Log in
updated 6:01 PM CDT, Jun 22, 2017
Ροή ειδήσεων :
Super User

Ευχές από τη ΝΟΔΕ Ξάνθης για το Μπαϊράμ των μουσουλμάνων

Η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, εύχεται ενόψει της εορτής του Σεκέρ Μπαϊράμ την ερχόμενη Κυριακή, σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και να έχουν ένα ευτυχές κι ευλογημένο Μπαϊράμ.

Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος Κιατίπης Νικόλαος            

Ο  Γραμματέας Πατεράκης Μιχαήλ

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Τουρκία να σεβαστεί την οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας

O Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την απόπειρα της τουρκικής Κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τουρκία φαίνεται ότι δεν διδάσκεται από την Ιστορία. 

Το τουρκικό Κράτος κάνει μεγάλο λάθος, ειδικά σε αυτήν την ταραγμένη εποχή, να βάζει την θρησκεία στην υπηρεσία πολιτικών επιδιώξεων. 

Οφείλει άμεσα να αλλάξει πορεία. 

Οφείλει να  σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον  παγκόσμιο πολιτισμό.   

 Καλούμε την UNESCO και τα Κράτη – μέλη της να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, με αφορμή βίντεο που δείχνει τον κ. Καμμένο να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο και να κάθεται στη θέση του συγκυβερνήτη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ως συγκυβερνήτη πτήσεων, «αποτελεί σαφή παραβίαση των Κανόνων Ασφαλείας Πτήσεων και των Σχετικών Διαταγών», καθώς υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «οι ενέργειες του κ. Καμμένου δημιουργούν πρόβλημα και στην καλλιέργεια πνεύματος πειθαρχίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, που βλέπουν προκλητικά να αγνοούνται και να καταπατούνται από την πολιτική ηγεσία βασικές αρχές και κανόνες που οι ίδιοι αγωνίζονται καθημερινά να τηρούνται απαρέγκλιτα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχει σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενος στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας, που αμφισβητεί ευθέως το δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής. 

Σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρει το φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες. 

Δεν θα το επιτρέψουμε. 

Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. 

Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει μα ταχείς ρυθμούς. 

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση, για μια ασφαλή Ευρώπη, είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. 

Αυτή είναι μια αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».   

Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας θα συναντηθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 12:15, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev.

Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

O κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

 «Ο κ. Τσίπρας, χθες, επιχείρησε να τονώσει τον εαυτό του και το ηθικό των Υπουργών του. Προσπαθεί συστηματικά να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό μας, ο κ. Τσίπρας:

Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο τέταρτο Μνημόνιο έως το 2022. Με βαριά λιτότητα για όλους τους Έλληνες. Με περικοπές συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε όλους.

Έχει δεσμευτεί και υπογράψει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που βαραίνουν την οικονομία και εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος, 

Δεν φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

Δυστυχώς, με την ιδεοληπτική, παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων.

Γιατί τα χθεσινά του λόγια, δεν πείθουν κανέναν. Απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζει η κοινή γνώμη: Ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η παραμονή του πάση θυσία στην εξουσία». 

«Η στάση του κ. Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης»

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνης κ. Καμμένο.

Ο κ. Καμμένος:

Εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές. Τι έχει να πει ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο.

Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες Φορολογούμενοι.

Στη θέση δηλαδή του οφειλόμενου σεβασμού στους νόμους, τους κανονισμούς, αλλά και στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Έλληνες πολίτες, έχει μπει η αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά.

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιβόητη γραβάτα, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, την χυδαιότητα στο διαδίκτυο. Δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη και ενέπλεξε ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα. Δεν θα το κάνουμε σήμερα. 

Σε κάθε περίπτωση η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;». 

«Κανένα άσυλο δεν υπάρχει για πράξεις ανομίας»

«Η κατάσταση στο Α.Π.Θ. είναι απαράδεκτη και ενδεικτική των συνεπειών που έχουν οι ιδεοληπτικές, παρωχημένες αντιλήψεις της Κυβέρνησης για την Παιδεία.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους.

Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο Υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο.

Δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την φοιτητική κοινότητα.

Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας, που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Κυβέρνηση ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας.

H θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς, για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων».

Η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την επίθεση σε περιπολικό που πραγματοποιούσε μεταγωγή κρατουμένου στο κέντρο της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Μαυροματαίων πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), επιβεβαιώνει την κατάσταση ανομίας και πλήρους ασυδοσίας που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε μια απλή μεταγωγή συλληφθέντος, για παραεμπόριο, με προορισμό τα δικαστήρια. Δηλαδή, η νόμιμη αντιμετώπιση κάθε παραβάτη του νόμου.

Συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή, όχι μόνο των αστυνομικών, αλλά και των απλών πολιτών που τυχαίνει να βρίσκονται στο πέρασμά τους.

Με τίτλο “αντιεξουσιαστές” εξακολουθούν να αποτελούν “προστατευόμενο είδος” για τους σημερινούς κυβερνώντες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός».

Οι σύλλογοι ασθενών παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Τομεάρχης Υγείας του Κόμματος, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, κ. Ιάσονας Φωτήλας συμμετείχαν σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, σε σύσκεψη με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών με νεοπλασία.

Με τη σύσκεψη αυτή, ο Τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας εγκαινίασε συστηματική επαφή με τους εκπροσώπους των συλλόγων καρκινοπαθών. Ήταν μια συνάντηση, που είχε, όχι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, αφού για πρώτη φορά οι σύλλογοι ασθενών συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή του Κόμματος και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από την οποία αποδεικνύεται ο έμπρακτος σεβασμός του Κόμματος στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, καθώς και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν: 

«Η παρουσία των συλλόγων καρκινοπαθών στην πρώτη αυτή συνάντησή μας αποδεικνύει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται και υπολογίζει τους ασθενείς. Σε μία περίοδο που η χώρα κατακλύζεται από τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τους, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι βλέπει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας με μία άλλη οπτική, πιο ουσιαστική, πιο χρήσιμη για τον ίδιο τον πολίτη, με τον ασθενή στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας.

Για πρώτη φορά, οι σύλλογοι ασθενών παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την αφετηρία υλοποίησης του μεγάλου μας στόχου, ο οποίος είναι ένας. Η δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού συστήματος, που θα έχει στον πυρήνα του, τον πολίτη και τους τρόπους βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς εκείνον.

Ήρθε η ώρα που τα μεγάλα λόγια θα αφήσουν τη θέση τους στη σκληρή δουλειά».

Μανώλης  Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ: Να σεβαστεί επιτέλους η Τουρκία την Οικουμενικότητα της Αγίας Σοφίας

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ  - Βρυωνίδη με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας απέναντι στην Αγία Σοφία, ενός οικουμενικού μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:

«Σε νέα πρόκληση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία καθώς παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας (Diyanet) τελέστηκε προσευχή και αναγνώστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.

Η τελετή για τη νύχτα του Καντίρ, στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ, μεταδόθηκε, μάλιστα, από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανήρτησε, μάλιστα, στο Twitter το βίντεο “σφραγίζοντας” την κάλυψη της τουρκικής Κυβέρνησης στην προκλητική αυτή κίνηση.

Για μία ακόμη φορά η Τουρκία δεν σέβεται την Ιστορία. Παριστάνει ότι δεν την γνωρίζει. Αγνοεί - ή κάνει πως αγνοεί - τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μπερδεύει τις πολιτικές της επιδιώξεις με τη θρησκεία βάζοντάς την στην υπηρεσία τους.

Η Αγία Σοφία - ο εμβληματικός ναός της Κωνσταντινούπολης - αποτελεί από το 537 το Φάρο της Ορθοδοξίας. Είναι σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη σφραγίδα της UNESCO και λειτουργεί ως μουσείο από το 1934.

Η Τουρκία οφείλει να  σεβαστεί την Αγία Σοφία ως μνημείο μοναδικής σπουδαιότητας για τον  Παγκόσμιο Πολιτισμό.  

Η UNESCO και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του οικουμενικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

-  Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διατηρηθεί η Αγία Σοφία ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να γίνει σεβαστή η οικουμενικότητά της;».      

