Log in
updated 9:00 PM CST, Nov 21, 2017
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2017

Πότε θα ασχοληθεί σοβαρά με τους Πομάκους της Θράκης το ελληνικό κράτος;

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Είναι αλήθεια πως εδώ και χρόνια έχω δεχτεί αρκετές φορές το ερώτημα «πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους ΠΟΜΑΚΟΥΣ της Θράκης» και το έχω δεχτεί τόσο από απλούς πολίτες όσο αι από πολιτικούς. 

Τη μεγαλύτερη βοήθεια βέβαια μπορούν να τη προσφέρουν οι πολιτικοί και γι’ αυτό θα αναφερθώ περισσότερο σε εκείνους. 

Ας δούμε λοιπόν όχι τι πρέπει να κάνει αλλά τι θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει η ελληνική πολιτεία. 

1 Επίσημη αναγνώριση των Ελλήνων Πομάκων μουσουλμάνων της Θράκης ακόμα και δια νόμου αν χρειαστεί ώστε το θέμα αυτό να κλείσει και να το πάρουν απόφαση όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. 

2 Τοποθέτηση – διορισμός για μερικά χρόνια ορισμένων ανθρώπων, ειδικών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να μελετήσουν και να καταγράψουν την πομάκικη γλώσσα την οποία και θα αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος και η οποία στη συνέχεια φυσικά θα εισαχθεί όπου σήμερα υπάρχουν μόνο τα τουρκικά (εκλογές, δικαστήρια, κρατικό ραδιόφωνο...).

3 Προστασία ακόμα και σε βαθμό που θα θεωρηθεί παρεξηγήσιμη των ανθρώπων εκείνων που χωρίς την παραμικρή στήριξη τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στο πανίσχυρο τουρκικό προξενείο και να φωνάξουν πως δεν είναι ΤΟΥΡΚΟΙ. 

4 Μια ευνοϊκή μεταχείριση (όχι χρηματισμός αλλά ίσως μια εργασία) όσων τόλμησαν να παλέψουν μόνοι για να αποτρέψουν τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης. 

5 Άμεση ίδρυση και λειτουργία ελληνόφωνων Δημοτικών Σχολείων στα Πομακοχώρια της περιοχής. Δε χρειάζεται η άδεια κανενός για να γίνει αυτό. 

6 Σαρωτικές αλλαγές στα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία της Θράκης. Όλα τα μαθήματα να διδάσκονται στην Ελληνική γλώσσα και τα τουρκικά να διδάσκονται έστω μια ώρα κάθε μέρα ως γλώσσα και μόνο. 

7 Διατήρηση του πομάκικου πολιτισμού (τραγούδια, παραμύθια κτλ) με μελέτες, μουσεία κτλ

Κι επειδή ξέρω που θα πάει το μυαλό ορισμένων ξεκαθαρίζω πως εξαιρώ τον εαυτό μου απ’ όλα τα παραπάνω. Εγώ δηλώνω ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ όχι για να πληρώνομαι, Ίσα ίσα που το πληρώνω ο ίδιος πολύ ακριβά αλλά για την καθαρή συνείδηση μου δε μετανιώνω. 

Θα υπάρξει όμως ελληνική κυβέρνηση που θα τολμήσει όλα τα παραπάνω; 

Συγκέντρωση ειδών βασικής ανάγκης για το δοκιμαζόμενο λαό της Δυτικής Αττικής από την ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ καλεί όλους τους Ξανθιώτες να σταθούν αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, θύματα της θεομηνίας  που έπληξε τα σπίτια τους και τη ζωή τους.

Με την ευκαιρία του αγώνα της αντρικής μας ομάδας με την ομάδα του Γ.Σ. ΕΛΙΜΕΙΑΣ Κοζάνης, θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες του Δήμου Μάνδρας Αττικής.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗ: 

• ΡΥΖΙ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΕΥΡΙ, ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

• ΣΚΟΝΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ 

• ΧΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ

Η συλλογή των ειδών αυτών θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11/2017 στην είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου «Χριστίνα Χριστοδούλου» στο Εύμοιρο, από τις 15:00 έως τις 19:00. 

Από το Δ.Σ.

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Δήλωση Μαρίας Σπυράκη

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Καταθέσαμε σήμερα και νέα ερώτηση στη βουλή για τις παράνομες πωλήσεις αμυντικού υλικού από τον κ. Καμμένο. 

Ο κ. Τσίπρας κρύβεται και σιωπά εδώ και 16 μέρες. Πόσο χρόνο χρειάζεται άραγε ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι ο συναρχηγός του είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους;». 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Πωλήσεις 300 Αεροπορικών Βομβών ΜΚ-82 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)

ΣΧΕΤ: α. Ερώτηση και ΑΚΕ 954/77//06-11-2017 Βουλή των Ελλήνων

β. Φ.900α/1390/15737/07-11-2017/ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ

γ. Επίκαιρη Επερώτηση 9/7//8-11-2017 Βουλή των Ελλήνων

κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια των (α) και (γ) σχετικών εγγράφων μας που αφορούν στον προβλεπόμενο, από τον κανονισμό της ΒτΕ, κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με την αξιοποίηση – πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού – πυρομαχικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε Αραβικές Xώρες, καινούργια δημοσιεύματα παρουσιάζουν και αποκαλύπτουν και άλλη «σκοτεινή» εξαγωγή – πώληση πυρομαχικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). 

