Log in
updated 4:23 PM UTC, Sep 23, 2019
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2019

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 22 και 23-9-2019, στους νομούς Ξάνθης και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 45, 24, 23 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας (ύψος οικισμού Αδριανής), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, το όχημα εξήλθε από την Εθνική Οδό και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με τον 23χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 23χρονο διακινητή, ενώ ο συνεργός του (οδηγός) διέφυγε και αναζητείται.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο Κοπτερό Ροδόπης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 24χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, το όχημα κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης, όπου τελικά εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη οικίας και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.


Σημειώνεται ότι ο 24χρονος διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Ξάνθης και Δράμας.

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοφορία

Συνελήφθη χθες (22-9-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κεραμωτή Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι ευρισκόμενος σε κατάστημα εστίασης, διαπληκτίστηκε με έτερο άτομο και ακολούθως μετέβη στο όχημα του, από όπου παρέλαβε ένα πιστόλι κρότου και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα.
Κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι κρότου, έξι (6) φυσίγγια κρότου και ένα (1) πυροδοτημένο φυσίγγιο κρότου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα

Σας γνωρίζουμε ότι το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ) σε συνεργασία συνεχίζουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο 2019 με τον γενικό τίτλο:
«Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα»
Αφορμή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί η συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης και είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα του εορτασμού που προγραμματίζεται από διάφορους τοπικούς φορείς. Σκοπός είναι, μέσα από μια σειρά επτά εσπερίδων (τρεις στο πρώτο και τέσσερις στο δεύτερο εξάμηνο), στις οποίες θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ερευνητές, να παρουσιαστεί στο κοινό η πορεία του Νομού Ξάνθης από τα προϊστορικά χρόνια έως τη σημερινή εποχή.
Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν:
• Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ.
• ΚωνσταντίναΚαλλιντζή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
• ΒασίληςΑϊβαλιώτης, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του ΠΑΚΕΘΡΑ.
• ΑνδρέαςΜατζάκος, Διευθυντής του ΙΘΤΠ.
Επιστημονικός Σύμβουλος: ΔιαμαντήςΤριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων
Στην 4η Εσπερίδα με θέμα την Ξάνθη και την περιοχή της κατά τη βυζαντινή περίοδο θα παρουσιαστουν τα μνημεία και η σχέση τους με την πολυκύμαντη ιστορία της εποχής. Η μεταφορά της πρωτεύουσας του Ρωμαϊκου Κράτους από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη, αναβάθμισε τον ρόλο της περιοχής και η Ξάνθη, όπως και η Θράκη γενικότερα, ακολούθησε την ιστορική πορεία της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορία, αφού η περιοχή αποτέλεσε το προαύλιο της Κωνσταντινούπολης, την ενδοχώρα της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας.
Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της Ξάνθης –συνδέει την θρακική ενδοχώρα με το Αιγαίο–, ο σημαντικός ρόλος του λιμανιού και της πόλης των Αβδήρων, του Πολυστύλου της βυζαντινής εποχής, καθώς και το γεγονός ότι από την περιοχή περνούσε η Εγνατία Οδός που συνέδεε την Κωνσταντινούπολη με τα δυτικά Βαλκάνια και την Ρώμη, κατέστησαν τον τόπο αυτό κέντρο σημαντικών ιστορικών γεγονότων και τη Θράκη, όπως και την Ξάνθη, θέατρο πολεμικών συγκρούσεων αλλά και κέντρο με σημαντική πολιτιστική ανάπτυξη, όπως μαρτυρούν τα μνημεία που έχουν διασωθεί.
Η σημασία της περιοχής καταφαίνεται από τις διάσπαρτες μαρτυρίες, αρχαιολογικές και φιλολογικές, για την Ξάνθη, την Ξάνθεια τῶν Βυζαντινών. Τα Άβδηρα-Πολύστυλο συνεχίζουν και την περίοδο αυτή να αποτελούν ένα σημαντικό λιμάνι με σημασία για την ενδοχώρα της Θράκης γεγονός που σηματοδοτεί την οικονομική της άνθηση και συνεπώς και την πολιτιστική της ακμή, ενώ η Ξάνθη ήδη από τη μεσοβυζαντινή περίοδο έχει μια ιδιαίτερη παρουσία στα πολιτικά και εκκλησιαστικά πράγματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Στην 4η συνάντηση παρουσιάζονται τα βυζαντινά μνημεία της Ξάνθηςκαι του Πολυστύλου, διερευνάται η σχέση τους με την ιστορία,η ιδιότυπη επίδραση των ιστορικών συγκυριών στην δημιουργία τους καθώς και η συμβολή των μνημείων, κοσμικών και εκκλησιαστικών, στη γνώση της ιστορίας της περιοχής και στη διαμόρφωση του πολιτιστικού περιβάλλοντος της Θράκης.
Από την εποχή αυτή σήμερα σώζονται στην Ξάνθη ο ναός των Ταξιαρχών, καθολικό της Μονής των Ταξιαρχών, τα τείχη της ακρόπολης της Ξανθείας και τα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής κοντά στα Πηγάδια.
Από τα Άβδηρα-Πολύστυλο, χάρη στις αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν έρθει στο φως σημαντικά μνημεία, εκκλησίες, οικίες, νεκροταφεία, αρχαιολογικά ευρήματα που παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνική ζωή και τον καθημερινό βίο των κατοίκων της πόλης αυτής με αδιάλειπτη ζωή και παρουσία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Εκδήλωση 4η
Θέμα: Βυζαντινή περίοδος
Ημερομηνία: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα: 19:30
Τόπος: Αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού»/καπναποθήκη «Π»
Ομιλητές:
• Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης του ΔΠΘ. Τίτλος:Τα βυζαντινά μνημεία της Ξάνθης και η ιστορία
• Σταυρούλα Δαδάκη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας: Το Πολύστυλον στο πλαίσιο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης, Ιστορικός - ιστορικός της τέχνης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον άδικο σφαγιασμό των κατοίκων του Καρυοφύτου το 1944

