουρκία οφείλει να  σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον  Παγκόσμιο Πολιτισμό.  

Η UNESCO και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

-  Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διατηρηθεί η Αγία Σοφία ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να γίνει σεβαστή η οικουμενικότητά της;».      

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:   

«Με προκλητική απόφαση των τουρκικών αρχών επετράπη για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, όπως και πέρσι, η μετατροπή σε τζαμί του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη με την ανάγνωση του κορανίου και μάλιστα για τις ανάγκες ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο “Αγία Σοφία - Η ώρα της Αφθονίας”. Ο ιστορικής σημασίας χώρος της Αγίας Σοφίας αποτελεί από το 1934 μουσείο και πόλο έλξης τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συγκαταλέγεται από το 1985 στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Η εν λόγω απόφαση αλλοιώνει τον πολιτιστικό χαρακτήρα του μνημείου, συνιστά προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των απανταχού Χριστιανών και δεν σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Δεδομένου ότι από το 1972 υπάρχει η Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κάθε χώρα που έχει στην επικράτεια της ένα τέτοιο μνημείο οφείλει να μην αλλοιώνει τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, ερωτάται η Επιτροπή:

- Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει άμεσα σε συνεργασία με την UNESCO για την προστασία του πολιτιστικού χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας; 

- Δεν θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο φαλκιδεύεται ο διαθρησκευτικός διάλογος που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ε.Ε.;».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του.

Ας μην έχει τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως».

Οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί αμαυρώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης από εργαζόμενους και διαδηλωτές της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Πέραν του ότι οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί αποτελούν χειριστές πρακτικές που αμαυρώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, εν προκειμένω έχουν και απολύτως εσφαλμένη στόχευση.

Είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τους οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, περιφρονώντας για μικροπολιτική εκμετάλλευση όσα επισήμαινε επίμονα η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Είναι η Κυβέρνηση, και όχι η ΚΕΔΕ ή οι δήμαρχοι, που ευθύνεται για τον εμπαιγμό τους».

ΑΠΟΚΕΛΙΣΤΙΚΟ: Δυνατό τροχαίο με νεκρό στα πομακοχώρια της Ξάνθης

Δυνατό τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα λίγο πιο πάνω από το χωριό Σμίνθη. Κάτοικοι της ορεινής περιοχής με τους οποίους μιλήσαμε μας αναφέρουν πως υπάρχει ένας νεκρός ενώ σύμφωνα με τους ίδιους το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας (πρόκειται για πολύ γνωστό επιχειρηματία τόσο στη Σμίθη όσο και σε ολόκληρο το νομό Ξάνθης) συγκρούστηκε με φορτηγό.  

Η εικόνα είναι από το σημείο του τροχαίου.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι της ορεινής περιοχής μεταξύ άλλων αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται ανθρώπινη ζωή στη συγκεκριμένη μικρή γέφυρα ενώ άλλοι αναφέρονται γενικότερα αναφέρονται στην άθλια κατάσταση του δρόμου της συγκεκριμένης περιοχής. 

Ο περίπου 65 ετών άνδρας διατηρούσε μαζί με τον γιο του κατάστημα τύπου σούπερ μάρκετ στη Σμίνθη ενώ η βασική του ενασχόληση ήταν το χονδρεμπόριο μιας και τροφοδοτούσε με εμπορεύματα πολλά μαγαζιά τόσο στην ορεινή περιοχή όσο και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Κατάγεται από τον οικισμό Αιώρα αλλά ζούσε στην πόλη.  

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μετά τη σύλληψη 2 ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

Βρέθηκαν ακόμη 5.131 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

Σε συνέχεια του από 19-6-2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, σχετικά με τη σύλληψη δύο ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνονται νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, οι παραπάνω αστυνομικοί μετέφεραν το όχημα που εντοπίστηκε σταθμευμένο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε ειδικό χώρο για την πραγματοποίηση εμπεριστατωμένης έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίσθηκε μία ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σκελετό του οχήματος, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν ακόμη πέντε (5) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 5.131 γραμμαρίων.

Συνολικά για την συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος FYROM ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (22-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική οδό πλησίον της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου (διασταύρωση Δαδιάς), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Η θεατρική παράσταση «Όπερα Της Πεντάρας» στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ξάνθης

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, στηρίζοντας τις εμπνευσμένες καλλιτεχνικές προσπάθειες που γίνονται στον τόπο, συνδιοργανώνει  με το Θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου τη θεατρική παράσταση “Όπερα Της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ που θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο στις 28 και 29 Ιουνίου και ώρα 21.15.

 Το θεατρικό εργαστήρι συνεχίζει να πειραματίζεται πάνω σε κλασσικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας με την πίστη ότι αποτελούν πολύτιμο θησαυρό και επιλέγει φέτος την αριστουργηματική όπερα της πεντάρας του ΜπέρτολτΜπρεχτμε  μουσική Κουρτ Βάιλ.

Μία “επιχείρηση” ζητιάνων, ένας απατεώνας του υποκόσμου που διαπλέκεται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αρχηγού της αστυνομίας, έρωτες κατά συνθήκη επικερδείς… συνθέτουν κωμικοτραγικές καταστάσεις σε έναν κόσμο όπου το χρήμα λύνει και δένει σε επίπεδο κοινωνίας , οικογένειας ,κρατικών θεσμών. 

Η όπερα της πεντάρας γραμμένη με λογοτεχνική μαεστρία και κυνισμό, επενδυμένη με την εμπνευσμένη, αιχμηρή μουσική  του Κουρτ Βάιλ γοητεύει και παρασύρει το κοινό σε ένα θεατρικό ταξίδι ,όπου ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα και ονόματα.