Την 27-04-2015, στην επιτροπή της ΒτΕ, εισηγηθήκατε και ζητήσατε την αξιοποίηση – πώληση 300 αεροπορικών βομβών τύπου ΜΚ-82 στα ΗΑΕ.   

Από τα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την ως άνω αξιοποίηση – πώληση, προκύπτει ότι: 

- Ο αριθμός των βομβών ΜΚ-82 που εξήχθησαν – επωλήθησαν  προς τα ΗΑΕ ήταν 1000 και όχι 300, 

- Δεν υπήρχε Διακρατική ή άλλη Συμφωνία – Σύμβαση για την πώληση, 

- Δεν υφίστατο έγκριση από το ΚΥΣΕΑ κλπ.

Επιπρόσθετα από τα εν λόγω δημοσιεύματα, προκύπτει ότι λόγω έλλειψης Διακρατικής Συμφωνίας – Σύμβασης, τα ΗΑΕ προέβησαν σε δωρεά 78 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους 2017 περίπου, υφίσταται ετεροχρονισμένη έγκριση του ΚΥΣΕΑ στη Διακρατική Συμφωνία ή Δωρεά.

Επειδή, όπως ήδη σας έχουμε τονίσει, η αξιοποίηση του υλικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων αφορά σε μια πολύ ευαίσθητη και σοβαρή διαδικασία με πολιτικοοικονομικές και διπλωματικές συνέπειες και απαιτείται η απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα ενεργειών, ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Υφίσταται ή όχι Διακρατική Συμφωνία – Σύμβαση για την αξιοποίηση – πώληση των 300 αεροπορικών βομβών τύπου ΜΚ-82 στα ΗΑΕ, όπως εισηγηθήκατε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της ΒτΕ, στις 27 Απρ.2015; Εάν όχι με ποια διαδικασία και Σύμβαση έγινε η υπόψη πώληση;

2. Ποια ακριβή ημερομηνία υπογράφηκε η ως άνω Διακρατική Συμφωνία ή όποια άλλη Σύμβαση; 

3. Ποια ακριβή ημερομηνία εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η υπόψη Διακρατική Συμφωνία ή όποια άλλη Σύμβαση; 

4. Ποια ακριβή ημερομηνία έγινε η μεταφορά των εν λόγω αεροπορικών βομβών, με ποιόν μεταφορέα και με ποιο μεταφορικό μέσο;

5. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πωληθέντων αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στα ΗΑΕ:  300 βόμβες ως η εισήγηση σας στην Επιτροπή της Βουλής ή 1000 βόμβες όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του τύπου;

6. Με ποια διαδικασία υλοποιήθηκε η πληρωμή των 300 ή 1000 πωληθέντων αεροπορικών βομβών τύπου ΜK-82 στα ΗΑΕ; Με τραπεζική συναλλαγή ή άλλη διαδικασία; Κατά την διάρκεια υλοποίησης της πώλησης, υφίστατο ανέγκλητη πίστωση, ως εγγύηση της είσπραξης χρημάτων;

7. Εκδόθηκε αρμοδίως και όπως προβλέπεται, με μέριμνα του Πωλητή, το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη (End User Certificate); Είναι καταλλήλως υπογεγραμμένο από τον πωλητή, τον αγοραστή και υφίσταται έγκριση του κατασκευαστή των αεροπορικών βομβών ΜΚ-82;

8. Τα ΗΑΕ προβήκανε σε δωρεά 78 εκ. ευρώ, ως αντιστάθμισμα της έλλειψης Διακρατικής Συμφωνίας ή άλλης Σύμβασης; Εάν ναι, ποια ακριβή ημερομηνία έγινε η δωρεά, με ποια έγγραφα, ποιος κρατικός φορέας την έκανε αποδεκτή (ΚΥΣΕΑ, ΥΠΕΘΑ, ΥΠΟΙΚ)  και σε ποιόν Π/Υ πιστώθηκαν τα χρήματα; 

Σε συνέχεια των παραπάνω, αιτούμαστε όπως μας καταθέσετε:

1. Τη Διακρατική Συμφωνία, εφόσον υπάρχει, για την αξιοποίηση – πώληση των 300 αεροπορικών βομβών τύπου ΜΚ-82 στα ΗΑΕ, όπως εισηγηθήκατε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της ΒτΕ, στις 27 Απρ.2015.

2. Την εισήγηση σας στο ΚΥΣΕΑ και την αντίστοιχη απαιτούμενη έγκριση αυτού (ΚΥΣΕΑ), στο Σχέδιο της Διακρατικής Συμφωνίας ή άλλης Σύμβασης, που αφορά στην ως άνω πώληση των ΜΚ-82 βομβών στα ΗΑΕ.

3. Τα δικαιολογητικά απόδειξης της πιστοποίησης και εξουσιοδότησης των εκπροσώπων των δύο χωρών, που υπογράφουν τη Διακρατική Συμφωνία ή άλλη Σύμβαση.

4. Το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Τελικού Χρήστη (End User Certificate) και το αντίστοιχο έγγραφο Έγκρισης Αλλαγής Τελικού Χρήστη (Third Party Transfer).