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον άδικο σφαγιασμό των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους, στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Καρυόφυτο.
Το πρωί της ημέρας, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρυοφύτου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος, ενώ ακολούθησε Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, , ο Υποδιοικητής του Δ΄ ΣΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, κ. Γιάννης Ζερενίδης και κ.Απόστολος Ελευθεριάδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου κ. Διαμαντής Σερεφιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, κα. Ελισάβετ Παυλίδου και πλήθος κόσμου.
Τιμές απέδωσε, Άγημα και η Στρατιωτική Μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού.
Το Ιστορικό
Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το χωριό. Έτσι κι έγινε, τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εσφάγησαν και μαζί μ’ αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.
Το Γραφείο Τύπου

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:
ΠΡΟΣ:
1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.
3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου, Κιμμερίων, Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης.
4) Τον αξιότιμο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων
5) Τους εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:
01ο ΘΕΜΑ : Αποδοχή αιτήματος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ξάνθης «Ο Άγιος Χριστόφορος» για παράταση χρονικής προθεσμίας αλλαγής εξωτερικού χρωματισμού ΕΔΧ taxi αυτοκινήτων (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Ιωάννης Ζερενίδης)
02ο ΘΕΜΑ : Συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών Και Πόλεων (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης)
03ο ΘΕΜΑ : Διαμόρφωση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Κιουταχείας 24 (εισηγήτρια Δέσποινα Παρτσαλίδου, Πρόεδρος ΕΠΖ)
04ο ΘΕΜΑ : Διαμόρφωση θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Δημοκρίτου 4 (εισηγήτρια Δέσποινα Παρτσαλίδου, Πρόεδρος ΕΠΖ)
05ο ΘΕΜΑ : Συγκρότηση της Επιτροπής παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ.6 Ν.3463/2006) (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Φανουράκης)
06ο ΘΕΜΑ : Δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση ακινήτου με χρησιδάνειο εντός του στρατοπέδου Στεφανίδη στην Ξάνθη (συντάκτρια Μαρία Οκταποδά)
07ο ΘΕΜΑ : Ορισμός έντεκα (11) μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ) και των αναπληρωτών τους, ορισμός προέδρου και διάρκεια της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Φανουράκης)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

