Log in
updated 1:16 PM UTC, Jun 11, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2019

Ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για την κτηριακή υποδομή του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα των μαθητών και των γονέων του μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης για την επίλυση του έντονου κτηριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείο. Η κατάσταση στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και υστερεί ως προς τις προϋποθέσεις ασφάλειας και ευνοϊκών προς τη διδασκαλία συνθηκών. Ως εκ τούτου, θεωρούμε, πως η πολιτεία θα πρέπει να λάβει, άμεσα, μέριμνα, για την αντιμετώπιση του ζητήματος και να αποτρέψει συνθήκες, όπως η απογευματινή λειτουργία του σχολείου, συνθήκες που δε συνάδουν και ταυτόχρονα δε συμβάλλουν στον κοινωνικοποιητικό και εκπαιδευτικό ρόλο του σχολείου και του σχολικού χώρου.
Η περίπτωση του Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και των κινητοποιήσεων μαθητών και γονέων, φέρνει στο φως, όχι μόνο αυτή τη περίπτωση, αλλά και συνολικά το ζήτημα της σχολικής στέγης που αποτελεί έναν πολύ σοβαρό παράγοντα διαπαιδαγώγησης και μόρφωσης αλλά και στοιχείο σεβασμού και φροντίδας της Πολιτείας στα παιδιά. Θεωρούμε ότι η σχολική υποδομή, το μέγεθος του σχολείου, η αρχιτεκτονική του, δεν είναι μόνο τεχνικό ζήτημα. Αφορά, τις συνθήκες μέσα στις οποίες γίνεται η μαθησιακή, διαπαιδαγωγητική διαδικασία. Η κατάσταση που επικρατεί είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων περικόπτουν διαρκώς τις δαπάνες για την εκπαίδευση.
Μεγάλος όγκος των σχολικών κτιρίων είναι παλιός, είτε στεγάζεται σε κτίρια που πλέον δεν επαρκούν για τις ανάγκες των μαθητών που ολοένα αυξάνονται στα αστικά κέντρα, ενώ υπάρχει απουσία αντισεισμικού ελέγχου. Στην πόλη μας το σχολικό συγκρότημα του Δροσερού ασφυκτιά από τον όγκο των μαθητών που δεν μπορεί να χωρέσει, ενώ για χρόνια παραμένει ανεπίλυτο το ζήτημα του 18ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Λυκείου. Ταυτόχρονα και άλλα σχολεία έχουν δυσανάλογο αριθμό μαθητών για τον αύλειο χώρο που διαθέτουν (π.χ. 14ο Δημοτικό Σχολείο). Τέλος, φλέγον είναι το ζήτημα με την προσχολική αγωγή καθώς χρειάζεται η δημιουργία σύγχρονων υποδομών για άλλα περίπου 400 προνήπια για να μπορέσει να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι πολύ σημαντικό και είναι απαραίτητο να σταματήσει άμεσα ο κατακερματισμός των ευθυνών. Χρειάζεται να συσταθεί ενιαίος δημόσιος φορέας που να έχει την ευθύνη από την αρχή (της εύρεσης δηλαδή του κατάλληλου χώρου και των μελετών), μέχρι το τέλος (της παράδοσης δηλαδή της κατασκευής και με τον κατάλληλο εξοπλισμό) για τα σχολεία της χώρας, εξασφαλίζοντας έτσι τόσο την ισότιμη ανάπτυξη των σχολείων ανά περιοχή όσο και την συντήρηση ή και αναβάθμιση των υπαρχόντων
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης το επόμενο διάστημα με βάση και τις αποφάσεις Γενικών του Συνελεύσεων θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ανάδειξης του ζητήματος και διεκδίκησης λύσεων στο οξυμένο αυτό πρόβλημα.