5. Την προβλεπόμενη Άδεια Εξαγωγής από την Ελλάδα των 300 Αεροπορικών Βομβών τύπου ΜΚ-82.

6. Το αντίγραφο  της ενέγγυας – ανέγκλητης πίστωσης, που έχει καταθέσει ο «αγοραστής» και αντίγραφα των δικαιολογητικών είσπραξης των χρημάτων (δικαιολογητικά τραπέζης κλπ).

7. Τα παραστατικά μεταφοράς και παράδοσης των εν λόγω βομβών στους «αγοραστές». 

8. Τα αντίγραφα έγκρισης και αποδοχής της δωρεάς, εφόσον έγινε αυτή, των 78 εκ. ευρώ από τα ΗΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών 

 Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου

Η Κυβέρνηση παρέλαβε κερδοφόρες τις συγκοινωνίες και δημιούργησε έλλειμμα 58 εκατ. ευρώ

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το επιβατικό κοινό για μια ακόμη φορά ταλαιπωρείται αναίτια από τη νέα απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Μετά τον τραγέλαφο της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τώρα φαίνονται και οι καταστροφικές οικονομικές επιλογές της Κυβέρνησης. 

Παρέλαβε κερδοφόρες τις συγκοινωνίες και "κατάφερε" να δημιουργήσει έλλειμμα 58 εκατ. ευρώ».  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το τέλος της εποχής του «σουρεαλισμού

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην ιστοσελίδα EU Observer.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτάξει μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος αντί της πολιτικής της λιτότητας που εφαρμόζεται, σήμερα, με τη συναίνεση των Ευρωπαίων εταίρων, στη χώρα.  

«Η λιτότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Έχουμε πολύ μεγάλη λιτότητα στην Ελλάδα και πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο 49χρονος Μητσοτάκης και το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγούνται στις δημοσκοπήσεις και θεωρείται ο επικρατέστερος επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός.

«Έως τώρα, δυστυχώς, κάθε φορά που συζητούσαμε για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό των πολιτών ήταν η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές στις συντάξεις» ανέφερε. «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, χωρίς να αποφεύγουμε τις υποχρεώσεις μας, να μεταθέσουμε το βάρος των πολιτικών μας υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι «η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που προϋποθέτει ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον».

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2019. Αλλά με το τρέχον πρόγραμμα στήριξης να λήγει το επόμενο καλοκαίρι και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ηγείται ενός εύθραυστου συνασπισμού ανάμεσα στο ριζοσπαστικά αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και το δεξιό Κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν εντός του επόμενου έτους. 

«Καμιά εκλογική μάχη δεν είναι δεδομένη», είπε ο Μητσοτάκης. «Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα επικρατήσουμε και θα νικήσουμε με σημαντική διαφορά, αλλά και πάλι θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος».

Ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία «το μόνο πολιτικό Κόμμα που έχει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με ορίζοντα πέρα από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης».

«Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος μπροστά μας θα είναι δύσκολος και πολλά θα εξαρτηθούν από την βούλησή μας να συνεχίσουμε με μεταρρυθμίσεις και να διατυπώσουμε ξεκάθαρα τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θεωρούμε τις πιο σημαντικές για τη χώρα» ανέφερε.

Επέμεινε ότι ο Τσίπρας «δεν θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δεν γνωρίζει πως γίνονται στην πράξη πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει μια «καθαρή έξοδο» από το 3ο Πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, και θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της.

Ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ένα 4ο Πρόγραμμα είναι εκτός συζήτησης για όλους» αλλά «θα υπάρξει μια διευθέτηση» για να καλυφθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας 

Σε έκθεσή του την προηγούμενη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο υπογράμμισε, για παράδειγμα, ότι το 2019, η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 δις ευρώ για πληρωμή κεφαλαίου και τόκων του χρέους της.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είναι δουλειά του Τσίπρα να το διαπραγματευτεί» αλλά τόνισε ότι «όσο μεγαλύτερη συναίνεση λάβουμε τόσο το καλύτερο για όλους».

«Ιδανικά, θα επιθυμούσαμε μια όσο πιο καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, με όσο το δυνατόν λιγότερους όρους» είπε.

«Το μόνο πράγμα που διαρκώς επαναλαμβάνει ο Τσίπρας είναι πως θα βγούμε από το Πρόγραμμα χωρίς να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για το τι θα συμβεί μετά» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «η λογική για μια καθαρή έξοδο συγκρούεται με την πραγματικότητα ενός σκληρού πακέτου λιτότητας που θα λειτουργήσει περιοριστικά για την επόμενη Κυβέρνηση».

Οι πιστωτές έχουν μερίδιο ευθύνης

Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι συμφωνώντας σε ένα πακέτο μέτρων 5 δις ευρώ για το 2019 - 2020 και ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% έως το 2022, ο Τσίπρας αποδέχθηκε μέτρα «που πάνε πιο μακριά από τη θητεία της Κυβέρνησής του».

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι τόσο σουρεαλιστικό» ανέφερε και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι έχει «υπερφορολογήσει την πραγματική οικονομία» και «σκοτώσει την όποια ανάπτυξη μπορούσαμε να έχουμε».

«Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα» επέμεινε και συνέχισε «οι πρώτοι μήνες του 2015 και η διαρκής αναβλητικότητα του Τσίπρα έκτοτε είναι καταστροφή». 

