Log in
updated 3:33 PM UTC, Jul 18, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 17 και 18-7-2019, στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πέντε (5) διακινητές, ένας 49χρονος ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 37, 35 (άντρες), 43 και 34 (γυναίκες) ετών, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, ηλικίας 43, 37, 35 και 34 ετών, καθόσον όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονταν σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς επτά (7) μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις από τους δράστες, ηλικίας 43, 35 και 34 ετών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τους επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας - Αρριανών, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.


Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο διακινητή, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Επιπλέον προέκυψε ότι ο 49χρονος οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.


Συνολικά κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 1 φορητός πομποδέκτης, διάφορα χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.

Απάντηση ΕΒΕ Ξάνθης στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»

Ολόκληρη η απάντηση:
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΡΑΚΗ» στις 17/07/2019
Πριν 1,5 χρόνο είχα την τιμή, την χαρά αλλά και την αναγνώριση του επιχειρηματικού κόσμου στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης, δίνοντας στον συνδυασμό μας 85% και 17 από τις 21 έδρες. Υπενθυμίζουμε ότι το ΕΒΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά από το Νόμο σύμβουλος του Κράτους και των εκάστοτε Κυβερνήσεων. Η πατρίδα μας τα τελευταία 5 χρόνια είχε μία «εχθρική» Κυβέρνηση για το επιχειρείν και τα Επιμελητήρια. Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και εγώ προσωπικά δεν πτοηθήκαμε, δεν συμβιβαστήκαμε και συγκρουστήκαμε για όλα τα θέματα που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα.
Δώσαμε και δίνουμε μάχη για το 12% (εκπονώντας μελέτη – πρόταση έτοιμη για την Ευρωβουλή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, από επιφανείς νομικούς, γνώστες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας), για το μεγάλο αρδευτικό, για τον πολιτισμό μας, την τουριστική προβολή του νομού μας, για το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο, για την ανάδειξη των πολύτιμων προϊόντων που αναδείξαμε παγκοσμίως. Πραγματοποιήσαμε εκθέσεις, συμμετείχαμε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα είμαι περήφανος διότι ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για το θέμα, αναδείξαμε, αποκαλύψαμε, κατατροπώσαμε και κλείσαμε μία εταιρεία που καταδυνάστευε επί 20 και πλέον χρόνια, χρήστες και δικαιούχους και σπάσαμε το «απόστημα» της ΑΕΠΙ ΑΕ. Ενώ 20 ολόκληρα χρόνια δεκάδες Υπουργοί και εκατοντάδες Βουλευτές δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν για το έγκλημα της ΑΕΠΙ, παρόλο που γίνονταν εκατοντάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων.
Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς δεν νομοθετούμε, δεν είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή των νόμων, δεν αποφασίζουμε για το άθλιο οικονομικό μοντέλο της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Δουλεύουμε ακούραστα, αντιστεκόμαστε και δίνουμε καθημερινή μάχη για τα προβλήματα του τόπου μας και δηλώνω ότι αισθάνομαι «μοναξιά». Είμαστε αντίθετοι με το σοβιετικό μοντέλο της οικονομίας που ήθελε η «γιαλαντζί» αριστερή Κυβέρνηση και υποστήριζε με ακόμη πιο ακραίες θέσεις ο συνάδελφος κ. Βακιρτζής του ΚΚΕ.
Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση είμαστε συνοδοιπόροι, με άψογη και υγιή συνεργασία για να ανταπεξέλθουμε στα τεράστια προβλήματα του επιχειρείν. Αποτελεί μοντέλο συνεργασίας για το σύστημα της απλής αναλογικής. Εάν από 1η Σεπτεμβρίου δεν λειτουργήσουν ο α’ και β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτό το πνεύμα, οι εκλεγμένοι εκτός του ότι δεν θα μπορέσουν να παράγουν έργο θα τραπούν σε φυγή διότι δεν θα μπορούν να διοικήσουν.
Είμαστε εδώ κάθε μέρα από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 15:30 και πολλές φορές μέχρι αργά το βράδυ, στις επάλξεις του επιχειρείν. Δίνουμε μάχη για τον τόπο μας και περιμένουμε από τη νέα Κυβέρνηση να κρατήσει τις υποσχέσεις της για μείωση της φορολογίας, επενδυτικά κίνητρα, πάταξη της φοροδιαφυγής, παραεμπορίου και λαθρεμπορίου κ.λπ..
Έχουμε θέση και άποψη τεκμηριωμένη για όλα τα καυτά προβλήματα του τόπου μας. Μεγάλο αρδευτικό, αναδασμός, παραεμπόριο, λαθρεμπόριο, τουρισμό και τουριστική προβολή, ανάδειξη τοπικών προϊόντων, 12%, Συνθήκη Ramsar, προβλήματα της παραθαλάσσιας ζώνης του Νομού μας.
Ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων για να πετύχουμε το μέγιστο καλό για τον τόπο μας. Ελπίζουμε να μην είμαστε μόνοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά. Εκτελούμε τα περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα στο νομό μας, υλοποιούμε δράσεις πολιτισμού. Συνεργαζόμαστε με όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς. Είμαστε μέλη ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ευρωπαϊκών διασυνοριακών περιοχών (AEBR) και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε να είμαστε γνώστες των προβλημάτων και συμμετέχουμε και συμβάλλουμε προκειμένου να λυθούν.
Οι πολιτιστικές διαδρομές που ξεκινήσαμε και στοχεύουμε να τις ολοκληρώσουμε, μόνο αναγνωρισιμότητα και μετρήσιμο αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν στον τόπο μας.
Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, με την αρ.πρωτ.Φ.: 971.1/1804/12.07.2019 επιστολή μας, ζητήσαμε συνάντηση άμεσα με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη και έχουμε πετύχει μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την «Αυτοδιαχείριση» μέχρι και 40% έκπτωση επί του αμοιβολογίου της. Η συμφωνία θα υπογραφεί μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και έτσι θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο που έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Εκλεγήκαμε για 4 χρόνια και θα κριθούμε από τους συναδέλφους συνολικά για το έργο μας. Όλα τα υπόλοιπα ξεκινούν από ευσεβείς πόθους από ανθρώπους που δεν έχουν να επιδείξουν έργο και δεν τολμούν να συγκριθούν με τα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Το πρόγραμμα και το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης

