Log in
updated 5:48 PM UTC, Jan 26, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ανακοίνωση της ΝΔ για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Σωτηρίου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Σωτηρίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου Νίκου Σωτηρίου.

Διακρίθηκε ως αθλητικός συντάκτης στην δημοσιογραφική κάλυψη του ελληνικού χάντμπολ, άθλημα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του. 

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε για το σοβαρό θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Αποφάνθηκε με βάση το  θεσμικό και νομικό πλαίσιο της Πατρίδας μας, τις αρχές και τις αξίες Κράτους Δικαίου, κρατώντας ψηλά το κύρος της χώρας. 

Απέδειξε σεβασμό στο ευρωπαϊκό νομικό και αξιακό σύστημα, θεμελιώδη λίθο του οποίου αποτελεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για παλαιότερες δηλώσεις του κ. Ταγιάνι, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος κατάγεται και ο ίδιος από μια φίλη χώρα με μεγάλη ιστορία, γνωρίζει καλά ότι η ιστορία των λαών και των εθνών δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και βεβαίως δεν υφαρπάζεται».  

Γιάννης Βρούτσης: Κυβερνητικές ευθύνες στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τα στοιχεία της 4ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, έτους 2016, δυστυχώς αποτυπώνουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την αδυναμία της πολυδιαφημισμένης - από την Κυβέρνηση - ρύθμισης των 100 δόσεων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα:

Ι. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 24 μήνες τώρα, συνεχώς διογκώνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι οφειλές αυξήθηκαν από τα 10,9 δις ευρώ το Σεπτέμβριο του 2014 (1η Έκθεση ΚΕΑΟ), στα 17,5 δις ευρώ σήμερα. Δηλαδή, παρουσίασαν μια αύξηση της τάξεως του 60% ή 6,6 δις ευρώ, μέσα σε μόλις 2 χρόνια, την περίοδο Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική, που προκαλεί “ασφυξία” στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης έχει εξαντλήσει τόσο την φοροδοτική όσο και την εισφοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Και να σκεφτεί κανείς, ότι όλα αυτά συντελούνται, πριν ακόμη εφαρμοστούν οι εξοντωτικές εισφορές, σε επιχειρήσεις, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους και αγρότες.

Κοινή δήλωση Αθανασίου Κόνσολα και Μηταράκη

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού υπονόμευσε την τοπική οικονομία και τον τουρισμό των νησιών με τις επιλογές της στο μεταναστευτικό, αποδεικνύεται ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Εδώ και δύο χρόνια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπαίζει τους πολίτες των νησιών και τις τοπικές κοινωνίες, που έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους.

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την αποσυμφόρηση των νησιών, αντίθετα η Κυβέρνηση συζητά τη δημιουργία και νέων δομών.

Δεν υπάρχει, δύο χρόνια μετά, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, διαφήμισης και αποκατάστασης της εικόνας αυτών των νησιών, ως τουριστικών προορισμών.

Δεν υπάρχει, όχι μόνο σχεδιασμός, αλλά και βούληση για την αλλαγή του πλαισίου του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να ενταχθούν αυτά τα νησιά στις περιοχές με υψηλό ποσοστό και ειδικό καθεστώς ενίσχυσης.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψής του στη Νίσυρο, εξήγγειλε την ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο.

Μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη εξαγγελία, είναι στον αέρα.

Λόγια του αέρα αποτελούν και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες και υποσχέσεις.

Τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού χρειάζονται συγκεκριμένα τομεακά αναπτυξιακά προγράμματα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα Κυβέρνηση που θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας».

Σε διάλογο με τον Francis Fukuyama ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 18:30, σε διάλογο με τον πολιτικό επιστήμονα, οικονομολόγο και συγγραφέα κ. Francis Fukuyama, με θέμα «Αμερική και Ευρώπη στον κόσμο», στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο InterContinental

Όλγα Κεφαλογιάννη: Αναζητείται σοβαρότητα

 Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Το μέγεθος της πολύτιμης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσδιορίζει και περιγράφει από μόνο του τα χαρακτηριστικά όλων αυτών που θα κληθούν να τη διαχειριστούν.

 Απαιτείται σοβαρή διαχείριση του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας.

 Οι άνθρωποι που πρόκειται να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος, και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

 Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπέρβαση των συνηθισμένων πρακτικών.

 Δεν είναι καιρός ούτε για πειράματα, ούτε για συνταγές από το παρελθόν».

Δήλωση Κουμουτσάκου για την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε. Το έκανε με σεβασμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα κανόνων αρχών και αξιών. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει ούτε υποδείξεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε απειλές από τρίτους. 

Η Άγκυρα κάνει λάθος να μετατρέπει ένα ζήτημα εφαρμογής του Κράτους Δικαίου σε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Είναι απαράδεκτο να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις. 

Θα ήταν φρονιμότερο να μείνει στο πνεύμα και το γράμμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που και η ίδια άλλωστε έχει υπογράψει και κυρώσει. 

Κατανοούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Τουρκία. Όμως, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την άρνηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε βεβαίως επιτρέπει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».