Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας δε σε ξεγέλασε για τα εθνικά μας θέματα - Αυτές ήταν πάντα οι θέσεις του και δεν τις έκρυψε ποτέ

Κύριο Ο Τσίπρας δε σε ξεγέλασε για τα εθνικά μας θέματα - Αυτές ήταν πάντα οι θέσεις του και δεν τις έκρυψε ποτέ

Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα
Όλο αυτό το διάστημα, από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι και σήμερα παρακολουθώ με πολύ μεγάλη προσοχή άρθρα, τοποθετήσεις καθώς και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ποιοί φταίνε οι δε φταίνε που τελικά η προαναφερόμενη συμφωνία πέρασε από την ελληνική Βουλή και μάλιστα με περισσότερες από 151 ψήφους.
Οι περισσότεροι αναφέρονται στους 153 Βουλευτές που ψήφισαν αυτήν την συμφωνία θεωρώντας τους ίσως όχι άδικα ως τους βασικού υπεύθυνους που πέρασε αυτή η συμφωνία. Δε θα διαφωνήσω, απλά θέλω να θυμίσω ορισμένα πράγματα μιας και όπως φαίνεται ορισμένοι σε αυτή τη χώρα ξεχνάνε πολύ εύκολα ή θυμούνται επιλεκτικά μόνο ότι τους βολεύει.
Καταρχήν αυτοί οι 153 δε μπήκαν δια της βίας στην ελληνική Βουλή, εμείς οι ίδιοι τους στείλαμε εκεί γιατί ήταν πολύ τρομακτικό το mail Χαρδούβελη κι επειδή πιστέψαμε πως με Πρωθυπουργό τον Τσίπρα δε θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ. Μόνο που τις θέσεις των 153 ή έστω των περισσότερων από αυτών πάνω στα εθνικά μας θέματα τις γνωρίζαμε πριν τους κάνουμε Βουλευτές κι όποιος πει πως δεν τις γνώριζε λέει ψέματα.
Κι όμως, βάλαμε τον ΕΝΦΙΑ πάνω από την Μακεδονία, τη Θράκη, την πατρίδα. Όταν μάλιστα στα τέλη του 14 ως ΜΜΕ και ως δημοσιογράφος έλεγα δημόσια πως αυτά που υπόσχεται ο Τσίπρας είναι ανέφικτα, δέχτηκα φραστικές επιθέσεις ακόμα και από ανθρώπους που ανήκουν στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο. Τόσο πολύ τους είχε γοητεύσει το δήθεν σκίσιμο των μνημονίων.
Από την άλλη διαβάζω την επίσης σωστή άποψη πως δε φταίνε μόνο οι 153 αλλά φταίνε και οι 300 διότι από τους υπόλοιπους 147, αν είχαν παραιτηθεί οι 101 θα πηγαίναμε σε διάλυση της Βουλής κι άρα δε θα μπορούσε να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Φυσικά γνωρίζουμε πως καμιά από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δε διαθέτει 101 Βουλευτές κι αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να υπάρξει παραίτηση τουλάχιστον τριών παρατάξεων για να σταματήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Από τα παραπάνω λοιπόν καταλήγουμε σε δυο βασικά συμπεράσματα. Πρώτον ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας ξεγέλασαν ποτέ για τα εθνικά μας θέματα διότι πάντα αυτές ήταν οι θέσεις τους. Δεύτερον όλοι όσοι τους ψήφισαν, τις θέσεις αυτές τις γνώριζαν πολύ καλά κι άρα φταίνε περισσότερο από τους 153 βουλευτές. Υπάρχει όμως κι ένας μεγαλύτερος κι από τους 300 κι από τον ευκολόπιστο ελληνικό λαό φταίχτης κι αυτός λέγεται Πάνος Καμμένος. Ναι, ο άνθρωπος αυτός φίλε Έλληνα δε ξεγέλασε παντού, και στον τομέα της οικονομίας σου υποσχέθηκε σκίσιμο μνημονίων κλπ και στα εθνικά μας θέματα σου υποσχέθηκε τις περιβόητες κόκκινες γραμμές.
Σου είπε πως δε θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει την Μακεδονία κι εσύ τον πίστεψες. Του δόθηκε η ευκαιρία να τηρήσει την υπόσχεση του αυτή αλλά δεν το έκανε. Μια μέρα πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών να αποχωρούσε από την κυβέρνηση δε θα φτάναμε εδώ που είμαστε σήμερα. Τότε μπορούσε να το κάνει γιατί και ολόκληρη η Κοινοβουλευτική του ομάδα τον στήριζε και καμία άλλη παράταξη δε θα στήριζε τον Τσίπρα.
Ο ίδιος όμως εκείνη τη στιγμή προτίμησε να κρατήσει την υπουργική του καρέκλα και τα προνόμια που του εξασφάλιζε αυτή κι αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν πλέον ήταν δεδομένο πως υπάρχουν οι 151 και για την ψήφο εμπιστοσύνης και για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Κατά την άποψη μου λοιπόν άδικα τα βάζουμε με τους 153 ή με τους 300. Ο μόνος που μπορούσε να σώσει την Μακεδονία και δεν το έκανε είναι ο Πάνος Καμμένος. Το πιο τραγικό απ' όλα όμως είναι πως ακόμα και μετά από όλα αυτά, κάποιοι, ελπίζω όχι πολλοί, πείστηκαν και πάλι για τα πατριωτικά αισθήματα του Καμμένου εξαιτίας της τόσο θεαματικής αλλά και τόσο στημένης αποχώρησης του από την κυβέρνηση.
Καμιά σωτηρία.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 30 Ιανουάριος 2019 21:00
Copyright @ www.xanthinet.gr 2015