Ας θαυμάσουμε αυτήν την υπέροχη δημιουργία τιμώντας τους συντελεστές της με την παρουσία μας.

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης

Κοστούμια : Αναστασία Σαλαμπάση –Styling: Οράλ Καλεντζή

Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Κόκκινος,Δημήτρης Σφυρής

Ακορντεόν: Δημήτρης Σφυρής

Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κόκκινος

Συνδιοργάνωση Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 Θεατρικό Εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου

Η ΕΣΕΕ και οι Κοινωνικοί Εταίροι επιλύουν τους γρίφους του εξωδικαστικού μηχανισμού για τα κόκκινα δάνεια

Μετά από πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, οι Κοινωνικοί Εταίροι σε συνεργασία με την ΚΕΕΕ πραγματοποίησαν χθες, 21 Ιουνίου 2017, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ενημερωτική ημερίδα με αποκλειστικό θέμα τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό διευθέτησης των κόκκινων δανείων.  Είναι γεγονός ότι η δυνατότητα ρύθμισης του συνόλου των οφειλών μιας επιχείρησης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της βιωσιμότητάς της, κάτι που απασχολεί όχι μόνο τις οργανώσεις των εργοδοτών αλλά και εκείνες των εργαζομένων. Η εφαρμογή επομένως των δυνατοτήτων του νέου νόμου θα είναι πολύτιμο εργαλείο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούσης και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των Τραπεζών, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου με livestreaming, ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα παρακολούθησής της. Επιπλέον, η ΕΣΕΕ, θα προχωρήσει στην ανάρτηση της ημερίδας στον διαδικτυακό τόπο youtube για όσους επιθυμούν να δουν – ή να ξαναδούν – την σχετική συζήτηση ή να την προβάλλουν στα μέλη τους, ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματά τους πάνω σε ένα θέμα που άπτεται του άμεσου ενδιαφέροντος της εμπορικής κοινότητας από τους ίδιους τους εκπροσώπους όλων των τραπεζών.Οι κυριότερες απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ και οι συμμετέχοντες συνοψίζονται στα εξής:

- Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πλατφόρμα να είναι έτοιμη στις 3 Αυγούστου.  Τυχόν ελαττώματα τόσο στην ηλεκτρονική υποβολή όσο και στην διαδικασία θα λύνονται στην άμεση πορεία.

- Οι Τράπεζες θέλουν μεν να επιβραβεύσουν τους συνεπείς οφειλέτες που τηρούν ενήμερα τα δάνειά τους αλλά στην παρούσα φάση αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω των ζημιών που καταγράφουν.  Ωστόσο δεσμεύονται να επανεξετάσουν το θέμα όταν θα μεταβεί η χώρα στην ανάπτυξη.

- Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ρυθμίσεων οι συμβάσεις των οποίων περιγράφουν χορήγηση νέου δανείου ενώ το ποσόστην πραγματικότητα έχει χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών. Σε ερώτηση εάν οι Τράπεζες θα αποδεχθούν την οφειλή αυτή εφόσον δηλωθεί από των δανειολήπτη ως εντασσόμενη στην συνολική αναδιάρθρωση, η απάντηση ήταν θετική και θα εξεταστεί συνολικά η οφειλή.

- Στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα υπάγονται και τα δάνεια που δόθηκαν με εγγυήσεις του Δημοσίου μέσω ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ.

- Η βιωσιμότητατης μικρής επιχείρησης θα κρίνεται στον μεγαλύτερο βαθμό από την κερδοφόρα χρήση εντός των τριών τελευταίων, που θα της επιτρέπει να ενταχθεί στον μηχανισμό.  Τις περαιτέρω λεπτομέρειες των εκθέσεων βιωσιμότητας θα αναλαμβάνουν οι εμπειρογνώμονες.

- Οι Τράπεζες δεν θα εξετάζουν απλά μειώσεις επιτοκίων αλλά και κούρεμα της οφειλής αν αυτό απαιτείται για μία βιώσιμη αναδιάρθρωση.

- Εάν τελικά τα κόκκινα δάνεια πωληθούν σε funds, δεν θα επιτρέπεται να χειροτερεύσουν οι όροι για τον οφειλέτη.

- Οι Τράπεζες αλλά και η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους θα φροντίσουν ώστε να υπάρχουν σημεία ενημέρωσης μέχρι το τέλος του χρόνου σε όλη την Ελλάδα.

- Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κ. Κουρμούση, το κόστος υποβολής φακέλου και της διαδικασίας θα είναι μηδενικό.

- Άμεσες πληροφορίες για την εξέλιξη του χρέους θα παρέχουν με αυτοματοποιημένο τρόπο οι Τράπεζες.

- Αν υπάρχει διαφωνία ως προς το ύψος του χρέους, τότε και οι δύο πλευρές θα προσκομίζουν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους. Εφόσοντο ύψος του χρέους δεν μπορεί τελικά να αποδειχθεί, τότε θα λαμβάνεται υπόψη το μικρότερο ποσό.

- Οι νέες οφειλές υπόκεινται μόνο στον περιορισμό της καθυστέρησης των90 ημερών. Όταν ένας οφειλέτης εντάσσεται στον νόμο, τότε τα νέα χρέη που δημιουργεί δεν θα εμποδίζουν την διαδικασία.

Πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με προτροπή των ίδιων των εκπροσώπων των τραπεζών, η ΕΣΕΕ μπορεί να δέχεται περαιτέρω ερωτήματα από τον επιχειρηματικό κόσμο, τα οποία και θα υποβάλλει στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να απαντηθούν.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να ενταχθεί στον σχετικό μηχανισμό, συνοψίζεται στα κάτωθι: 

1. Η πλατφόρμα θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (http://www.keyd.gov.gr).  Μια επιχείρηση για να κάνει αίτηση για συμμετοχή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών δεν απαιτείται να έχει φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα αλλά να αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη. 

2. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας του κωδικούς του Taxis.

3. Μόλις ο ενδιαφερόμενος καταχωρήσει τους κωδικούς τους, το σύστημα θα αναγνωρίσει αυτομάτως αν μπορεί ο συγκεκριμένος να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Δηλαδή αν το ΑΦΜ ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, που δεν έχει πτωχευτική ιδιότητα ή σε κάποιο ίδρυμα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν θα επιτρέψει στον ενδιαφερόμενο να προχωρήσει τη διαδικασία.

4. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος δικαιούται αρχικά να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλλει τη αίτησή του, θα βρει καταχωρημένα όλα του τα χρέη που έχουν δηλωθεί από τις τράπεζες, την εφορία, τα τελωνεία, τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο ίδιος μπορεί να συμπληρώσει τα υπόλοιπα χρέη του.

5. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρηθούν όλα τα δικαιολογητικά, η μελέτη βιωσιμότητας και η αξία της ακίνητης αλλά και της κινητής περιουσίας που έχει ο ενδιαφερόμενος. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συμπλήρωση ενός περιουσιολογίου τόσο από το ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όσο και από τα συνδεδεμένα μέλη με την επιχείρηση, όπως οι υπόλοιποι μέτοχοι. Όλοι, θα πρέπει να δηλώσουν τα πάντα που έχουν στην ιδιοκτησία τους. 

6. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει καταχωρήσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να δώσει εντολή για την υποβολή της αίτησης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα σε αυτό το σημείο θα αναζητήσει με τυχαίο τρόπο τον συντονιστή που θα αναλάβει την υπόθεση. Οι πληροφορίες που παίρνει ο συντονιστής είναι κάποια γενικά στοιχεία. Ο συντονιστής από την πλευρά του θα πρέπει εντός 3 ημερών να απαντήσει αρνητικά ή θετικά. Δηλαδή αν δέχεται ή όχι να αναλάβει την συγκεκριμένη υπόθεση. Αν ο συντονιστής πατήσει «ναι» έχει την υποχρέωση να κάνει το έλεγχο για την πληρότητα της αίτησης μέσα σε διάστημα 5 ημερών.

7. Αν λείπουν κάποια δικαιολογητικά από την αίτηση, ο συντονιστής ειδοποιεί τον ενδιαφερόμενο ο οποίος θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση με τα δικαιολογητικά που λείπουν μέσα σε διάστημα 5 ημερών. 

8. Μόλις ο συντονιστής βεβαιώσει ότι η αίτηση είναι πλήρης ξεκινά η προστασία από τα αναγκαστικά μέτρα. 

9. Στη συνέχεια η ηλεκτρονική πλατφόρμα «ειδοποιεί» όλους τους πιστωτές στους οποίους χρωστά ο ενδιαφερόμενος και τους ενημερώνει ότι έχει κάνει αίτηση για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Ωστόσο οι πιστωτές δεν έχουν πρόσβαση σε όλον τον φάκελο, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουν τις συνολικές οφειλές του ενδιαφερόμενου και οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν εντός 5 ημερών εάν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν με τον οφειλέτη. 

10. Αν το 50% των πιστωτών πει ναι ξεκινά στην ένταξη του στην διαπραγμάτευση με τον οφειλέτη ξεκινά η διαδικασία. Αν πει όχι τελειώνει σε αυτό το σημείο η διαδικασία και για τον οφειλέτη όλα τα προηγούμενα είναι σαν μη γινόμενα. Σε περίπτωση όμως που δηλώνουν θετικοί στην διαπραγμάτευση, ο συντονιστής στέλνει στους πιστωτές τον πλήρη φάκελο του οφειλέτη.  

11. Στη συνέχει ο συντονιστής δίνει τη δίνει προθεσμία 15 ημέρες στους πιστωτές να δουν τον φάκελο και να υποβάλουν  τις προτάσεις ή να ζητήσουν επιπρόσθετες πληροφορίες. Τους καλεί να ψηφίσουν, ποια πρόταση θέλει ο καθένας και αρχίζει η διαπραγμάτευση. 

12. Η διαπραγμάτευση θα μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 10 μήνες ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας και των οφειλών που έχει. 

13. Εάν οι πιστωτές που έχουν το 60% του χρέους του ενδιαφερόμενου συμφωνήσουν με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας  συντάσσεται πρακτικό επιτυχίας και καλεί αυτούς όσους συμφώνησαν να φτιάξουν μια σύμβαση αναδιάρθρωσης και την υπογράφουν. Σε αυτό το σημείο όμως μπορούν να μπουν στη σύμβαση και όσες εταιρείες δεν είχαν συμφωνήσει αρχικώς με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που τους είχε προταθεί. 

14. Η σύμβαση αναδιάρθρωσης εμπεριέχεται σε γνώση της εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων και των τραπεζών και αμέσως η εταιρεία που έχει υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών «ξεκοκκινίζει». Όσο μάλιστα  πληρώνει τις υποχρεώσεις της θα θεωρείται για όλους ότι δεν βρίσκεται στο «κόκκινο» και θα μπορεί να παίρνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνάψει ακόμη και νέο δάνειο με τις τράπεζες. 

Μετά την ημερίδα "live-streaming" και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΕΣΕΕ θα εκδώσει έναν "οδικό χάρτη", από τις απαντήσεις που θα δοθούν επί του θέματος και θα φροντίσουμε να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τις επιχειρήσεις από τη πληρότητα του συγκεκριμένου ενημερωτικού υλικού.

