Log in
updated 6:38 PM CST, Jan 17, 2018
Ροή ειδήσεων :
Super User

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Καταδικάζουμε τη νέα επικίνδυνη τουρκική πρόκληση στα Ίμια και καλούμε την Κυβέρνηση να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε τη σημερινή, σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων. Η συνεχιζόμενη παραβίαση των ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων από τουρκικής πλευράς υπογραμμίζει το επικίνδυνο αναθεωρητικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ηγεσία της γειτονικής χώρας. Η συμπεριφορά αυτή βλάπτει τα συμφέροντα και των δύο λαών και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.

Το ίδιο το επεισόδιο, όμως, ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων, στις παράτυπες και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών από πλευράς Τουρκίας για τη διεξαγωγή ασκήσεων, καθώς και σε σειρά απαράδεκτων αναθεωρητικών δηλώσεων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατά το διάστημα που ακολούθησε την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. 

Η εξαιρετικά δυσάρεστη και ανησυχητική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει δυστυχώς την εκτίμησή ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, τελικά δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταρρίπτει δε, τις αθεμελίωτα αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις για την επίσκεψη αυτή.  

Συμπέρασμα: Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ορθή εκτίμηση των γεγονότων προκειμένου να διαμορφώσει μια αποτελεσματική πολιτική απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα».

Ανακοίνωση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις εφόδους στη Βουλή, τις πρεσβείες, το Πεντάγωνο, και την παροιμιώδη απάθεια που επέδειξε η Κυβέρνηση, προφανώς δεν περιμέναμε άλλη αντίδραση στη σημερινή νέα “επίσκεψη” των ακτιβιστών του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο των Οικονομικών.

Πάλι καλά που αυτή τη φορά δεν τους μίσθωσαν ταξί και έφυγαν με δικά τους έξοδα».

Σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)

• Όταν προετοιμαζόμουν για την σημερινή συνεδρίαση οι συνεργάτες μου μού έδωσαν το σημείωμα με τις προτεραιότητες του ΕΒΕΑ για την περίοδο 2018 - 2022. Διαπίστωσα ότι οι προτεραιότητές μας είναι κοινές και η συναντίληψη αυτή κάνει τη συνεργασία μας πιο εύκολη.

Συμπυκνώνοντάς τα, όπως κι εσείς αναφέρετε, οι κοινοί στόχοι μας είναι: επενδύσεις – ανάπτυξη – αλληλεγγύη και το μέσο είναι περισσότερες μεταρρυθμίσεις, λιγότεροι φόροι και εισφορές.  

• Το πρόγραμμά μας συμπίπτει στοχεύει στο κύριο ζητούμενο. Πώς δηλαδή θα δημιουργηθεί πλούτος και δουλειές. Και αυτό θα γίνει με ατμομηχανή τον ιδιωτικό τομέα. Τους ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων, τους επαγγελματίες, όλους όσοι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα. Δυστυχώς αγώνα επιβίωσης, αντί για αγώνα δημιουργίας. 

• Το σχεδιό μας προβλέπει μια εμπροσθοβαρή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας.  

Αυτές συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων συγκεκριμένες δράσεις που σας αφορούν:

o μείωση της φορολογίας

o απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων

o μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις

o τόνωση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας

o εξάλειψη των εμποδίων για το υγιή ανταγωνισμό στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών

o προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

• Η πολιτική μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δις ευρώ μέσα σε μία 5ετία, ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π., καθώς και για αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του Α.Ε.Π.. Με στόχο τη διαμόρφωση ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης 4% του Α.Ε.Π., και τη δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο. 

Αυτές είναι οι δυνατότητες της οικονομίας μας, την οποία σήμερα ο κ. Τσίπρας κρατά καθηλωμένη στα όρια των δικών του δυνατοτήτων. 

Τι προτείνουμε: 

- Δραστική μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας σε όλες τις επιχειρήσεις - μικρές και μεγάλες - από 29% σε 20% σε 2 χρόνια και μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5%. 

- Στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων 

o Πρόγραμμα Δεύτερη Ευκαιρία και απλοποίηση του πτωχευτικού κώδικα έτσι ώστε όσοι «έπεσαν» λόγω της κρίσης να ξανασηκωθούν. 

o Μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο έως 10 ετών, ώστε να δώσουμε ανάσα σε μικρές αλλά παραγωγικές επιχειρήσεις 

o Αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στα 25.000 ευρώ.

- Στήριξη με πόρους του ΕΣΠΑ

Με συγκεκριμένες ημερομηνίες προκηρύξεων κάθε χρόνο για να μπορεί ο κάθε επενδυτής να προγραμματίζει τις κινήσεις του. Δέσμευση έτσι ώστε  τα αποτελέσματα των προκηρύξεων θα εκδίδονται σε 4 μήνες, όπως έγινε το 2013, ώστε να μπει τέλος στις σημερινές καθυστερήσεις. 

- Απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα αδειοδότησης

Η αδειοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά και αυθημερόν. Δυνατότητα διεξαγωγής ελέγχων και από πιστοποιημένους φορείς (όπως π.χ. ΚΤΕΟ). Προτείνουμε, επίσης, να λειτουργούν τα επιχειρηματικά πάρκα ως ενδιάμεσοι φορείς έκδοσης άδειας εγκατάστασης και άδειας λειτουργίας. 

- Ριζική βελτίωση του χωροταξικού και πολεοδομικού πλαισίου για τις επενδύσεις και τις οικονομικές δραστηριότητες. 

- Χαμηλότερο ενεργειακό κόστος που θα στοχεύει στην πραγματική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

- Ενίσχυση εξωστρέφειας – εξαγωγών

o Διεύρυνση του ωραρίου στα τελωνεία 

o Ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών για την εξωστρέφεια σε ένα ενιαίο φορέα με διοικητική αυτονομία.

o Ταχεία επιστροφή του Φ.Π.Α. στους εξαγωγείς. 

- Στήριξη της νέας και δυναμικής επιχειρηματικότητας (startups)

o Φορολογικά κίνητρα για τη χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, όπως φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών

oΠαροχή κινήτρων για “επιχειρηματικούς αγγέλους” (business angels), ώστε να επενδύουν σε ελληνικές startups.

o Υιοθέτηση των προτάσεων του διεθνούς κύρους οργανισμού ΥΟΖΜΑ για την ανάπτυξη της καινοτομίας (π.χ. συνεργασία πανεπιστημίων-επιχειρήσεων, ενίσχυση θερμοκοιτίδων, κ.α.) 

- Ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης

o Υιοθέτηση ενός ενοποιημένου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης και ηλεκτρονικής υπογραφής 

o Έμφαση στα ανοιχτά δεδομένα, μέσα από τα οποία προάγεται η διαφάνεια και η λογοδοσία αλλά και δημιουργούνται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

o Δράσεις για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

o Κατάρτιση και άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μείωσης του χάσματος e-skills και απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους, και ιδιαίτερα για τους κοινωνικά αδύναμους.

Δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή

 H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθετη η πτώση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεταθέτει τις ευθύνες του στους Αιγοπροβατοτρόφους. Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι των παράνομων ελληνοποιήσεων παραπαίουν και η αναγνώριση της σύστασης  Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ακόμη εκκρεμεί»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

 «Ενώ οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα σημειώνουν πτώση τουλάχιστον 10% σε σχέση με τις περσινές, οδηγώντας τους αιγοπροβατοτρόφους σε οικονομική ασφυξία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, αποποιείται των ευθυνών του. 

Κατηγορεί μάλιστα και τους κτηνοτρόφους για τις μειώσεις των τιμών τη στιγμή που οι παράνομες εισαγωγές γάλακτος στη χώρα είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ  και οι έλεγχοι που θα έπρεπε να διεξάγει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δεν αποδίδουν.

Ο Υπουργός, ο οποίος κάνει λόγο για θωράκιση της κτηνοτροφίας, αποδεικνύει  για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας Μία πραγματικότητα, που φανερώνει ότι ο πρόσφατος Νόμος για την υποχρεωτική σήμανση προέλευσης στο γάλα και στο κρέας, είναι - όπως είχε προειδοποιήσει η Νέα Δημοκρατία - κενό γράμμα εξαιτίας της απουσίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού εφαρμογής και ελέγχου. .

