Log in
updated 5:21 PM UTC, Feb 21, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ο Στέλιος Κονταδάκης Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:

Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Στέλιος Κονταδάκης.

Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.), ο κ. Βασίλης Σπανάκης. 

Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων, ο κ. Γιάννης Καλλιάνος.  

Δήλωση της Άννας Καραμανλή

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η ανακοίνωση – ομολογία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την οποία αποδέχεται ότι στη λίστα των αθλητών που διορίζονται περιλαμβάνονται και τιμωρημένοι για ντόπινγκ, αφήνει την ηγεσία του Αθλητισμού βαρύτατα εκτεθειμένη. 

Μόλις μια ημέρα πριν ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωνε κατηγορηματικά ότι ”οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου”. Έσπευσε, μάλιστα, να κατηγορήσει τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, γιατί δεν τους διόρισαν νωρίτερα. Ελπίζουμε σήμερα να συνειδητοποιεί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 Μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία και την κοινή κατακραυγή, υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση και απέσυρε τη σχετική λίστα.

Τα “ήξεις – αφήξεις” της Κυβέρνησης δεν πείθουν και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.  Τα ερωτήματα, ωστόσο, παραμένουν:

Δεν όφειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πριν διαμορφώσει τη λίστα των διοριζόμενων αθλητών, να ελέγξει αν υπάρχουν αθλητές τιμωρημένοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών;

Ή μήπως γνώριζε και αναγκάζεται, κατόπιν εορτής, να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε;

Είτε λόγω προχειρότητας είτε λόγω σκοπιμότητας, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει καθημερινά την ακαταλληλότητά της και στον αθλητισμό».

Κωνστανίνος Γκιουλέκας: Νοσεί το σύστημα υγείας και στην Βόρεια Ελλάδα»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν και περηφανεύονται για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει καθημερινά!

Η Νέα Δημοκρατία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς, η τραγική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνεται και σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου ”Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη, όπου τα μισά κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Ασθενείς με βαρύτατες ασθένειες στοιβάζονται σε απλούς θαλάμους, με κίνδυνο να χάσουν τη μάχη για τη ζωή τους. Χειρουργεία αναβάλλονται καθημερινά και τίθενται σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές. Γιατροί και νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. 

Σε πολλές περιπτώσεις, η στελέχωση των νοσοκομείων, σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, είναι πολύ κάτω των ορίων ασφαλείας. 

Δυστυχώς, ο ιός της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ”κόλλησε” και τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Και οι πολίτες υποφέρουν από τις συνέπειες των τραγικών χειρισμών των κυβερνώντων».

Δήλωση του Χρήστου Κέλλα

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δ. Μπαξεβανάκη, στην τελετή εγκαινίων του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ Καμαρίων), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πιστός στο δρόμο που χαράσσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην παραποίηση της αλήθειας, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης, παίρνει την σκυτάλη!

Μιλά για οκτώ χρόνια στασιμότητας στην Ειδική Αγωγή, όταν άπαντες αναγνωρίζουν πως σε αυτά τα οκτώ χρόνια και παρά τα όποια προβλήματα, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις, που επέτρεψαν στην Ειδική Αγωγή να λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Μιλά για θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες βελτιώνουν, δήθεν, τις συνθήκες της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης! Εννοεί μήπως αυτή που “έβαλε” απέναντι σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ακυρώνοντας στην πράξη την ειδική αγωγή, αφού μπορούν άπαντες, χωρίς κανένα προσόν, να εργάζονται σε όλες τις δομές της. Ή μήπως την τροπολογία, με την οποία σταμάτησε η λειτουργία του πλέον επιτυχημένου ενταξιακού θεσμού, των τμημάτων ένταξης. 

Μιλά για ίδρυση Ειδικών σχολείων και Τμημάτων ένταξης. Ξεχνά, ωστόσο, ότι είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας Κυβέρνηση. 

Μιλά για έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Αγωγής, που στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου δεν είχε προσληφθεί Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Μιλά για έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για σχολικούς συνεταιρισμούς στα Ειδικά Σχολεία και για υλοποίηση προγραμμάτων συνεκπαίδευσης! Για ποιους σχολικούς συνεταιρισμούς; Για αυτούς, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεσμοθέτησε και ενέταξε οργανικά στην λειτουργία των ΕΕΕΕΚ με το Ν. 4186/2013 (άρθρο 28) και των οποίων την κατάργηση, ζητούν ακόμη και σήμερα; Και για ποια προγράμματα συνεκπαίδευσης; Για αυτά, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεσμοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε λυσσαλέα;

Μιλά για το Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία! Προφανώς, αναφέρεται στο Μητρώο που αφήσαμε έτοιμο προς λειτουργία, παρά τον πόλεμο που δεχόμασταν ως Κυβέρνηση.