Μεγάλο γλέντι σε Πομακοχώρι της Ξάνθης

Την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα από τα πιο όμορφα πομακοχώρια της Ξάνθης, τη Μάνταινα θα έχουν όσοι Ξανθιώτες και όχι μόνο το επιθυμούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Είναι η μέρα που ο γνωστός Έλληνας Πομάκος αγωνιστής Ιρφάν Μεχμέτ Αλή διοργανώνει στο ΚΑΦΕ που ο ίδιος διατηρεί ένα μεγάλο γλέντι με τους Γιώργο Κουμουλίδη και Γεωργία Ταστσόγλου να υπόσχονται όπως πάντα μια αξέχαστη βραδιά. Το ΚΑΦΕ ΜΑΝΤΑΙΝΑ είναι ήδη γνωστό για τα ιδιαίτερα πετυχημένα γλέντια που έχει διοργανώσει κατά το παρελθόν με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο. Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.  

Crescenzio Sangiglio: Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά

Από την Ιταλία ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ονομάζομαι Crescenzio Sangiglio. Είμαι Ιταλός ελληνιστής με πάνω από 30 βιβλία που δημοσίευσα για την ελληνική ποίηση.

Ωστόσο δεν είναι στην ελληνική λογοτεχνία που εδώ θα αναφερθώ, αλλά σε μια κατάσταση η οποία χειρότερη δεν θα μπορούσε να είναι (και ακόμη περισσότερο να γίνει) για την ελληνική ακεραιότητα (σε όλα τα επίπεδα) και που "βασιλεύει" στη Θράκη, στην ελληνική Θράκη, να το θυμόμαστε, την οποία οι Τούρκοι παραποιούν και ονομάζουν Δυτική Θράκη!

Θα σας απαριθμήσω μερικά γεγονότα που έχουν συμβεί τους τελευταίους 8 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2016 και μετά, μήπως δεν τα γνωρίζετε ή μήπως τα γνωρίζετε αλλιώς γιατί αλλιώς σας τα είπαν(μαζί με τα γεγονότα εμφανίζονται βεβαίως και πρόσωπα!). Πρόκειται για γεγονότα που ναι μεν διαδραματίστηκαν μέσα στα στενά πλαίσια του θρακικού χώρου, παραπέμπουν όμως στη γενική πολιτική που η Ελλάδα ασκεί στη περιοχή, ή μάλλον θα έλεγα, δεν ασκεί.

1) Το χωριό Γλαύκη.  Θα ξέρετε πως η θέση του χωριού είναι στρατηγική, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει εκεί και ένα στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων ορεινών καταδρομών.

Με ευκαιρία την κηδεία ενός νεαρού Πομάκου Έλληνα στρατιώτη η συμπεριφορά του ψευτο-μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και του βουλευτή του Σύριζα Χουσεΐν Ζεΐμπέκ υπήρξε, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε, απαράδεκτη, κατάπτυστη, τελείως προσβλητική για ό, τι είναι ελληνικό. Το ίδιο και για τον Δήμαρχο Μύκης (θα επανέλθω πιο κάτω), Καπζά Τζεμήλ.

Στις ασχήμιες του Μετέ προστέθηκε το αίσχος του “Έλληνα βουλευτή” Ζεΐμπέκ ο οποίος μαζί με άλλα ενεργούμενα απαίτησε την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του νεκρού Έλληνα στρατιώτη. Και φαίνεται πως τελικά κατόρθωσε να την αφαιρέσει!

Βέβαια διερωτώμαι: πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει να υπάρχει και να ασχημονεί εκεί αυτός ο καθόλα παράνομος Μετέ και γιατί ποτέ δεν τιμωρήθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη (δεν υπάρχουν δικαστήρια και εισαγγελείς στη Ξάνθη/Κομοτηνή;!) για τις παρανομίες του; Και διερωτώμαι βέβαια επίσης: πώς γίνεται ο Ζεϊμπέκ να είναι ακόμη βουλευτής της Ελληνικής Βουλής και να μην έχει ακόμη διαγραφεί και σταλεί στη πατρίδα του την Τουρκία;;!!

Κατά τη διάρκεια όλης της τελετής και ενώ οι τουρκόφρονες ασχημονούσαν εναντίον "οτιδήποτε είναι ελληνικό", δεν υπήρχε ελληνική αστυνομία να βάλει "στη θέση" τους  ασχημονούντες και "τάξη" στη κατάσταση;!

Με όσα έγιναν θα έπρεπε να είχαν γίνει συλλήψεις και καταδίκες. Όμως δεν έγινε τίποτα, απ΄ ό, τι έμαθα, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ έμεινε στην αντίληψη των παρόντων η "επίδειξη δύναμης" των τουρκόφρονων! Και πού; Μέσα στην ελληνική επικράτεια!!

2) Δήμος Μύκης. Σε προκήρυξη προσλήψεων (στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, δηλαδή ενός προγράμματος καθαρά ελληνικού) ο Δήμαρχος Καπζά Τζεμήλ απαιτεί οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα και επιπλέον η πιστοποίηση αυτής της γνώσης να προέρχεται από ένα συγκεκριμένο τουρκικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην Άγκυρα (TOMER)!!

Θα γνωρίζετε ασφαλώς, κύριε Κοτζιά, πως αυτός ο Δήμαρχος είναι επίσης και εκείνος που, σαν καλό και υπάκουο πιόνι του τουρκικού προξενείου στη Κομοτηνή, είχε απαγορεύσει τον Αη-Βασίλη, ακριβώς όπως έκανε ο Ερντογάν στη Τουρκία.