«Το πείραμα Τσίπρα μας κόστισε 100 δις ευρώ» είπε.

Προσέθεσε ότι «οι πιστωτές έχουν το μερίδιο ευθύνης τους» στην κατάσταση καθώς δέχθηκαν «ένα λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που δεν έχει βοηθήσει καθόλου αναπτυξιακά την οικονομία».

Τους τελευταίους μήνες, ο Μητσοτάκης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος και σύμβουλος στον τραπεζικό τομέα, συνομιλεί με επιχειρηματικούς κύκλους και πολιτικούς εκτός Ελλάδος προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του ως δυνητικός κυβερνητικός ηγέτης. Κάποιες επαφές έχουν γίνει και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Απάντησε στις ερωτήσεις του EU Observer στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε με ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την πολιτική του οικογένεια που περιλαμβάνει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Γιουνκέρ αποτελεί μέρος των θεσμών – μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – που έχουν επιβάλλει σκληρούς όρους στην ελληνική Κυβέρνηση, ενώ η Κυβέρνηση της Μέρκελ είναι εκείνη που αντιτίθεται περισσότερο στη χαλάρωση των όρων και στη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας.

Ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων

Ερωτηθείς πώς σκοπεύει να πείσει τους πιστωτές και τις ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις όπως τη Γερμανία να είναι πιο ελαστικοί, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα υποστήριξε ότι «οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό από εκείνον που μερικές φορές τους δίδεται».

Είπε ότι δεν θα σχολιάσει την αποχώρηση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν αναμένει δραματικές αλλαγές» στις θέσεις της Γερμανίας από την επόμενη Κυβέρνηση της χώρας. 

Υποστήριξε ότι «όσο λιγότερο αξιόπιστες είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκούν στη δημοσιονομική πολιτική οι πιστωτές» και ότι η μεταρρυθμιστική του ατζέντα θα βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

«Η προτεραιότητά μου είναι ξεκάθαρη» είπε και πρόσθεσε ότι «η μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη μόχλευση της ανταγωνιστικότητάς μας και στην προσέλκυση πραγματικών επενδύσεων».

«Αυτό προϋποθέτει ένα φιλικό περιβάλλον, δέσμευση προς ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς, σταδιακή μείωση των φόρων, και την ίδια ώρα βελτίωση της ικανότητάς ελέγχου και συλλογής φόρων» ειδικότερα μέσα από την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών για την αντιμετώπιση φοροδιαφυγής μικρής κλίμακας στο Φ.Π.Α. . 

Ο Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο χρήσεων γης και αδειοδότησης επιχειρήσεων. Επέμεινε, επίσης, στην ανάγκη να επιδιώξει η χώρα ιδιωτικοποιήσεις «ξεμπλοκάροντας ορισμένες από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας», όπως το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό και το ορυχείο της Eldorado Gold στα βόρεια της χώρας.

Δεν υπάρχει ακόμη success story

Σημείωσε ότι ο Τσίπρας, όταν έκανε αντιπολίτευση στην προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά – και στην οποία ο ίδιος ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης – απειλούσε «κάθε επενδυτή που σκόπευε να επενδύσει στην Ελλάδα λέγοντας βασικά ότι όποιο συμβόλαιο και εάν υπέγραψε θα ήταν άκυρο».

«Εγώ δεν κάνω το ίδιο πράγμα. Δρω με πολύ υπεύθυνο τρόπο» επέμεινε ο Μητσοτάκης.

Την ώρα που η ελληνική Κυβέρνηση και οι πιστωτές θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την 3η αξιολόγηση του Προγράμματος, που θα επικεντρωθεί γύρω από ζητήματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η αγορά ενέργειας, οι συντάξεις και η διοικητική μεταρρύθμιση, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε τον Τσίπρα να αποφύγει τις καθυστερήσεις.  

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα «χτίζει ένα success story», σημείωσε ότι «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση».

«Όταν αυτό αλλάξει, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικό success story» είπε.

«Το 2015 θα μπορούσαμε να είχαμε βγει από το πρόγραμμα μέσω μιας προληπτικής γραμμής» σημείωσε. «Τώρα, μπαίνουμε στο 2018 και ζούμε την ημέρα της μαρμότας».

Το link της συνέντευξης: https://euobserver.com/beyond-brussels/139940

Προϋπολογισμός λιτότητας και αναπτυξιακής καχεξίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Προϋπολογισμός του 2018 φέρνει νέους φόρους και περικοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναιμική ανάπτυξη. 

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου, δεν οφείλεται στο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς αυτός “ψαλιδίζεται”, για μία ακόμη φορά, στο 1,6%, αντί 2,7% της αρχικής πρόβλεψης. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής, ανελέητης, φορολογικής και ασφαλιστικής κυβερνητικής επιδρομής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Που καθρεφτίζεται:

- στις 1.000.000 κατασχέσεις που ήδη έχουν επιβληθεί, ενώ επιπλέον 733.000 συμπολίτες μας βρίσκονται στο κυβερνητικό στόχαστρο,

- στη μη - απονομή 300 χιλιάδων συντάξεων, και 

- στην αναστολή δαπανών για δημόσιες επενδύσεις.

