Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ – ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΘΤΠ

Κύριο ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ – ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΘΤΠ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Στο Ίδρυμα θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πρόκειται να λειτουργήσει για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-2022 στις εγκαταστάσεις του (καπναποθήκη Π), Εργαστήρι Χειροποίητου Κοσμήματος.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε πέντε τεχνικές δημιουργίας χειροποίητων κοσμημάτων.
Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός χειροποίητου κοσμήματος, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι τον σχεδιασμό και την κατασκευή του. Παράλληλα, θα αποκομίσουν γνώσεις για την ιστορία του κοσμήματος, τις ιδιότητες των υλικών, τα εργαλεία κατασκευής κοσμημάτων καθώς και την ασφαλή χρήση τους.
Πρόγραμμα διδασκαλίας:
• Εισαγωγή στην ιστορία του κοσμήματος
• Επαφή με τον εξοπλισμό και εξάσκηση για τον ασφαλή τρόπο χρήσης του
• Εκπαίδευση στο σχέδιο κοσμήματος
• Εκμάθηση της τεχνικής σέγα - λίμα
• Εξάσκηση στις κολλήσεις μετάλλων
• Εκμάθηση της τεχνική inlay
• Εκμάθηση της τεχνικής married metals
• Εκμάθηση της τεχνικής καστόνι
• Εκμάθηση της τεχνικής κλασικό
Η διδασκαλία θα χωρίζεται στο θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Κάθε συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει τα δικά του μοναδικά κοσμήματα με τις ανωτέρω τεχνικές.
Βιογραφικό Διδάσκουσας:
Η Βασιλεία Βλαχοπούλου είναι Τεχνικός και Σχεδιάστρια χειροποίητου κοσμήματος.
• Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας MOKUME.
• Διδάχθηκε από καταξιωμένους και βραβευμένους καθηγητές σχέδιο κοσμήματος, μεταλλογνωσία, γεμμολογία, Ιστορία Τέχνης & Κοσμήματος, καθώς και 14 τεχνικές δημιουργίας χειροποίητων κοσμημάτων.
• Μετά το τέλος των σπουδών της εργάστηκε σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.
• Το 2019 εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη και έκτοτε δημιουργεί τα δικά της πρωτότυπα κοσμήματα.
• Επιθυμώντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης εφαρμόζει τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης υλικών.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%


ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ – ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Ο Σύγχρονος χορός προέκυψε ως μία μορφή «επανάστασης» ενάντια στις αυστηρές δομές του μπαλέτου. Αποτελείται από διάφορα συστήματα και μεθόδους τα οποία εξελίχθηκαν από το Μοντέρνο και Μεταμοντέρνο χορό.
Το είδος του Μοντέρνου χορού χαρακτηρίζεται από την ελευθερία των κινήσεων και τις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται τεχνικής, καθώς και από την έντονη εκφραστικότητα. Επικεντρώνεται δηλαδή, στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή.
Καλλιεργεί σωματικό έλεγχο, δύναμη, ελαστικότητα αλλά και αυτογνωσία, αυτοέλεγχο και εκφραστική δύναμη αποκτώντας ισορροπία, σωστή στάση σώματος, ανοίγματα, ευλυγισία και μυϊκό έλεγχο. Παράλληλα εξελίσσει την αντίληψη, την κινητική νοημοσύνη και την προσωπικότητα των παιδιών. Επίσης, αναπτύσσει και την μουσικότητα, καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικοί ρυθμοί.
Τα μαθήματα που γίνονται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης είναι δομημένα σε τρία σκέλη:
Το πρώτο σκέλος αποτελείται από την προθέρμανση ή αλλιώς το «ζέσταμα». Οι μαθητές, με την βοήθεια της δασκάλας τους, εκτελούν μία ακολουθία ασκήσεων και χορευτικών κινήσεων διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Με τις ασκήσεις αυτές θερμαίνονται οι μύες του σώματος και έτσι ο μαθητής προστατεύεται από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της εντατικής χορευτικής άσκησης.
Μετά την προθέρμανση, ακολουθεί το κύριο μέρος του μαθήματος κατά το οποίο οι μαθητές διδάσκονται καινούρια βήματα τα οποία ενώνονται μεταξύ τους σε συνδυασμούς κινήσεων δημιουργώντας σταδιακά μία χορογραφία, χρησιμοποιώντας διάφορα είδη μοντέρνας μουσικής. Επίσης το μάθημα συμπληρώνεται με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και κινησιολογικά παιχνίδια.
Στα τελευταία 5 με 10 λεπτά του μαθήματος, οι μαθητές μαζί με την δασκάλα τους εκτελούν κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης και διατάσεις για να χαλαρώσουν οι μύες και να προληφθούν τυχόν τραυματισμοί.
Καθηγήτρια του μαθήματος θα είναι η Ζωή Χατζηευαγγέλου.
• Έχει ασχοληθεί με τον χορό από την ηλικία των 4 και για διάστημα περισσότερο από 20 χρόνια.
• Πιο αναλυτικά ασχολήθηκε με το μπαλέτο, τον σύγχρονο και τον μοντέρνο χορό, το musical, τους latin χορούς αλλά και με το θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις.
• Παράλληλα, για 6 χρόνια ήταν αθλήτρια του αγωνιστικού τμήματος της ρυθμικής γυμναστικής.
Όσον αφορά τον μοντέρνο χορό και συγκεκριμένα τον Μοντέρνο Χορό Θεάτρου (Modern Theatre Dance) που αποτελεί την επίσημη ονομασία του, κατέχει τους τίτλους σπουδών Intermediate Foundation, Intermediate και Advanced 1 του I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing), ενός κρατικά αναγνωρισμένου οργανισμού διδασκαλίας χορού με έδρα το Λονδίνο που δρα διεθνώς.
Παράλληλα με την αγάπη της για το χορό, έχει σπουδάσει στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 13:18