Διερωτώμαι: ποια υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής πολιτείας σε αυτή την απόπειρα (που πιο ευκρινής δεν γίνεται) επιβολής μιας άτυπης τουρκικής συγκυριαρχίας σε θέματα διοίκησης ΕΝΤΟΣ της ελληνικής επικράτειας; Τί έγινε με τον διαγωνισμό; Και με την τουρκική γλώσσα;!

Θα ήθελα να μάθω από επίσημα χείλη αν επιτράπηκε τελικά ο διαγωνισμός με την τουρκική γλώσσα ή όχι!

Αν δεν επιτράπηκε, τί έγινε με τον Δήμαρχο που επιχείρησε να "χώσει" κάτι το ΞΕΝΟ μέσα ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΔΡΏΜΕΝΑ; Υπήρξε κάποια διοικητική  τιμωρία, όπως θα έπρεπε να είναι; Ή ο τούρκος Δήμαρχος συνεχίζει τον ρόλο του;

Αν όμως επιτράπηκε η διεξαγωγή των προσλήψεων με την τουρκική γλώσσα, κανένας εισαγγελέας δεν είχε το δικαίωμα να επέμβει ώστε να πάψει αυτή η απαξίωση της ελληνικής πολιτείας;

Διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, εάν αυτός ο διαγωνισμός γίνεται με τους όρους του τούρκου δημάρχου Καπζά Τζεμήλ (μη μου πείτε πως αυτός έχει ελληνικό διαβατήριο!) που είναι όροι του τουρκικού προξενείου/κράτους, είναι σαν η ελληνική πολιτεία να αποδέχεται: α) την τουρκική επέμβαση, παντοιοτρόπως, στην ελληνική διοίκηση, β) την παράνομη εισβολή της τουρκικής γλώσσας στην ελληνική διοίκηση, και γ) ακόμη περισσότερο, την παράνομη συγκυριαρχία της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη!

Και διότι, όπως επίσης καταλαβαίνετε, βρίσκεται από καιρό σε εξέλιξη μια τουρκική επιχείρηση άλωσης της ελληνικής γλώσσας και διοίκησης με όχημα την τουρκική γλώσσα και αλίμονο αν γίνει δεκτή, με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε επίπεδο, η χρήση της τουρκικής γλώσσας σε επίσημα έγγραφα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θράκη, δηλαδή σε επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Κράτους!

Και πάλι διερωτώμαι: έως πότε θα υπάρξει ολιγωρία και ανοχή από την ελληνική κυβέρνηση; Τί περιμένουν οι Έλληνες κυβερνώντες; να γίνει η Θράκη τόσο τούρκικη ώστε η Τουρκία να θέσει θέμα  αλυτρωτισμού και δημοψηφίσματος; Και δεν νομίζετε πως αυτή η ολιγωρία-ανοχή, το αποτέλεσμα των οποίων είναι η καταπάτηση των ελληνικών νόμων και της ελληνικής κυριαρχίας και η αντικατάσταση τους με τουρκικά σχήματα εξουσίας, είναι τουλάχιστον προδοτικά, διότι προδίδεται η ελληνικότητα της Θράκης και των Ελλήνων που την κατοικούν;

3) Ο Ιλχάν Αχμέτ.  Ένας άλλος βουλευτής της ελληνικής Βουλής, ο Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος και πληρώνεται με ελληνικά χρήματα, συνεχίζει ατιμώρητα τα ανθελληνικά "παιχνίδια" του. Τί ήθελε λοιπόν αυτός ο Έλληνας βουλευτής" στη Προύσα (Τουρκία) συνοδευόμενος από τις πράσινες σημαίες της "τουρκικής Δυτικής Θράκης";! Και εάν υποθέσουμε πως "δήθεν" τον "παγίδεψαν" οι Τούρκοι(!), πράγμα που δεν είναι, γιατί αυτός δεν έφυγε αμέσως μιας και, εκτός των άλλων και των σημαιών, η οργανώτρια της εκδήλωσης ήταν μια οργάνωση "αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης/Τουρκίας", δηλαδή καθαρά ανθελληνική;!

Πότε θα διαγραφεί από την "Δημοκρατική Συμπαράταξη" για ανθελληνική, προδοτική δράση; Μήπως όταν ο Ιλχάν Αχμέτ θα ομολογήσει πως είναι τουρκικός "δούρειος ίππος" στην ελληνική Βουλή;!

4) Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Κίνα.  Εδώ πάμε πάσο, ως προς την "λογική" αυτής της συνάντησης. Διότι, με βάση όσα ανακοινώθηκαν, πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια ακριβώς υπήρξε η "λογική αιτία" του να συζητήσει ο Τσίπρας με τον Ερντογάν: α) την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας(!!), β) το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών (!), γ) τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό (!!), δ) τη Θράκη (!!!) και ε) το μεταναστευτικό.

Και επίσης - κάτι που δεν μας έχει ειπωθεί ποτέ και από κανένα - ποιος ζήτησε τη συνάντηση; Η Ελλάδα, δηλαδή ο Τσίπρας, ή η Τουρκία, δηλαδή ο Ερντογάν;

Με βάση τη τρέχουσα "πολιτική λογική", μάλλον δεν την ζήτησε η Τουρκία διότι, αν όντως ήταν εκείνη, όλο και κάποιος "αξιωματούχος" ή "ειδήμονας" Έλληνας θα το διατυμπάνιζε ως μέγα success story το ότι "ολόκληρος" Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον Τσίπρα.

