Log in
updated 4:47 PM UTC, Nov 24, 2020
Ροή ειδήσεων :

Γιατί ο Δήμος Μύκης δεν έχει αποκτήσει ακόμα δική του στέγη;

Κύριο Γιατί ο Δήμος Μύκης δεν έχει αποκτήσει ακόμα δική του στέγη;

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Κααχότζα
Από την ημέρα που η πρώην Κοινότητα Μύκης μετατράπηκε σε Δήμο Μύκης, ήταν αυτονόητη η ανάγκη ενός κτηρίου μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου ώστε να στεγαστούν εκεί οι Υπηρεσίες του Δήμου, Υπηρεσίες σαφώς περισσότερες συγκριτικά με αυτές της Κοινότητας.
Εκείνη την εποχή όμως τέτοιο Δημόσιο κτήριο δεν υπήρχε με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος η μίσθωση κάποιου ιδιωτικού και μάλιστα σε σημείο που να εξυπηρετεί καλύτερα όσο το δυνατόν περισσότερους από τους σκορπισμένους οικισμούς της περιοχής.
Ένα τέτοιο σημείο ασφαλώς είναι και η Σμίνθη όπου στεγάστηκε σε μισθωμένο κτήριο ο Δήμος Μύκης και οι Υπηρεσίες του με την προϋπόθεση πως αυτή θα είναι μια προσωρινή κατάσταση μέχρι ο Δήμος να αποκτήσει τη δική του στέγη.
Από τότε πέρασαν πάρα πολλά χρόνια και ο Δήμος Μύκης όχι απλά παραμένει στο ίδιο μισθωμένο κτήριο αλλά μετά την ανάθεση παραπάνω αρμοδιοτήτων και Υπηρεσιών από την Κεντρική Διοίκηση στους Δήμους, κρίθηκε αναγκαία η μίσθωση και δεύτερου κτηρίου ακριβώς δίπλα στο πρώτο.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει ξεχαστεί εντελώς αυτό το θέμα, ούτε καν το συζητάνε με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια, χρήματα δηλαδή με τα οποία ο Δήμος Μύκης θα μπορούσε να αποκτήσει ένα από τα πιο σύγχρονα Δημαρχιακά Μέγαρα στην Ελλάδα.
Κάποιος από τους προηγούμενους Δημάρχους Μύκης είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα αλλά η όλη υπόθεση σκάλωσε στο οικόπεδο διότι οι ιδιοκτήτες του δεν το παραχωρούσαν.
Δε γνωρίζουμε με ποιες διαδικασίες προσπάθησε ο Δήμος Μύκης να πάρει το συγκεκριμένο οικόπεδο αλλά σίγουρα αυτές δεν κάλυπταν τις οικονομικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών του.


Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε καμία άλλη κίνηση ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Σμίνθης, όχι απαραίτητα μέσα στον οικισμό υπάρχουν πολλά μεγάλα χωράφια που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούν να μετατραπούν σε οικόπεδα κατάλληλα για ένα τέτοιο κτήριο.
Ένα κτήριο μεγάλο και σύγχρονο, να χωράει όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και να διαθέτει έναν μεγάλο χώρο για τη στάθμευση οχημάτων.
Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μύκης μισθώνει δυο κτήρια χωρίς τον παραμικρό χώρο στάθμευσης.
Μήπως μέσα στο Δήμο υπάρχουν κάποιοι, αιρετοί και μη που τρενάρουν την μεταστέγαση του σε ένα δικό του κτήριο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένου επιχειρηματία;
Είναι ένα ενδεχόμενο που καλό θα είναι να μη βιαστούμε να το αποκλείσουμε.
Εκείνο που έχει σημασία πάντως είναι ότι εδώ και δεκαετίες ο Δήμος Μύκης στεγάζει τις Υπηρεσίες του σε δυο κτήρια αφιλόξενα, άβολα που όμως κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία, μια περιουσία που θα μπορούσε να διατεθεί σε έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.
Στον νυν Δήμαρχο δε θα επιρρίψουμε ευθύνες για το θέμα αυτό, τουλάχιστον όχι ακόμα για δυο λόγους. Πρώτον διότι δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ούτε ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου και δεύτερον γιατί λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του χρειάστηκε να αφοσιωθεί τόσο ο ίδιος όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Έχει όμως χρόνο μπροστά του, κάτι παραπάνω από 3 χρόνια, χρονικό διάστημα αρκετό τουλάχιστον για να δρομολογήσει τις διαδικασίες ώστε ο Δήμος Μύκης να αποκτήσει επιτέλους τη δική του στέγη.
Αν το πετύχει θα είναι από τα σημαντικότερα έργα που θα έχει κάνει Δήμαρχος Μύκης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Ιούνιος 2020 17:59