Ενώ το 2018, νέα μέτρα, ύψους 1,9 δις ευρώ, θα επιβληθούν, όπως είναι ενδεικτικά οι νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, οι πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, η επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ο φόρος διαμονής, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα 2 φορές, το αφορολόγητο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. 

Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία.

Αυτό όμως προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και νέα διακυβέρνηση».

Κλιμάκιο της ΝΔ στη Μάνδρα

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ξανά στην Μάνδρα για να παραδώσει τη δεύτερη δόση αγαθών που συλλέγονται στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις Αττικής της Νέας Δημοκρατίας. Την παράδοση έκαναν οι αναπληρωτές Εκπρόσωποι  Τύπου, κυρία Σοφία Ζαχαράκη και ο κ. Νίκος Ρωμανός, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, κυρία Μαρία Συρεγγέλα και ο Γραμματέας Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, κ. Γιώργος Σταμάτης.

Παραδόθηκαν συνολικά 40 τόνοι τροφίμων και 20 τόνοι εμφιαλωμένων νερών. Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς ξεκίνησε το Σάββατο με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεχίζεται με πολύ μεγάλη συμμετοχή χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τη Δυτική Αττική, η ηθική και υλική συμπαράσταση στους πολίτες που δοκιμάζονται δεν είναι παρά μία ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συμπολίτες μας. 

Απάντηση της ΝΔ στην Δούρου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωση της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της».

Να πάρει θέση το Υπουργείο Εξωτερικών για τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, που ανέφερε ότι « η Αλβανία έχει κακομάθει την Ελλάδα και πλέον δεν θα σιωπήσει στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Μόλις πέντε ημέρες μετά τις πολυδιαφημισμένες ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις της Κρήτης και την υπεραισιοδοξία του Υπουργείου Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός της Άλβανίας, κ. Έντι Ράμα προέβη σε νέες προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα. 

Προφανώς ο κ. Ράμα δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του κ. Κοτζιά

- Μετά από 48 ώρες σιωπής το Υπουργείο των Εξωτερικών έχει να πει κάτι;

- Θα αντιδράσει και εάν ναι, πως;

Η Νέα Δημοκρατία πάντως είχε προειδοποιήσει εγκαίρως».

Κοινή δήλωση Οικονόμου Καλαφάτη

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων  στο Άμστερνταμ και τον αποκλεισμό της Αθήνας από την πρώτη ψηφοφορία, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

« Η Αθήνα έχασε την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων λόγω της κακής προετοιμασίας της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Και  στη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα, η Κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε στην αξιολόγηση  του Σεπτεμβρίου σημαντικές ελλείψεις στην πρόταση μετεγκατάστασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά, με συνέπεια η Αθήνα να αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία. Και αυτό παρ’ ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαίωνε για υποβολή “πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας”.

Ο εν λόγω Οργανισμός, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά, βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο και θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ μετά το Brexit. Απασχολεί περίπου 900 μόνιμους εργαζόμενους και ενισχύει σημαντικά το συνεδριακό τουρισμό της πόλης στην οποία εδρεύει. Μόνο το 2015, 36 χιλ. επισκέπτες ταξίδεψαν στο Λονδίνο σε περισσότερες από 500 συσκέψεις.

O αποκλεισμός της ελληνικής πρότασης επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία προσέγγισαν το ζήτημα τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Αττικής. 

Χάθηκε έτσι άλλη ευκαιρία ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

6ο προσυνέδριο της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πώς, για να αφήσει η Ελλάδα οριστικά πίσω της την κρίση, πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα. Με μια Δημόσια Διοίκηση που θα λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πολίτη, παρέχοντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και διευκολύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Και που, παράλληλα, θα δείχνει έμπρακτο σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, με αξιολόγηση και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, με διαφάνεια και με λογοδοσία. 

Με θεσμούς στιβαρούς και αποτελεσματικούς, και με μια Δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο, και δεν θα λειτουργεί ως εμπόδιο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Και με βαρύτητα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας. Προκειμένου να γίνουν τα παραπάνω, χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο κράτος και τη λειτουργία του.  Αλλαγές που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υλοποιήσει. 

Το 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα. 

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρείς ενότητες με τους παρακάτω τίτλους:

• Δημόσια διοίκηση: Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών.

                Οι ανάγκες του πολίτη οδηγός των αλλαγών στο Δημόσιο. 

                Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο πολίτης αποκτά λόγο, η διαφθορά περιορίζεται. 

ΣΔΙΤ και Συμπαραγωγή Δημόσιων Υπηρεσιών: Κινητοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα.

• Για μια Δικαιοσύνη στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης.

        Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα.

Αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη.

• Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές.

Συνταγματικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις για θωράκιση της Δημοκρατίας.

Ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

Στην  πρώτη ενότητα με τίτλο Δημόσια Διοίκηση - Σεβασμός στα χρήματα των πολιτών θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Γεραπετρίτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής.

Κώστας Τρυποσκούφης, Οικονομολόγος και στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών με αντικείμενο την παρακολούθηση των οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την επιχειρησιακή υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α..