Οπότε μάλλον, λογικά (αν και εδώ πιθανόν tertium datur, εφόσον κάποιος "μεγάλος" μπορεί να ζήτησε, μάλλον απαίτησε να γίνει  μια τόσο, ειλικρινά, βλακώδη και ανούσια συνάντηση, ποιος ξέρει για ποιο σκοπό), θα πρέπει να ήταν η Ελλάδα που επεδίωξε τη συνάντηση επωφελούμενη από το γενικευμένο διεθνές περιβάλλον του χώρου.  Άλλωστε κανείς δεν τόλμησε από τη κυβέρνηση να πει κάτι πριν απ' τη συνάντηση, γνωρίζοντας καλά ευθύς εξαρχής ποιο θα ήταν το τέλος της, αλλά ούτε και μετά, με γνωστό το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμά της, διότι κακά τα ψέματα, η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτα, αλλιώς θα το έλεγαν όλοι!

Μήπως λοιπόν κάποιος εκβιαστικά επέβαλε τη συνάντηση στον Τσίπρα; (δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι την επέβαλε ο Ερντογάν!). Και επιβλήθηκε ώστε να υπάρξει μια πολιτική αποτυχία του Τσίπρα λίγες μέρες πριν από την αρνητική έκβαση του Eurogroup;!

Τώρα πια η συνάντηση έγινε - μια "πτωχευτική" συνάντηση που έμοιαζε σαν να έχει πάει ο μικρός στον μεγάλο με την τρελή ελπίδα ο μεγάλος να του κάνει κάποιο ανέλπιστο "δώρο".

Αν τα πράγματα στη συνάντηση πήγαν καλά για την Ελλάδα, γιατί η κυβέρνηση δεν μας ανακοινώνει τις επιτυχίες της; Τί κέρδισε από τη συνάντηση; Τί έδωσε; Ποιες ήταν οι "απαιτήσεις" του Τσίπρα, αν υπάρχουν "απαιτήσεις", και ποιες ήταν οι απαιτήσεις του Ερντογάν, που ξέρουμε ότι υπάρχουν!

Και να μάθουμε επίσης την σκοπιμότητα της συνάντησης και εάν το αποτέλεσμα αυτής ικανοποίησε κάποιο ποσοστό της σκοπιμότητας.

Αλλά, για να πούμε την αλήθεια, τί είχε να πει ο Τσίπρας στον Ερντογάν; Μήπως του είπε ότι τα παλιά, κατάπτυστα «Πολιτιστικά» Πρωτόκολλα θα πρέπει να ξανασυζητηθούν γιατί σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και αυτά τα Πρωτόκολλα είναι απόλυτα ασύμφορα για την Ελλάδα;! Ή μήπως  του μίλησε για την "κακή συμπεριφορά" του τουρκικού προξενείου στη Κομοτηνή όταν, κανονικά, μετά από όσα αυτό έκανε στο παρελθόν και κάνει σήμερα παράφορα παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης, ο Τσίπρας θα πρέπει να το κλείσει χωρίς συζήτηση και να κλείσει και το ελληνικό σχεδόν τιμητικό προξενείο στη Σμύρνη μιας και, μεταξύ άλλων, στη Θράκη υπάρχουν πάρα πολύ λίγοι Τούρκοι και γι΄ αυτούς τους ελάχιστους δεν χρειάζεται κανένα προξενείο, εφόσον αληθεύει (όπως αληθεύει) ότι η αιτία ύπαρξης ενός προξενείου βρίσκεται στην ανάγκη διοικητικής βοήθειας και προστασίας ΙΚΑΝΟΥ αριθμού υπηκόων του προξενείου.

Και με τόσους λίγους Τούρκους στη Θράκη είναι υπεραρκετό το προξενείο τους στη Θεσσαλονίκη  που με την Εγνατία οδό βρίσκεται ακόμη πιο κοντά τους.

5) Ο Λεβέντ Σαδίκ, το οικονομικό αφεντικό στη Θράκη! Εσείς, κύριε υπουργέ, γνωρίζετε τί συμβαίνει με αυτόν τον νέο τουρκόφρονα επιχειρηματία, poulain του Ερντογάν και factotum σε όλη τη Θράκη και με προοπτικές επέκτασης σε όλη την Ελλάδα και εκμηδένισης των ελληνικών συμφερόντων στους τομείς ασχολίας του;

Αυτός που, για να "καλύψει" τις κρυφές επιδιώξεις του, παρουσιάζεται συνέχεια πλάι σε ελληνική σημαία ή κάτω από ελληνικά logo ή σε ελληνικά περίπτερα εκθέσεων, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος γιος του εθνικιστή φανατικού ηγέτη των τουρκόφρονων Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, ενεργό μέλος του κόμματός του, του περιβόητου DEB - αλήθεια, κατά πόσο είναι νόμιμο έχοντας υπόψη όλες τις "ενέργειές" του; - και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου(DTIK), ισχυρό "εργαλείο" της Άγκυρας.

Αυτός, τέλος, ο οποίος φαίνεται πως εμφανίζεται σαν (ή όντως είναι;!) εκπρόσωπος της Ελλάδας και ο οποίος από το βαμβάκι, αρχικό πεδίο δράσης του, μεταπήδησε στα κεράσια και στα μάρμαρα  όπου επιδιώκει να γίνει το απόλυτο αφεντικό βάζοντας κάτω από τα πόδια του όλους τους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους στην ίδια την Ελλάδα!

Ή μήπως, όπως διαβάζω, ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν αποκάλεσε τον Λεβέντ Σαδίκ "βασιλιά του ελληνικού βαμβακιού", αυτό το τουρκικό "παιδί" του Ερντογάν, παρουσιάζοντάς τον στον Τσίπρα;

Τί νομίζετε πως θα πρέπει να γίνει με τον Σαδίκ πριν "εκραγεί" κάποιο περιστατικό επιβολής του στη Θράκη, όταν ο άνθρωπος παριστάνει τον Έλληνα αλλά διαλαλεί την πίστη του στον Ερντογάν; Και είναι "πολύτιμος" για το τουρκικό προξενείο, από ό, τι  λέγεται. Και είναι μέλος του σκληρού πυρήνα του DEB, όσο κι αν επιμελώς «κρύβεται».

