Log in
updated 4:32 PM UTC, Oct 27, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Τοποθέτηση Δημοσχάκη στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας/μομφής

Στη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων (24/10) επί της προτάσεως δυσπιστίας/μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αναστάσιος Δημοσχάκης τόνισε ότι η δύναμη & η αντοχή του ακριτικού Έβρου προϋποθέτει ένα πολιτικό σύστημα που εμπνέει εμπιστοσύνη, σοβαρότητα κι ενότητα…. κάτι που δεν επιδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα :

 

https://www.youtube.com/watch?v=eBT0nMu1bS0&t=9s&fbclid=IwAR2OYdibGJMVAiBySdeLWJHAcjUnzSFvYfujOJ_yssZKAmZobhuDEP4yJTc

 

?Στην αρχή της τοποθέτησής του, επισήμανε το υψηλού συμβολισμού και ελπιδοφόρο μήνυμα που απέστειλε προς πάσα κατεύθυνση το διήμερο πρωθυπουργικό οδοιπορικό στον Έβρο!

?Επί της συζήτησης, υπογράμμισε ότι η κατατεθείσα πρόταση δυσπιστίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά μία άκαιρη και άστοχη κίνηση απελπισίας & ανευθυνότητας!

?Τόνισε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κληροδότησε το ναρκοθετημένο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών & της οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας στην παρούσα κυβέρνηση!

?Σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα, απαιτείται εθνική σύμπνοια από τα πολιτικά κόμματα υπό τον γνώμονα του εθνικού συμφέροντος, όπως αναμένει & διεκδικεί σύσσωμος ο Νομός Έβρου που αποτελεί το βασικό πυλώνα του Κράτους...

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=eBT0nMu1bS0&t=9s

Με επιτυχία το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στη θέση «Λιβάδι»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 με ιδιαίτερη επιτυχία το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ¬¬(ΜΤΒ) στη θέση «Λιβάδι» πίσω από τον βράχο της Ιερής Μονής Παναγίας Καλαμούς, με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Δήμος Ξάνθης, μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» και την η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης προετοίμασαν την διοργάνωση που και στην πράξη εθελοντικά υποστήριξαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι Δρομείς της Ξάνθης «XANTHI RUNNERS» και πολλοί εθελοντές, λάτρεις του ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους, δήλωσε:

Ο Δήμος Ξάνθης με τις υπηρεσίες του και τις υποδομές του στηρίζει έμπρακτα την ποδηλασία στην Ξάνθη καθώς τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μια άνθηση που οφείλετε στη συνεχή δράση και το έντονο ενδιαφέρον του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» που μεταφράζετε σε διαρκή αγώνα, ευαισθητοποίηση, εθελοντισμό, ομαδικό πνεύμα και συμπόρευση ανθρώπων που πιστεύουν βαθιά ότι η Ξάνθη, μπορεί να ανεβεί σε όλα τα σκαλιά του βάθρου.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα από συλλογικότητες, εργάζονται συστηματικά και αποτελεσματικά, συντελώντας στην εξωστρέφεια της περιοχής και στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος στην Ξάνθη, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ευχαριστoύμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.ΝικόλαοΕυφραιμίδη, τους Αντιπρυτάνεις του Δ.Π.Θ. κα. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματίων Μακεδονίας Θράκης κ. Παύλο Παπαδόπουλο, τους Αιρετούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξάνθης, για τις αποτελεσματικές προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα και για τους συμβολισμούς της φωτεινής παρουσία τους, κατά τη διεξαγωγή του όλου εγχειρήματος.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Όλοι μαζί, συγχρονισμένα και συντονισμένα θα διεκδικήσουμε τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής(ΜΤΒ) Ποδηλασίας για το 2021, στην Ξάνθη και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπων του ΠΗΓΑΣΟΥ, θα τα καταφέρουμε.

