Log in
updated 1:25 PM UTC, Sep 17, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Προεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Ιωάννη του Θεολόγου

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης «ανάδοχος» του Ιερού Ναού Ιωάννη του Θεολόγου, που βρίσκεται στον δρόμο Εχίνου – Θέρμες (περίπου 7 χιλ από Εχίνο) και γιορτάζει στις 26 Σεπτεμβρίου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου αλλά και το Χριστεπώνυμο κοινό της Ξάνθης στον προεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεσθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.
Ο Σύλλογος θα μισθώσει, ειδικά για τον σκοπό αυτό, λεωφορεία για την δωρεάν μεταφορά των συμπολιτών μας.
Η αναχώρηση των θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:45 από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Δηλώσεις Συμμετοχής: στους αναδόχους συλλόγους και στα τηλέφωνα 25410 78811, 6945104018 (Ρωμανίδης Θεόδωρος), 25410 71860 κ. Πηνελόπη ,306932331687
κ. Κατερίνα. μέχρι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Με τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ συναντήθηκαν μέλη του Δ,Σ της ΟΕΒΕ Ξάνθης

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στα γραφεία της ΟΕΒΕ Νομού Ξάνθης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Προέδρου της ΟΕΒΕ κ. Μαρίας Τσιακίρογλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της ΟΕΕΘ κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Δικτύου των παραγωγικών φορέων της ΑΜθ, με σκοπό την καλύτερη και ισχυρότερη εκπροσώπηση των μικρομεσαίων-αυτοαπασχολούμενων, επιχειρηματιών και την προώθηση της περιοχής της ΑΜθ μέσα από στοχευμένες κοινές δράσεις.
Με Εκτίμηση
Η ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ανακοίνωση των Μουφτήδων Κομοτηνής Ξάνθης και Διδυμότειχου για τα Ιεροσπουδαστήρια

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
16/09/2019
Στο όνομα του Αλλάχ του Παντελεήμονα, του Πολυεύσπλαχνου
Η δόξα ανήκει στον Αλλάχ, τον Κύριο όλων των Κόσμων, ειρήνη και ευλογία του Αλλάχ στον προφήτη Μουχάμμεντ, στην οικογένεια και στους φίλους του.
Η σεβαστή κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι:
1. Είναι ιερή υποχρέωσή μας να διαφυλάσσουμε τον αιώνιο μουσουλμανικό θρησκευτικό χαρακτήρα των Ιεροσπουδαστηρίων μας.
2. Τα βιβλία των θρησκευτικών μαθημάτων των Ιεροσπουδαστηρίων μας πρέπει να έχουν την έγκρισή μας σχετικά με το θεολογικό τους περιεχόμενο καθώς είμαστε οι ανώτεροι θρησκευτικοί λειτουργοί του Ισλάμ στη Θράκη αλλά και οι ανώτατοι θρησκευτικοί ηγέτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
3. Τα Ιεροσπουδαστήρια πρέπει να συνεχίσουν να είναι ισότιμα με τα δημόσια σχολεία ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο
4. Πρέπει να διορθωθεί το λάθος της αφαίρεσης του μαθήματος της τουρκικής γλώσσας από το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γ’ Λυκείου των Ιεροσπουδαστηρίων.
5. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρέπει να δώσει χρήματα και να κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε τα Ιεροσπουδαστήριά μας να αναβαθμιστούν.
6. Τα δίδακτρα πρέπει να καταργηθούν από τη στιγμή που οι καθηγητές έχουν προσληφθεί και πληρώνονται από το Κράτος.
Ως Μουφτήδες αλλά και ως μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου Μουσουλμανικών Ιεροσπου-δαστηρίων Θράκης (Ε.Σ.Μ.Ι.Θ), δηλαδή του ανώτατου οργάνου που συμβουλεύει την Πολι-τεία για τα θέματα αυτά και του οποίου Πρόεδρος είναι ο Σοφολογιώτατος Τοποτηρητής Μουφτής Διδυμοτείχου, έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις απόψεις μας και αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις του.
Ο Αλλάχ είναι Παντογνώστης και γνωρίζει ποιο είναι το σωστό.
Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Δρ. ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΤ
Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΠΙΛΑΛ ΚΑΡΑ ΧΑΛΗΛ
Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΟΣΜΑΝ ΧΑΜΖΑ

Κουφάρι κατσικιού δεμένο σε θάμνο στο δρόμο προς την ορεινή Καλλιθέα Ξάνθης

Την είδηση μας μεταφέρει κάτοικος της ορεινής περιοχής ο οποίος όπως περιγράφει παρακάτω, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου προς την Καλλιθέα εντόπισε το κουφάρι ενός κατσικιού δεμένο σε θάμνο.
Ακολουθεί η περιγραφή του συμπολίτη μας:
«Ανεβήκαμε χθες προχθές 14 Σεπτεμβρίου μια παρέα μαζί με ανθρώπους από τον Φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς της Ροδόπης για έναν περίπατο προς την Καλλιθέα και ακριβώς πάνω στο δρόμο εντοπίσαμε το κουφάρι ενός κατσικιού δεμένο από τα κέρατα σε έναν θάμνο και σε προχωρημένη σήψη. Το πιθανότερο είναι πως κάποιοι τοποθέτησαν φόλες και το άφησαν ως δόλωμα για να "εκδικηθούν" τη φύση, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρα οικοσυστήματα.»