Κάνει αναφορά στα ΕΕΕΕΚ! Στα οποία, για πρώτη φορά με το Ν. 4186/2013, βάλαμε τάξη, κατοχυρώνοντας τους αποφοίτους τους, συστήνοντας μάλιστα Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής, ενώ είχαμε δρομολογήσει και τις Σ.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής, που πάγωσαν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Τέλος, καλό θα είναι να μας πει ο αρμόδιος Υπουργός, με τι κονδύλια θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, αφού το 50% των διαθέσιμων πόρων ΕΣΠΑ για την επόμενη πενταετία, δαπανήθηκε μόλις την πρώτη χρονιά από τον κ. Κουράκη;

Ο Υφυπουργός, για άλλη μια φορά, διάβασε μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν βουλιάζει μόνο τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, αλλά την Παιδεία ολόκληρη».

Βασίλης Οικονόμου: Η Κυβέρνηση να διασφαλίσει στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία αξιοπρεπές επίπεδο παροχών υγείας

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανησυχία  και αγανάκτηση  προκαλεί η καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σύμφωνα με την οποία ο κρατικός μηχανισμός τους παρέχει  μία μόνο μονάδα αίματος, ενώ οι ανάγκες τους αγγίζουν τις  2 - 3 μονάδες  κάθε τρεις εβδομάδες. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε  να διασφαλίσει στους ανθρώπους αυτούς ένα αξιοπρεπές επίπεδο παροχών υγείας. 

Κάθε μέρα που περνάει, η χώρα μας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο "βούρκο" της τριτοκοσμικής παροχής υπηρεσιών υγείας. 

Καθιστούμε υπεύθυνη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για οτιδήποτε συμβεί στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για αίμα».

Άργος Ναύπλιο και Επίδαυρο θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, περιοδεία στο Άργος, στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο. 

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Άργους, ενώ στις 20:00 θα μιλήσει στον πολυχώρο «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98 – Ναύπλιο). 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο της Α’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, στη Νέα Επίδαυρο.

Επίσης, θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου. 

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια

Α. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

B. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, κ. ΤΟΜΣΕΝ, ΟΤΙ «ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ»

Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Α. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αποδείχθηκε ξεκάθαρα, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Αναδείχθηκε, όμως, για μία ακόμη φορά, τι εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και τι ο κ. Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πρόοδο, την κανονικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και τις δουλειές για τους πολλούς, τις μεταρρυθμίσεις, την κοινή λογική, το μέτρο και την αλήθεια. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προσωποποίηση της πιο βαθιάς συντήρησης, των χειρότερων και των πιο παλιών πρακτικών της Μεταπολίτευσης. Του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού, της πολιτικής ανευθυνότητας και των μεθοδεύσεων μόνο και μόνο για την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. 

Κανείς πλέον, είτε Κόμμα, είτε φορέας, είτε πολίτης, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, στο κάλεσμα πατριωτικής ευθύνης για την ανασυγκρότηση της χώρας. 

Αυτό το κάλεσμα ενώνει όλη την ελληνική κοινωνία. Χωρίς τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, που έχουν ξεθωριάσει. 

Προς χάριν αυτής της πατριωτικής ευθύνης ζητάμε, άμεσα, πολιτική αλλαγή, ούτως ώστε, να διεκδικήσουμε τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στις εκλογές. 

Β. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η διεύρυνση της παράταξης και η διαρκής ενίσχυση της κοινωνικής επιρροής της.

Σήμερα, ανακοινώθηκε η στήριξη της Δράσης στη Νέα Δημοκρατία. Την καλωσορίζουμε. Όπως επίσης και τον Γιάννη Καλιάνο, που αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του Κόμματος.

Μέσα σε έναν χρόνο από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, χιλιάδες μέλη μας συμμετείχαν στο προγραμματικό μας διάλογο, ενώ στην κατάρτιση του προγράμματος έχουν εργαστεί πάνω από 700 εξειδικευμένα στελέχη, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της αγοράς. 

Ανοίξαμε το Κόμμα με το μητρώο πολιτικών στελεχών, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι περίκλειστη, αλλά έχει πλατιά λαϊκή βάση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τα όρια αυτά να μεγαλώσουν περαιτέρω. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι όσοι ασπάζονται τις αξίες και τις αρχές της παράταξης και την αδήριτη ανάγκη για συστράτευση με κοινό σκοπό να σωθεί η χώρα, είναι καλοδεχούμενοι.

Το προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταματά εδώ.

Και, όπως έχει ήδη τονίσει, η Κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις επόμενες εκλογές, θα είναι η Κυβέρνηση των πιο άξιων Ελλήνων.

