Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2021

Τα δωρεάν rapid test στην Ξάνθη από 1 έως 6 Νοεμβρίου 2021

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, από τις 08:30 έως τις 14:00, όπως επίσης και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου2021, από τις 09:30 έως τις 13:30, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.

Στις δημόσιες δομές, διάγνωσης covid-19 μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ όλοι οι πολίτες, ενώ βεβαίωση έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν μόνο εμβολιασμένοι.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Να ακούτε τους γιατρούς, υπάρχουν ιερείς που πήραν ανθρώπους στο λαιμό τους»

Δεν δίστασε να στηλιτεύσει την στάση ορισμένων ιερέων απέναντι στον κορωνοϊό - Αναφερόμενος στην προσωπική του περιπέτεια, καθώς νόσησε πρόσφατα, αποκάλυψε πως αν δεν είχε εμβολιαστεί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα

Την σταθερή του στάση υπέρ της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης. Στο περιθώριο της υποδοχής των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα εμβόλια, τη χρήση μάσκας, την πρόσφατη εμπειρία του από τον κορωνοϊό αλλά και τη στάση που διατηρούν ορισμένοι ιερείς.

«Η Βόρεια Ελλάδα και η περιοχή μας βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο από την πανδημία. Ο κορωνοϊός έστειλε εκατομμύρια ανθρώπους στον ουρανό, καθήλωσε στα Νοσοκομεία εκατομμύρια ανθρώπους και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως και πιο επικίνδυνο είναι ότι ο ιός μας έχει διχάσει, σαν κοινωνίες αλλά ακόμη και σαν οικογένειες. Βέβαια εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας ρασοφόρος είναιαρμόδιος να μιλήσει για ιατρικά θέματα. Μιλάμε για πνευματικά θέματα. Αν έρθει κάποιος και μου πει να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω; Ξέρετε τι απαντάω εγώ; Ρωτήστε τον γιατρό σας. Εκείνος ξέρει το ιστορικό σας, ξέρει τι έχετε και εκείνος θα σας συστήσει τι να κάνετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.


Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να στηλιτεύσει την στάση που κρατούν ορισμένοι ιερείς, που δεν συνάδει με τη «γραμμή» της εκκλησίας, ενώ τόνισε πως εκφράζοντας απόψεις κατά της πανδημίας και των εμβολίων «παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους».

«Η εκκλησία έχει παρεξηγηθεί αυτή την περίοδο, ότι δήθεν συμπορευόμαστε με την πολιτεία. Η εκκλησία ενδιαφέρεται για την πνευματική και σωματική υγεία του λαού. Δεν είμαι εγώ ο ρασοφόρος αρμόδιος να αποφανθώ για το εμβόλιο, αλλά η ιατρική επιστήμη, και δυστυχώς κάποιοι από εμάς τους ρασοφόρους έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι και έχουμε πάρει ανθρώπους στον λαιμό μας. Έχουμε και εδώ στην περιοχή μας ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν γιατί άκουσαν έναν ιερέα και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά. Εγώ διερωτώμαι και λέω με αγάπη και πόνο προς τους ιερείς αυτούς, δεν έχουμε ευθύνη; Με πολλή αγάπη προς τους κληρικούς εκείνους που έχουν τις δικές τους απόψεις, τους λέω ότι τις σεβόμαστε, αλλά κρατήστε τες για τον εαυτό σας, μην παίρνετε στον λαιμό σας άλλους ανθρώπους».

«Πέρασα κορωνοϊό σαν μια ελαφριά γρίπη»

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια, καθώς πρόσφατα νόσησε από κορωνοϊό (αν και εμβολιασμένος), τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε το εμβόλιο στη θωράκιση του οργανισμού του.

«Εγώ πέρασα αυτή τη δοκιμασία, την πέρασα σαν μια ελαφριά γρίπη. Μου είπαν οι γιατροί επειδή έχω μια κάποια ηλικία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν δεν είχε προηγηθεί το εμβόλιο. Βέβαια έκανα την προσευχή μου, έβρεχα το μέτωπο μου με αγιασμό όταν είχα πυρετό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιφρονούμε τους γιατρούς» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση της μάσκας λέγοντας πως είναι «μεγάλη πλάνη» να ισχυρίζονται ορισμένοι ιερείς πως η χρήση μάσκας μέσα σε Ναούς είναι προσβολή προς τον Θεό.

«Αυτή η μάσκα δεν προσβάλει το Θεό. Μία άλλη μάσκα που φοράμε σε όλη μας τη ζωή, η μάσκα της υποκρισίας, εκείνη είναι που προσβάλει τον Χριστό. Εάν εγώ δεν φοράω μάσκα και σκανδαλίζω τους αδελφούς μου που φορούν δεν έχω ευθύνη; Δεν είμαι υποκριτής;» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Πηγή: thestival.gr

Βρέθηκε λύση στο θέμα των υποτροφιών για νέους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Ύστερα από συνεργασία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων άγγελο Συρίγο με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης , βρέθηκε λύση στο θέμα των υποτροφιών για νέους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, η οποία θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα δοθούν σε έως τριάντα ομογενείς από την Αλβανία θέσεις για εισαγωγή σε Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με παροχή δωρεάν σίτισης, εν είδει υποτροφίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσω των αρμόδιων Ελληνικών Προξενικών Αρχών στην Αλβανία, έως 8/11/2021. Αιτήσεις που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Επισημαίνονται τα εξής:

- Οι αιτούντες και οι γονείς τους δεν πρέπει να διατηρούν συμβατική σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο.

