Log in
updated 4:45 PM UTC, Nov 19, 2019
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2019

Αυτά που λέτε στον Βελόπουλο ελάτε να τα πείτε και σε εμάς τους Έλληνες Πομάκους κύριε Υπουργέ

Καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με την παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης σε τουρκοεκδήλωση και τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ Ξάνθης.
Όπως θα δείτε κι εσείς στην απάντηση του η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ, ο Υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ καθώς και για ζητήματα Μουφτήδων.
ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ή είστε εντελώς άσχετος κύριε Υπουργέ για τα ζητήματα της Θράκης ή συνεχίζετε κι εσείς αυτό που άρχισε ο Τσίπρας, δηλαδή να υλοποιείτε πάγια αιτήματα της Άγκυρας στη Θράκη.
Το θέμα με την παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης στην προαναφερόμενη εκδήλωση δεν έχει να κάνει ούτε με ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ ούτε με ζητήματα Μουφτήδων. Έχει να κάνει με ανθρώπους που εδώ και χρόνια παρουσιάζουν ανθελληνική δράση στη Θράκη και τους οποίους επί την ουσίας νομιμοποίησε ο Δήμαρχος Ξάνθης με την παρουσία του εκεί.
Αυτά στον Βελόπουλο κύριε Υπουργέ, όχι σε εμάς που ακόμα και με κίνδυνο για τη ζωή μας, δίνουμε εντελώς μόνοι μια μεγάλη και άνιση μάχη για να αποτρέψουμε αυτό που εσείς επιτρέπετε να γίνει, τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
Σ. ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ

