Log in
updated 1:31 PM UTC, Aug 14, 2020
Ροή ειδήσεων :

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ και ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ !...

Του Μάκη Τουμάση

Οι κυβερνήσεις που τα τελευταία 45 χρόνια έχουν σχηματισθεί για να διαχειρισθούν τις οικονομικές, κοινωνικές και Εθνικού αντικειμένου υποθέσεις της χώρας μας είναι προφανέστατα οι υπεύθυνες που η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός έφτασαν στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι εθνικής ανεξαρτησίας και δυνατότητος να προσφέρουν στους πολίτες. Χρόνο με το χρόνο, ο οικονομικός ιστός της Ελλάδος διαλύθηκε και όλοι έχουμε διαπιστώσει πως από αυτόν υποδομήθηκε οτιδήποτε ήταν ωφέλιμο για την κοινωνία και τους πολίτες της, στο βωμό της ευνοιοκρατίας, του ωχαδελφισμού και μιας ιδιότυπης κλεπτοκρατίας και ατιμωρησίας που κυριάρχησε σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής μας.  

Η Ελληνική οικονομία κουρελιάστηκε. Άσχετα πάντως αν έχουμε εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις ή όχι, για παράδειγμα ΟΛΟΙ συμφωνούμε πως θεμελιώδης προϋπόθεση για την απρόσκοπτη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην Ελλάδα, είναι για κάθε επενδυτή, είναι η ασφάλεια δικαίου και η σταθερότητα του νομικού πλαισίου που πρέπει να διέπει τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς όμως όλοι πλέον γνωρίζουμε και έχουμε διαπιστώσει πως στην χώρα μας, η φορολογική νομοθεσία, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, η προστασία της πολιτισμικής μας και περιβαλλοντικής κληρονομιάς είναι μονίμως βαλτωμένες συνιστώσες της καθημερινότητες μας και 

μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με τα συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετήοσυν οι κατά καιρούς κρατούντες. Ο δε οικονομικός αναλφαβητισμός που μαστίζει το μεγαλύτερο μέρος των υπουργών και των υπευθύνων της κάθε κυβέρνησης διαχέεται σε όλους σχεδόν τους βουλευτές, είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης και συμπλέκεται με τον πολιτικό αναλφαβητισμό... Αυτό όμως που αφορά πρώτιστα τους κατοίκους εδώ της Θράκης, είναι η εξαιρετικά χαμηλού πολιτικού εκτοπίσματος και αντίληψη όχι όλων, αλλά των περισσότερων βουλευτών της Θράκης που έχουν φοβερές ομοιότητες με τον Μαυρογιαλούρο της γνωστής Ελληνικής ταινίας.

 Αμφίβολο είναι ήδη αν τα άτομα που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν αναρριχηθεί και στρογγυλοκαθίσει στις βουλευτικές έδρες της Θράκης έχουν τις ικανότητες, τις γνώσεις και την πολιτική διαύγεια να κατανοήσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν το πλέον ευαίσθητο τμήμα της χώρας μας που είναι η Θρακική κοινωνία και γη. Για παράδειγμα, αμφίβολο είναι αν εκλεγέντες συνομιλητές του Τουρκικού προξενείου ή άνθρωποι που σχεδόν ποτέ δεν εργάστηκαν στη ζωή τους ή ήταν για τον οποιοδήποτε λόγο μακράν της ζώσας καθημερινότητας έχουν τη δυνατότητα όχι να αναδείξουν ή να επιλύσουν τα προβλήματα της περιοχής αλλά και στοιχειωδώς να τα αντιληφθούν.

 Ευεξήγητο είναι λοιπόν γιατί διαιωνίζονται και παραμένουν παγιδευμένα μέσα στα τείχη αδιέξοδης και ανέξοδης πολιτικής πολυλογίας. Είναι λοιπόν μάλλον άδικος ο κόπος να περιμένει κάποιος να αντιληφθούν τα άτομα αυτά (ακόμη κι αν έχουν διάθεση) τις αιτίες των τοπικών προβλημάτων στην οικονομία, στην αποβιομηχάνιση της περιοχής στην αποσάθρωση του όλου ιστού στο σύνολό του. Επειδή ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα η ιστορική συμφιλίωση ΗΠΑ και Σερβίας και η ενίσχυση της παρουσίας στην Βαλκανική χερσόνησο της  αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Κόσοβο με συμφωνία ΥΠΕΞ της περιοχής και εμπειρογνωμόνων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα ήταν αναγκαίο να κινητοποιηθούν στα μέτρα των δυνατοτήτων τους αρμόδιοι και από την Ελληνική πλευρά. Είναι άλλωστε προφανέστατο η εν λόγω συμφωνία συνιστά προάγγελο της κατευθύνσεως που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ επιστρέφοντας με ενδιαφέρον στα Βαλκάνια ένα ρόλο που είχε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό η ΕΕ. 

Σχετική δήλωση του εκτελεστικό του Ατλαντικού Συμβουλίου, του Damon Wilson, ο οποίος δήλωσε πως αν οι ΗΠΑ δεν αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια ελλοχεύει ο κίνδυνος νέας κρίσεως στα Βαλκάνια και γι' αυτό πρέπει  οι ΗΠΑ να ενδυναμώσουν την παρουσία τους!... Είναι λοιπόν προφανές πως βρισκόμαστε εν όψει σημαντικών αλλαγών στην περιοχή μας και με όλο το σεβασμό στα πρόσωπά τους, δυστυχώς χρειάζονται για να υπερασπιστούν τα δίκαια και τα συμφέροντα της χώρας στους βουλευτικούς θώκους όχι απλά δημοφιλείς πχ γκρουπιέρηδες καζίνο ή μισθοδοτούμενα άτομα από ξένα Προξενεία, αλλά άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις, με σχετική εμπειρία και με αγάπη για την Ελλάδα και τον βασανισμένο και συχνά προδομένο της λαό !...