- Από τον πίνακα των σχολών εξαιρούνται οι Θεολογικές και οι Σχολές Καλών Τεχνών.

- Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.

- Δεν θα πρέπει να έχουν λάβει υποτροφία από Ελληνικό Φορέα χορήγησης υποτροφιών κατά το παρελθόν τόσο οι ίδιοι όσο και μέλη της άμεσης οικογένειάς τους (γονείς-αδελφοί σύζυγοι).

- Οι δηλώσεις προτίμησης γίνονται με βάση τον επισυναπτόμενο κατάλογο Σχολών Α.Ε.Ι. Το ενδιαφέρον των υποψηφίων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε σχολές μαζικού ενδιαφέροντος και περιορισμένων κατευθύνσεων όπως λ.χ. Ιατρική, Οδοντιατρική, Νομική, Πολυτεχνείο.

Αιτήσεις σε τομείς όπως Γεωπονία, Κτηνιατρική, Λογιστική κ.λ.π. θα τύχουν μεγαλύτερης προσοχής λόγω της προστιθέμενης αξίας τους για την προσφορά επιστημονικών γνώσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα τους των υποψηφίων όταν επιστρέψουν μετά την αποφοίτησή τους.

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να δηλώσει τρεις τουλάχιστον σχολές επιλογής του.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από τον ενδιαφερόμενο και να συνοδεύονται τουλάχιστον από φωτοαντίγραφα όλων των δικαιολογητικών, τα οποία θα πρέπει να έχουν μεταφρασθεί στην Ελληνική.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνη αγέλη σκυλιών στην περιοχή Σαμακώβ

Στην περιοχή Σαμακώβ και συγκεκριμένα επί της οδού Παναγίας έχει μια αγέλη από σκυλιά τα οποία σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έχουν γίνει πάρα πολύ επικίνδυνα ενώ σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, έχουν επιτεθεί και δαγκώσει τον ταχυδρόμο της πόλης δυο φορές, και τις 2 φορές το έχει αναφέρει χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση ενώ τα σκυλιά συχνά επιτίθενται και σε διανομείς. Έχει γίνει σχετική αναφορά και στον Δήμο Ξάνθης  χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. 

Κατά του περιορισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας της ΑΜΘ ο Αλέξανδρος Κοντός

Για πολίτες που όχι μόνο στερούνται το δικαίωμα άμεσης υγειονομικής φροντίδας αλλά αισθάνονται και παραμελημένοι από την Πολιτεία κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός αναφερόμενος στην απόφαση για περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για το επόμενο δίμηνο στα Άβδηρα και στις παρανέστιες περιοχές όπου πλέον το Κέντρο Υγείας της περιοχής θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή (7.30 π.μ. – 3.00 μ.μ.) και οι πολίτες καλούνται να πηγαίνουν για τα επείγοντα προβλήματά τους στο Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο – όπως όλοι γνωρίζουμε - ήδη λειτουργεί υπό μεγάλη πίεση.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Αλέξανδρου Κοντού:

«Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί στους συμπολίτες μας στα Άβδηρα και στις παρανέστιες περιοχές η Απόφαση για περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για το επόμενο «καυτό», εξαιτίας και της πανδημίας, δίμηνο. Σύμφωνα με την εν λόγω Απόφαση, το Κέντρο Υγείας της περιοχής θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή (7.30 π.μ. – 3.00 μ.μ.) και οι πολίτες καλούνται να πηγαίνουν για τα επείγοντα προβλήματά τους στο Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο – όπως όλοι γνωρίζουμε - ήδη λειτουργεί υπό μεγάλη πίεση.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η Απόφαση, η οποία αφορά όλα τα κέντρα υγείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κινείται σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Τα κέντρα Υγείας σε αυτές τις περιοχές δημιουργήθηκαν για υγειονομικούς, κοινωνικούς αλλά και εθνικούς λόγους. Ως εκ τούτου, η σχετική απόφαση όχι μόνο στερεί από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα άμεσης υγειονομικής φροντίδας, αλλά τους κάνει να αισθάνονται και παραμελημένοι από την Πολιτεία».