9ο Πρωτάθλημα μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος μπάσκετ των Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Ξάνθης για 9ο συνεχόμενο έτος αποφάσισε τη διεξαγωγή του 9ου Πρωταθλήματος μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων. Το Πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Στο φετινό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι παρακάτω Σύλλογοι :
• Σύλλογος Αιμοδοτών Ν.Ξάνθης "Η Αγάπη"
• Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Οι Ανεπρόκοποι»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Ξάνθης «Οι Απαράδεκτοι»
• «Οι Απίθανοι» Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρωδάτου
• Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα»
• <<Απόλλων Διομήδειας>>, Πολιτιστικός Σύλλογος Διομήδειας
• «Κατασκηνωτές» Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης
• Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Οι Ξενιτεμένοι»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Οι Οδρύσσες»
• Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Ξάνθης, «Παιχτούρες του Τρίτου»
• Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ξάνθης
• Πρόσκοποι, Ένωση Παλαιών Δασοπροσκόπων Ξάνθης.
• Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου "Ο Άτλας"
• Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ξάνθης «Ο Ψηλορείτης»
Το φιλανθρωπικό έργο του Πρωταθλήματος υπερτονίστηκε στην πρώτη φετινή συνεδρίαση της ΟργανωτικήςΕπιτροπής και μετά τον απολογισμό του προηγούμενου έτους υπήρξαν προτάσεις για την ερχόμενη χρονιά, όπου και επιφυλασσόμαστε με μία στενή συνεργασία με έναν τοπικό Σύλλογο με πραγματικό έργο, έντονη δράση και μεγάλες ανάγκες όπου και εμείς, ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας της Ξάνθης θα στηρίξουμε με κάθε δυνατό μέσο.
Σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματός μας θα υπάρχει στις κερκίδες το γνωστό πλέον «Κουτί της Αγάπης», όπου ο κάθε παρευρισκόμενος θα μπορεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό με ότι μπορεί χωρίς να είναι υποχρεωτικό, αφού η παρουσία του στις κερκίδες είναι δωρεάν.
Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε αυτό τον θεσμό και τον φετινό μας σκοπό και με το χειροκρότημά σας να δώσετε ώθηση στις προσπάθειες των παικτών των Συλλόγων.
Εκ της Οργανωτικής επιτροπής
Πολιτιστικού πρωταθλήματος
Μπάσκετ Ν. Ξάνθης

Η παιδική παράσταση «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ» στην Ξάνθη

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ
HansChristianAndersen
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ –HOTEL ELISSO
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ - τηλ 25410 72363
Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ - INFO – 6974797109
VIVA.GR
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας , κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 9η χρονιά στην πόλη μας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.
"ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ"
Σε πλήρη θεατρική μορφή & απόδοση, η ιστορία του Ασχημόπαπου αποτελεί τον "Ύμνο" της αποδοχής ,της κατανόησης & της διαφορετικότητας , πλαισιωμένη από υπέροχες μουσικές , έρχεται να συναρπάσει τους μικρούς μας φίλους αλλά και να θυμίσει στους μεγαλύτερους την αθώα μας παιδική πλευρά!
Λίγα λόγια για το έργο…
Ένα παπάκι διαφορετικό από τα άλλα, σκάει το αυγό του και τους ξαφνιάζει όλους. Είναι τόσο άσχημο που κανένας δεν θέλει να το βλέπει.... Έτσι αναγκάζεται να πάρει τον δρόμο του και να φύγει μακριά, ελπίζοντας ότι θα βρει κάποιους που ίσως μπορέσουν να υποφέρουν την ασχήμια του. Το Ασχημόπαπο μόνο πια , στην άκρη του Δάσους , ψάχνει απεγνωσμένα για την οικογένειά του. Ο χειμώνας βαρύς και αδυσώπητος , έρχεται να δυσκολέψει τις προσπάθειές του , αλλά σύντομα συνειδητοποιεί πως ο χειμώνας δεν είναι ο μόνος του εχθρός Το Ασχημόπαπο και ο καινούργιος του φίλος ο Τιμόθεος Γαλοπούλας , θα βρεθούν αντιμέτωποι και με τον Κυνηγό! Η φιλία όμως η συνεργασία και η αλληλεγγύη θα βοηθήσει τους δυο φίλους να τα καταφέρουνΤο παπάκι όμως μεγαλώνει κι ύστερα από πολλές περιπέτειες, με επιμονή, θάρρος και ελπίδα κατορθώνει τελικά να γίνει από «ασχημόπαπο» …….. ένας πανέμορφος κύκνος...!!!
Έργο διασκεδαστικό ,οικολογικό, συναισθηματικό και κατά του bullying που αναδεικνύει πραγματικές αξίες, χαρίσματα και ικανότητες τονώνοντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών. Υπενδεδυμένο με υπέροχη μουσική και πρωτότυπα τραγούδια καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια παρασύρει τα παιδιά σε μια μαγική ατμόσφαιρα διασκεδάζοντάς τα και γεμίζοντάς τα συναισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς.
. Η συνέχεια επί σκηνής!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ ΒΟΙΝΑ , ΜΑΙΡΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ ΨΑΡΑΚΟΥ & ΙΩΑΝΝΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κείμενο - Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ Σκηνογραφία : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Κοστούμια : ΤΕΤΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ Σχεδιασμός Φωτισμών : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΥ
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Ειδικές Κατασκευές :ΣΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣΤεχνικός Σκηνής : ΣΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ Ζωγραφική : ΜΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑ Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)
Κρατήσεις – Πληροφορίες: 6974797109 Προπώληση: 8€ Ταμείο Θεάτρου: 10 €
*Ένα έργο για όλη την οικογένεια*
W: www.mikro-theatro.grE : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Τ : 2410 549777 - F : 2410 549630 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ SMSή ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ*

Από τον Ιερό βράχο στη Σπάρτη ο Δήμος Ξάνθης, στα χέρια του Σάκη Δασκαλόπουλου.

