Log in
updated 3:10 PM UTC, Nov 25, 2021
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Φόροι και περικοπές ο μποναμάς Τσίπρα

Από την 1η Ιανουαρίου κάθε Έλληνας, από την ώρα που ξυπνάει το πρωί για να πάει στη δουλειά του μέχρι το βράδυ που επιστρέφει σπίτι του να ξεκουραστεί, ζει έναν εφιάλτη. 

Ο καφές του είναι πιο πικρός, γιατί τον πληρώνει περίπου 10 λεπτά ακριβότερα(50% αύξηση φόρου). 

Η μετακίνησημε το αυτοκίνητο του κοστίζει περισσότερα χρήματα, καθώς ακριβαίνουν από 4 έως 12 λεπτά το λίτρο η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης (4% έως 24%  αύξηση φόρου).

Κάθε φορά που ανάβει το καλοριφέρ, το σκέφτεται διπλά, καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλότερη κατά περίπου 9 λεπτά το λίτρο (22% αύξηση φόρου).

Οι φόροι δεν τελειώνουν όμως εκεί. Το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης Τσίπρα απλώνεται και στο σπίτι κάθε Έλληνα. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζουν φόρο στην τηλεόραση, δηλαδή στο ποδόσφαιρο ή στην ταινία που βλέπουμε. Αυξήσεις της φορολογίαςθα δουν όλοι οι Έλληνες και στη σταθερή τηλεφωνία. 

Εκτός όμως από δυσβάσταχτους νέους φόρους, το 2017φέρνει και μια σειρά από νέες περικοπές. 

Ο Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς Τσίπρα περιλαμβάνει κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 26,95%, κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μείωση μισθών στα ειδικά μισθολόγια από τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. μέχρι τους ένστολους, κατάργηση φοροαπαλλαγών και μείωση οικογενειακών επιδομάτων και επιδομάτων πρόνοιας.

Όλα αυτά τα μέτρα φοροεπιδρομής και περικοπής εισοδημάτων ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2017. Δεν έφταναν, όμως, μόνο αυτά στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.

Με την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου και την πλήρη δέσμευση του κ. Τσίπρα, μέσα από τη γνωστή επιστολή μετάνοιας, υποτέλειας και παραδοχής, η Κυβέρνηση προαναγγέλλει την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού «κόφτη» στις συντάξεις και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τουλάχιστον 700.000.000 ευρώ, για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Μια ταπεινωτική επιστολή,που εξευτελίζει τους πολίτες και τη χώρα.Οικ.Τσακαλώτοςκαι Τσίπραςτην συνέταξανγιανα καθησυχάσουν τους δανειστές.Και κατάφεραν να ανησυχήσουνακόμη περισσότερο όλους τους Έλληνες, πουαπό το πρωί μέχρι το βράδυ,αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.Όλους τους πολίτες που από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου,βιώνουν μια αβάσταχτη καθημερινότητα.

Τηδιετία 2015 – 2016,οι συνταξιούχοι υπέστησαν μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι μισθωτοί λόγω της αύξησης παρακράτησης φόρου, οι επιχειρήσεις καθώς αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές και η προκαταβολή φόρου. 

Χαμένοι βγήκαν και όλοι οι Έλληνες πολίτες, μέσω των αυξήσεων των εμμέσων φόρων, κυρίως του Φ.Π.Α. Με το ξεκίνημα του 2017, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την υπογραφή της σε ακόμη πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. 

Οι πολίτες αντιλαμβάνονταιότι η καθημερινότητά τους δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθεί με τον κ. Τσίπρα. Όσο παραμένει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Γι' αυτό ζητούν άμεσα και επιτακτικάτην πολιτική αλλαγή. Για νααπαλλαγούν από αυτήν την καταστροφική Κυβέρνηση. Γιανα μπορέσουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Αυξήσεις φόρων και νέοι φόροι που επιβάλλονται:

● 716.000.000 ευρώ από το φόρο εισοδήματος

● 668.500.000 ευρώ από εισφορά αλληλεγγύης

● 439.600.000 ευρώ από καύσιμα

● 218.400.000 ευρώ από Φ.Π.Α. 24%

● 142.000.000 ευρώ από τσιγάρα & ηλεκτρονικά τσιγάρα

● 91.000.000 ευρώ από φόρο επιχειρήσεων

● 62.000.000 ευρώ από καφέ

● 54.200.000 ευρώ από σταθερή τηλεφωνία

● 25.800.000 ευρώ από μπίρα

● 19.300.000 ευρώ από επενδυτικά σχήματα

● 14.600.000 ευρώ από συνδρομητική τηλεόραση

● 12.500.000 ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας

Περικοπές συντάξεων και επιδομάτων:

● ΕΚΑΣ 431.000.000 ευρώ

● Πλαφόν 132.400.000 ευρώ

● Κύριες συντάξεις 86.000.000 ευρώ

● Συντάξεις θανάτου 33.100.000 ευρώ

● Επικουρικές συντάξεις 27.000.000 ευρώ

● Εφαρμογή «κόφτη» σε συντάξεις τραπεζικών 26.400.000 ευρώ

● Οικογενειακά επιδόματα 10.600.000 ευρώ

Δήλωση Βασίλη Κικίλια

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δις ευρώ το χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού “κόφτη”.

Δεσμεύει έτσι τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με βαριές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες  για πολλά πολλά χρόνια. 

Ο “κόφτης” των κ. Τσίπρα - Τσακαλώτου, δεν είναι προληπτικός και αόριστος όπως δήλωναν. 

Είναι συγκεκριμένος, 3,5 δις ευρώ μέτρα κάθε χρόνο. 

Είναι στοχευμένος, δηλαδή αφορά υποχρεωτικά μισθούς και συντάξεις. 

Είναι αυτόματος, καθώς δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής. 

Και, βέβαια, είναι μόνιμος, καθώς συνεχίζεται και μετά το Μνημόνιο Τσίπρα το 2018. 

Όλα αυτά, που ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να κρύψει, συνοδεύονται από μια βαρύτατη υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και μια δραματική αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου έτους.  

Αυτό είναι το τίμημα της παραμονής τους, πάση θυσία στην εξουσία. 

Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

Δήλωση Βασίλη Οικονόμου

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο θλίψη προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το οποίο περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματική κατάσταση στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. 

Είναι φανερό πλέον ότι τα τεράστια προβλήματα της υγείας στην Ελλάδα παίρνουν διεθνή δημοσιότητα κατατάσσοντας δυστυχώς τη χώρα μας σε τριτοκοσμικό επίπεδο κοινωνικών παροχών. 

Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας περιγράφει μια ιδεατή κατάσταση για το Ε.Σ.Υ. και επιτίθεται στους εκπροσώπους των εργαζομένων που νυχθημερόν αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία ώστε να μην ζήσουμε την απόλυτη διάλυσή τους. 

Αυτή η συμπεριφορά εξηγεί γιατί τα δυο τελευταία χρόνια η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει. 

Αντί για μεταρρυθμίσεις που θα οργανώσουν αποτελεσματικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανασυγκρότηση των νοσοκομείων η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι απλός θεατής των εξελίξεων. 

Μια τέτοια Κυβέρνηση δεν αξίζει στους Έλληνες που σύντομα θα της δείξουν την έξοδο».

ΥΓ. Η Κυβέρνηση με τις γνωστές πρακτικές της μπορεί να λύσει το πρόβλημα παραπέμποντας τους δημοσιογράφους του Guardian στον κ. Πολάκη...