Log in
updated 4:55 PM UTC, Mar 20, 2018
Ροή ειδήσεων :

Ο «Δήμος Πρότυπο» προεκλογικά έγινε «Δήμος Μπάχαλο» μετεκλογικά

Να τον χαίρεται ο κύριος Δημαρχόπουλος και η παράταξη του

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Ακόμα και η πολύ πλούσια ελληνική γλώσσα μοιάζει αφάνταστα φτωχή για να περιγράψει κανείς την ανευθυνότητα ορισμένων μέσα στον Δήμο Ξάνθης του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Φοβάμαι πως για να καταφέρω να περιγράψω αυτή την ανευθυνότητα θα χρειαστεί να καταφύγω σε λέξεις και φράσεις που δεν ταιριάζουν με το επίπεδο μου. 

Φυσικά αναφέρομαι στα προνοιακά επιδόματα, ένα θέμα που ίσως δεν απασχολεί τους περισσότερους Ξανθιώτες αλλά εκατοντάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται επειδή κάποιοι μέσα στο Δήμο Πρότυπο του κυρίου Δημαρχόπουλου δεν κάνουν σωστά και έγκαιρα τη δουλειά τους/ 

Είπε ψέματα η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Μόλις χθες με δηλώσεις της σε τοπικό ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΘΡΑΚΗ η αρμόδια για τα προνοιακά επιδόματα Αντιδήμαρχος Θεοδώρα Γιαννώτα διαβεβαίωνε πως από την Παρασκευή, από σήμερα δηλαδή τα χρήματα των επιδομάτων του διμήνου Νοέμβριος Δεκέμβριος 2017 θα αρχίσουν θα εμφανίζονται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν πληρωθεί όλοι.

Επειδή όμως στην XANTHINET είχαμε την πληροφορία πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί επικοινωνήσαμε με τους συναδέλφους της εφημερίδας ΘΡΑΚΗ οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν τις δηλώσεις της Αντιδημάρχου. 

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΘΡΑΚΗ

"Από αύριο η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην Ξάνθη

11 Ιανουαρίου 2018, 2:05 μμ Κοινωνία, Οικονομία  

Έως και την ερχόμενη Δευτέρα… 

Από αύριο έως και την ερχόμενη Δευτέρα, θα βλέπουν σιγά σιγά στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Ξάνθης, τα χρήματα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Θεοδώρα Γιαννώτα.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, για άλλους δήμους έχει ήδη ξεκινήσει, συνεπώς είναι θέμα χρόνου να λάβουν και οι ξανθιώτες δικαιούχοι, τα χρήματα που τους αναλογούν για το τελευταίο δίμηνο του έτους."

http://www.thraki.com.gr/apo-avrio-katavoli-ton-proniakon-epidomaton-stin-xanthi/

Θα πρέπει καταρχήν να ενημερώσουμε την κυρία Αντιδήμαρχο με την οποία φυσικά δεν έχουμε κάποιο προσωπικό θέμα πως τα προνοιακά επιδόματα ποτέ δεν καταβάλλονται σταδιακά αλλά εμφανίζονται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δικαιούχων μόλις ο Δήμος δώσει τα χρήματα. Άρα λοιπόν η δήλωση της για σταδιακή εμφάνιση των χρημάτων ήταν πέρα για πέρα άστοχη.

Όσο για το ψέμα πως από σήμερα Παρασκευή θα ξεκινήσει η πληρωμή είμαστε παραπάνω κι από σίγουροι πως δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να πει ψέματα στους δικαιούχους. Απλώς φαίνεται πως δεν είχε σωστή ενημέρωση. Εκεί φτάσαμε δηλαδή, οι Αντιδήμαρχοι να μην έχουν σωστή ενημέρωση για ζητήματα που είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους. Αυτό μάλλον θα εννοούσε ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όταν προεκλογικά μας μιλούσε για ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ..

Οι διαδικασίες δεν αποτελούν δικαιολογία

Μια πολύ καλή και συνηθισμένη δικαιολογία βέβαια αποτελούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων να φτάσουν στα χέρια των δικαιούχων. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο ψέμα. Αν η κα Γιαννώτα ασχολείται με το θέμα των προνοιακών επιδομάτων εδώ και μερικούς μήνες, από τότε δηλαδή που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα εμείς ασχολούμαστε εδώ και χρόνια και ξέρουμε μάλλον καλύτερα από εκείνη της διαδικασίες.

Το πολύ 3 μέρες (άλλες 3 δώρο από εμάς άρα πάμε στις 6) χρειάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες κι από εκεί και πέρα οι τράπεζες κρατάνε 2 μέρες (άλλες 2 δώρο από εμάς άρα πάμε στις 4) τα χρήματα. Με δεδομένο λοιπόν πως τα χρήματα από το Υπουργείο έρχονται στους Δήμους κάθε πρώτη του μήνα, πολλές φορές και νωρίτερα, τα προνοιακά επιδόματα του τελευταίου διμήνου θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί το αργότερο στις 10 Ιανουαρίου. 

Θα είχε λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να εξηγήσουν όχι σε εμάς αλλά στους δικαιούχους γιατί φτάσαμε στις 12 του μήνα και τα χρήματα ακόμα βρίσκονται στα χέρια του Δήμου Ξάνθης και κυρίως πρέπει να εξηγήσουν γιατί οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματα τους την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Με λίγα λόγια ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου χρειάζεται 18 μέρες για να κάνει το εξής πολύ απλό. Να μοιράσει στους δικαιούχους τα χρήματα που από την αρχή του μήνα βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου. 

Ακόμα όμως κι αν η αναφορά μας ως προς τις μέρες που χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες δεν είναι σωστή, ακόμα δηλαδή κι αν χρειάζονται παραπάνω μέρες για να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα ήταν καλό να μας εξηγήσουν πως άλλοι Δήμου ήδη πληρώνουν τα επιδόματα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου αλλά ο Δήμος Ξάνθης θα τα πληρώσει στις 18 του μήνα. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι ίδιες για όλους τους Δήμου. Μήπως λοιπόν κάποιοι στο Δήμο Ξάνθης δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Πρώτα συγνώμη και μετά παραίτηση

Το μόνο και ίσως καλύτερο που έχει να κάνει η κα Αντιδήμαρχος για την ώρα είναι αφού ζητήσει πρώτα συγνώμη από τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων να πάει σπίτι της. Δεν ξέρω βέβαια αν κάνω καλά που τα βάζω μαζί της μια και η ίδια είναι απλώς μια ακόμα επιλογή του Δημάρχου Ξάνθης για την οποία φυσικά είναι υπεύθυνος ο ίδιος. Ωστόσο κα Γιαννώτα και κ. Δημαρχόπουλε κανένας δε σας έχει δώσει το δικαίωμα να παίζετε με το ψωμί αυτών των ανθρώπων. Τι στιγμή που εσείς λαμβάνετε κανονικά και χωρίς καμιά καθυστέρηση το μισθό σας κι αυτό δηλαδή είναι το σωστό, υπάρχουν οικογένειες που τη Δευτέρα θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς φαγητό, υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι που θα πρέπει να πάρουν βερεσέ τα φάρμακα τους κι όλα αυτά επειδή εσείς είστε ανίκανοι να κάνετε τα αυτονόητα.  

Αυτός δεν είναι ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, είναι ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