Σε 35 ώρες και 7 λεπτά, ακούμπησε τα πόδια του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ο Σάκης Δασκαλόπουλος, σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:07, μεταφέροντας το έμβλημα του Δήμου Ξάνθης για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ξάνθης, από τον «Ιερό βράχο».
Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει τον αθλητή για τη μεγάλη αυτή επιτυχία του, που κάνει υπερήφανη όλη την Ξάνθη, δηλώνοντας την παρουσία της στις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με ιδιαίτερο συμβολισμό και δηλώνει ότι θα είναι κοντά σε όλη την Αθλητική Κοινότητα της Ξάνθης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του Δήμου Ξάνθης.
Σάκη Δασκαλόπουλε η έννοια του ‘ευ αγωνίζεσθαι’, σήμερα , για όλους εμάς, ταυτίζεται με το πρόσωπό σου.
Σε ευχαριστούμε θερμά.
ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Είναι ο ιστορικός υπερμαραθώνιος που πραγματοποιείται στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.
Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.
Γραφείο Τύπου

Συγχαρητήρια Μελισσόπουλου στον Θανάση Δασκαλόπουλο, για την συμμετοχή του στον υπερμαραθώνειο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019
Επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ξανθιώτη αθλητή και αντιπρόεδρο των Xanthirunners, Θανάση Δασκαλόπουλο, για την πλήρως επιτυχημένη συμμετοχή του στον ιστορικό υπερμαραθώνειο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019.
Είμαστε βέβαιοι ότι η εξαιρετική του παρουσία τιμά τον ξανθιώτικο αθλητισμό, ενώ παράλληλα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους, προς ένα υγιεινότερο και αθλητικότερο τρόπο της καθημερινής μας ζωής.
Ξάνθη 29 Σεπτεμβρίου 2019
Για τη Δημοτική Παράταξη
“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”
Σάββας Μελισσόπουλος

Εργασίες διαγράμμισης οδού 28ης Οκτωβρίου

Η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε ότι, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία). Οι εργασίες αφορούν στην εκ νέου διαγράμμιση της εν λόγω οδού.
Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.
Από το Τμήμα Συντηρήσεων Υποδομών
της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών

ΣΟΚ. Έφυγε στα 43 του ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Σιούτας

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ξάνθης από τον πρόωρο χαμό του γνωστού επιχειρηματία Γιάννη Σιούτα ο οποίος έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων από ανακοπή καρδιάς. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού ενώ επιχειρηματικά δραστηριοποιούνταν στον χώρο τω υγρών καυσίμων και της εστίασης. Για ένα διάστημα υπήρξε και Πρόεδρος του Σωματείου βενζινοπωλών Ξάνθης.
Από το xanthinet.gr εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ
Σ. Καραχότζα

Ακόμη 2 έργα της ΔΕΥΑΞ εντάχθηκαν στο ΠΕΠ ΑΜ-Θ

Άλλα δύο έργα εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης 2014-2020, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενταγμένων έργων σε πέντε, στο σύνολο των επτά που προτάθηκαν.
Με τις αρ. πρωτ. 2266/19-9-2019 και 956/19-9-2019 αποφάσεις της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» τα έργα «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης από Δεξαμενή ΒΙ.ΠΕ. στη Δεξαμενή νέας Μορσίνης» και «Κατασκευή νέας δεξαμενής και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πετροχωρίου», προϋπολογισμού 449.483,14€ και 1.293.335,06€ αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ
Μαρίνος Σδρέβανος

