Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Με την υπογραφή του Σέμπα

Κύριο Με την υπογραφή του Σέμπα

Ας ενημερώσει κάποιος τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ ότι έληξαν τα λόγω COVID περιοριστικά μέτρα

Τι κι αν εδώ και αρκετό καιρό η χώρα μας και οι πολίτες της έχουν επανέλθει κατά κάποιον τρόπο στην κανονικότητα, τι κι αν τα περισσότερα από τα λόγω COVID περιοριστικά μέτρα δεν ισχύουν πλέον, τι κι αν οι εξέδρες των γηπέδων γεμίζουν και πάλι, η ΔΕΥΑΞ συνεχίζει τις δια περιφοράς συνεδριάσεις της. Δεν αποκλείεται βέβαια να μην έχουν ενημερωθεί οι άνθρωποι για την άρση των περιοριστικών μέτρων, ίσως από την πολύ δουλειά δεν τους μένει χρόνος να δουν τηλεόραση ή έστω να διαβάσουν καμιά εφημερίδα.

Το παράξενο της υπόθεσης όμως είναι πως αποφεύγουν και την τηλεδιάσκεψη και επιμένουν στις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεδριάσεις. Γιατί άραγε; Θέλουν μήπως για λόγους που δεν είμαι σε θέση να ξέρω, να αποφύγουν τον διάλογο, τις ερωτήσεις και το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για κάποια θέματα και αποφάσεις τους;


Όσοι παραιτούνται γιατί δεν παραδίνουν και την έδρα τους;

Δεν είναι και λίγοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από την παράταξη του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, που μέσα στα πρώτα 2 χρόνια της θητείας τους κατάλαβαν ότι διαφωνούν με ορισμένες θέσεις της παράταξης με την οποία εκλέχθηκαν και αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν αλλά κράτησαν την έδρα τους. Εγώ δε θα μιλήσω για ανταλλάγματα μιας και δεν έχω στα χέρια μου στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Θα τους θυμίσω όμως πως οι πολίτες της Ξάνθης τους τίμησαν με την ψήφο τους ακριβώς επειδή ήταν υποψήφιοι με τη συγκεκριμένη παράταξη. Έχει βέβαια ο κάθε υποψήφιος και τις προσωπικές του ψήφους αλλά αυτές σε καμιά περίπτωση δε σε κάνουν Δημοτικό Σύμβουλο. Γιατί λοιπόν αφού διαπίστωσαν πως διαφωνούν με κάποιες θέσεις της παράταξης, δεν παραδίνουν την έδρα τους και να περιμένουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να θέσουν υποψηφιότητα με κάποια άλλη παράταξη; Και μια τελευταία ερώτηση για να το κλείσω το θέμα. Αν ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ήταν Δήμαρχος, αν δηλαδή είχε τη δυνατότητα να τους τοποθετήσει σε έμμισθες θέσεις, θα διαπίστωναν ότι διαφωνούν μαζί του; Εγώ λέω μάλλον ΟΧΙ.

Δυνατή κίνηση με ρίσκο από τους 4 του Δήμου Ξάνθης

Την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν μαζί το τιμόνι του Δήμου Ξάνθης στις επόμενες εκλογές, έλαβαν οι 4 επικεφαλής παρατάξεων, Σάββας Μελισσόπουλος, Γιάννης Παπαχρόνης, Πασχάλης Λύρατζης και Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με στόχο την απαλλαγή της Ξάνθης από την 30ετη παρουσία του Μανώλη Τσέπελη στον Δήμο που ως νέος (λέμε τώρα) Δήμαρχος προς το παρόν λάμπει δια της απουσίας των έργων του.

Μια κίνηση απόλυτα σωστή κατά την άποψη μου μιας θεωρώ πως ο καθένας μόνος του δεν έχει καμία τύχη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο κάθε απόφαση έχει το δικό της ρίσκο και το ρίσκο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ενδεχόμενο ορισμένοι από τους ψηφοφόρους των τεσσάρων να μη συμφωνούν με την κοινή αυτή κάθοδο.

Αυτό βέβαια θα φανεί τη βραδιά των εκλογών. Προς το παρόν κρατάω την θετική πλευρά της προαναφερόμενης κίνησης και εύχομαι στους 4 ολόψυχα καλή επιτυχία.

Σ. Καραχότζα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 29 Ιούνιος 2021 13:33