Log in
updated 7:02 PM UTC, Sep 16, 2021
Ροή ειδήσεων :

Άλλο πρόσφυγας και άλλο λαθρομετανάστης. Ας μη μπερδεύουμε την βούρτσα με την…

Κύριο Άλλο πρόσφυγας και άλλο λαθρομετανάστης. Ας μη μπερδεύουμε την βούρτσα με την…

Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα
Σίγουρα δε θα γίνετε σοφότεροι διαβάζοντας το σημερινό μου άρθρο κι αυτό επειδή όσα ακολουθούν παρακάτω, είναι πιστεύω αυτονόητα για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Μόνο που στην Ελλάδα του 21ου αιώνα πολλές φορές το αυτονόητο παραμένει ζητούμενο ή θεωρείται παράλογο και με το σκεπτικό σας παραθέτω μερικά πράγματα που θεωρώ πως θα πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας.
Ποίος άραγε είναι ο πραγματικός πρόσφυγας και ποιος ο λαθρομετανάστη; Κι επειδή ξέρω πως κάποιοι θα σπεύσουν να μου πουν ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι θα τους απαντήσω με ορισμένα ερωτήματα. Αυτός που μπαίνει χωρίς εισιτήριο στο μετρό είναι ή δεν είναι λαθρεπιβάτης; Αυτός που ασκεί εμπόριο χωρίς την απαιτούμενη άδεια είναι ή δεν είναι λαθρέμπορας; Ασφαλώς και είναι. Άρα κι αυτό που μπαίνει παράνομα σε μια χώρα είναι λαθρομετανάστης.
Θα μου πείτε βέβαια πως και ο πρόσφυγας, δηλαδή ο άνθρωπος που προέρχεται από μια χώρα η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, θα μπει παράνομα σε κάποια άλλη χώρα για να ξεφύγει από τον πόλεμο. Αυτός όμως έχει μια δικαιολογία για το κάνει αυτό κι επιπλέον η συμπεριφορά ενός πρόσφυγα κάθε άλλο παρά επιθετική είναι προς αυτή την άλλη χώρα στην οποία θέλει να μπει.
Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ο άνθρωπος που η πατρίδα του βρίσκεται σε πόλεμο, πρέπει να μείνει και να πολεμήσει για την πατρίδα του. Τον δρόμο της προσφυγιάς δικαιούνται να ακολουθήσουν οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία. Όλοι οι υπόλοιποι μένουν στην πατρίδα τους και πολεμάνε γ’ αυτήν.
Όσοι πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς, δηλαδή γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ, σταματάνε το προσφυγικό τους ταξίδι στην πρώτη ασφαλή χώρα που θα συναντήσουν στο δρόμο τους κι αυτή σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα.
Βέβαια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν λαθρομετανάστες από 76 διαφορετικές χώρες. Ακόμα και παγκόσμιο πόλεμο να είχαμε, πάλι δε θα είχαν εμπλοκή σε αυτόν τόσες πολλές χώρες.
Όσον αφορά την πρώτη ασφαλή χώρα στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω, αυτή μάλλον είναι η Τουρκία η οποία ωστόσο θέλοντας προφανώς να εκβιάσει την Ευρώπη, στέλνει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ευρωπαϊκά εδάφη.
Ίσως βέβαια κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μη θέλουν να μείνουν στην Τουρκία η οποία έτσι κι αλλιώς δε φημίζεται για την δημοκρατία της και να επιθυμούν να περάσουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά μπορώ να το καταλάβω ή ακόμα και να το δεχτώ.
Εδώ όμως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Οι άνθρωποι αυτοί ερχόμενοι στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρώπη, δεν καταβάλουν καμιά απολύτως προσπάθεια να προσαρμοστούν στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και να ζήσουν έτσι όπως ζούμε κι εμείς. Αντίθετα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να επιβάλουν σε ευρωπαϊκό έδαφος τον δικό τους τρόπο ζωής ξεχνώντας πως τους όρους της φιλοξενίας τους καθορίζει πάντα ο οικοδεσπότης.
Καταρχήν τόσο στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Ελλάδα όσο και κατά τη διάρκεια την παραμονής τους εδώ, παρουσιάζουν μια επιθετική τάση, κλέβουν, βιάζουν, καταστρέφουν κλπ. Με τις ελάχιστες γνώσεις μου ξέρω πως ο πραγματικός πρόσφυγας συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά, ζητάει βοήθεια, παρακαλάει για μια στέγη κι ένα κομμάτι ψωμί κι αν του τα αρνηθείς, δε σου επιτίθεται, πάει όλα αυτά να τα ζητήσει από τον επόμενο που θα συναντήσει στον δρόμο του.
Βλέπετε εσείς τέτοια συμπεριφορά από αυτούς που μέχρι τώρα έχουν εισέλθει λαθραία στη χώρα μας; Από πότε οι πρόσφυγες πετάνε χημικά για να μπορέσουν να μπουν σε μια άλλη χώρα; Εγώ ξέρω ότι ο αληθινός πρόσφυγας έχει στον σάκο του κανένα ξεροκόμματο για να έχει κάτι να φάει στο δρόμο και άντε και κανένα ρούχο για να αλλάξει και όχι χημικά.
Αναφορικά τώρα με την απόφαση της κυβέρνησης να φυλάξει τα σύνορα μας, χερσαία και θαλάσσια, θεωρώ πως έστω και με καθυστέρηση 7 μηνών έπραξε το σωστό κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως όλοι οι Έλληνες έχουν συσπειρωθεί γύρω από αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης.
Αυτό βέβαια είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο θα πρέπει να είναι το ξήλωμα των ΜΚΟ και για να το πετύχει αυτό η κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να σπάσει αβγά. Είναι; Θα φανεί στην πορεία.
Οι λαθρομετανάστες που ήδη βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα θεωρώ πως είναι το μικρότερο κομμάτι του προβλήματος, κάτι θα βρούμε να τους κάνουμε κι αυτό το κάτι είναι η άμεση απέλαση όσων δε δικαιούνται άσυλο και η εγκατάσταση όσων δικαιούνται άσυλο σε κάποια ακατοίκητα νησιά, νομίζω έχουμε αρκετά τέτοια.
Και μια τελευταία επισήμανση προς την κυβέρνηση. Δεν έγιναν ξαφνικά όλοι οι Έλληνες Νεοδημοκράτες κύριε Μητσοτάκη. Απλά είδαν μια σωστή κίνηση από την κυβέρνηση σας και στηρίζουν αυτή την κίνηση, όχι την κυβέρνηση. Μην μπερδεύεστε και κυρίως μην κάνετε το λάθος να καβαλήσετε το καλάμι.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΌΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 07 Μάρτιος 2020 14:37