Μανώλης Τσέπελης: Τίποτα δε μας χωρίζει. Δεν περισσεύει κανένα

Μετά την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν και την προσυμφωνημένη απουσία των παρατάξεων,
«Δήμος Πρότυπο»- εκτός του κ. ΦερτούνΧασάνΟγλού,
«Ξάνθη για Όλους»- εκτός του κ. ΤζενάνΤσαρεκτσή,
«Αγάπη για την Ξάνθη Μας»,
«Πολίτες για την Ξάνθη»,
από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, έκανε την εξής δήλωση:
«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον τόπο, κληθήκαμε να λειτουργήσουμε, να υπηρετήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση με όλες τις δυνάμεις μας, με ήθος, συνέπεια, ωριμότητα και ορκιστήκαμε στο σύνταγμα να τηρούμε, με θρησκευτική ευλάβεια, τους νόμους του κράτους.
Όλοι μαζί, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον όρκο μας, να ακολουθήσουμε τους νόμους της πολιτείας, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στους πολίτες που μας εξέλεξαν με την ψήφο τους για να τους αντιπροσωπεύσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, και με ωριμότητα και συνέπεια, να αναλάβουμε τις ευθύνες που επωμιστήκαμε, για να πάμε τον Δήμο Ξάνθης μπροστά.
Τίποτα δεν μας χωρίζει.
Αντίθετα μάλιστα, όλους μας ενώνει ένας κοινός στόχος, ένας κοινός σκοπός, το ελπιδοφόρο μέλλον της Ξάνθης που με τις ιδέες, τις προτάσεις, τη συστηματική εργασία και την οργάνωση σε όλους τους τομείς, από κοινού, μπορούμε να επιτύχουμε.
Δεν περισσεύει κανείς.
Όλοι, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης είμαστε ισότιμοι, άξιοι και χρήσιμοι για την κοινωνία μας.
Όλοι, είμαστε η επιλογή των πολιτών, που μας έστειλαν στα έδρανα του οργάνου για να εκφράσουμε τα «θέλω» τους, να αξιοποιήσουμε τη δυναμική εντολή τους, να δούμε με μάτια ανοικτά το αύριο, για να μπορούμε να δούμε κατάματα τα παιδιά μας».
Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Πασχάλη Λύρατζη για Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
H Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και ο επικεφαλής της, δεν θα μπουν στη λογική να πουν τα αυτονόητα και να γίνουν είτε το δεκανίκι μιας δημοτικής αρχής που δυστυχώς ευθύς εξ’ αρχής έδειξε ότι λειτουργεί με γνώμονα μόνο τα προσωπικά συμφέροντά της, καθυποταγμένη δυστυχώς στην αλαζονεία και στον δικό της κόσμο του «χτές», ούτε όμως και να λειτουργήσει ανάλογα με τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ξαφνικά αγαπήθηκαν εκφράζοντας προφανώς τον «ίδιο κόσμο».
Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, τολμήσαμε, κοιτάξαμε ευθύς εξ’ αρχής τον κόσμο στα μάτια, σε αυτόν μόνο απολογούμαστε και με αυτόν συμπορευόμαστε.
Άλλωστε οι δικές μας καθαρές θέσεις διατυπώθηκαν ευθύς εξ’ αρχής, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση και πικρία μας απέναντι στην σημερινή Κυβέρνηση που πιστέψαμε ότι θέλει μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη που θα λειτουργεί με γνώμονα την διαφάνεια, καθαρότητα και συνεργασία όλων, μέσα σε κανόνες δημοκρατίας. Το βασικότερο όμως να θέλει μια Αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από διεφθαρμένες λογικές και πολιτικές του παρελθόντος.
Δυστυχώς κύριε Πρωθυπουργέ, τόσο οι τροπολογίες που κατατέθηκαν πρόχειρα στην Βουλή των Ελλήνων όσο και οι απαράδεκτες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών δεν εξυπηρετούν την ίδια την Δημοκρατία, καταργούν την λαϊκή βούληση της τεράστιας πλειοψηφίας των δημοτών και κατά την άποψή μας, εκτός από αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές, οδηγούν την ίδια την Αυτοδιοίκηση σε βαρεία σήψη και οπισθοδρόμηση, αφού με αυτές:
1ον. Υποβαθμίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίαρχο όργανο της βούλησης των δημοτών και του λαού.
2ον. Καθιερώνουν» υπερ-Δημάρχους της μειοψηφίας με επικίνδυνες λογικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
3ον. Δεν είναι μόνο το ότι ο δήμαρχος «διορίζει» και «παύει τους πάντες, όσο η «νέα νοοτροπία» που εισάγει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου μία μειοψηφία αποφασίζει και διατάζει , λογικές που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας.
Εκφράζουμε ως παράταξη αλλά και ως ελεύθεροι άνθρωποι που το όραμά μας δεν μπορεί να ταυτιστεί με τέτοιες αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες λογικές, την πλήρη αντίθεσή μας, προς τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών που εξυπηρετούν μόνο την αδιαφάνεια και τα προσωπικά συμφέροντα των ολίγων.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα ο σημερινός Πρωθυπουργός, έχουν υποχρέωση ν’ αλλάξουν τα πράγματα και να δώσουν ποιότητα και δημοκρατία για μια ανεξάρτητη και κυρίως καθαρή Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εμείς ως δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, με αυτούς τους κανόνες πολιτευτήκαμε και ζητήσαμε την ψήφο των δημοτών, αυτούς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αταλάντευτα και με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών.
Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι αντιδημοκρατικές τροπολογίες του Υπουργείου Εσωτερικών και η Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει με καθαρούς κανόνες δημοκρατίας και διαφάνειας
Είναι απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας με την οποία και συμπορευόμαστε.
Για την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ
Ο επικεφαλής
Λύρατζης Πασχάλης