Το Xanthi TechLab διοργανώνει το πρόγραμμα Train Your Brain

Το Xanthi TechLab συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με την eduACT, διοργανώνουν το πρόγραμμα Train Your Brain. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας και αντλεί έμπνευση από ποικίλες πηγές όπως το International Visitor Leadership Program του U.S. Department of State μεταξύ άλλων.
Προσφέρει στους συμμετέχοντες των συναντήσεων, μια εργαλειοθήκη από νοητικές και σωματικές πρακτικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα σε πτυχές της καθημερινότητας αλλά και σε οποιαδήποτε μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση (τέχνες, επιστήμες, αθλητισμός κλπ).
Τα εργαστήρια του Train Your Brain θα λάβουν χώρα, στα 5 ΤechLabs που βρίσκονται σε Ξάνθη, Βέροια, Αθήνα, Κέρκυρα και Σπάρτη. Διαμορφώνονται σε ξεχωριστές ημερομηνίες για κάθε τοποθεσία, όπου θα πραγματοποιούνται με 16 διαφορετικούς συμμετέχοντες για κάθε αυτοτελές session διάρκειας τριών(3) ωρών.
Συνολικά αυτό σημαίνει, ότι παρέχουμε την εμπειρία του Train Your Brain σε 480 συμμετέχοντες σε όλη την Ελλάδα δημιουργώντας μια ξεχωριστή ευκαιρία συμμετοχής σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό event. Τα καινούρια μέλη του Train Your Brain community, μετά την εμπειρία τους στη συνάντηση του εργαστηρίου, με τις νεοσύστατες δυνατότητες που απέκτησαν είναι εφοδιασμένοι με βελτιστοποιημένα σωματικά μοτίβα και ικανότητες λήψης αποφάσεων.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
• Εισαγωγές σε παιχνίδια Teambuilding & Ice-breaking (διαμόρφωσης ομάδων και γνωριμίας μεταξύ των συμμετεχόντων)
• Ομαδικές προσπάθειες σε πραγματικούς στόχους με πολλές πιθανές επιλογές και λύσεις. Ενδυναμώνοντας συναισθηματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες
• Καλλιέργεια της βέλτιστης λογικής για επίλυση προβλημάτων με προσομοιωμένα σενάρια υψηλού ρίσκου / συνεπειών. Χτίζοντας τις νοητικές βάσεις για αλγοριθμική λογική
• Εργαλεία για την επίλυση μη τυπικών προβλημάτων με μη αναμενόμενες απαντήσεις στα λιγότερο προφανή εμπόδια
• Άμεση ανατροφοδότηση από τις ομάδες και πλήρη ενσωμάτωση των μαθησιακών πρακτικών
Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2019.
To πρόγραμμα αφορά ηλίκιες 14-20 ετών
Συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα
https://eduact.org/form/view.php?id=171884

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχιακό επίδομα 2019

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2018
Αστυνομική ταυτότητα του ασφαλισμένου ή άδεια διαμονής για υπηκόους τρίτων χωρών
Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας με υποχρεωτικά πρώτο όνομα τον δικαιούχο
Α.Μ.Κ.Α
Α.Μ.ΙΚΑ
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων έχει οριστεί στις εξής ημέρες:
ΔΕΥΤΕΡΑ – Ναυτηγοεπικευαστική ζώνη
ΤΡΙΤΗ – Οικοδόμοι
ΤΕΤΑΡΤΗ – Καπνεργάτες & δασεργάτες
ΠΕΜΠΤΗ – Τουριστικού επισιτιστικού κλάδου και λοιπές κατηγορίες (εντός των ανωτέρω)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Δεν καταβάλλεται βοήθημα
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 16-09-2019 έως 02-12-2019

Καλωσορίσατε στα Πομακοχώρια. Σσσσσσσ, ο Δήμαρχος Μύκης κοιμάται

Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Θα μπορούσα να μη γράψω ούτε λέξη μιας και οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ολόκληρος ο Δήμος Μύκης τείνει να μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Αυτό φαίνεται είναι το καλύτερο που προεκλογικά μας είχε υποσχεθεί ο νέος Δήμαρχος Μύκης.