Γιατί άραγε  ο κ. Υπουργός αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και δεν δίνει τα επίσημα στοιχεία των ελέγχων, που υποχρεούται να διεξάγει  ο ΕΛΓΟ Δήμητρα;

Πώς σκοπεύει να προστατέψει τα ελληνικά Π.Ο.Π. κτηνοτροφικά προϊόντα και ιδιαίτερα τη φέτα, όταν εθελοτυφλεί μπροστά στο πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων;

Γιατί δεν εγκρίνει την  σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η οποία μπορεί αμέσως να ενεργήσει για την προστασία του εμβληματικού ελληνικού προϊόντος, όταν οι σχετικοί  φάκελοι περιμένουν εδώ και μήνες  στο Υπουργείο του; 

Ας αφήσει τα “κούφια λόγια” ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Και αντί να μεταθέτει ευθύνες, αποποιούμενος τις δικές του, ας πράξει επιτέλους τα αυτονόητα».

Από το «Δεν πληρώνω» στο «Πληρώστε ακριβότερα»

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση και πλήττει την τσέπη των πολιτών - ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων - και από πάνω προσπαθεί να τους κοροϊδέψει… Την ώρα που νέοι σταθμοί διοδίων “ξεφυτρώνουν” καθημερινά στις εθνικές οδούς, αλλά και τα κόμιστρα αυξάνονται συνεχώς, η Κυβέρνηση όχι μόνο ακολουθεί ανερμάτιστη πολιτική στο θέμα των διοδίων, αλλά και τολμά να διατείνεται ότι -  δήθεν - έχει στόχο τη…μείωσή τους.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι  ότι, αντί για μείωση, έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις των διοδίων κατά την τελευταία τριετία, που οφείλονται:

• στην αύξηση του Φ.Π.Α. – έργο Κυβέρνησης Τσίπρα,

• στα capital controls - επίσης έργο Κυβέρνησης Τσίπρα - που “πάγωσε” τα έργα,

• και βέβαια στη γνωστή, δεινή διαπραγματευτική ικανότητα της Κυβέρνησης Τσίπρα, που έταξε “πανωπροίκια”  περίπου 500 εκατ. ευρώ στους παραχωρησιούχους για να ξεμπλοκάρουν τα έργα.

Κι έτσι, από το “Δεν πληρώνω” φτάσαμε στο “Πληρώστε ακριβότερα”! Κι επειδή η κοροϊδία δεν σταματά εδώ, τώρα υπόσχονται ότι σε νέες εθνικές οδούς – για τις οποίες δεν έχουν προβεί σε κανέναν σχεδιασμό – δήθεν δεν θα υπάρχουν καθόλου διόδια…

Όμως, η ανοχή έχει και τα όριά της και πολύ σύντομα η Κυβέρνηση θα μάθει και “το όλα εδώ πληρώνονται”».

Ανακοίνωση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η Κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία.

Να τους πούμε τι ΔΕΝ θα είχε συμβεί: Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων.

 Ως προς την καταψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της διάταξης που δίνει προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων - με την οποία η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί επί της ουσίας - αν η Κυβέρνηση ήθελε να ψηφιστεί με ευρεία συναίνεση θα έβαζε σε ξεχωριστό άρθρο και όχι ως παράγραφο στο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψάχνοντας έτσι συνενόχους και επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς.

 Υ.Γ. Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να υπογράφει τις επιλογές της, αντί να στέλνει non paper. Εκτός κι αν ντρέπεται πλέον και η ίδια γι’ αυτές».

Ο Αντώνης Γυφτόπουλος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ του Νομού Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης, ο κ. Αντώνης Γυφτόπουλος. Ο κ. Γυφτόπουλος διαδέχεται στη θέση αυτή την κυρία Βασιλική Ευταξά.

Προσφορά αγάπης στα Άτομα με αναπηρία

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών επισκέφθηκαν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 το Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης - πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος και δώρισαν παιχνίδια, είδη ζωγραφικής και άλλα είδη στα παιδιά του Παραρτήματος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης κ. Ιωάννη Καραμανλή.

