Log in
updated 4:56 PM UTC, Jan 22, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω σε 5 περιφέρειες

Νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο των ενισχυμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

• 473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

• 568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

• 615 € για τους μακροχρόνια ανέργους

• 710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας και ο επόμενος κύκλος θα προκηρυχτεί 4 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων του πρώτου κύκλου, μέχρι να εξαντληθεί ο συνολικός προϋπολογισμός που ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Με βροχές το Σαββατοκύριακο στη Θράκη

Επιστρέφουν οι βροχές στην Θράκη αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα έχουν την ένταση και την διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας με τα άσχημα αποτελέσματα για την περιοχή, πλημμύρες κλπ.

Αναλυτικότερα το Σάββατο θα ξεκινήσει με κατά τόπους πυκνές συννεφιές στο σύνολο της Θράκης οι οποίες θα δίνουν ασθενείς μπόρες, ψιχάλες δηλαδή με γρήγορη έναρξη και λήξη κυρίως στις περιοχές κοντά στην οροσειρά της Ροδόπης.

Από το απόγευμα έως τα ξημερώματα της Κυριακής περιμένουμε τα φαινόμενα σιγά σιγά να γενικευτούν και να έχουμε κατά βάση μέτριας έντασης βροχές με πιθανές εξάρσεις στα περισσότερα τμήματα της Θράκης.

Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στην περιοχή του θρακικού και στα παράκτια Ροδόπης και Έβρου τις προαναφερθείσες ώρες.

Τέλος οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από το βράδυ του Σαββάτου αγγίζοντας τα 6 με 7 μποφόρ στο θρακικό. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Πηγή: Καιρικά νέα Θράκης

Με τους μισούς μικροπωλητές το παζάρι της Ξάνθης αύριο Σάββατο

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 3060/15-01-2021 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 89/16-01-2021/τ.Β΄) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID - 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00», θεσπίζονται συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω και την με αριθμ. 43/1318/21-01-2021 απόφαση Δημάρχου Ξάνθης, η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης θα λειτουργήσει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 με τους εξής όρους:

Πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων.

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., και υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ενημερώνουμε τους πωλητές λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης, ότι ανάλογα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης (www.cityofxanthi.gr), σχετική ανακοίνωση με τα μέτρα που θα ισχύουν και τα ονόματα των πωλητών που θα δραστηριοποιούνται.

Δωρεά υγειονομικού υλικού από τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»

Υγειονομικό υλικό προσέφερε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου η δημοτική κίνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική». Το υλικό παραδόθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουριαννίδη, το στέλεχος της παράταξης Δημήτρη Ματσιώρη, και τον νομικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Αμάσογλου.

Η δωρεά περιλάμβανε ουροσυλλέκτες και καθετήρες, υγειονομικό υλικό χρήσιμο για τις καθημερινές ανάγκες του Νοσοκομείου. Το υλικό παραδόθηκε από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Κίνησης στον γενικό διευθυντή του Νοσοκομείου Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη και στην Οικονομική Διευθύντρια Ευαγγελία Σταυροπούλου, ως ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για τις συνεχείς προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας. «Mε μεγάλη μας χαρά προσφέρουμε αυτά τα είδη, καθώς θεωρούμε σημαντικό, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο καθένας να βοηθά και να στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί», ανέφερε κατά την παράδοση του υλικού ο κ. Κουριαννίδης.

Ο γενικός διευθυντής του Νοσοκομείου ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία συμπαράστασης και τόνισε ότι κάθε δωρεά αποτελεί ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, αλλά και απόδειξη στήριξης προς το Νοσοκομείο, που έχει αυξημένες ανάγκες, λόγω της πανδημίας, και κυρίως προς όλο το προσωπικό που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή.