Log in
updated 1:16 PM UTC, Jun 11, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2020

Ανοιχτή μόνο η κεντρική είσοδος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης – Αλλαγές στις ώρες επισκεπτηρίου

Η ανακοίνωση:
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:
Από την Παρασκευή 28-02-2020, θα λειτουργεί μόνο η κεντρική πύλη εισόδου προς το Νοσοκομείο. Λόγω της ελεγχόμενης εισόδου, η πύλη των επειγόντων θα παραμείνει κλειστή
Από το Σάββατο 29-02-2020, οι ώρες επισκεπτηρίου στις κλινικές του Νοσοκομείου διαμορφώνονται ως εξής:
Κλινική Ώρα Επισκεπτηρίου
Μαιευτική / Γυναικολογική 13:00 – 14:00
Χειρουργική 13:00 – 14:00
Ορθοπεδική 13:00 – 14:00
ΩΡΛ/Ουρολογική/Οφθαλμ. 13:00 – 14:00
Μ.Ε.Θ. 13:00 – 14:00
Παθολογική 13:30 – 14:30
Καρδιολογική 13:15 – 14:00
Παιδιατρική 13:00 – 14:00
Επιτρέπεται δε μόνο ένας (1) επισκέπτης ανα ασθενή.
Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των παραπάνω και ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Το πρόγραμμα και το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης

Κυριακή 1-3-2020 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Ξάνθης.
ΩΡΑ: 18:00-19:30 Ἑσπερινός τῆς Συγχωρήσεως εἰς τόν Ἱερό Μητρολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου.
Δευτέρα 2-3-2020 ΩΡΑ: 17:00-18:30 Μεγάλο Ἀπόδειπνο εἰς τήν Ἱερά Μονή
Παναγίας Ἀρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης.

Στις ι Μαρτίου ὁ Ἑσπερινός τῆς Συγχωρήσεως στον Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.

Γνωστοποιεῖται ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη ὅτι ὁ Ἑσπερινός τῆς Συγχωρήσεως θά τελεσθεῖ τήν 1η Mαρτίου ἐ.ἔ., Κυριακή τῆς Τυρινῆς καί περί ὥραν 18:00 εἰς τόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.
Παρακαλοῦνται οἱ χριστιανοί ὅπως προσέλθουν εἰς προσευχή καί συγχώρεση ἐν ὄψει τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΚΡΥΨΙΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής της Τυροφάγου μας λέει ότι η ανθρώπινη αμαρτία δεν πολεμάται με τη λήθη και δεν κρύβεται με τη σιωπή, καθώς από μόνη της πολλές φορές βοά και είναι προφανής! Πως κρύβεται και πως εξαφανίζεται ώστε να μη μας ελέγχει; Με τη συγχωρητικότητα! Συγχωρώ, δηλαδή όχι απλώς ανέχομαι, αλλά διαγράφω, ξεχνώ και δεν αφήνω να επηρεάσουν την αγάπη μου προς τον άλλο άνθρωπο, τα όποια παραπτώματά του. Τότε και μόνον, η αγάπη του Θεού και Πατρός συγχωρεί και τα δικά μου αμαρτήματα και τα εξαφανίζει, ώστε να μην καταστούν φανερά «εν ημέρα κρίσεως» ενώπιον αγγέλων και ανθρώπων!
Αλλά και ο,τι καλό, ξεκινώντας από την πρακτική αρετή της νηστείας, που αρχίζει αύριο μας καλεί το σημερινό Ευαγγέλιο να το ασκούμε στα κρυφά, δηλαδή κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Όταν η νηστεία από παιδαγωγικό μέσο πνευματικής ζωής γίνεται αυτοσκοπός, η αποβαίνει πιστοποιητικό για την καλή γνώμη των άλλων, καταντά τύπος χωρίς βαθύτερο θρησκευτικό νόημα.
Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος τυγχάνει τόσο ευάλωτος στον σκληρό εγωϊσμό και τη ναρκισσιστική υπερηφάνειά του, που εύκολα αποπροσανατολίζεται, αυτοθαυμάζεται και αντί να αναφέρει προς τον άγιο Θεό οποιοδήποτε καλό επιτυγχάνει η ο,τι αγαθό τον χαρακτηρίζει, στρέφεται στον εαυτό του και τον ειδωλοποιεί.
Όσο πιο γρήγορα, λοιπόν, κρύβουμε η, ακόμη καλύτερα ξεχνάμε, το όποιο καλό εργασθήκαμε, τόσο πιο ασφαλείς θα είμαστε από τον εαυτό μας τον ίδιο, αλλά και από τον συνήθως ψεύτικο και πάντως προσωρινό έπαινο των άλλων ανθρώπων, που έρχεται για να μας στερήσει τον αιώνιο και ουσιαστικό έπαινο του Θεού!
Ο λαός μας λέει «κάνε το καλό και ρίξ' το στο γυαλό»! Δηλαδή, το καλό που θα κάνεις κρυψ το τόσο καλά, ώστε να εξαφανιστεί. Δεν εξαφανίζεται βεβαίως το καλό. Απλώς δεν εκτίθεται στα μάτια των ανθρώπων, οι οποίοι είναι έτοιμοι πάντα να διαστρέψουν ο,τι έγινε, να παρεξηγήσουν προθέσεις, να παρερμηνεύσουν κίνητρα και σκοπούς.
Στο τέλος της σημερινής ευαγγελικής περικοπής ο Χριστός μας μιλά για ουράνιο θησαυρό. Όχι επίγειο, ο οποίος αφού αποτελέσει αγώνα ζωής για να αποκτηθεί, μετά καθίσταται αγωνία για τους κυρίους του, καθώς τους πνίγει ο φόβος μην τον χάσουν, μην τον βρουν και τους τον αρπάξουν. Κάνει λόγο για ουράνιο θησαυρό αποτελούμενο από όσα αγαθά εργάστηκε ο άνθρωπος στη ζωή του, ο οποίος δεν κινδυνεύει από κλέφτες, φθορά, ανώμαλες οικονομικές συγκυρίες, αλλά προσαυξάνεται στον ουρανό