Νίκος Σωτηρόπουλος, Δικηγόρος με ειδίκευση στο  διοικητικό δίκαιο με σπουδές στην Ελλάδα και στη Μ.Βρετανία.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεματικής, πρ. Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πρ. Γεν. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, στη δεύτερη ενότητα οι ομιλητές θα τοποθετηθούν πάνω στα θέματα της Δικαιοσύνης. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:

Χάρης Μεϊδάνης, Δικηγόρος με Διδακτορικό στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Ειδικεύεται σε θέματα δικαίου διεθνών συναλλαγών και δικαίου των επιχειρήσεων και ασχολείται ενεργά με τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών (διαιτησία, διαμεσολάβηση).

Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπλ. Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών. 

Σπύρος Αντωνέλος, Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών με επιτυχείς διαμεσολαβήσεις σε διαφορές στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α..

Στην τρίτη και τελευταία ενότητα θα αναπτυχθεί το ζήτημα της εγκληματικότητας και της απονομής Δικαιοσύνης. Θα μιλήσουν οι:

Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος με πολύχρονη εμπειρία στο  αστυνομικό ρεπορτάζ.

Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. και ηλεκτρονικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρώην επικεφαλής της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάνος Καραγιάννης, αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Αμυντικών Σπουδών του King’s College του Λονδίνου. Από το 2016 είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης και τρομοκρατίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ευχάριστα τα νέα για τους Ξανθιώτες – Μείωση των δημοτικών τελών για το 2018 από τον Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης, παρά τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τη μείωση των διαθέσιμων πόρων από την κρατική χρηματοδότηση, προβαίνει σε σημαντικές μειώσεις των δημοτικών τελών.

Προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η ενίσχυση και προστασία της οικογένειας, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και των επαγγελματιών.

Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών με σημαντικές μειώσεις που φτάνουν έως και 50%. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσθηκε για το έτος 2018:

Η αναπροσαρμογή των συντελεστών για την επιβολή του τέλους καθαριότητας και φωτισμού για καταστήματα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματικές στέγες εν γένει, μείωση από το ποσό των 3,50€/τ.μ./ετησίως, στο ποσό των 3,00€/τ.μ./ετησίως.

Η μείωση κατά 50% του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Η μείωση κατά 50% του τέλους για το πλανόδιο εμπόριο.

Η μείωση κατά 50% του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί που προσέρχονται στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.

Η μείωση των τελών και δικαιωμάτων χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Σωματειακό Αθλητισμό (Volley, Basket, Handball) κατά ένα ευρώ (1€) και συγκεκριμένα από το ποσό των 3€ στο ποσό των 2€ και στους συλλόγους ρυθμικής, τζούντο, πάλης, taekwondo, πολεμικών τεχνών κ.λ.π. αποφασίσθηκε η μείωση κατά ένα ευρώ (1€) και συγκεκριμένα από το ποσό των 5€ στο ποσό των 4€.

Η μείωση 50% του τέλους για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Η αναπροσαρμογή των τελών και δικαιωμάτων των Δημοτικών Κοιμητηρίων για την 7ετή διάθεση τάφων στις κατηγορίες Β και Νέα Πτέρυγα Α-Β, που αφορά μείωση από 300€ στο ποσό των 250€, ενώ στην κατηγορία Γ από 240€ στο ποσό των 200€.

Όσον αφορά τους οικισμούς πέριξ της πόλης της Ξάνθης, μείωση από 120€ στο ποσό των 80€, ενώ για τους μη μόνιμους κατοίκους από 300€ στο ποσό των 200€.

Η πλήρης απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας σε άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, καθώς και στις οικογένειες που τους φιλοξενούν.

Η μείωση κατά 20% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας για τις κατοικίες σε όλα τα άτομα που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η μείωση κατά 20% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και του τέλους ακίνητης περιουσίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Η μείωση 50% του δικαιώματος ύδρευσης ζώων.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε μικρά και μεγάλα βήματα για την στήριξη και την ευημερία των συμπολιτών μας, καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Ξάνθη με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας.

Συνελήφθη 49χρονος Βούλγαρος διακινητής λαθρομεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (21-11-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των ρουμάνικων αρχών και να μεταφέρει στην ενδοχώρα δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Ενημέρωση των επαγγελματιών για την BlackFriday από τον Εμπορικό Σύλλογο

Αναλυτικά η ενημερωτική ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιούνται προσφορές προϊόντων, βάση της καταναλωτικής προωθητικής ενέργειας, της επονομαζόμενης ως «BlackFriday».

Για όσους από εσάς συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. 

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την BlackFriday.

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή

Η Ξάνθη φοράει τα γιορτινά της – Κλειστή η 28ης Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης:

Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, καθώς και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία), εργασίες που αφορούν στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα της 28ης  Οκτωβρίου.\

Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.

Γιορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Γηροκομείο Ξάνθης

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Ο  Πρόεδρος,  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  του Γηροκομείου Ξάνθης και ο εφημέριος του  Ναού  με αισθήματα αγάπης και εκτιμήσεως, σας προσκαλούν να τιμήσετε  με  την  παρουσία  σας,  την  Πανήγυρη του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

 

ΕΣΕΕ: ΟΙ Μικρομεσαίοι της Ευρώπης ζητούν έναν πυλώνα οικονομικών και κοινωνικών διαστάσεων για περισσότερες θέσεις εργασίας

Η ΕΣΕΕ ταυτίζεται με τους ευρωπαίους μικρομεσαίους που πιστεύουν ότι ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων χρειάζεται τόσο κοινωνικές όσο και οικονομικές διαστάσεις, ώστε να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα και ηαυτοαπασχόληση.

