Log in
updated 5:51 PM UTC, Apr 6, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Πίνουν λασπόνερο οι κάτοικοι στο Προσήλιο του Δήμου Μύκης

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ, ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ
Τι κι αν το νερό τρέχει άφθονο στις βρύσες του. Αυτό πολλές φορές και κυρίως τις μέρες που βρέχει είναι ακατάλληλο για κατανάλωση. Αυτό το πρόβλημα μας μετέφεραν κάτοικοι από τον οικισμό Προσήλιο του Δήμου Μύκης παρακαλώντας μας να το δημοσιοποιήσουμε.
Πέρα όμως από την καταγγελία των κατοίκων, το γεγονός μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ ο ίδιος μιας και κατάγομαι από το συγκεκριμένο χωριό.
Το πρώτο 15θημερο του Μαρτίου οικογενειακοί λόγοι με ανάγκασαν να παραμείνω για λίγες μέρες στο πατρικό μου στο Προσήλιο, ήταν μια περίοδος με αρκετές όχι μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχοπτώσεις.


Ωστόσο ακόμα και η ολιγόωρη βροχόπτωση ήταν αρκετή για να φέρει στη βρύση του σπιτιού μου λασπόνερο αντί για καθαρό νερό. Για αρκετές ημέρες, τόσο εγώ όσο και οι γύρω συγχωριανοί ήμασταν αναγκασμένοι να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό αφού αυτό της βρύσης δεν ήταν καθαρό.
Κάποια στιγμή στις βρύσες των σπιτιών άρχισε να τρέχει και πάλι σχετικά καθαρό νερό αλλά οι βροχοπτώσεις του προηγούμενου διημέρου επανέφεραν το πρόβλημα.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι θα ενδιαφερθούν για το πρόβλημα και θα βρουν μια λύση.
Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Πολλές οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στον Τόπειρο

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 επικράτησαν στην περιοχή μας ισχυρά καιρικά φαινόμενα, τα οποία συνοδεύονταν από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Τοπείρου.


Οι ζημιές στις καλλιέργειες , στις οικίες και σε αύλειους χώρους σχολείων ήταν εκτεταμένες. Με την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου το συνεργείο του Δήμου σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών, παρά τις δυσκολίες λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19 .
Συγχαίρουμε τους υπαλλήλους του Δήμου μας που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και τους ευχαριστούμε θερμά.
Ακόμη ο Δήμαρχος Τοπείρου επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ και κλιμάκια του θα σπεύσουν στον τόπο των καταστροφών για την καταγραφή των κατεστραμμένων καλλιεργειών .

Με τον Δήμαρχο Καστοριάς επικοινώνησε ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσείν

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Με αφορμή τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει τόσο ο Δήμος μας, όσο και ο Δήμος Καστοριάς , επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο αυτού του όμορφου τόπου, κ. Γιάννη Κορεντσίδη, για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα του , καθώς και ολόκληρης της πόλης κατά της επιδημίας του αποκαλούμενου Cov-19 (Koρονοϊού) , καθώς και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης και την ενίσχυση των δομών μας.
Ως Δήμος Μύκης στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης στον αγώνα που παράλληλα δίνουν οι κοινωνίες μας.
Η μεθοδική προσέγγιση αντιμετώπισης της υπάρχουσας κρίσης, θα μας δώσει χρόνο ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα με κάθε δυνατό μέσο και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ... ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Μύκης
Ριτβάν Ντελή Χουσείν

Ο Δήμος Ξάνθης κάνει πιο ευχάριστες τις ώρες που ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ τα παιδιά

Στα παιδιά που αγαπώ, παραμύθια εγώ θα πω.
Ο Δήμος Ξάνθης από την Τρίτη 7 Απριλίου στις 11:00 το πρωί και κάθε ημέρα θα ταξιδεύει τα αγαπημένα του παιδιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της Ελληνικής Μυθολογίας με την Κάρμεν Ρουγγέρη, φροντίζοντας η συντροφιά των μικρών φίλων του να αποκτήσει ακόμη μία διάσταση θετικής ενέργειας, επικοινωνίας, αξιοποίησης του χρόνου, μένοντας στο σπίτι.
Μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε και είναι ευκαιρία να τα πούμε.
Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει… κάθε ημέρα στις 11 στο κανάλι:
Youtube https://bit.ly/cityofxanthi-youtube
και στο
Facebook https://www.facebook.com/cityofxanthigr
Επίσης, κάθε ημέρα στη 1 το μεσημέρι στον Ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9» και στο «Zapping» της ιστοσελίδας radio899.gr της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. Ξάνθης.
Οι ώρες για τα παιδιά στο σπίτι είναι δημιουργικές και ο Δήμος Ξάνθης προσπαθεί να τις κάνει και περισσότερο ενδιαφέρουσες με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο.
Από το Γραφείο Τύπου