Ένταξη του ΚΕΠ Ορεστιάδας στο πρόγραμμα myKEPlive

Τη Δευτέρα 26/10/2020 το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ορεστιάδας εντάχθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα myKEPlive, την σύγχρονη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Το myKEPlive είναι μια νέα, ειδική πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης & εξυπηρέτησης, όπου ο πολίτης, ο πολίτης με αναπηρία και ο νόμιμος εκπρόσωπος νομικού προσώπου, μπορούν να εξυπηρετηθούν από υπαλλήλους των ΚΕΠ εξ αποστάσεως, με ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που υπάρχει διαθεσιμότητα, για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός, μέσω τηλεδιάσκεψης/ βιντεοκλήσης.

Στόχος του myKEPlive είναι η εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης, χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ επιλέγοντας μια από τις παρακάτω θεματικές υπηρεσίες:

1. Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων: αίτηση, δικαιολογητικά, αρμόδιο φορέα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, έγγραφα.

2. Υπηρεσίες για επιχειρήσεις: διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων, έναρξη επαγγέλματος, παροχής υπηρεσιών, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, έγγραφα

3. Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία: με γραπτό κείμενο, βιντεοκλήση, εξ αποστάσεως διερμηνεία. Πληροφόρηση για αίτηση, δικαιολογητικά, αρμόδιο φορέα, συγκεκριμένα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, έγγραφα.

4. Εξυπηρέτηση από τον Δήμο σας: επιλέγετε υποχρεωτικά ΚΕΠ του Δήμου στον οποίο απευθύνεστε και υποβάλετε αίτηση προς το Δήμο σας.

Η είσοδος στην πλατφόρμα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς/διαπιστευτήρια TAXISnet,

• είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης Gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: «Πολίτης και καθημερινότητα»- Εξ αποστάσεως Εξυπηρέτηση Πολιτών

• είτε πληκτρολογώντας τη διεύθυνση myKEPlive.gov.gr.

Μετά την είσοδο στην πλατφόρμα, στο ημερολόγιο που εμφανίζεται επιλέγει ο πολίτης την ημερομηνία και την ώρα όπου επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, καταχωρεί τα στοιχεία του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί μέσω βιντεοκλήσης, τα στοιχεία επικοινωνίας του και το θέμα του αιτήματος. Ο διαθέσιμος χρόνος εξυπηρέτησης είναι προκαθορισμένος από το σύστημα και διαφέρει ανά θεματική ενότητα, ενώ η συνομιλία και η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο στα Ελληνικά.

Ακολουθεί επιβεβαίωση της κράτησης με αποστολή μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει δηλωθεί και σχετικός σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη με το επιλεγμένο ΚΕΠ.
Οι διαδικασίες που διεκπεραιώνονται με βιντεοκλήση είτε δεν απαιτούν την επισύναψη δικαιολογητικών, είτε αυτά αναζητούνται αυτεπαγγέλτως.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα να δηλωθεί ο τρόπος παραλαβής της απάντησης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ταχυδρομικά . Η βιντεοκλήση για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν καταγράφεται.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας
Μαυρίδης Βασίλειος

Ψήφισμα φορέων για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της ΑΜΘ

Στην Καβάλα 23 Οκτωβρίου 2020, οι παρακάτω φορείς, πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση στο Επιμελητήριο Καβάλας, σχετικά με τις ελλείψεις και αδικίες του προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Διαπιστώνουμε και επισημαίνουμε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τα Επιμελητήρια, καθώς και με άλλους παραγωγικούς συλλογικούς φορείς, με αποτέλεσμα όπως να εντοπίζονται, στον τελικό οδηγό εφαρμογής, τόσο προβληματικές διατάξεις όσο και αστοχίες.

Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφοροποιημένο πρόγραμμα σε σχέση με τα αντίστοιχα άλλων Περιφερειών, με πολλές αδικίες για τις εποχικέςκυρίως επιχειρήσεις, (τουρισμού, εστίασης, εμπορίου), που πραγματικά έχουν πληγεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Διαπιστώνουμε ότι δεν συνάδει με την εγκριτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την 28/09/2020, που ενέκρινε το Ελληνικό καθεστώς ύψους 1,5 δις ευρώ, για την στήριξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 12 Περιφέρειες (μεταξύ αυτών και η Α.Μ.Θ.) που πλήττονται από τον κορονοϊό, όπου με σαφήνεια αναφέρεται ότι «η δημόσια στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για κεφάλαια κίνησης ως ποσοστό των δαπανών τις οποίες οι δικαιούχοι πραγματοποίησαν το 2019».

