Log in
updated 6:18 PM UTC, May 13, 2021
Ροή ειδήσεων :

Μην αδικείτε τους Έλληνες Αστυνομικούς. Στην πρώτη ανάγκη από αυτούς θα ζητήσετε βοήθεια

Κύριο Μην αδικείτε τους Έλληνες Αστυνομικούς. Στην πρώτη ανάγκη από αυτούς θα ζητήσετε βοήθεια

Γράφει ο Έλληνας Πομάκος μουσουλμάνος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Κάραχότζα
Με πολύ μεγάλη μου λύπη παρατηρώ πως ελάχιστοι ευτυχώς συμπατριώτες μου Έλληνες με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έτυχε να συμπέσουν με την περίοδο του Πάσχα, δεν έχασαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τους Έλληνες Αστυνομικούς με χαρακτηρισμούς που η αγωγή και η μόρφωση μου δε μου επιτρέπουν να αναφέρω.
Ειδικότερα με αφορμή τις μεμονωμένες συλλήψεις ιερέων και πιστών που παρά την απαγόρευση πήγαν σε εκκλησίες για τον εορτασμό του Πάσχα γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Πρόκειται για εικόνες που δεν άρεσαν σε κανέναν μας, ούτε στον πιο άθεο. Κανένας μας δεν ήθελε να δει να συλλαμβάνονται παπάδες και πιστοί στις εκκλησίες.
Κι εγώ ως Έλληνας Πομάκος μουσουλμάνος ήθελα ανοιχτές τις εκκλησίες και τα τζαμιά στην Ελλάδα. Όμως την περίοδο αυτή δίνουμε όλοι μας μια μάχη και βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος της. Ο συνωστισμός ωστόσο μπορεί να ακυρώσει ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα ως Έλληνες.
Σε ότι αφορά τους αστυνομικούς θα πρέπει μάλλον να σας θυμίσω μερικά βασικά πράγματα, όχι πως δεν τα ξέρετε, απλά αρκετοί από εσάς τα θυμάστε μόνο όταν σας βολεύει.
-Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπάλληλοι του κράτους και εκτελούν εντολές των ανωτέρων τους.
-Οι άνθρωποι αυτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε αντίθεση με εμάς, βρίσκονται κάθε μέρα στους δρόμους, εκτεθειμένοι στον κίνδυνο για να προστατέψουν εμάς.
-Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα που εσένα σε ενόχλησε που δεν μπόρεσες να ψήσεις το αρνί σου μαζί με φίλους και συγγενείς, ήταν μακριά από τις οικογένειες τους, μακριά από τα παιδία τους.
-Πολλοί «ΜΠΑΤΣΟΙ» όπως τους αποκαλείς καλομαθημένε Έλληνα χθες βράδυ έκαναν Ανάσταση και σήμερα Πάσχα στις Καστανιές του Έβρου για να προστατέψουν την πατρίδα μας.
-Οι «ΜΠΑΤΣΟΙ» όπως τους αποκαλείς καλομαθημένε Έλληνα θα είναι οι πρώτοι που θα φωνάξεις όταν σου κλέβουν το σπίτι, όταν σε σκοτώνουν, όταν σου βιάζουν την κόρη ή την σύζυγο.
Ορισμένοι κάνετε λόγο για αστυνομικούς που δεν κάνουν πάντα σωστά τη δουλειά τους. Δε θα διαφωνήσω καθόλου, παντού υπάρχουν και οι «κακοί». Όχι μόνο στην αστυνομία αλλά σε όλους τους κλάδους και φυσικά και στον δικό μας κλάδο της δημοσιογραφίας.
Μόνο που αυτοί οι «κακοί» δεν είναι ο κανόνας, η εξαίρεση είναι.
Είμαι 40 χρονών, αρχές Αυγούστου γίνομαι 41 και ποτέ ως τώρα δεν έχω νιώσει αδικημένος από την ΕΛ.ΑΣ. Όποτε χρειάστηκα την προστασία την, την είχα κι οπότε έπρεπε να μου επιβάλουν κάποιο πρόστιμο μου το επέβαλαν αν και αυτό έχει γίνει μόνο 2 φορές αν θυμάμαι καλά διότι προσπαθώ πάντα να είμαι έναν νομοταγής πολίτης.
Και κάτι τελευταίο αν και ξέρω ότι ακούγεται αρκετά προκλητικό.
Όσοι ενοχληθήκατε που το βράδυ της Ανάστασης λόγω των περιοριστικών μέτρων δε μπορέσατε να πάτε στην εκκλησία. το καταλαβαίνω και το σέβομαι απόλυτα. Όσοι όμως ενοχληθήκατε που δε μπορέσατε να ψήσετε το αρνί σας και τα βάζετε με την αστυνομία, σας θεωρώ απαράδεκτους και ανεύθυνους.
Κι εμένα που είμαι μουσουλμάνος, αν το Κουρμπάν Μπαϊραμ μου πει το κράτος ότι δε μπορώ να κάνω την προβλεπόμενη από τη θρησκεία μου θυσία, δε θα την κάνω.
Σκέψου το ξανά φίλε και συμπατριώτη. Μήπως έστω και άθελα σου αδικείς τους Έλληνες Αστυνομικούς;
Εγώ το Πάσχα αυτό το αφιερώνω αποκλειστικά σε αυτούς τους ανθρώπους που ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για να προστατέψουν τη δική μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΆ ΕΛΛΗΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΆ ΜΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 19 Απρίλιος 2020 23:59