Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2021

Συνάντηση με φορείς του τουριστικού κλάδου είχε ο ΠΑΜΘ

Συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολο Παλακίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το άνοιγμα του τουρισμού στην Περιφέρειά ΑΜΘ, που θα γίνει ταυτόχρονα με όλη τη χώρα τον προσεχή Μάιο, όπως ανακοινώθηκε, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με την ομαλή διέλευση και κυκλοφορία των επισκεπτών στην περιοχή.

Ταυτόχρονα εξετάστηκαν διάφορες δράσεις για την περαιτέρω προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Σάββας Μελισσόπουλος: Η αλήθεια για τη Σταυρούπολη

Η υποκρισία του κ. Τσέπελη που «βλέπει» καθημερινά διάφορα «φαντάσματα» να τον κυνηγούν και να μην τον αφήνουν τάχα να κάνει έργο, «ανακάλυψε» τελευταία, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, δήθεν ενορχηστρωμένη επίθεση από την Αντιπολίτευση εναντίον της Σταυρούπολης, προκειμένου λέει να μην αγοραστούν τα δύο «περιβόητα» οικόπεδα, τα οποία αποτελούν το νέο μεγάλο όραμά του για την Σταυρούπολη!!

Τη μία δηλαδή μικρή παιδική χαρά των 200 τετραγωνικών μέτρων και το ένα πάρκινγκ 7 περίπου θέσεων!!!!

Για τόσο μεγάλο όραμα μιλάμε...

Του απαντάμε λοιπόν άμεσα ότι τα εμπόδια για την αγορά των δύο οικοπέδων τα βάζει συνεχώς ο ίδιος και μόνο ο ίδιος και του δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι έστω και για τα δύο αυτά μικρά έργα στη Σταυρούπολη, συναινούμε να πραγματοποιηθούν και βεβαίως επιθυμούμε να αγοραστούν τα απαραίτητα οικόπεδα!! Με τον ΣΩΣΤΟ όμως τρόπο!!!

Αν μελετούσε προσεκτικότερα τα συγκεκριμένα βήματα μιας απλής και ρεαλιστής πρότασης που του έχουμε ήδη καταθέσει τρεις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας,

σήμερα θα είχαμε ήδη προχωρήσει στην αγορά…

Ιδού η πρότασή μας:

Βήμα 1ο Επίσημη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τη συγκεκριμένη αναζήτηση οικοπέδων από το Δήμο Ξάνθης, με την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πολιτών που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα οικόπεδά τους και διαθέτουν τις προδιαγραφές των ακινήτων που απαιτούνται.
Βήμα 2ο Εάν για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά - π.χ. για το χώρο στάθμευσης - υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος τότε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε απευθείας αγορά αιτιολογώντας επαρκώς και εμπεριστατωμένα, ότι είναι το μοναδικό ακίνητο που πληροί τις ανάγκες που έθεσε ο Δήμος.
Βήμα 3ο Εάν όμως για την αγορά του καθενός οικοπέδου ξεχωριστά υπάρξουν πλέον του ενός ενδιαφερόμενοι πωλητές που τα οικόπεδά τους πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές που έθεσε ο Δήμος, τότε να επιλεγεί η διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας και την κατάρτιση των οποίων ( Όρων Δημοπρασίας ) να την πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, διαδικασία την οποία ο ήδη αποφασίσει, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης.

Συμπερασματικά, ποτέ και σε κανένα σημείο της διαδικασίας δεν υπήρξε από κανένα μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου αντίθετη άποψη όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Η διαφορά απόψεων ήταν και είναι μόνο στη διαδικασία αγοράς.

Τελικά, όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν πια ότι η μόνη αιτία που παρεμποδίζει τον κ. Τσέπελη να κάνει σήμερα οποιοδήποτε έργο, όχι μόνο στη Σταυρούπολη αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο, είναι η δική του ανεπάρκεια, η δική του αδυναμία για ολοκληρωμένο προγραμματισμό, η δική του διστακτικότητα για συναίνεση, η δική του έμφυτη αλαζονεία ότι αυτός τα ξέρει όλα και κανείς άλλος..

Εκτός και εάν ακόμα και για τις δύο μεγάλες και ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ του ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ, το ΚΛΕΙΣΤΟ Κολυμβητήριο Ξάνθης και το ΚΛΕΙΣΤΟ Δημοτικό Πάρκινγκ, εγκαταστάσεις τις οποίες θα παρέδιδε ΔΗΘΕΝ προς χρήση στους πολίτες της Ξάνθης αμέσως μετά από την εκλογή του και πάλι ευθύνεται κάποια… δήθεν.. ενορχηστρωμένη επίθεση της Αντιπολίτευσης …

Σάββας Μελισσόπουλος
Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ

Συνεχίζονται, από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2021, τα δωρεάν rapid test στην Ξάνθη.

O Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνει ότι,από τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, έως και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, κάθε ημέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test στην Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία Ξάνθης), μπροστά στο Δημαρχείο.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας,τα rapidtest, θα διενεργηθούν στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Εκδήλωση για τις νέες συνθήκες μηχανογράφησης των επιχειρήσεων από την ΟΕΒΕ Ξάνθης

Την Παρασκευή 2/4/2021 και ώρα 17:00 η ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης διοργανώνει Εκδήλωση αναφορικά με τις νέες συνθήκες μηχανογράφησης των επιχειρήσεων (My data).

Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η κ.Ρένα Μπατζακίδου Πρόεδρος της Ένωσης, ο κ.Αντώνης Ντίνος επιχειρηματικός υπεύθυνος τους Μy Data,προ'ι'στάμενος τμήματος συντονισμού και διοικητικής υποστήριξης ΔΕΛ ΑΑΔΕ και ο κ.Χριστόπουλος Γεώργιος εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΦΕΕ, συγγραφέας φορολογικών βοηθημάτων και σύμβουλος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω live streaming από το προφίλ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων ΠΕ Ξάνθης στο facebook.

Δειγματοληψίες με rapid tests την Τρίτη και την Τετάρτη στην Καβάλα

Δεδομένης της έναρξης κρουσμάτων κορωναϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Χώρα αλλά και στην περιοχή Καβάλας, με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού και την προστασία της υγείας των πολιτών, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, θα διοργανώσουν δειγματοληψίες με rapid tests για τους κατοίκους της Καβάλας, την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο του Διοικητηρίου από τις 09:30 έως τις 14:30.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει τις αναφερόμενες μέρες και ώρες για να κάνει το τεστ, δωρεάν και χωρίς ραντεβού. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νικόλαο Παναγιωτίδη της Ένωση Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και την ενδεχόμενη κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος της Χρυσούπολης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του εν λόγω αποσπάσματος λόγω του σημαντικού επιχειρησιακού έργου που παρέχει κυρίως κατά τη θερινή περίοδο ως χώρος υποστήριξης αεροσκαφών πυρόσβεσης, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς, κυρίως σε περιόδους οικολογικών καταστροφών. Επίσης η ζωή του Στρατιωτικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με συνεχείς μεταθέσεις προκειμένου να καλύπτονται οι υπηρεσιακές ανάγκες. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί το κλίμα αβεβαιότητας και αδυναμίας οικογενειακού προγραμματισμού που δημιουργείται. Απεναντίας, οφείλει να ενημερώνεται έγκαιρα για τις μεταθεσιακές του μεταβολές με σκοπό την υλοποίησή του. Γι αυτό το λόγο θα υπάρχει συνεχή επικοινωνία μεταξύ της Π.Ε. Καβάλας και της Ένωσης Στρατιωτικών ώστε να υπάρξει άμεση αντίδραση, σε ενδεχόμενη κατάργηση του.

Μήνυμα της Μουφτείας Ξάνθης με πολλούς αποδέκτες για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, η Μουφτεία Ξάνθης, με ανακοίνωση της αναφέρεται στις αρχές τις ισότητας όλων των Ελλήνων και τον σεβασμό όλων των θρησκειών ενώ μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στους μουσουλμάνους της Θράκης επισημαίνει πως «συνέβαλαν και εξακολουθούν να συμβάλουν στο χτίσιμο μιας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες πατρίδα, αναπόσπαστο μέρος της οποίας νιώθουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μουφτείας Ξάνθης:

«Πριν 200 σχεδόν χρόνια, μέσα ένα πανευρωπαϊκό κλίμα απολυταρχίας και συντηρητισμού, το πρώτο συνταγματικό κείμενο των επαναστατημένων αγωνιστών στην Επίδαυρο μιλούσε για τις αρχές τις ισότητας όλων των Ελλήνων και για το σεβασμό όλων των θρησκειών, οι τελετές και οι ιεροπραξίες των οποίων θα εκτελούνται ακώλυτα.

Για εμάς τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι αρχές αυτές εμπνέουν μέχρι και σήμερα την καθημερινή μας ζωή. Έναν σχεδόν αιώνα μετά το 1821, επιλέξαμε κι εμείς να ενταχθούμε στην Ελλάδα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι πρόγονοί μας. Και από τότε κάνοντας πράξη τη μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς» συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες πατρίδα, αναπόσπαστο μέρος της οποίας νιώθουμε.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!»

Κέρδισε με 1-0 τον πολύ καλύτερο Εργοτέλη η Ξάνθη στα Πηγάδια

Μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της SL2 πέτυχε η Ξάνθη με αντίπαλο τον Εργοτέλη στα Πηγάδια με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να είναι πολύ καλύτεροι από τους γηπεδούχους των οποίων οι ποδοσφαιριστές, με ελάχιστες εξωραΐσεις είχαν για άλλη μια φορά μέτρια απόδοση.