Πολλά άλλα υπάρχουν για να ειπωθούν σχετικά με τη Θράκη. Ίσως μια άλλη φορά.

Είμαι ξένος, αλλά όχι και τόσο ώστε να μην ανησυχώ για την κατάντια της ελληνικής παρουσίας στη Θράκη, δυστυχώς διαχρονικά, και το θράσος που κατέχει τους τουρκόφρονες σ΄ αυτή τη περιοχή, θράσος που επιβιώνει και μεγαλώνει όσο μειώνεται και παραιτείται η ελληνική νόμιμη εξουσία.

Πιστεύω πως είστε ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών που πέρασε από την Ελλάδα τα τελευταία 150 χρόνια. Η Θράκη σιγά-σιγά όμως "ξεφεύγει" από την ελληνική επικράτεια - και δεν το καταλαβαίνετε! Το τουρκικό προξενείο πρέπει να ή να ΤΙΘΑΣΕΥΤΕΊ  ή να ΚΛΕΙΣΕΙ. Όλοι οι παράνομοι (παράγοντες, κόμματα, οργανώσεις, πολιτικές ή "θρησκευτικές" παρουσίες) πρέπει να ακυρωθούν οριστικά. Όλα τα προνόμια που προδοτικά παλιοί συνάδελφοί σας και πρωθυπουργοί δώρισαν στην τουρκική γλώσσα στη Θράκη πρέπει να καταργηθούν ανεξάρτητα από ό, τι λένε και κάνουν οι Τούρκοι, έχοντας υπόψη ΚΑΙ ότι κάτι αντίστοιχο και ανάλογο δεν "δώρισαν" οι Τούρκοι στους "ελληνόφρονες" και ελληνόφωνους ορθόδοξους στην Τουρκία. 

Όλοι οι τουρκόφρονες που έχουν ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα πρέπει να κάνουν μια επιλογή: αν νιώθουν  'Ελληνες, να μείνουν και να δείξουν πως νιώθουν Έλληνες - αν νιώθουν Τούρκοι, να τους αφαιρεθεί το ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα και να φύγουν στη Τουρκία διότι δεν είναι ούτε μέλη κάποιας (ανύπαρκτης) τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και ούτε μπορούν «σαν Έλληνες» να συνεχίζουν να ενεργούν εις βάρος της Ελλάδας!

Είναι καιρός να δείξει η Ελλάδα ότι ξέρει να υπερασπιστεί και να επιβάλει τα δικαιώματά της μέσα στην ίδια τη χώρα της! Φοβάστε πως ο Τούρκος θα σας κάνει πόλεμο; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, και το ξέρετε.

Είστε ικανός να το αναλάβετε και, μαζί με εσάς, άλλοι συναρμόδιοι. ώστε να γίνει πράξη, από εδώ και πέρα, ποιο είναι το αφεντικό σε ΟΛΗ την ελληνική επικράτεια, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ στη Θράκη; Περιμένουμε να το δούμε!

Με βαθειά εκτίμηση.

Crescenzio Sangiglio

ΥΓ 1. Το παρόν κείμενο ενδέχεται να δημοσιευτεί στην Ελλάδα υπό μορφή "ανοιχτής επιστολής" σε περιοδικό ή διαδίκτυο.

ΥΓ. 2. Εάν μου επιτρέπετε, θα σας συνιστούσα να οργανώσετε το γρηγορότερο μια σύσκεψη (μυστική ή όχι) στην Αθήνα με γνωστούς Έλληνες πατριώτες ΠΟΜΑΚΟΥΣ που πολεμούν, χωρίς καμία βοήθεια από την ελληνική πολιτεία, την τουρκική αυθαιρεσία (το προξενείο, τους θρησκευτικούς "μεσάζοντες" του, τους Τούρκους μπράβους/γκάνγκστερ που απειλούν και εκβιάζουν, κλπ.). Κι ειδικά, μη ξεχάσετε τον Σεμπαϊδήν Καραχότζα!

ΥΓ. 3. Βεβαίως, μετά από όλα αυτά, εάν νομίζετε πως υπάρχει κάτι που δεν είναι πραγματικότητα ή είναι λάθος, μπορείτε να το δηλώσετε με τα σχετικά ντοκουμέντα.

Πηγή: http://pomakohoria.blogspot.gr

Την Κυριακή το Σεκέρ Μπαϊράμ των μουσουλμάνων

Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα γιορτάσουν τη μια από τις δυο μεγάλες θρησκευτικές γιορτές τους οι μουσουλμάνοι, το ΣΕΚΕΡ ΜΠΑΪΡΑΜ ή κατά τους Πομάκους της Θράκης το ΓΚΟΛΑΜ ΜΠΑΪΡΑΜ που σημαίνει μεγάλο γιορτή. Το αποκαλούν μεγάλο Μπαϊράμ διότι σηματοδοτεί τη λήξη του Ραμαζανιού κατά το οποίο οι μουσουλμάνοι νηστεύουν για έναν μήνα αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι δηλαδή μια περίοδος όπου από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου δεν τρώνε και δεν πίνουν τίποτα αλλά το βράδυ μπορούν να φάνε και να πιούν ότι επιθυμούν εκτός φυσικά από χοιρινό και αλκοόλ που έτσι κι αλλιώς τα απαγορεύει η θρησκεία τους. 