Τα συγκεκριμένα είδη συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών την 29η  Δεκεμβρίου 2017.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, για την πρωτοβουλία τους, καθώς και στη Διεύθυνση και στο προσωπικό του Παραρτήματος για το έργο που επιτελούν και για την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση που προσφέρουν στα παιδιά του παραρτήματος.

Ο κ. Δημαρχόπουλος σε μια λιτή του δήλωση ανέφερε: «Δίνουμε λίγα…, αλλά παίρνουμε πολλά μαθήματα ζωής!».

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Θεοδώρα Γιαννώτα.

Να συζητηθεί το θέμα κατασκευής Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο του Δήμου Ξάνθης προτείνει η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ολόκληρη η πρόταση:

Ξάνθη, 17/1/2018

ΠΡΟΣ: κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για εισαγωγή προς συζήτηση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Κατ’ αρχήν λήψη απόφασης έκφρασης γνώμης για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο στην περιοχή Λευκού Πύργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ: ΦΕΚ 389/28-5-2001/τ. Δ΄ 

Έχοντας υπόψη το παραπάνω σχετικό ΦΕΚ (απόφαση 484/24-4-2001 του Γ.Γ. Περιφέρειας Αν. Μα-Θ) προτείνουμε να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. η κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου. 

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του παραπάνω σχετικού, τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου με τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής σε χώρο Διοίκησης (κτίριο παλιού Νοσοκομείου) – Γυμνασίου, Λυκείου (3ο ΓΕΛ Ξάνθης) – Παιδικού Σταθμού. 

Με μια  κατ’ αρχή τεχνική προσέγγιση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμβαδόν του οικοπέδου του Παιδικού Σταθμού ανέρχεται σε 2.500,00 Μ2 , με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή  διαπιστώνεται ότι μπορεί να αναγερθεί παιδικός σταθμός συνολικού εμβαδού 1.500 μ2 περίπου.  

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του Δ.Σ. για την ενίσχυση των υποδομών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης αλλά και την σταθερή επιδίωξή μας να συνεισφέρουμε με τις προτάσεις μας στην καλή λειτουργία του Δήμου μας, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί μια πρώτη κατ’ αρχήν συζήτηση για την κατασκευή (ενδεχομένως ελαφριά-προκάτ ) παιδικού σταθμού. Για να είναι αποτελεσματικότερη η συζήτηση, προτείνουμε να συνοδεύεται η εισήγηση της πρότασής μας από σημείωμα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας με τις κατ΄ αρχήν επισημάνσεις τους.   

Η πρότασή μας υποβάλλεται στο πλαίσιο των τελευταίων συζητήσεων του Δ.Σ. Ξάνθης σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης χώρων για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και σχετίζεται με την εκμετάλλευση των χώρων που ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης. Ως πλεονεκτήματα της πρότασης μας θεωρούμε το γεγονός ότι ο χώρος χαρακτηρίζεται  στο ρυμοτομικό σχέδιο ως χώρος Παιδικού Σταθμού, ανήκει στον Δ. Ξάνθης και είναι τέτοιος που επιτρέπει την κατασκευή υποδομών για αυξημένο αριθμό παιδιών, κάτι που καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες του Δήμου μας.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (16-1-2018), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά (28) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Υεμένης, Πακιστάν και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό του Έβρου (πλησίον οικισμού Μάνης), οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Πακιστάν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, σε επαρχιακή οδό του Έβρου (πλησίον οικισμού Πρωτοκκλησίου), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, λίγο πιο κάτω ο 34χρονος , ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (16-1-2018) το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Ιάσμου -Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας που ανήκει σε άλλο άτομο.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα έγγραφο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 925,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 φυτό κάνναβης και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη χθες (16-1-2018) το πρωί, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 53χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

• 11 συσκευασίες και 1 γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 925,4 γραμμαρίων

• 1 φυτό κάνναβης, ύψους 35 εκατοστών

• 13,5 ναρκωτικά δισκία

• 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό

• 1 κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.