Log in
updated 5:48 PM UTC, Jan 26, 2020
Ροή ειδήσεων :

Ο Δημαρχόπουλος είναι ήδη εκεί και περιμένει τον δεύτερο

Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα
Μπήκα ήδη στον 11ο χρόνο της ενεργής ενασχόλησης μου με τη δημοσιογραφία, τα μάτια μου έχουν δει πολλά και τα αυτιά μου έχουν ακούσει περισσότερα. Έχω ζήσει πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές. Πρώτη φορά όμως βλέπω να δέχεται έναν τόσο ανελέητο πόλεμο ένας Δήμαρχος.
Μέχρι ένα σημείο βέβαια είναι κατανοητό και αποδεκτό μπορώ να πω, όταν κάποιος θέλει να κερδίσει έναν Δήμο είναι πολύ λογικό να αναδεικνύει τα λάθη και τις παραλείψεις του Δημάρχου. Μόνο που στην περίπτωση Δημαρχόπουλου κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσιάζουν τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο σαν τουρίστα στο Δήμο Ξάνθης, σαν έναν Δήμαρχο που πήγαινε στο δημαρχείο απλά για να πιει το καφεδάκι του και μετά έφευγε, σα να μην έκανε τίποτα απολύτως το διάστημα που έχει το τιμόνι του Δήμου στα χέρια του.
Συμφωνώ κι εγώ πως θα μπορούσαν και θα έπρεπε να γίνουν περισσότερα, ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να εμφανίζουμε τον κ. Δημαρχόπουλο ως εντελώς αποτυχημένο.
Στο κάτω κάτω οι Ξανθιώτες δεν είναι στραβοί, έχουν μάτια και βλέπουν και όσα έγιναν, και όσα έχουν δρομολογηθεί και η ολοκλήρωση τους είναι θέμα χρόνου αλλά και όσα δεν έγιναν. Δεν περιμένουν εμάς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που εκπροσωπούμε να τους δείξουμε τι έγινε και τι δεν έγινε.
Πάνω απ' όλα όμως, στο πρόσωπο του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου βλέπουν την εντιμότητα και την ειλικρίνεια. Τα στοιχεία δηλαδή που όλοι θέλουν να έχει ένας Δήμαρχος και ο κάθε πολιτικός γενικότερα. Το αν έκανε 2 έργα περισσότερο ή 2 έργα λιγότερο σίγουρα έχει τη σημασία του αλλά δεν είναι το παν.
Οι Ξανθιώτες προτιμούν έναν έντιμο Δήμαρχο με έστω κάποια λιγότερα έργα παρά έναν μη έντιμο με περισσότερα έργα και δράσεις κι επειδή ορισμένοι δε μπορούν να πουν το παραμικρό για την εντιμότητα του Χαράλαμπου Δημμαρχόπουλου, έχουν βαλθεί να τον παρουσιάσουν σαν εντελώς αποτυχημένο.
Μόνο που οι Ξανθιώτες ξέρουν, οι Ξανθιώτες βλέπουν, οι Ξανθιώτες καταλαβαίνουν και δεν πέφτουν στην παγίδα εκείνων που ζουν με την εντύπωση πως ρίχνουν κυβερνήσεις ότι ώρα θέλουν. Οι Ξανθιώτες είδαν μετά από δεκαετίες έναν Δήμαρχο που τόλμησε να τα βάλει με το παλιό και να το απομακρύνει από την παράταξη του παρόλο που ήξερε πως θα έχει πολιτικό κόστος. Αυτό το πολιτικό κόστος όμως δεν τον εμπόδισε να απαλλάξει τον Δήμο από τα βαρίδια του παρελθόντος. Αν τον ενδιέφερε μόνο η καρέκλα και τίποτα άλλο, δε θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία σύγκρουσης με ανθρώπους που μπήκαν νέοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ σε λίγο θα κυκλοφορούν με μπαστούνι, ακόμα δε χόρτασαν.
Η μόνη μάχη που θα δοθεί στις 26 Μαΐου στο Δήμο Ξάνθης είναι για τη δεύτερη θέση, μια θέση που τη διεκδικούν επάξια τουλάχιστον τέσσερις συνδυασμοί. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ήδη ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Δήμαρχος Μπάμπης όπως τον αποκαλούν κάποιοι ειρωνικά κι απλά περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του για τη δεύτερη Κυριακή.


Οι Ξανθιώτες θα στηρίξουν έναν άνθρωπο που δε διστάζει να πάρει στα χέρια του την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και να βγει στους δρόμους αγωνιζόμενος για την πατρίδα και όχι εκείνους που με ψηφαλάκια των ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ προσπαθούν να κερδίσουν μια καρέκλα.
Ο λόγος πλέον ανήκει στους Ξανθιώτες και να είστε σίγουροι πως αυτοί ξέρουν ποιά είναι πιο κατάλληλα χέρια για να κρατήσουν το τιμόνι του Δήμου.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