Log in
updated 7:09 PM UTC, May 28, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δύσκολα θα αλλάξει χέρια ο Δήμος Ξάνθης

Κύριο Δύσκολα θα αλλάξει χέρια ο Δήμος Ξάνθης

Χωρίς αξιόλογο αντίπαλο ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα
Είναι βέβαια ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά βλέποντας κανείς τα ονόματα εκείνων που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν το Δήμο Ξάνθης, αντιλαμβάνεται εύκολα πως ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης θα παίξει μπάλα μόνος του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αξιόλογος αντίπαλος ο Μελισσόπουλος αλλά...
Μοναδική εξαίρεση ως προς τα παραπάνω θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι ο Σάββας Μελισσόπουλος, ένας άνθρωπος φιλότιμος του οποίου το ενδιαφέρον για την Ξάνθη είναι γνωστό σε όλους. Αυτό βέβαια θα το ξέρουμε καλύτερα όταν δούμε συγκροτημένο ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του. Προς το παρόν όμως ο συνδυασμός του Σάββα Μελισσόπουλου δε φαίνεται να απαρτίζεται από άτομα ικανά να αλλάξουν τα δεδομένα στο Δήμο Ξάνθης αλλά όπως είπα και πριν, είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. Θα πρέπει να δούμε τα ψηφοδέλτια ολοκληρωμένα όπως επίσης θα πρέπει να δούμε ποιοί από τους υποψήφιους διεκδικητές του Δήμου Ξάνθης θα καταφέρουν να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο και να φτάσουν ως το τέλος της κούρσας.
Κομβικός ο ρόλος του Μανώλη Φανουράκη
Πολλά θα εξαρτηθούν κι από τη στάση που θα κρατήσει ο νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, αν δηλαδή θα στηρίξει ως το τέλος τον κ. Μελισσόπουλο, κάτι που το θεωρώ πολύ πιθανό ή αν θα επιστρέψει στον φυσικό του πολιτικό χώρο. Όχι πως έχω πληροφορίες ή ενδείξεις για κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που κανένας δε μπορεί να αποκλείσει.
Άλλο ο εθελοντισμός κι άλλο η πολιτική φίλε Γιάννη
Υπάρχει βέβαια και η υποψηφιότητα έκπληξη του Γιάννη Παπαχρόνη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ολόκληρη τη ζωή του την έχει αφιερώσει στον εθελοντισμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο κι αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Ξάνθης. Άλλο πράγμα είναι όμως ο εθελοντισμός κι άλλο η πολιτική.
Εξάλλου ο πολύ καλός φίλος Γιάννης Παπαχρόνης για την ώρα κάνει ένα τεράστιο λάθος το οποίο ελπίζω να διορθώσει πολύ σύντομα. Θεωρώ πως από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει το Δήμο Ξάνθης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου τόσο στο γηροκομείο όσο και στον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών.
Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό να χρησιμοποιεί αυτές τις δυο θέσεις για προβολή. Άλλωστε όπως αναφέρω και παραπάνω, οι Ξανθιώτες γνωρίζουν πολύ καλά την προσφορά του στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία και θα του το ανταποδώσουν στέλνοντας τον με ένα αξιόλογο ποσοστό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Μέχρι εκεί όμως, δε νομίζω πως υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα επόμενος Δήμαρχος Ξάνθης να είναι ο κ. Παπαχρόνης
Οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης
Θα αναφερθώ μόνο στις υποψηφιότητες που είναι δεδομένες και όχι σε εκείνους που ναι μεν λένε αριστερά και δεξιά πως θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης λοιπόν θα έχει σίγουρα το ΚΚΕ αλλά αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα μιας και το ποσοστό που λαμβάνει το συγκεκριμένο κόμμα στην Ξάνθη είναι σχεδόν αμετάκλητο.
Ενδιαφέρον μόνο παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Γιώργου Χατζηθεοδώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι για τους λόγους που φαντάζεστε. Σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος υποψήφιος δε μπορεί να γίνει Δήμαρχος Ξάνθης. Ωστόσο η υποψηφιότητα του αποτελεί ένα ανέλπιστο δώρο για τον νυν Δήμαρχο Ξάνθης αφού ο κ Χατζηθεοδώρου θα κόψει σίγουρα ψήφους από τον βασικό αντίπαλο του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, τον Σάββα Μελισσόπουλο.
Η κομματική στήριξη παίζει μεγάλο ρόλο
Ένα από τα βασικά όπλα του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου είναι και η έστω άτυπη στήριξη που θα έχει από τη ΝΔ. Μπορεί όλοι να λέμε πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι κόμματα αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Παίζει τεράστιο ρόλο το κομματικό χρίσμα και ο Δήμος Ξάνθης ήταν πάντα γαλάζιος, τουλάχιστον από τότε που τον θυμάμαι εγώ και δύσκολα θα αλλάξει χρώμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Με δεδομένη λοιπόν τη στήριξη που θα έχει ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος απ όλα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, το έργο του γίνεται ακόμα πιο εύκολο.
Πέρα από αυτά όμως, ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης κατάφερε και κάτι άλλο. Με τη στάση που κράτησε στα εθνικά μας θέματα έχει ήδη κερδίσει μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που ανήκουν στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο κι αυτό δε θα πρέπει ούτε να το παραβλέψουμε ούτε να το υποτιμήσουμε.
Τα προβλήματα της πόλης και τα μαγικά ραβδιά
Αυτό για το οποίο κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ο Δήμαρχος Ξάνθης είναι πως δεν κατάφερε να λύσει μεγάλα προβλήματα όπως είναι για παράδειγμα η καθαριότητα. Προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και δεν κατάφεραν να τα λύσουν οι προηγούμενοι αλλά κάποιοι επιμένουν πως ο κ. Δημαρχόπουλος έπρεπε να ανακαλύψει ένα μαγικό ραβδί και να τα λύσει. Εκτός αν αυτό το μαγικό ραβδί το διαθέτουν οι ίδιοι.
Έχω γράψει κι άλλη φορά πως όντως επί Δημαρχόπουλου δε λύθηκαν πολλά από τα προβλήματα του δήμου αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ισοπεδώνουμε την προσπάθεια που κατέβαλε. Γιατί άραγε τα προβλήματα που κάποιοι άλλοι δεν κατάφεραν να τα λύσουν μέσα σε 15 χρόνια, ο κ Δημαρχόπουλος έπρεπε να τα λύσει μέσα σε 5;
Πολλά από τα παραπάνω ενδεχομένως να αλλάξουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Για την ώρα πάντως αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί ως προς τον Δήμο Ξάνθης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 13:44