Διαπιστώνουμε ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο, στον αριθμό των εργαζομένωνπου απασχολούσε η επιχείρηση στις 19/03/2020 και δεν αξιολογεί κανένα άλλο κριτήριο.

Διαπιστώνουμε ότι σε κανένα σημείο του προγράμματος δεν λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας της Εποχικότητας, που διέπει κατά κύριο λόγο τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και ιδιαίτερα της Θάσου και της Σαμοθράκης, αλλά και όσων άλλων αντίστοιχου προφίλ λειτουργούν κυρίως στην παράκτια ζώνη της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αυτό έχει ως συνέπεια οι εποχικές επιχειρήσεις αφού δεν λειτουργούσαν εκείνη την χρονική περίοδο που ορίζεται από την 19η Μαρτίου 2020, να έχουν μηδέν δηλωμένους εργαζόμενους και να δικαιούνται μόλις 2.000,00 €, ενώ σε άλλη Περιφέρεια θα μπορούσαν να λάβουν μέχρι και 50.000,00 €, αφού οι επιχειρήσεις εκεί επιδοτούνται σύμφωνα με τους λειτουργικές δαπάνες του 2019. Να τονίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2019 καμία από τις εποχικές επιχειρήσεις δεν είχε ανοίξει, αφού με σχετική απόφαση της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας, οι εποχικές επιχειρήσεις επιτράπηκε να ανοίξουν στης 18/06/2020 και επομένως έχουν μηδέν εργαζόμενους, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ζητάει το πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν θα λάβουν την επιχορήγηση σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Προτείνουμε στον Περιφερειάρχη και στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή,

Α) Να επανεξετάσουν το λανθασμένο σκεπτικό του προγράμματος και να αλλάξει η σχετική ημερομηνία και να προσαρμοσθεί στα δεδομένα των εποχικών επιχειρήσεων, κατανοώντας με ρεαλισμό, την ιδιαιτερότητα και αναγνωρίζοντας πλήρως τις επιπτώσεις που έχουν υποστεί αυτές οι επιχειρήσεις.

Β) Να επανεξετάσουν και προτείνουν ένα νέο πρόγραμμα για τις εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρή μείωση του τζίρου τους, λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες τους σε κεφάλαια κίνησης και απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες, προκειμένου να μην κλείσουν οριστικά και για να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές και την επόμενη δύσκολη τουριστική χρονιά.

Γ) Να αυξηθούν τα ποσά της επικείμενης επιχορήγησης, αφού είναι σημαντικά μικρότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά των προγραμμάτων, που εφαρμόζονται σε άλλες Περιφέρειες, όπου έχουν πληγεί ομοειδείς επιχειρήσεις. Αυτό ενισχύει τη συνθήκη του αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς επιχειρήσεις όμορων περιοχών θα επιδοτηθούν ανισομερώς, με αποτέλεσμα κάποιες να καταφέρουν να καλύψουν ζημίες της πανδημίας και κάποιες (αυτές της ΑΜΘ), όχι.

Δ) Να αλλάξει το παράδοξο και αρνητικό σημείο, που αναφέρεται στο συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται στην επιχείρηση (de minimis) και στην Περιφέρεια μας εναρμονίζεται με τον Καν. ΕΕ1407/2013 και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000,00€ για την τριετία, ενώ σε άλλες Περιφέρειες εναρμονίζεται με την Αρ. 19.3.2020/C(2020) 1863 Κοινοτική ανακοίνωση, όπου το συνολικό ανώτατο όριο είναι 800.000,00€. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες επιχειρήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, είτε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, είτε ΤΕΠΙΧ κ.α., έχουν λάβει επιχορηγήσεις ύψους 200.000,00 € δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα και μάλιστα κινείται τιμωριτικά στις επιχειρήσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν επενδύσει και έχουν καλύψει το ποσό αυτό.

Ε) Να υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί στην κάθε επιχείρηση, να μην κατάσχεται και να μην συμψηφίζεται με οφειλές των επιχειρήσεων, σε ασφαλιστικές, τραπεζικές και φορολογικές υποχρεώσεις.