Μάλιστα στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα του Μπάμπη Τενέ αφού σε προσπάθεια του Αμπντουλαχί η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων οι οποίοι ωστόσο διαμαρτύρονται έντονα για το γκολ που πέτυχαν στο 26 αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε υποδεικνύοντας επιθετικό φάολ. Πολλά παράπονα όμως από τον διαιτητή του αγώνα έχει και η ομάδα του Εργοτέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει το ματς ή να προηγηθούν πριν δεχτούν το γκολ στο 67 με σκόρερ τους Μικελτάτζε.

Με την νίκη της αυτή που ήταν η 6η εντός έδρας, η Ξάνθη έφτασε τους 30 βαθμούς διατηρώντας έτσι την επαφή με τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο σκόρερ των γηπεδούχων οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στο 76 αλλά σε προσπάθεια του Μυστακίδη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η επόμενη αναμέτρηση της Ξάνθης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Απριλίου και πάλι στο Xanthi FC Arena με αντίπαλο την Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Η αναμέτρηση μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.3.

Δε θα επιβαρυνθούν οι δημότες από το κόστος των τελών κυκλοφορίας των απορριμματοφόρων των Δήμων

Συνεδρίασε την Τετάρτη 24/03/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνεδρίαση υπήρξε παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Να σημειώσουμε ότι εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγησή του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου όπως κατατέθηκε από τον Γεν. Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη για το ζήτημα που προέκυπτε με το κόστος των τελών κυκλοφορίας των απορριμματοφόρων των Δήμων.

Ο κ. Δημαρχόπουλος ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της ΚΕΔΕ, τον Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα, τον Γεν. Δντή και ιδιαίτερα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Νομική Υπηρεσία της ΚΕΔΕ, για τις ενέργειές τους ενώ παράλληλα εκφράζει την ικανοποίηση του καθώς δεν θα μετακυλιστεί στους δημότες, το κόστος αυτό.

Τον Δήμο Μύκης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης

Η ανακοίνωση του Δήμου Μύκης:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Μύκης, ότι την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μύκης ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης Σπύρος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με την παρουσία των Αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα του Δήμου.

Ο κ. Τσιλιγγίρης, ενημέρωσε την δημοτική αρχή, για την εξέλιξη μιας σειράς θεμάτων που αφορούν την ορεινή περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο οδοποιίας του οικισμού Κενταύρου.

Αναφορικά με το θέμα αυτό ο κ. Τσιλιγγίρης, διαβίβασε στο Δήμο έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, με το οποίο γίνεται σαφής αναφορά στην πρόθεση του Υπουργείου, να προβεί άμεσα, στην δημοπράτηση του έργου, ως συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στις 17-11-2020 μεταξύ του Δήμου Μύκης και του Υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Τσιλιγγίρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω έργο φθάνει στην υλοποίησή του, διανύοντας μια μεγάλη διαδρομή από το 2013 που συντάθηκε η μελέτη, έως την ένταξη του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2018 και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης το 2019.

Το κράτος και ο Δήμος έχουν συνέχεια και αυτή η κυβέρνηση και αυτή η δημοτική αρχή του Δήμου Μύκης, ολοκληρώνουν τις καλές πρωτοβουλίες προηγούμενων διοικήσεων, εθνικών και τοπικών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ. Βουλευτή, έθεσε επιτακτικά την ανάγκη ίδρυσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον οικισμό Εχίνου, ενέργεια η οποία θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, πολιτικής προστασίας και ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις δασικών και αστικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Δήμαρχο στην προώθηση των έργων που θα υποβάλει ο Δήμος Μύκης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών στους άξονες της ύδρευσης, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αγροτικής οδοποιίας, της κατασκευής σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, της προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων, της ψηφιακής μεταρρύθμισης του Δήμου Μύκης (SMART CITIES) και της παροχής υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια υγεία.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιλιγγίρης παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Ωραίου και Μύκης και στους οποίους ανακοίνωσε τη δωρεάν προμήθεια εξοπλισμού για τα μειονοτικά σχολεία Ωραίου και Μύκης.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Βουλευτή, του υπέβαλαν μια σειρά αιτήματα για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου αυτά να βρουν την λύση τους.

Αποτελεί τιμή για τον Δήμο μας η επίσκεψη του κ. Βουλευτή στην περιοχή μας και τον ευχαριστούμε θερμά για τις έως τώρα ενέργειές του, αλλά και για αυτές που δεσμεύτηκε να κάνει στο άμεσο μέλλον, για τον Δήμο μας.