Log in
updated 7:49 PM UTC, Sep 20, 2020
Ροή ειδήσεων :

Με την υπογραφή του Σέμπα

Κύριο Με την υπογραφή του Σέμπα

Αρχίζει να κάνει πράξη όσα έλεγε ο Μπουρχάν Μπαράν


Ορεξάτος και με πολύ διάθεση φαίνεται πως μπήκε στον πολιτικό βίο ο Βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν. Ήδη με τις παρεμβάσεις – ερωτήσεις του φέρνει στη Βουλή μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής. Ασφαλώς όντας μη κυβερνητικός Βουλευτής δεν έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επίλυση κάποιων προβλημάτων. Μπορεί όμως να συμβάλει στην ανάδειξη τους κι αυτό κάνει ώστε με τη σειρά της η κυβέρνηση να αναζητήσει τις απαιτούμενες λύσεις.
Το ευτύχημα για τους Ξανθιώτες είναι πως ο κ. Μπουρχάν Μπαράν αρχίζει να κάνει πράξη κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ λίγες μέρες μετά την εκλογή του, να είναι δηλαδή Βουλευτής όλων των Ξανθιωτών και όχι μόνο των μουσουλμάνων ή μόνο των χριστιανών.
Με εξαίρεση το πρόβλημα στέγασης του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου, όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις του έχουν να κάνουν με προβλήματα που αφορούν όλους τους Ξανθιώτες, άσχετα από το θρήσκευμα του καθένα. Ομολογώ πως η στάση αυτή με εκπλήσσει ευχάριστα μιας και δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές οι μέχρι τώρα μειονοτικοί Βουλευτές της περιοχής.
Του εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και των πολιτών του.

Και ακόμα δεν είδατε τίποτα. Τα γραμμάτια μιας δημαρχιακής καρέκλας δεν εξοφλούνται τόσο εύκολα


Εντελώς δικαιολογημένος είναι ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες από την παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης σε εκδήλωση μειονοτικού συλλόγου στην οποία παρόντες ήταν άνθρωπου οι οποίοι ποτέ δεν έκρυψαν πως ονειρεύονται μια τουρκική ή ακόμα και μια ανεξάρτητη Θράκη. Κι όμως, πιστέψτε με αυτό που έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης είναι πολύ ασήμαντο μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Τα γραμμάτια μιας δημαρχιακής καρέκλας αγαπητοί μου αναγνώστες και φίλοι δεν εξοφλούνται με μια μόνο παρουσία σε ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ. Μακάρι να κάνω λάθος και οι εξελίξεις να με διαψεύσουν. Από την πολυετή εμπειρία μου όμως τόσο στον χώρο της δημοσιογραφίας όσο και στον χώρο των μειονοτικών ζητημάτων της Θράκης, πιστεύω πως τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Μακάρι να γράφω ανοησίες και να μην επαληθευτούν όλα όσα λέω στη σημερινή μου στήλη.

Τον Ραχμάν περιμένατε για να καταλάβετε τι σας λέμε τόσα χρόνια για τη Θράκη;


Εντύπωση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες κάποιος Ραχμάν από τα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης επειδή λέει εμφανίζεται σε φωτογραφία να χαιρετάει στρατιωτικά και να φοράει μια μπλούζα με την τουρκική σημαία. Κάποιοι μάλιστα μας το παρουσιάζουν και σαν τη μεγάλη είδηση.
Που ακριβώς τη βλέπετε την είδηση ρε παιδιά για να τη δω κι εγώ; Εσείς τώρα ανακαλύψατε πως μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα υπάρχουν και τέτοια στοιχεία; Εμείς τι φωνάζουμε τόσα χρόνια δηλαδή; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε προς κάθε κατεύθυνση πως η Θράκη χάνεται σιγά σιγά. Πως μέρα με τη μέρα και με την ανοχή ίσως και με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας εκτουρκίζονται όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης. Τον κ. Ραχμάν περιμένατε για να καταλάβετε πως τόσα χρόνια δε σας λέμε λόγια του αέρα;

Σ. Καραχότζα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 13:00
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με την υπογραφή του Σέμπα Με την υπογραφή του Σέμπα »