Κι όμως, αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει ο κάθε επισκέπτης μπαίνοντας στο πρώτο πομακοχώρι που συναντά στο δρόμο του, τη Σμίνθη που είναι και η έδρα του Δήμου Μύκης. Ένα μέρος δηλαδή από το οποίο περνάει καθημερινά και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μύκης αλλά δε φαίνεται να τον απασχολεί ιδιαίτερα αυτή η εικόνα με τα σκουπίδια και τα αδέσποτα σκυλιά.


Όπως βλέπετε και στις εικόνες, πολλά από τα σκουπίδια βρίσκονται μέσα σε ένα ποταμάκι που καταλήγει στον Κόσυνθο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται τόσο για το περιβάλλον όσο και για την δημόσια υγεία.
Την ίδια ώρα πάντως κάτοικοι της ορεινής περιοχής με τους οποίους συνομιλήσαμε, εκφράζου τον έντονο προβληματισμό τους φοβούμενοι ακόμα και για αρρώστιες από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.


Ας ελπίσουμε πως πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση και πως σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μύκης θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για ΔΕΥΑΞ: Ας μιλήσουμε με αριθμούς

Ολόκληρη η ανακοίνωση – απάντηση του π. Δημάρχου Ξάνθης αναφορικά με τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για τη ΔΕΥΑΞ:
Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά για δήθεν "τόγκες" που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ.
Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι η πραγματική εικόνα της επιχείρησης με αριθμούς.
Τον Σεπτέμβριο του 2014, παραλάβαμε οφειλές της επιχείρησης
♨️στους προμηθευτές ύψους 560.000 ευρώ,
♨️στην ΔΕΗ ύψους 410.000 ευρώ,
♨️στον Δήμο Ξάνθης 1.730.000 ευρώ από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έλαβε η επιχείρηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δόσεις των οποίων επιβάρυναν τους προυπολογισμούς του Δήμου Ξάνθης,
♨️στους εργαζόμενους της επιχείρησης ύψους 600.000,
♨️ανεκτέλεστες δικαστικές διαταγές πληρωμής απο το 2012 οι οποίες με τους τόκους εκτοξεύθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο του 2019, παραδίδουμε στην Ξάνθη μια επιχείρηση εξυγιανσμένη με σημαντική μείωση των συσσωρευμένων ζημιών, που παραλάβαμε ( κατά περίπου 25% του συνόλου).
Ειδικότερα παραδίδουμε : Οφειλές
?στους προμηθευτές μικρότερες των 200.000 και σε εκκρεμότητα για έλεγχο πριν την πληρωμή αρκετών τιμολογίων.
?Οφειλές προς την ΔΕΗ ύψους 10.000, δηλ μόνο τους τρέχοντες λογαριασμούς.
?Οφειλές προς τον Δήμο Ξάνθης, μετά την ρύθμιση του χρέους, μειωμένες κατά 50% του αρχικού, ενώ για την οριστική εξόφληση, η επιχείρηση καταβάλλει μηνιαίως 18.000 ευρώ.
?Μηδενική οφειλή προς τους εργαζόμενους, αφού καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα με τους ανάλογους τόκους.
?Αποτρέψαμε την εκτέλεση κατάσχεσης, πείθοντας για εξωδικαστικό συμβιβασμό τον αντίδικο, με μείωση των απαιτήσεων, κατά 50%.
Υ.Γ. Για δικαστικές εκκρεμότητες και "έργα μισά" ... έπεται συνέχεια (με φωτογραφίες).

Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί τελωνιακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (20-9-2019) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε αποθήκες της οικίας του δράστη, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:
• 57 λίθινες λεπίδες
• 24 τμήματα σκωρίας
• 25 όστρακα κεραμικής
• 13 θραύσματα από πετρώματα σπηλαίων
• 3 τμήματα πηγαδοστομίου
• 78 πακέτα τσιγάρων , γ ια τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.