Στην Έκτακτη Συνάντηση της Συνόδου Κορυφής του Γκέτεμποργκ μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των Ευρωπαίων Κοινωνικών Εταίρων, η Πρόεδρος της UEAPME UlrikeRabmer-Koller τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα της UEAPME για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων είναι η καλύτερη ενσωμάτωση των οικονομικών και κοινωνικών διαστάσεων. Πράγματι, η UEAPME υποστηρίζει τον γενικό στόχο του πυλώνα αλλά πιστεύει ότι η σχέση μεταξύ των δύο διαστάσεων δεν είναι επαρκώς παρούσα. Επιπλέον, η UEAPME θεωρεί τον πυλώνα ως νέο οδηγό μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, που θα πρέπει σίγουρα να αποσκοπεί στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης. Στο πλαίσιο της μελλοντικής κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προτεραιότητες της UEAPME επικεντρώνονται στη δίκαιη κατανομή των θετικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, στην καλύτερη υποστήριξη σε περιόδους αλλαγής και στην εξασφάλιση ανοικτού πνεύματος και δικαιοσύνης εντός της ενιαίας αγοράς. Ο πυλώνας αποδεικνύει επίσης την πολιτική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η κοινωνική Ευρώπη έχει σημασία, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της UEAPME και των μελών της. Ως εκ τούτου, είναι ζωτική προτεραιότητα η διαπίστωση της συμβολής των μικρών επιχειρήσεων και της αυτοαπασχόλησης στην κοινωνική συνοχή και στην σταθερότητα.

Η Έκτακτη Συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από τη Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία θα υπογραφεί από τα τρία Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα. Η UEAPME και συνεπώς η ΕΣΕΕ υποστηρίζουν τον γενικό στόχο του πυλώνα για επίτευξη βιώσιμης σύγκλισης στον τομέα της απασχόλησης και των κοινωνικών αποτελεσμάτων μετά την οικονομική κρίση, ωστόσο η πρώτη προτεραιότητα της UEAPME στον πυλώνα είναι οι επαρκείς οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί τον πυλώνα εξαιρετικά χρήσιμο, ως νέο οδηγό μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο. Η UEAPME επίσης υποστηρίζει σθεναρά τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε όλα τα κράτη μέλη. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε μια καλή ισορροπία ευελιξίας και ασφάλειας, σε πραγματικές συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού για τις ΜμΕ, στα βιώσιμα συστήματα κοινωνικής προστασίας και στην απόκτηση δεξιοτήτων που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Βασικός στόχος του πυλώνα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης. 

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι οι προτεραιότητες της UEAPME για μια μελλοντική κοινωνική Ευρώπη είναι: i) η διασφάλιση δίκαιης κατανομής των θετικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης και των τεχνολογικών εξελίξεων μέσω της επένδυσης σε δεξιότητες, ii) ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων κοινωνικής προστασίας και η παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης σε περιόδους αλλαγής, ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και iii) η εξασφάλιση της διαφάνειας και της δικαιοσύνης εντός της ενιαίας αγοράς. 

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Α.Μ.Θ.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διοργάνωσαν το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017 στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για το 6ο συνέδριο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων όπου έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Στη συνέχεια άρχισαν οι συνεδρίες όπου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε στην 2η παράλληλη απογευματινή συνεδρία καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Τουρισμού κ. Βαλσαμίδης Νίκος και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος. Η συνεδρία  αφορούσε την παραγωγική ανασυγκρότηση, ενέργεια και περιβάλλον. Κατά την διάρκεια της 1ης απογευματινής συνεδρίας ο Δήμαρχος Νέστου τοποθετήθηκε για το θέμα της γεωθερμίας αναφορικά με το αν θα αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να επιδοτηθούν οι αγρότες της περιοχής με το ποσό που αναλογεί στις δαπάνες, για αγορά εναλλάκτη, για εσωτερικό δίκτυο και την σύνδεση με τη ΔΕΗ. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να συνδεθούν με το έργο της γεωθερμίας αξιοποιώντας το προς όφελος τους.    Κύριοι ομιλητές της συνεδρίας ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος. 

Την επομένη, 2η ημέρα του συνεδρίου ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στην 1η και 2η παράλληλη πρωινή συνεδρία καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Οικονομικών και Ορεινού κ. Βαλσαμίδης Νίκος, κα Χατουτσίδου Ελένη,  κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης. Οι συνεδρίες αυτές αφορούσαν την Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου με ομιλητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη καθώς και την Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συνέχεια, συμμετείχαν στην 1η παράλληλη απογευματινή συνεδρία που αφορούσε τις Επενδύσεις, Εργασιακές Σχέσεις και Τουρισμό με ομιλητές την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την κεντρική εκδήλωση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου το απόγευμα στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ακολούθησε ομιλία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «BIO2CARE» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου 2017  στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου η εναρκτήρια συνάντηση για το έργο BIO2CARE «Ενίσχυση Προστατευόμενων Περιοχών μέσω Καινοτόμου Μεθοδολογίας για την Βιωσιμότητα- Reinforcing protected areas capacity through an innovative methodology for sustainability».  Στην έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Το BIO2CARE συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020». Στο έργο συμμετέχουν ο Δήμος Νέστου και άλλοι οκτώ εταίροι από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ενώ επικεφαλής εταίρος είναι το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Βιομηχανικής Οικολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Με το κλείσιμο των εργασιών της 2ης μέρας ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του προκειμένου οι σύνεδροι να περιηγηθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης της Νέας Καρυάς, στο ποταμό Νέστο καθώς και στις λιμνοθάλασσες της Κεραμωτής.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  2018 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 με μοναδικό θέμα την έγκριση προϋπολογισμού 2018 του Δήμου Νέστου. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού δεν ψήφισαν οι 2 αντιπολιτεύσεις.

ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου είχαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την αξιοποίηση του έργου της γεωθερμίας στο Ερατεινό. Το ενδιαφέρον τους αφορά την επένδυση για θερμοκήπιο ντομάτας.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Φ.Ν.Θ. κ. ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΟΛΙΟ- ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ

Μεγάλη ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν πιστοί του νομού Καβάλας στο νέο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο ο οποίος έφτασε στην πόλη της Καβάλας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017. Η υποδοχή του ξεκίνησε από την Εγνατία από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ακολούθησε στάση στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου όπου ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων του «παρέδωσε» την Ιερά Μητρόπολη των Φιλίππων. Ακολούθως,  ο νέος Μητροπολίτης έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας όπου τον υποδέχθηκε η Δήμαρχος Καβάλας παραδίδοντάς του τον σταυρό-δώρο του Δήμου Καβάλας. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή για τον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, πολλοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα, οι βουλευτές της Καβάλας, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. , Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι- μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και πλήθος πιστών. Ακολούθησε γεύμα για τους επίσημους προσκεκλημένους σε γνωστό ξενοδοχείο της Καβάλας ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη  δέηση από το νέο Μητροπολίτη στον τάφο του μακαριστού Προκοπίου στον Άγιο Σύλα.

Ο Δήμαρχος Νέστου ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη δύναμη για το θεάρεστο έργο που ανέλαβε προσφωνώντας τον «ΑΞΙΟ» και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί σύντομα τον δικό μας Δήμο. Ο νέος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου απαντώντας του θετικά στην πρόσκλησή του.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας διοργάνωσε τουρνουά για ποδοσφαιριστές μικρών ηλικιών την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο γήπεδο Χρυσούπολης. 

Το Δ.Σ. της Ένωσης απένειμε στον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για την τιμή της βράβευσης στο πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της διοίκησής του τα τρία τελευταία χρόνια σε όλα τα γήπεδα του Δήμου όπως το γήπεδο του Νέστου, τα γήπεδα όλων των χωριών, το κλειστό γυμναστήριο του σταδίου Χρυσούπολης για τους αθλητές στίβου καθώς και το γυμναστήριο στο χώρο του Γυμνασίου για τους αθλητές των ομάδων volley και μπάσκετ. Αναφέρθηκε ακόμη,  στον εξοπλισμό που δόθηκε στα αθλητικά σωματεία, στην παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τις μετακινήσεις τους καθώς και για την οικονομική ενίσχυση για τις τρέχουσες ανάγκες τους.

Αναφέρθηκε ακόμη, δίνοντας προσωπική υπόσχεση πως θα συνεχίσει να είναι κοντά τους τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του  τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, την Πρόεδρο Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γαβριηλίδη Νίκο που συνέβαλαν  εμπράκτως προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι παρεμβάσεις που αναφέρθηκαν.  Στην εκδήλωση παρέστησαν οι προαναφερθέντες συνεργάτες του Δημάρχου.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΝΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Μια εξαιρετική εκδήλωση οργάνωσε το ΝΠΠΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ του Δήμου Νέστου στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο χώρο του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης. Στόχος της δράσης η πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη με παράλληλη δωρεάν μέτρηση σακχάρου.

Η εκδήλωση έλαβε δράση σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Νέστου και του ΚΗΦΗ με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη.

Η ΕΥΝΕΣΤΙΑ στο πλαίσιο της δράσης της για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου και ευαισθητοποιημένη  σε θέματα που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας, για δύο ημέρες πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στα μέλη του ΚΑΠΗ.

ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ

Οι «Γιατροί του Κόσμου» ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών επισκέπτονται  με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς, χωριά του Δήμου μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων τους την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν τον Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα την Τοπική Ενότητα του Χρυσοχωρίου για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών (ΡΟΜΑ). Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του για τη μεταφορά των παιδιών από την Χρυσούπολη προς το Χρυσοχώρι προκειμένου να εμβολιαστούν.  Εμβολιάσθηκαν συνολικά 55 παιδιά.

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Σύγκλιση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» της Π.Ε. Καβάλας από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας( Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Καβάλας. Με θέματα:  «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» και «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2017-2018». Στη σύγκλιση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν για τον Δήμο Νέστου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και η Προϊσταμμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ» ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο αμφιθέατρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ» την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Την ημερίδα με θέμα: «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Δημιουργία δικτύου συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδος» διοργάνωσαν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Εισηγήθηκαν της ημερίδας ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Alzheimer και καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μαγδαληνή Τσολάκη ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Το Δήμο Νέστου εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα και νοσηλεύτριες από το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ.

Από το Γραφείο Τύπου