Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Χ. Δημαρχόπουλος για (ΔΑΚ) Ξάνθης

Νέα επίθεση κατά του Δημάρχου Ξάνθης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟκαι πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κατηγορώντας τον για μηδενικό έργο απί των ημερών με αποτέλεσμα να μην έχουν υλοποιηθεί ακόμα και τα έργα εκείνα τα οποία είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο καθώς και αυτά για τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Αφορμή για την σκληρή αλλά μάλλον δίκαιη αυτή επίθεση του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στάθηκε μια επίσκεψη του στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης όπου σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση του, το μόνο που αντίκρησε είναι η εγκατάλειψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρει:

«Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης !!!

Η αφοσίωση του κ. Δημάρχου Ξάνθης και του επιτελείου του, στο αέναο παιχνίδι των «απευθείας αναθέσεων» και των «μεθοδευμένων διαγωνισμών», δεν του αφήνει χρόνο να ασχοληθεί με την επικίνδυνη στασιμότητα που επέφερε την τελευταία διετία στην πόλη.

Η υπερπροσπάθεια της σημερινής Δημοτικής αρχής, να εδραιώσει τις πελατειακές της σχέσεις, έχει καταστήσει ακόμα και την απλή υλοποίηση έτοιμων έργων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ένα άπιαστο όνειρο.

Το μόνο που κατάφεραν επί των ημερών τους, είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση όχι μόνο των έργων που ήταν σε εξέλιξη και υλοποιούνταν την προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά ακόμα και όσων είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και είχαν ήδη εγκριθεί από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Θετικό, στην επικρατούσα κατάσταση, είναι ότι η πολιτική της οπισθοδρόμησης, έχει γίνει αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας, μιας και αναγκάζονται να την υποστούν στην καθημερινότητά τους.

Επισκεφτήκαμε, μετά από διαμαρτυρίες δεκάδων δημοτών, το χώρο άθλησης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ξάνθης. Η κατάσταση που συναντήσαμε, δεν μας εξέπληξε τόσο, όσο μας εξόργισε.

Το μοτίβο της κατάστασης ίδιο με αυτό που επικρατεί γενικότερα στην πόλη ... δηλαδή, «πλήρης εγκατάλειψη», παντού!!!

Πέρασαν 27 μήνες, της δικής τους δημοτικής θητείας, για να φτάσουν μετά από ακυρώσεις διαγωνισμών…!!! να ξεκινούν πάλι από την αρχή... στοιχεία που αναδεικνύουν και αποδεικνύουν το μηδενικό τους έργο.

Εξηγείστε στους Ξανθιώτες, για ποιο λόγο δεν αθλούνται στο καινούριο ταρτάν για το οποίο είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση και έγκριση ήδη από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τον ΑΠΡIΛΙΟ του 2019.

Εξηγείστε στους Ξανθιώτες, για ποιο λόγο ακυρώθηκε ο διεθνής ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός σας… για το ταρτάν;;;!!!

Εξηγείστε στους Ξανθιώτες, για ποιο λόγο το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) βρίσκεται στην τραγική αυτή κατάσταση;;!!!

Κάθε φορά που βάζετε, τις δημόσιες εμφανίσεις, τις χειραψίες, τις φωτογραφήσεις, και το ψέμα πάνω από το συμφέρον του Ξανθιώτη, θα μας βρίσκετε απέναντί σας, με την αλήθεια και τα στοιχεία που την αποδεικνύουν.

Αιδώς, Αργείοι…

Για την Δημοτική Παράταξη
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
Ο Επικεφαλής
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
π. Δήμαρχος Ξάνθης»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για Κοινωνική Προσφορά, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή, πιστοί στην υπόσχεση που δώσανε «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση», οργανώνουν δράση προσφοράς και αγάπης για τις Πολύτεκνες οικογένειες της Ξάνθης που έχουν ανάγκη.

Από το Σαββάτο 27 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο έως τις 18 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 θα συγκεντρώνουν είδη ανάγκης για τις Πολύτεκνες Οικογένειες της Ξάνθης που έχουν ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης των Προσκόπων ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ΑΜΘ Χαράλαμπος Νασσόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης ΑΜΘ Χρήστος Παππάς, μαζί με μέλη της επιτροπής , επισκέφτηκαν την Ένωση Πολυτέκνων Ξάνθης και τον Πρόεδρο της, Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια στις μέρες μας, καθώς και τις δράσεις που πραγματοποιεί η Ένωση Πολυτέκνων με σκοπό να στηρίζει αδιάκοπα τα μέλη της. Υποσχεθήκαμε να γίνουμε αρωγοί, με όποιον τρόπο μπορούμε, στην προσπάθεια της Ένωσης Πολυτέκνων, να μην αφήσει αβοήθητη καμία πολύτεκνη οικογένεια στην Ξάνθη.

Στην προσπάθεια μας αυτή, που είναι έκφραση προσφοράς, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να σταθούν αρωγοί και να στηρίξουν την δράση μας φέρνοντας μας ότι μπορούν από τα παρακάτω:

• Ζυμαρικά
• 'Όσπρια και ρύζι
• Γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ.
• Ελαιόλαδο, Ηλιέλαιο

Σημείο συγκέντρωσης:
Κτήριο Πρόσκοπων Ξάνθης - Χατζησταύρου 8

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ένα νέο έργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα συντήρησης και βελτίωσης σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης, συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας έχει στόχο να αποκαταστήσει τις φθορές στο οδόστρωμα, να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας των δρόμων αλλά και να αποκαταστήσει ή να ανακατασκευάσει κατεστραμμένα τμήματα.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου (στις επαρχιακές οδούς «Κομοτηνή - Καλαμόκαστρο - Νέο Σιδηροχώρι - Νέα Αδριανή - Άγιοι Θεόδωροι» και «Νέο Σιδηροχώρι - Παγούρια - Λίμνη Μητρικού»), στις επαρχιακές οδούς «Γλυκονέρι - Μέση», «Κομοτηνή - Νυμφαία», «Θρυλόριο - Βέννα - Κρωβύλη - Σ.Σ. Μέστης», στην εθνική οδό «Αρίσβη - Σάπες - Βέλκιο» καθώς και στο παραλιακό μέτωπο (στην επαρχιακή οδό «Προφήτης Ηλίας - Πλατανίτης»).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και η σύμβασή του υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Αλέξανδρο Πιατίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Τάσου Παράσχου.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Κίμων Παπαδόπουλο, μετέβη στον Παιδικό Σταθμό Μέριμνα για το παιδί, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του σωματείου Αυγή Χρυσανθίδου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εν λόγω παιδικού σταθμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, δήλωσε τα εξής: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενισχύει οικονομικά τον Παιδικό Σταθμό Μέριμνα για το Παιδί που ιδρύθηκε το 1956 και διαθέτει ένα εξαιρετικό νηπιαγωγείο το οποίο παρέχει φροντίδα, τροφή, μάθηση και ψυχαγωγία σε 75 παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών. Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στην Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και στους εργαζόμενους, που εξήντα (60) και πλέον έτη συμβάλλουν, μέσα από το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και την αγάπη προς τα παιδιά, στην σωματική και πνευματική ανάδειξη των παιδιών μας ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν αρμονικά.