Οδηγίες για προστασία από τον κοροναϊό από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης

Ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών του Νομού, συνιστά τα ακόλουθα μέτρα για την πρόληψη ή τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού.
α. Εφαρμογή και τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής. Συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα.
β. Αποφυγή χειραψίας και ακολούθως επαφή των χεριών με το στόμα την μύτη και τα μάτια.
γ. Χρήση απλής μάσκας προσώπου από άτομα που έχουν βήχα ή καταρροή ή πονόλαιμο και πυρετό. Εφ όσον τα συμπτώματα αυτά είναι ήπια και δεν χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης προτρέπονται τα άτομα που πάσχουν να παραμείνουν περιορισμένα στο σπίτι τους μέχρι την πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων.
δ. Όσοι έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν πυρετό ή συμπτώματα κρυολογήματος, θα πρέπει να χρησιμοποιούν απλή μάσκα προσώπου, να τηρούν απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου από τον πάσχοντα και να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής υγιεινής.
ε. Επικοινωνία με τον γιατρό σας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ.2105212054 και 2105212000) προτού επισκεφθείτε το Νοσοκομείο, αν έχετε συμπτώματα πυρετού βήχα δυσκολίας στην αναπνοή και έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχή όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κοροναϊού.
στ. Ήπια περιστατικά με επιβεβαιωμένη νόσο από τον κοροναϊο Covid-19 μπορούν με τις κατάλληλες οδηγίες να νοσηλευθούν κατ οίκον.
ζ. Αποφυγή επαφής με ζώα.
η. Αποφυγή συμμετοχής σε μαζικές εκδηλώσεις. Σε περίπτωση νοσηλείας ασθενούς στο Νοσοκομείο συνιστάται η αποφυγή επισκεπτηρίου.
θ. Στην περιοχή μας μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού. Είναι ευθύνη όλων μας να παραμείνει έτσι.
ι. Ο Ι.Σ. Ξάνθης με αίσθημα ευθύνης συντάσσεται με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης και συμπαρίσταται στην δημοτική αρχή Ξάνθης για την ακύρωση του καρναβαλιού της πόλης μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ματαιώνονται και στον Δήμο Τοπείρου η προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις

Η ανακοίνωση:
Μετά την δήλωση του Υπουργού Υγείας για ακύρωση όλων των εκδηλώσεων στην χώρα και την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου, για την προφύλαξη των δημοτών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην προετοιμασία των εκδηλώσεων, όμως προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη για τη ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αγαπητοί μου δημότες,
Με προσοχή προσπαθώ να κατανοήσω τη λήψη όλων των προληπτικών μέτρων που οδήγησαν στη ματαίωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών μας εκδηλώσεων, τη στιγμή μάλιστα που τα μέτρα αυτά δεν επεκτείνονται οριζόντια σε όλες τις μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως πχ. τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά μόνο στο καρναβάλι.
Δυστυχώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να αδιαφορεί για τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όταν αυτές αφορούν τη δημόσια υγεία και τη προστασία της ζωής των ανθρώπων.
Ο Δήμος Ξάνθης θα εφαρμόσει τα αποφασισθέντα
προληπτικά μέτρα μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όχι γιατί φοβάται τις επαπειλούμενες ποινές, αλλά γιατί σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του.
Θα μελετήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις στη τοπική οικονομία και το Δήμο μας.
Θα προβούμε σε όλες εκείνες τις διεκδικήσεις ώστε να ενισχύσουμε και να καθοδηγήσουμε σωστά τις επιχειρήσεις, τους καρναβαλικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θα επιβαρυνθούν το κόστος της ματαίωσης των εκδηλώσεων.
Γραφείο Τύπου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει εντός του 2020 η καρναβαλική παρέλαση σύμφωνα με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

Η ανακοίνωση:
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020 ματαιώνονται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.
Εντός των επόμενων ημερών θα αποφασιστεί εάν η καρναβαλική παρέλαση οριστεί σε ημερομηνία εντός του τρέχοντος έτους ή πραγματοποιηθεί κανονικά την Κυρακή 14 Μαρτίου 2021.
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

ΘΛΕ 2020: Αύριο Πέμπτη η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη – Όλο το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 19:00.
Συναυλία Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης λειτουργώντας πάντα μέσα στο πεδίο της μουσικής αναζήτησης βρίσκεται και πάλι σε μια ουσιαστική και δημιουργική περίοδο. Στα πλαίσια των ζωντανών εμφανίσεων του για το 2020, ξεκινά από την Ξάνθη, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από καλή μουσική και καθαρά αισθήματα. Με αφετηρία αγαπημένες από όλους μελωδίες, μας καλεί σε ένα ταξίδι από το «Άγγιγμα Ψυχής», το « Μόνο στα Όνειρα» και το «Πάρτι», το «Δεν Φεύγω», το «Για Σένα», και το «Όλα ή Τίποτα», μέχρι και την πρόσφατη «Σαϊτιά». Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής καθιερώνοντας το δικό του μουσικό ύφος είτε μέσω της χαρακτηριστικής ερμηνείας του, είτε μέσω της σύνθεσης τραγουδιών, για τον ίδιο και για άλλους. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, σε παραστάσεις αλλά και στο τραγούδι, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία, ο Κώστας Χατζής και άλλοι.
Μαζί του η Μελίνα Μακρή, μια μοναδική τραγουδίστρια η οποία έγινε γνωστή με το συγκρότημά της, τους Vegas και που ακολουθεί πια την προσωπική της πορεία στο χώρο του τραγουδιού. Μετά από την επιτυχημένη τους συνεργασία, συνεχίζει να συντροφεύει τον Μιχάλη στις συναυλίες του ανά την Ελλάδα.
Τους συνοδεύουν οι μουσικοίΣόλωνας Αποστολάκης, πιάνο, πλήκτρα και ενορχήστρωση. Σπύρος Μάζης, μπάσο. Γιώργος Μητσοτάκης, τύμπανα, Παντελής Τζιάλας, ακουστική κιθάρα και μπουζούκι, Στέλιος Κατσατσίδης, ακορντεόν. Τεχνικοί ήχου ο Αντώνης Μωραΐτης και ο Σταύρος Συκιανάκης .

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρα19:00
Χορωδιακή βραδιά
Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης
Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης εκτός από την παρουσία της σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση της Σταυρούπολης και της γύρω περιοχής, δεν παύει να ανταποκρίνεται, πάντα με καλή διάθεση, όπου και όποτε προσκαλείται. Πρώτιστο όμως χρέος της αλλά και αδυναμία της είναι η ψυχαγωγία και η τόνωση του εθνικού φρονήματος, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας. Διευθύνει ο Πολύτιμος Θεοδωρίδης.
Βυζαντινή Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης
Η Βυζαντινή Χορωδία ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, με αμέριστη αγάπη για τον τόπο μας και σεβασμό προς την παράδοσή μας, συμμετέχει, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας με μία βραδιά την αφιερωμένη στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο Ελληνισμός του Πόντου, της Θράκης, της Μ. Ασίας. Είναι τραγούδια που εκφράζουν τους πόνους και τους καημούς για την άλωση της Πόλης, της Πόλης της μεγάλης. Τραγούδια που παρουσιάζουν πτυχές της κοινωνικής ζωής των παππούδων μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Τραγούδια που παρουσιάζουν το μεγαλείο του ελληνισμού. Είναι τραγούδια δικά μας. Διευθύνει ο Αθανάσιος Βολοβότσης.

Κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1, ισόγειο), ώρα 17:30
Μπαλνταφάν.
Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί τους μικρούς τους φίλους στο ετήσιο αποκριάτικο μπαλνταφάν τους. Είσοδος 2€.

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, ώρα 17:30
Ανοικτό μάθημα, «Προσεγγίζοντας την Τέχνη μέσα από τις απόκριες…»
Το Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης του ΙΘΤΠ σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του ΙΘΤΠ διοργανώνει ανοικτό μάθημα Ιστορίας της Τέχνης, εστιασμένο στις απόκριες αλλά και ειδικότερα στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Μέσα από τη διαδρομή των ΘΛΕ θα περιηγηθούμε στην τέχνη που αυτές παράγουν και θα γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες που προσέφεραν τα μέγιστα στην ανάδειξη και την καθιέρωσή τους. Επιμέλεια Βασίλης Μακέδος, Ιστορικός Τέχνης και υπεύθυνος Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Ι.Θ.Τ.Π. Είσοδος ελεύθερη. Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πλατεία Ηρώων Ξάνθης, ώρα 18:30
«Ανθρώπινο Ηχητικό Γλυπτό»
Η Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ παρουσιάζει το έργο του Τάσου Τσεσμετζή σε σκηνοθεσία του Πασχάλη Ξανθόπουλου. Οργάνωση: ΦΕΞ / Θεατρική Ομάδα της ΦΕΞ

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 21:00
«Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο».
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης και της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους και όχι μόνο.
«Ο μύθος του Ορφέα στην μεγάλη οθόνη».Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ έχει δημιουργήσει ένα αρχείο από ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του JeanCocteau στον Αμερικάνικο νότο του TennesseeWilliams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαϊδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του MarcelCamus. Οργάνωση:ΕΛΜΕ / Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ

Κτήριο Π.Α.Σ. Αντίκας. Αρχοντικό οδού Ευριπίδη Χασιρτζόγλου 8, ώρα 22:00
Αποκριάτικο πάρτι συλλόγου.
Την«αυλαία» ανοίγουν οι Βασιλεία Βλαχοπούλου και ο d.j. Koun όπου θα μας βάλουν στο κλίμα με balkanreggae ήχους αλλά και περάσματα από όλα σχεδόν όλα τα είδη χορευτικής μουσικής σύμφωνα πάντα στο πνεύμα του καρναβαλιού (hiphop, disco, funk κλπ).

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (25-2-2020), στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και τρείς αλλοδαποί, ηλικίας 39, 30 και 26 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών .
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Γεμιστής Έβρου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, ηλικίας 30 και 26 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.


Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 30 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

2 σταθμοί πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης

Η ανακοίνωση:
Την Κυριακή 01 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο καρναβάλι 2020, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα λειτουργήσει δύο σταθμούς πρώτων βοηθειών, στην πλατεία Δημοκρατίας και στο γήπεδο του ΑΟΞ.
Η Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων θα βρίσκεται στο "Αεροδρόμιο" του Νέου Ζυγού και στην πλατεία Μπαλταζή, χώρους υποδοχής των επισκεπτών.

Τομεάρχης Ο.Ν.ΝΕ.Δ στην ΑΜΘ ο Αργύρης Πατακάκης

Η πρώτη του δήλωση:
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για εμένα η επιλογή του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Παύλου Μαρινάκη για την θέση του Τομεάρχη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό. Προτεραιότητα μας η παραγωγή προτάσεων, ο διάλογος με την κοινωνία και η ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα κοινά. Το όραμα του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη γιαισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα και την περιφέρεια μας αποτελούν οδηγό μας.
Με εκτίμηση,
Αργύρης Πατακάκης
Τομεάρχης ΟΝΝΕΔ Περιφέρειας Α.Μ.Θ