Παρασκευή 19-7-2019 ΩΡΑ: 19:00-20:30 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Προφήτου Ἠλίου Νέας Ἀμισσοῦ.
Σάββατο 20-7-2019 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Προφήτου Ἠλίου Μάνδρας.
ΩΡΑ: 19:00-20:30 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν Ἱερό Ἑπισκοπικό Ναό Πολυστύλου Ἀρχαίων Ἀβδήρων.
Κυριακή 21-7-2019 ΩΡΑ: 07:00-10:00 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Δημητρίου Χρυσουπόλεως.
Τετάρτη 24-7-2019 ΩΡΑ: 19:00-20:30 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίας Ἄννης Καλλιθέας.
Πέμπτη 25-7-2019 ΩΡΑ: 07:00-10:00 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίας Ἄννης Καλλιθέας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ»
Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή βλέπουμε έναν παράξενο διάλογο μεταξύ του Χριστού και των δαιμόνων που βασάνιζαν δύο ταλαίπωρους ανθρώπους στη χώρα των Γεργεσηνών. Παράξενο! Ο Χριστός λέει μία μόνο λέξη: «υπάγετε», δείγμα του ότι δεν προκαλεί, ούτε αφήνεται στον διάλογο αυτό, αλλά τον ανέχεται μέχρι να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τη θεραπεία των δαιμονισμένων.
Τα δαιμόνια είναι που μιλούν στον διάλογο αυτό πολύ και λένε πολλά και αξιοπερίεργα. Το θαυμαστώτερο όλων είναι το ότι αποκαλούν τον Χριστό «Υιό του Θεού». Αναγνωρίζουν την Θεότητα και την ομολογούν, συνάμα όμως την εχθρεύονται, γι’ αυτό και την αποστρέφονται. Ο διάβολος και οι «συν αυτώ» δεν έχουν καμία αμφιβολία περί Θεού, αντιθέτως έχουν γνώση Θεού, ασχέτως αν η υπερηφάνεια και ο εγωκεντρισμός τους τους καθιστούν ανίκανους να παραδεχθούν την θεία αλήθεια και να ανταποκριθούν στην θεία αγάπη.
Οι κάτοικοι της πλησιόχωρης πόλης μόλις πληροφορούνται τα περί της απελευθέρωσης των δαιμονισμένων από τη δουλεία του διαβόλου και την καταστροφή της αγέλης των χοίρων, μαζεύονται όλοι στην είσοδο της πόλης. Όχι για να ευχαριστήσουν τον Χριστό για την ευεργεσία του προς τους συμπατριώτες τους, καθώς και την απαλλαγή όλης της πόλης από την επιθετική τους συμπεριφορά, αλλά για να τον παρακαλέσουν, «όπως μεταβή από των ορίων αυτών».
Το σπουδαιότερο στη στάση των Γεργεσηνών είναι ότι αποκαλύπτει τα αίτια της άρνησης των περισσότερων αρνητών του Χριστού. Κι ο λόγος της άρνησης πολλών είναι το ότι οι αρχές του Χριστιανισμού δεν είναι εύκολες στην εφαρμογή τους. Έχει κόστος, «δεν συμφέρει», γι’ αυτό και απαιτείται δύναμη και αποφασιστικότητα. Η πτώση της αγέλης στον γκρεμό τους κόστισε οικονομικά, γι’ αυτό και αντί να συναισθανθούν το δίκαιο της τιμωρίας τους, το άδικο της πράξης τους και την ευκαιρία διόρθωσης που τους παρέχει ο Θεός, προσκολλώνται πεισματικά στη διεκδίκηση και την λατρεία του πλούτου.
Χάριν των υλικών αποκτημάτων και της ικανοποίησης των επιθυμιών τους, εθελοτυφλούν και αποστρέφονται την αλήθεια αποδιώκοντάς την, γινόμενοι έτσι προπομποί πολλών με όμοιες επιθυμίες ανά τους αιώνες.

Μέγας Ἑσπερινός το Σάββατο στον Ἐπισκοπικό Ναό Πολυστύλου, στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

Η ανακοίνωση:
Γνωστοποιεῖται ὅτι τό Σάββατο 20 Ἰουλίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 19:00, στόν Ἐπισκοπικό Ναό Πολυστύλου, στόν ἀρχαιολογικό χῶρο τῶν ἀρχαίων Ἀβδήρων, θά τελεσθεῖ Μέγας Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.