Εκπέμπουν SOS οι αστυνομικοί της Ροδόπης

Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά ως προς τον εντοπισμό, τη σύλληψη και τη μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών περιγράφουν με ανακοίνωση τους οι αστυνομικού της Ροδόπης χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων αναμενόμενο το περιστατικό με τον αστυνομικό που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από παράνομο μετανάστη
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας με την παρούσα ανακοίνωση θέλει πρωτίστως να ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε με μαχαίρι, στο χθεσινό συμβάν, κατά την διάρκεια σύλληψης ενός αλλοδαπού στην Εγνατία οδό και εν συνεχεία να καταγγείλει το περιστατικό στη φυσική και πολιτική ηγεσία μας ως μη τυχαίο αλλά αναμενόμενο να συμβεί συνεπεία της ελλείψεως οργάνωσης στην αντιμετώπιση της ασυγκράτητης μεταναστευτικής ροής και της ανάδειξης της περιοχής της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής, ως μοναδικό οδικό πέρασμα προς την ενδοχώρα.
Η Ένωση μας έχει επανειλημμένα καταγγείλει - προειδοποιήσει τους αρμόδιους ότι με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα. Οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά αυξάνονται γεωμετρικά όταν πολλοί παράγοντες επηρεάζουν μόνο αρνητικά το ισοζύγιο της τύχης μας. Η Υπηρεσία μας δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από πολίτες της περιφέρειας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης που καταγγέλλουν τη διέλευση παράνομων μεταναστών κατά ομάδες δεκάδων σε αριθμό. Οι μετανάστες χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αποφύγουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές του Νομού προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς αυτοί δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προθέσεις αυτών και όχι σπάνια καταγγέλλονται κλοπές μικρής αξίας από χωράφια – αποθήκες - τρόφιμα και περιορισμένες φθορές σε χωράφια, δέντρα και καλλιέργειες. Η εικόνα παράτυπων μεταναστών να κυκλοφορούν ταλαίπωροι και κατάκοποι στο κέντρο της πόλης προς αναζήτηση αγαθών πρώτης ανάγκης πηγαίνοντας προς τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων δεν είναι πλέον ασυνήθιστη. Με τις ολιγάριθμες ομάδες λαθρομετανάστευσης να επιχειρούν νύχτα και μέρα σε όλη την περιφέρεια αρμοδιότητας μας και τα περιορισμένα σε αριθμό οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κάθε Υπηρεσία διαθέτει για να υπηρετεί τους πολίτες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν επαρκούμε, παρά την καλή θέληση και υπομονή των συναδέλφων μας.
Σε τρία σημεία εντοπίζονται τα καθημερινά μας προβλήματα και οφείλει η Υπηρεσία να μελετήσει σοβαρά λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τόσο τον αριθμό παράτυπων μεταναστών που κινούνται στο Νομό καθημερινά, είτε με αυτοκίνητα από οδηγούς-διακινητές, είτε με τα πόδια, όσο και τον αριθμό των αστυνομικών που πρόκειται να διαθέσει προγραμματισμένα προς την επίτευξη του στόχου μας, δηλαδή την οργανωμένη αναζήτηση και έρευνα προς εντοπισμό των παράτυπων μεταναστών από ικανό αριθμό αστυνομικών, στη συνέχεια την ακινητοποίηση και σύλληψη τους, λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται για την ασφάλεια των αστυνομικών και την ασφάλεια των συλληφθέντων και τέλος την ασφαλή φύλαξη τους και προώθησης τους στα Κέντρα ταυτοποίησης και Κράτησης ή Φιλοξενίας ανάλογα με την περίπτωση.
Τα τελευταία χρόνια συγκροτούνται Μονάδες Ελέγχου(Μπλόκα) στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του νομού μας, χωρίς όμως να επανδρώνονται πάντα με πέντε αστυνομικούς και δύο περιπολικά οχήματα, όπως είναι ο ελάχιστος αριθμός που προβλέπετε στο Μνημόνιο Λειτουργίας Μονάδων Ελέγχου, αλλά μόνο με δύο αστυνομικούς και ένα περιπολικό όχημα, με ότι συνέπεια μπορεί αυτό να έχει για την ασφάλεια των αστυνομικών, των ελεγχόμενων αλλά και των λοιπών χρηστών των οδών αυτών. Επίσης, σε πολλά σημεία το προσωπικό είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη την διάρκεια της υπηρεσίας του, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη καταπόνηση, την μείωση της απόδοσης και τελικά την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας του. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την αναστολή των Μονάδων Ελέγχου(Μπλόκα) έως ότου ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομία Ροδόπης με το απαιτούμενο αστυνομικό προσωπικό και συσταθούν αυτά εκ νέου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Η μεταφορά των μεταναστών από τα υπάρχοντα και συνήθη οχήματα μεταφοράς-περιπολικά αυτοκίνητα όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά αποβαίνουν σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού. Η διαδικασία, από πλευράς της περιπολίας που οφείλει να μεταβεί σε όποιο σημείο του Νομού είναι αυτό αναγκαίο για την έρευνα-σύλληψη και μεταγωγή- μεταφορά το πολύ έως τριών ατόμων στα κέντρα κράτησης Υπηρεσιών μας είναι πολύ χρονοβόρα. Αναγκαία είναι κι η μεταγωγή των διακινητών στη περίπτωση που συλλαμβάνονται, για να περάσουν την διαδικασία του αυτοφώρου. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα, συγκεκριμένων προδιαγραφών, όχημα καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου για τις παραπάνω μετακινήσεις και μεταγωγές προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να εξοικονομηθεί προσωπικό και χρόνος για τις ανάγκες της συνήθους αστυνόμευσης.
Τέλος, ένα ακόμα αγκάθι στην περιοχή μας είναι οι χώροι φύλαξης των μεταναστών, έστω για μικρό χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης μας, που δεν επαρκούν και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την κράτηση τους. Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού δημιουργεί και στις Υπηρεσίες αυτές πολλαπλά προβλήματα.
Η φυσική και πολιτική ηγεσία είναι ενήμερη από καιρό για τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα μας και η Ένωση μας είναι πλέον αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών μας.

Έκθεση φωτογραφίας, αρχειακού υλικού και ζωγραφικής στη ΛΑΦΞ

Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι,άνοιξε η Έκθεση φωτογραφίας, αρχειακού υλικού και ζωγραφικής, η οποία θα λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00 έως την Τετάρτη 27 Νοε 19 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, με θέμα:
«Κοινωνική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων»
«190 Χρόνια Ελληνικό Μηχανικό»
«Δύναμη Ψυχής» του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη»


Β. Εκπρόσωπου Τύπου Σ. Στρατού : Μ. Επχίας (ΕΜ) Ευαγγελία Καραμάνου.

Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 45, 32, 21 και 21 ετών, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα έξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Γιαννούλη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τον 21χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.


Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι όπως προέκυψε προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, με Ι .Χ.Ε. αυτοκίνητο .
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση παρακείμενης οδού, εντόπισαν τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε, ο 21χρονος είχε αποβιβάσει λίγο πριν τον έλεγχο.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαπών.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Παναγία των Χαλκέων – Ο περίβλεπτος ναός της Θεοτόκου της Θεσσαλονίκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η πρόσκληση:
Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Αποστόλου «Η Παναγία των Χαλκέων – Ο περίβλεπτος ναός της Θεοτόκου της Θεσσαλονίκης».
Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει ένα από σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας στην πόλη, που εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα ως ναός. Παρουσιάζεται η ιστορία του, η αρχιτεκτονική του, ο αγιογραφικός και γλυπτικός διάκοσμός του, η θέση του στην πόλη και το ιστορικό της ονομασίας του.
Στο έργο περιλαμβάνεται πλήθος φωτογραφιών, παλαιών και σύγχρονων, που αναδεικνύουν τόσο τη θρησκευτική όσο και την αρχιτεκτονική σημασία και πλούτου του μνημείου.
Για το βιβλίο θα ομιλήσουν:
• Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας
• Ο Δρ Θεολογίας, Ε.ΔΙ.Π. στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία και διδάσκων στο Ανοπικτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, Αναστάσιος Μαράς
• Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και εκδότης του βιβλίου Γιάννης Κουριαννίδης
• Οι επιμελητές της έκδοσης Αθανάσιος Τσακνάκης (φιλόλογος) και Δημήτριος Τσιρόγλου (ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας)
• Ο συγγραφέας του βιβλίου αρχιμ. Χερουβείμ Αποστόλου
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει
Εκδόσεις περιοδικού «Ενδοχώρα»

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη

Η πρόσκληση:
Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής και ο Σύλλογος «Διάδοσης και ανάπτυξης της πολιτικής κληρονομίας του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή» σας προσκαλεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ώρα 11 π.μ. στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αείμνηστου Προέδρου στην πλατεία Διοικητηρίου της Ξάνθης.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την έλλειψη ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου

Αναλυτικά η ερώτηση:
Προς: Τον Υπουργό Υγείας
κ. Βασίλειο Κικίλια
Θέμα: «Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου»
Κύριε Υπουργέ,
Βάσει των ιδιαιτέρως σημαντικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν για τον καρκίνο των πνευμόνων από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΑ) και από την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας υπάρχει ελλιπής αριθμός μηχανημάτων για ακτινοθεραπείες -σε σχέση με τα απαιτούμενα-, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες λίστες αναμονής για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.
Ως γνωστόν η μη έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την έκβαση της νόσου του καρκίνου. Η σημασία της ταχείας και αποτελεσματικής θεραπευτικής αντιμετώπισης του, σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο είναι καθοριστική. Επιπροσθέτως, ο μικρός αριθμός και η παλαιότητα των μηχανημάτων στον Δημόσιο Τομέα αποτελούσαν και εξακολουθούν να αποτελούν, επίκεντρο συζήτησης για την Ακτινοθεραπεία με εμφανή την ανάγκη εξοπλισμού με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα.
Οι ακτινοθεραπείες μπορεί να επιτύχουν την καταστροφή του όγκου ή την καταστροφή καρκινικών κυττάρων που πιθανά δεν πέτυχαν άλλες θεραπείες- είτε από μόνες τους είτε σε συνδυασμό με άλλες- με στόχο την ίαση ή την αύξηση της επιβίωσης των ασθενών και την όσο το δυνατόν βελτίωση της ποιότητα ζωής τους, μειώνοντας μάλιστα τις παρενέργειες. Από την άλλη δε πλευρά, στα δημόσια νοσοκομεία οι λίστες αναμονής μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 4 μήνες για αυτές τις πολύτιμες θεραπείες που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ως γνωστόν, ο καρκίνος «δεν μπορεί να περιμένει» αν αναλογιστούμε μάλιστα, τα στοιχεία για την εμφάνιση της νόσου στην Ελλάδα (Καρκίνος των πνευμόνων: 1 στους 9 ασθενείς θα νοσήσει – 7 χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο).
Η ολοήμερη λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων όπως άλλωστε είχατε εξαγγείλει, ώστε να καταργηθούν οι λίστες της ντροπής των καρκινοπαθών, μπορεί να βελτιώνει το πρόβλημα αλλά καταφανώς, δεν σημαίνει ότι το λύνει κιόλας.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1)Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε για να επανδρώσετε τα δημόσια νοσοκομεία με ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα;
2) Σκοπεύετε να προβείτε στην αγορά και στον εξοπλισμό των νοσοκομείων με μηχανήματα για “PET-CT”, τα οποία είναι εξειδικευμένης ακρίβειας και αποτελούν σύγχρονη απεικονιστική μέθοδο για την διάγνωση της ασθένειας και παρακολούθησης της πορείας τους;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μπουρχάν Μπαράν
Πουλάς Ανδρέας

Εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης εργαζόμενων και ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ευνόησαν την εφαρμογή νομοθετικών μέτρων ιδιαίτερα βλαπτικών για τον κόσμο της εργασίας. Οι επώδυνες μεταβολές σε κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα περιόρισαν την κοινωνική προστασία και δημιούργησαν εργασιακή ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού. Επιπλέον οι συχνές και αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, δημιούργησαν σύγχυση και ασάφεια στους πολίτες για ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα όπως η συνταξιοδότηση και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Στο πλαίσιο αυτό το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και το Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης εργαζόμενων και ανέργων. Ειδικότερα:
• Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 18:00 – 20:00, ημερίδα με εισηγήσεις νομικών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τις πρόσφατες αλλαγές στην ασφαλιστική και εργασιακή νομοθεσία.
• Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 11:00 - 17:00, εξατομικευμένη πληροφόρηση ενδιαφερομένων για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα, μέσω κατ’ ιδίαν συζήτησης με εργατολόγους.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, Μ. Ρέματος 18. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε το Ινστιτούτο Εργασίας /Γ.Σ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας Θράκης: 2541022681,2541084385 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου την Τετάρτη

Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, σας καλεί να συμμετέχετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 20η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο ΘΕΜΑ 10η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2019 (Εισηγήτρια: κ. Έλλη Πάλλα)
2οΘΕΜΑ Έγκριση έκθεσης απολογισμού εσόδων εξόδων Γ τριμήνου 2019 (Εισηγήτρια: κ. Έλλη Πάλλα)
3οΘΕΜΑ Έγκριση αναπροσαρμογής ή μη τελών άρδευσης οικ. έτους 2020 Δήμου Τοπείρου.(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
4ο ΘΕΜΑ Έγκριση αναπροσαρμογής ή μη τελών ύδρευσης οικονομικού έτους 2020 Δήμου Τοπείρου. (Εισηγητής : κ .Δήμαρχος)
5ο ΘΕΜΑ Έγκριση αναπροσαρμογής ή μη τελών καθαριότητας και φωτισμού οικονομικού έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
6ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος 2020. (Εισηγήτρια: κ. Μαρία Χατζηγιαννάκου).
7ο ΘΕΜΑ: Έγκριση του δεύτερου ΑΠΕ για το έργο « Αποκατάσταση οδοστρωμάτων δρόμου Εξοχής – Μέλισσας» (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Σιαμίδης).
8ο ΘΕΜΑ Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής καλλιεργήσιμης έκτασης στη δημοτική Κοινότητα
Ευλάλου, στα αγροκτήματα: Π.Ολβίου, Κρεμαστή,Κεντητή,Μικροχώρι,Ορφανό,Κύρνο,Ηλιόπετρα, Δεκάρχου. (Εισηγητής: κ. Γιώργος Γρηγοριάδης).
9ο ΘΕΜΑ Παραχώρηση χρήσης δύο αιθουσών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Μέλισσας στο Δημοτικό Σχολείο Μέλισσας για δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου. (Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
10οΘΕΜΑ Ορισμός αναπληρωματικού μέλους στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος)
11ο ΘΕΜΑ Αντικατάσταση παραιτηθέντος αναπληρωματικού μέλους από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Τοπείρου. (Εισηγητής κ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, σας καλεί να συμμετέχετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 20η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο ΘΕΜΑ Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου Τοπείρου οικονομικού έτους 2020 και έγκριση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (Ο.Π.Δ.) οικονομικού έτους 2020- Στοχοθεσία 2020. (Εισήγηση: κ. Έλλη Πάλλα )
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού επισκέφθηκε ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ, Σχης Reed Anderson

Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι την 14 Νοε 19, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ, Σχης Reed Anderson, επισκέφθηκε την έδρα του Σ. Στρατού, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.


Κατά την επίσκεψή του, παρακολούθησε ενημέρωση στην έδρα του Δ΄ΣΣ, με θέματα που αφορούσαν στην αμοιβαία διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης κοι-νών δράσεων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με αυτές του Δ΄ Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την IV ΤΑΞΥΠ, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της. Η επίσκεψή του συνεχίστηκε στην XXV ΤΘΤ, όπου πραγμα-τοποιήθηκε σχετική ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Ταξιαρχίας και κατόπιν, παρακολούθησε την προγραμματισμένη βολή πληρωμάτων αρμάτων LEO 2 ΗEL στο ΠΒΑΞ.


Β. Εκπροσώπου Τύπου Σ. Στρατού : Μ. Επχίας (ΕΜ) Ευαγγελία Καραμάνου.