Σάββας Μελισσόπουλος για Δήμαρχο Ξάνθης: «Άλλαξε ο Μανωλιός…..κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...»

Υποκρισία του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, εις βάρος των αθλητικών συλλόγων
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι την Τετάρτη 25/9/2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σύσκεψη του Δημάρχου με εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας. Ο Δήμαρχος Ξάνθης ανακοίνωσε με μεγάλη ευκολία ότι θα επιλύσει όλα τα προβλήματα (!) και προχώρησε σε μία ακατάσχετη παροχολογία, τάζοντας πάμπολλες και σκόρπιες μελλοντικές παροχές σε αθλητικές υποδομές.
- Μήπως ο Δήμαρχος ξέχασε ότι ο ίδιος είναι εδώ 30 χρόνια αυτοδιοικητικός παράγοντας, λειτουργώντας μάλιστα στον στενό πυρήνα των κέντρων αποφάσεων;
- Μήπως λησμόνησε ότι είχε λόγο στην επίλυση των προβλημάτων ;
- Μήπως ξέχασε ότι είχε δίπλα του τον σημερινό Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Φανουράκη;
Επομένως, είναι απόλυτοι γνώστες και απολύτως ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στη μη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι μέχρι και σήμερα…
Οι θέσεις της δημοτικής παράταξης «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» :
• Όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της Ξάνθης, επιτελούν τεράστιο αθλητικο-κοινωνικό έργο
• Αποτελούν αθλητικούς πρεσβευτές της πόλης στο Πανελλήνιο
• Πρέπει να τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής και ενίσχυσης από την Δημοτική Αρχή
• Πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα λόγια σε πράξεις
• Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε απόφαση που θα κινείται σε θετική κατεύθυνση
• Ενισχύουμε με κάθε τρόπο το έργο των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων
• Υποστηρίζουμε την διαφάνεια με δίκαιους κανόνες λειτουργίας και ενίσχυσης και σεβασμό στα χρήματα του Δήμου και των δημοτών
• Αποτρέπουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσωπική εξυπηρέτηση / διευκόλυνση
• Αποφεύγουμε τα ψεύτικα και εφήμερα λόγια και υποσχέσεις
Να προχωρήσουν άμεσα :
• Η δημιουργία «Μητρώου Αθλητικών Συλλόγων», πρόταση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (18/9/2019) και έγινε δεκτή. Να περιλαμβάνει τα στοιχεία των συλλόγων, (ακαδημίες, αγωνιστική δράση, χώροι, έδρα, υποχρεώσεις κτλ)
• Η διευθέτηση ωραρίου λειτουργίας των αθλητικών κέντρων να γίνεται με κριτήρια ισότητας και ισονομίας και όχι την εύνοια προς ημετέρους
• Η σύσταση και λειτουργία «Διαπαραταξιακής Επιτροπής Αθλητισμού», προς έλεγχο αιτημάτων, αξιολόγηση προσφοράς, κοινωνικό έργο, οικονομική γνωμοδότηση κτλ
• Θέσπιση διαδικασίας διαφάνειας στις οικονομικές αποφάσεις του Δήμου για τον Αθλητισμό
• Επανεξέταση του καθεστώτος απόδοσης τέλους χρήσης δημοτικών γυμναστηρίων από τους αθλητικούς συλλόγους.
• Συντήρηση όλων των αθλητικών κέντρων και γηπέδων
• Απορρόφηση όλων των κονδυλίων που αφορούν τον αθλητισμό.
• Συμμετοχή σε προγράμματα και εργαλεία χρηματοδότησης
Ξάνθη 26 Σεπτεμβρίου 2019
Για τη Δημοτική Παράταξη
“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”
Σάββας Μελισσόπουλος