Το Ραμαζάνι κι άρα και το Μπαϊράμ δεν έχουν σταθερή ημερομηνία αφού κάθε χρόνο μεταφέρονται κατά δέκα ημέρες πίσω. Με πιο απλά λόγια του χρόνου η αντίστοιχη γιορτή των μουσουλμάνων θα είναι δέκα μέρες νωρίτερα απ’ ότι φέτος. 

Ανήμερα του Μπαϊράμ στρώνονται τραπέζια με κρεατικά και γλυκά σε όλα τα σπίτια ενώ οι συγγενείς ανταλλάσουν επισκέψεις μεταξύ τους. Το πρώτο τραπέζι αμέσως μετά την ειδική για το Μπαϊράμ πρωινή προσευχή γίνεται στο σπίτι των γονιών οι οποίοι περιμένουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να πάνε να τους ευχηθούν. Κάτι ανάλογο γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε κάθε σπίτι. Το πρώτο αυτό Μπαϊράμ των μουσουλμάνων διαρκεί μια μόνο μέρα σε αντίθεση με το δεύτερο που θα γιορταστεί μετά από ακριβώς 70 μέρες και κρατάει μαζί με την παραμονή 5 ημέρες. Στις γιορτές αυτές ειδικά στην περιοχή της Μύκης όλες οι γυναίκες ντύνονται με την παραδοσιακή πομάκικη φορεσιά την οποία έχουν κυρίως για επίσημες περιπτώσεις όπως το Μπαϊράμ και όχι μόνο.  

Από την XANTHINET ευχόμαστε ΧΡΟΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και πολλές χαρές σε όλους τους μουσουλμάνους συντοπίτες μας. 

Σεμπαϊδήν Καραχότζα 

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Κυβέρνηση επιδεικνύει προχειρότητα και ανικανότητα και στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση με τρόπο πρόχειρο, ελλιπή και προβληματικό προσπαθεί να επιλύσει το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανασφάλιστα οχήματα κι ως εκ τούτου το όλο θέμα χρήζει άμεσης λύσης.

Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνει με τρόπο οργανωμένο και όχι με εισπρακτική λογική.

Μη επικαιροποιημένες λίστες οχημάτων, ελλιπείς διασταυρώσεις στοιχείων και λανθασμένα ειδοποιητήρια, που αγγίζουν το 1/3 των απεσταλμένων, όχι μόνο ταλαιπωρούν τους πολίτες, αλλά τελικά δεν επιλύουν το όλο θέμα.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση επιδεικνύει προχειρότητα και ανικανότητα στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος».

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Να στηριχθούν οι κροκοπαραγωγοί της Κοζάνης

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητά την ενίσχυση των κροκοπαραγωγών της Κοζάνης που κατέχουν την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δεύτερη παγκοσμίως.

Αναλυτικά η ερώτηση:

 «Το φυτό κρόκος ή saffron, Crocus sativus L.  είναι γνωστό από την αρχαιότητα με αναφορές στην Ελληνική μυθολογία, ενώ στην αρχαία Κρήτη, το φυτό κρόκος καλλιεργείτο από τους Μινωίτες για τα χρυσόχρωμα στίγματα του υπέρου του, τα οποία και χρησιμοποιούσαν στη βαφική τέχνη, στη μαγειρική και ως φάρμακο.

Σήμερα, ο κρόκος είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο εισόδημα και την απασχόληση των παραγωγών του. Η Ελλάδα και ειδικότερα η περιοχή της Κοζάνης, κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά το Ιράν στην παραγωγή κρόκου, με 5,7 τόνους ετησίως  και την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του FAO, ότι δείκτες DRC και SCB* δείχνουν ότι ο κρόκος αποτελεί προϊόν με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ υπάρχουν υψηλά περιθώρια εμπορίας δεδομένου ότι οι παραγωγοί λαμβάνουν λιγότερο από το 65% της τελικής τιμής του καταναλωτή.

Λαμβάνοντας υπόψη, τις σημαντικές ιδιότητες αυτού του προϊόντος  και την υψηλή προστιθέμενη αξία του, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η παραγωγή, η εξαγωγή και η εμπορία αυτής της πολύτιμης καλλιέργειας. 

Ως εκ τούτου ερωτάται η Επιτροπή:

- Πως προτίθεται να ενισχύσει τους Ευρωπαίους και ειδικότερα τους Έλληνες κροκοπαραγωγούς της Κοζάνης, λόγω της αυξητικής τάσης της παγκόσμιας παραγωγής και εμπορίου του κρόκου;

- Σχεδιάζει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή παραγωγή κρόκου μέσω καινοτόμων καλλιεργητικών συστημάτων, καθιστώντας έτσι τον ευρωπαϊκό κρόκο ανταγωνιστικότερο,  ποιοτικότερο, μειώνοντας το κόστος παραγωγής του και χρησιμοποιώντας βιώσιμες και αποδοτικότερες μεθόδους καλλιέργειας;».

Η απόσταση του κ. Τσίπρα από τους πολίτες διαρκώς μεγαλώνει –  Ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορεί να υπάρξει

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα στο μοναδικό ακροατήριο που έχει απομείνει να τον χειροκροτεί: στους Υπουργούς του.

Είναι προφανές ότι η απόστασή του από τους πολίτες, τα προβλήματά τους και την ελληνική πραγματικότητα διαρκώς μεγαλώνει.

Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορούν να υπάρξουν».

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο, Πέμπτη 22 Ιουνίου, στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες.

Άξιος Υπουργός Προπαγάνδας ο κ. Παππάς

Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας διόρισε τον κ. Παππά Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. 

Η σημερινή του εμφάνιση στην Βουλή αποδεικνύει ότι προήχθη από αποτυχημένος Υπουργός Καναλάρχης σε Υπουργό Προπαγάνδας. 

Άξιος!»