Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Εργαστήρια κεραμικής και βιβλιοδεσίας για ενήλικες στο Ι.Θ.Τ.Π.

Κύριο Εργαστήρια κεραμικής και βιβλιοδεσίας για ενήλικες στο Ι.Θ.Τ.Π.

Εργαστήρι Κεραμικής (τμήμα ενηλίκων)

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε με τα χέρια, να ανακαλύπτετε με την αφή και να ερευνάτε τον κόσμο βιωματικά, τότε το Εργαστήρι Κεραμικής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι αυτό που σας ταιριάζει!!

Η καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς μεταφράζεται σε καθιστική ζωή, οθόνη, γραφείο, ταχύτητα, άγχος και ατομικές επιδόσεις. Ο πηλός είναι ένα ζωντανό υλικό που έχει ενέργεια, υφή και θερμοκρασία.

Προσφέρει απτή αισθητηριακή εμπειρία ενώ ταυτόχρονα κάνει την σκέψη μας να εστιάζει στο υλικό, ανασυνδέοντας το μυαλό από την λίστα των καθημερινών μας υποχρεώσεων.

Σκοπός είναι, μετά το τέλος του κάθε μαθήματος να φεύγουμε όλοι αισθανόμενοι δημιουργικοί, ήρεμοι και χαρούμενοι.

Στον χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης δίνουμε την ευκαιρία για ελεύθερο πειραματισμό και έκφραση.

Το Ίδρυμα διαθέτει το δικό του καμίνι Κεραμικής για το ψήσιμο των αντικειμένων, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Η διδασκαλία της Τέχνης γίνεται με τον πλέον συστηματικό τρόπο συνδυάζοντας την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση.

Ενότητες:

1. Σύνθεση, είδη, ιδιότητες πηλού.
2. Τρόποι και μέθοδοι κατασκευής (κατασκευές βήμα-βήμα).
3. Ανάγλυφο, μικρογλυπτική.
4. Διακόσμηση αντικειμένου – Τεχνολογία υλικών.
5. Ψήσιμο του πηλού.
6. Γυαλί και υάλωμα.
7. Ψήσιμο υαλωμάτων.

Υπεύθυνη διδάσκουσα είναι η Κεραμίστρια/Εκπαιδευτικός κα Γαρυφαλλιά Μακρή.

Βιογραφικό

Η Γαρυφαλλιά Μακρή γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη.

• Σπούδασε Κεραμική στην Faenza της Ιταλίας και εξειδικεύθηκε στη Γλυπτική Κεραμική, στο γκρε και στην πορσελάνη.
• Επί σειρά ετών διατήρησε Εργαστήριο Κεραμικής στην Ξάνθη αναλαμβάνοντας και τα τμήματα ενηλίκων στη ΝΕΛΕ Ξάνθης.
• Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Ένωσης Κεραμιστών Ελλάδος συμμετέχοντας σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
• Απέσπασε το β΄ Πανελλήνιο Βραβείο Καλλιτεχνικής Κεραμικής στην 28η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ μέχρι σήμερα διοργάνωσε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια ως συντονίστρια πραγματοποιώντας πλήθος αισθητικών παρεμβάσεων σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ)

Για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, στο Ίδρυμα θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας (ενηλίκων), με την επίβλεψη της βιβλιοδέτριας κας Γιούλης Καουσλίδου.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι μαθητές να βιβλιοδετήσουν και να καταστήσουν εύχρηστο ένα φθαρμένο βιβλίο, δημιουργώντας τα δικά τους χειροποίητα βιβλία, ακολουθώντας από την αρχή μέχρι το τέλος βιβλιοδετικούς κανόνες – τεχνικές καθώς και την φαντασία και το μεράκι τους.

Στόχος του είναι να προσφέρει στους μαθητές του τη γνωριμία με τις τεχνικές της βιβλιοδεσίας και τις κατηγορίες των υλικών που χρησιμοποιούνται σ’ αυτήν την τέχνη και παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά την διαδικασία της, να δώσει την δυνατότητα να αντικρίσει κανείς τους νέους ορίζοντες της τέχνης μέσα από την δική του καλλιτεχνική δημιουργία.

Ενότητες – Πρόγραμμα:

• Γνωριμία με τους όρους και τις τεχνικές της βιβλιοδεσίας
• Τεχνική της τυπογραφικής βιβλιοδεσίας ( χειροποίητο βιβλίο)
• Τεχνική της χειροποίητης βιβλιοδεσίας (λύσιμο τευχών, μερική αποκατάστασή τους, ράψιμο στο τεζάκι, δημιουργία ράχης, δημιουργία κατάλληλων κεφαλαριών, εσώφυλλο-εξώφυλλο)
• Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία (άλμπουμ, καλλιτεχνικά εξώφυλλα, ντοσιέ, σημειωματάρια κλπ)

Σύντομο βιογραφικό:

Η Γιούλη Καουσλίδου είναι απόφοιτη του εργαστηρίου Συντήρησης Έργων Τέχνης του Ι.Θ.Τ.Π. με ειδικότητα την συντήρηση οργανικών υλικών (ξύλο, φορητή εικόνα, βιβλίο, χάρτες, λυτά έγγραφα κλπ) και την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία τέχνης.

Από το 2001 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στον τομέα της συντήρησης και στο Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2021 15:29