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ενισχύει με το ποσό του 1.000.000 ευρώ την αντιπλημμυρική προστασία των Τεναγών Φιλίππων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μετά από το με αριθμό πρωτ. 291246/9088/21-1-2021 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, η χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ για την υλοποίηση του έργου που αφορά τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων της περιοχής των τεναγών των Φιλίππων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, μετά τη θετική είδηση, δήλωσε τα ακόλουθα: «Έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη με την έγκριση της χρηματοδότησης με το ποσό του 1.000.000 ευρώ που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση των Τεναγών των Φιλίππων, δεδομένου ότι, ο συνεχής καθαρισμός της κεντρικής τάφρου καθώς και των συμβαλλουσών τάφρων, συμβάλει σημαντικά στην μείωση της έκτασης των πλημμυρικών φαινομένων. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω, τόσο τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Διευθυντή Αντώνη Κοτσώνη, όσο και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας κ. κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την ανωτέρω επιτυχή έκβαση. Η Π.Ε. Καβάλας αναλαμβάνει την υποχρέωση, διαμέσου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων που είναι η εποπτεύουσα υπηρεσία, να συντάξει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα τα τεύχη διακήρυξης και θα δημοπρατήσει το εν λόγω έργο προς όφελος των αγροτών και της τοπικής οικονομίας».

Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα φέρει το όνομά της Φώφης Γεννηματά

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους».

Ερωτήσεις Δημαρχόπουλου για τα τρενάκια που κάηκαν

Κάηκαν και τα δυο τρενάκια του Δήμου Ξάνθης;;;

Κύριε Δήμαρχε,

ενημερωθήκαμε όλοι, από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό NEXT TV, ότι σήμερα το πρωί (σε εργάσιμες ώρες), κάηκαν ολοσχερώς και τα δυο τουριστικά τραινάκια του Δήμου Ξάνθης που ήταν σταθμευμένα σε αύλειο χώρο δημοτικού ακινήτου που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Το ένα από τα τρενάκια είχε αγοραστεί με χρήματα του Δήμου Ξάνθης και το δεύτερο περιήλθε στην κατοχή του Δήμου μας από τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης, μετά τη συνένωσή του με το Δήμο Ξάνθης.

«Την πυρκαγιά, αρχικά εντόπισαν πολίτες βλέποντας τον καπνό και σε πολύ σύντομο χρόνο κατέφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.»

Προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά πρωτίστως οι Συμπολίτες μας, οφείλετε άμεσα να μας απαντήσετε, τα εξής:

1. Πότε τέθηκαν σε λειτουργία για τελευταία φορά, τα δυο τουριστικά τρενάκια ;
2. Πότε τελευταία φορά, ο Δήμος προέβη στη συντήρησή τους, τι αφορούσε αυτή και ποιoν ορίσατε για αυτήν ;
3. Σε ποια υπηρεσία ήταν «χρεωμένα» ; Με ποια απόφαση ; Αληθεύει η πληροφορία ότι ήταν «χρεωμένα» απευθείας στο Δήμαρχο ;
4. Πόσα χρήματα μας κόστισαν ; Ποια ήταν η αξία αγοράς των, πόσο χρήματα στοίχισαν το κάθε ένα από αυτά ;
5. Ήταν ασφαλισμένα, σε ποια ασφαλιστική εταιρία και τι περιελάμβανε η ασφάλισή των ;
6. Τι γνωρίζετε για τα αίτια του εμπρησμού και τι προτίθεστε να πράξετε περαιτέρω, για την εξασφάλιση της δημόσιας περιουσίας που ανήκει στο Δήμο μας ;

Για την Δημοτική Παράταξη
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
Ο Επικεφαλής
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
π. Δήμαρχος Ξάνθης

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 117.800 € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στις 27/10/2021, υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασιλείου και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 117.800 ευρώ.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια τριάντα οχτώ (38) διπλών καλλωπιστικών κατασκευών σε επιλεγμένους κάδους απορριμμάτων με ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας.

Η κάθε συστάδα κάδων θα αποτελείται από μία καλλωπιστική κατασκευή δύο θέσεων, με φέροντα οργανισμό από σκυρόδεμα, η οποία λειτουργεί ως περίβλημα για τροχήλατους πλαστικούς κάδους στερεών αποβλήτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, στο άνω μέρος της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, στην οποία θα τοποθετηθούν: χώμα, άνθη και φυτά και ελεγχόμενης πρόσβασης με κλειδαριά.

Η ειδική καλλωπιστική κατασκευή-περίβλημα για κάδους στερεών αποβλήτων επιτρέπει την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Πλεονέκτημα της εν λόγω κατασκευής αποτελεί η προστασία των κάδων από καταστροφή και σύληση, η εύκολη πρόσβαση για την αποκομιδή των υλικών, η αποφυγή υπερχείλισης των αποβλήτων, η ελεγχόμενη πρόσβαση και η αποφυγή εισόδου αδέσποτων ζώων στο περιεχόμενο των κάδων.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στην Τοπική Κοινότητα Ριζίων του Δήμου Ορεστιάδας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, τον Δήμο Ορεστιάδας και την Τοπική Κοινότητα Ριζίων, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί:

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, ώρες 10:00΄ έως 12:00 στο χώρο του Ιατρείου, στην Τοπική Κοινότητα Ριζίων .

Οι πολίτες θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα θετικά κρούσματα στον ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Οι παρούσες δράσεις έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.