Γ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, κ. ΤΟΜΣΕΝ, ΟΤΙ «ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ»

Η σημερινή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία είναι πολύ άσχημη. Και προφανώς, εάν συνεχίσουμε με την σημερινή τροχιά, η πορεία δεν είναι αισιόδοξη.

Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα. Αν αποδεσμευτούν από το λαϊκισμό και τον κρατισμό και πάνε μπροστά. 

Αυτό μπορεί να γίνει με ένα αποφασιστικό εθνικό σχέδιο, μεταρρυθμίσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενότητας των δημιουργικών δυνάμεων τη χώρας. 

Με την Συμφωνία Αλήθειας, που έχει ήδη προτείνει ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Μέσα σε 20 μήνες, από το Μάιο του 2015, έχουν νομοθετηθεί τουλάχιστον 18 ρυθμίσεις, τροπολογίες, σχεδόν μία κάθε μήνα, που αφορούν στο στήσιμο του πελατειακού Κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

 Σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Αυτοδίκαιη παράταση υφιστάμενων συμβάσεων, που επιβάλλουν ένα υπέρμετρο μισθολογικό κόστος, το οποίο καλούνται να καλύψουν οι φορολογούμενοι ή οι δημότες, μέσω των αυξήσεων των δημοτικών τελών. 

Νομιμοποιήσεις δαπανών για μισθοδοσία που κρίθηκαν παράνομες από δικαστήρια, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το ΣτΕ.

Το χειρότερο: η παραίτηση του Δημοσίου από την υπεράσπιση των συμφερόντων του στα δικαστήρια ως εργοδότης, με αποτέλεσμα να κρίνονται σε πρώτο βαθμό χιλιάδες υποθέσεις μονιμοποίησης και να μην ασκεί έφεση το Δημόσιο. 

Αποτέλεσμα: αύξηση συμβασιούχων κατά 10.000 σε σχέση με το 2014. 

Αύξηση του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα. 

Αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 η υπέρβαση είναι 146.000.000 ευρώ.

 Αλλά και χτύπημα στην αξιοκρατία και την νομιμότητα, όταν όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και αγνοώντας το ΑΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ό,τι λέει το εννοεί. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Όμως, μαζί με την ελληνική κοινωνία, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπέρ του πολίτη.

Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, κάθε παράνομη μονιμοποίηση στερεί τη δυνατότητα από ένα νέο νοσηλευτή ή γιατρό να προσληφθεί σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.

Η ΔΡΑΣΗ στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της Δράσης κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τους Αντιπροέδρους κ. Τάσο Αβραντίνη, Τέλη Αϊβαλιώτη, κυρία Μελίνα Δασκαλάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πολιτική ηγεσία της Δράσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την απόφασή της να στηρίξει, όποτε γίνουν οι εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:  

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει την απόφαση αυτή της Δράσης και θα αξιοποιήσει τα στελέχη της με διάφορους τρόπους στην ευρύτερη πολιτική της προσπάθεια. 

Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία μια “Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων”.

Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και γραμματείες του Κόμματος θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους τομείς αυτούς.

Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, διευρύνεται.

Οι πολίτες, στη βάση της Συμφωνίας Αλήθειας που τους έχουμε προτείνει, πυκνώνουν τις τάξεις μας, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία.

Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

Θεόδωρος  Σκυλακάκης: «Η Δράση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα στηρίξει με όσες δυνάμεις διαθέτει τη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι μόνο μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στην οποία ελπίζουμε να συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. 

Για τον σκοπό αυτό, η Δράση θέτει στη διάθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη όλες τις δυνάμεις της. Τα στελέχη, τις ιδέες και την πολιτική της προσπάθεια».

Οι συναντήσεις του Νότη Μηταράκη

Συνεχίζοντας τις συστηματικές επαφές με επαγγελματικούς φορείς ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) κ. Γιώργο Στασινό, τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού συστήματος, τα προβλήματα και τις αδυναμίες του. 

Συζητήθηκαν επίσης η ανάγκη για αλλαγές και διαρθρωτικές βελτιώσεις, προκειμένου το ασφαλιστικό σύστημα να μην αποτελεί τροχοπέδη της ανάπτυξης, αλλά πραγματική εξασφάλιση εισοδήματος μετά την εργασία. 

Μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης, η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο απομακρύνει την προοπτική εξόδου, αλλά εγκλωβίζει τη χώρα στο καταστροφικό καθοδικό σπιράλ  και σπρώχνει την κοινωνία στο οικονομικό τέλμα και τη μιζέρια. 

Με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος πάρα πολλοί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα αφανιστούν οικονομικά, είτε θα επιλέξουν την ασφαλιστική μετανάστευση».