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:   

«Με προκλητική απόφαση των τουρκικών αρχών επετράπη για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, όπως και πέρσι, η μετατροπή σε τζαμί του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη με την ανάγνωση του κορανίου και μάλιστα για τις ανάγκες ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο “Αγία Σοφία - Η ώρα της Αφθονίας”. Ο ιστορικής σημασίας χώρος της Αγίας Σοφίας αποτελεί από το 1934 μουσείο και πόλο έλξης τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συγκαταλέγεται από το 1985 στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Η εν λόγω απόφαση αλλοιώνει τον πολιτιστικό χαρακτήρα του μνημείου, συνιστά προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος των απανταχού Χριστιανών και δεν σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Δεδομένου ότι από το 1972 υπάρχει η Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κάθε χώρα που έχει στην επικράτεια της ένα τέτοιο μνημείο οφείλει να μην αλλοιώνει τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, ερωτάται η Επιτροπή:

- Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει άμεσα σε συνεργασία με την UNESCO για την προστασία του πολιτιστικού χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας; 

- Δεν θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο φαλκιδεύεται ο διαθρησκευτικός διάλογος που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ε.Ε.;».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του.

Ας μην έχει τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως».

Οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί αμαυρώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης από εργαζόμενους και διαδηλωτές της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Πέραν του ότι οι προπηλακισμοί και οι τραμπουκισμοί αποτελούν χειριστές πρακτικές που αμαυρώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, εν προκειμένω έχουν και απολύτως εσφαλμένη στόχευση.

Είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τους οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, περιφρονώντας για μικροπολιτική εκμετάλλευση όσα επισήμαινε επίμονα η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Είναι η Κυβέρνηση, και όχι η ΚΕΔΕ ή οι δήμαρχοι, που ευθύνεται για τον εμπαιγμό τους».

ΑΠΟΚΕΛΙΣΤΙΚΟ: Δυνατό τροχαίο με νεκρό στα πομακοχώρια της Ξάνθης

Δυνατό τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα λίγο πιο πάνω από το χωριό Σμίνθη. Κάτοικοι της ορεινής περιοχής με τους οποίους μιλήσαμε μας αναφέρουν πως υπάρχει ένας νεκρός ενώ σύμφωνα με τους ίδιους το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας (πρόκειται για πολύ γνωστό επιχειρηματία τόσο στη Σμίθη όσο και σε ολόκληρο το νομό Ξάνθης) συγκρούστηκε με φορτηγό.  

Η εικόνα είναι από το σημείο του τροχαίου.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι της ορεινής περιοχής μεταξύ άλλων αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται ανθρώπινη ζωή στη συγκεκριμένη μικρή γέφυρα ενώ άλλοι αναφέρονται γενικότερα αναφέρονται στην άθλια κατάσταση του δρόμου της συγκεκριμένης περιοχής. 

Ο περίπου 65 ετών άνδρας διατηρούσε μαζί με τον γιο του κατάστημα τύπου σούπερ μάρκετ στη Σμίνθη ενώ η βασική του ενασχόληση ήταν το χονδρεμπόριο μιας και τροφοδοτούσε με εμπορεύματα πολλά μαγαζιά τόσο στην ορεινή περιοχή όσο και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Κατάγεται από τον οικισμό Αιώρα αλλά ζούσε στην πόλη.  

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μετά τη σύλληψη 2 ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών

Βρέθηκαν ακόμη 5.131 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

Σε συνέχεια του από 19-6-2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, σχετικά με τη σύλληψη δύο ατόμων για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνονται νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, οι παραπάνω αστυνομικοί μετέφεραν το όχημα που εντοπίστηκε σταθμευμένο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε ειδικό χώρο για την πραγματοποίηση εμπεριστατωμένης έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίσθηκε μία ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σκελετό του οχήματος, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν ακόμη πέντε (5) συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 5.131 γραμμαρίων.

Συνολικά για την συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος FYROM ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (22-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική οδό πλησίον της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου (διασταύρωση Δαδιάς), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.