Log in
updated 7:25 PM UTC, Mar 19, 2018
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργου, του Αντιπροέδρου της κ. Καϊτατζόπουλου Χαράλαμπου, του Διευθυντή της κ. Κάλφα Κωνσταντίνο καθώς και των μηχανικών κ. Τσολάκη και κ. Φωτιάδη όπου συζητήθηκαν επί μακρόν θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑΝ, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και η πορεία των μελετών που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια προς ένταξη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ

Στη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Πόρτο-Λάγος με θέματα που άπτονται της δράσης του τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ο Διευθυντής του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης κ. Αλμπάντης Παναγιώτης καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κα Μακρίδου όπου συζήτησαν για την πεζοδρόμηση του δρόμου παραπλεύρως του σχολείου, για την εξέλιξη των ενεργειών ώστε το διπλανό οικόπεδο να οριστεί ως δεύτερο προαύλιο του σχολείου καθώς και για την αίθουσα εκδηλώσεων η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ήχου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα η καθιερωμένη κοπή πίτας από τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ενώ νωρίτερα ευλόγησε ο πατήρ Φιλόθεος Μουτσελάκης. Τυχερός ο Γιάννης Χατζηγερακούδης, ο οποίος έτυχε το φλουρί. Ο Δήμαρχος Νέστου όπως και πέρυσι δώρισε σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους από ένα ετήσιο ημερολόγιο.

Στα εκτός ημερησίας θέματα ψηφίσθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος κατά την ενημέρωση προς το σώμα αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του τελευταίου κύματος χιονόπτωσης που έπληξε τον Δήμο και στις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή του ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις ανυπόστατες και ψευδείς αναφορές του επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Αμπεριάδη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Πετρούσης με διδακτικό προσωπικό του σχολείου την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου παρουσία και της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ψυλλίδου Ελένης προκειμένου να συζητήσουν για την διενέργεια του Φεστιβάλ Τεχνογνωσίας και Τεχνημάτων που οργανώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές με πολύ μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο. Συζητήθηκε κυρίως η συμβολή του Δήμου στην οργάνωση του φεστιβάλ. Ο Δήμαρχος Νέστου απάντησε πως είναι πρόθυμος να συμβάλλει ο Δήμος στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- ΟΛΚ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου της Κεραμωτής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του Προέδρου του ΟΛΚ κ. Ηλιάδη Χρήστου, του Λιμενάρχη Κεραμωτής, του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκου, του Προέδρου της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκη Παρασκευά, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ Αργυράκη Μιχάλη, του Προέδρου της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνου, του πρώην Δημάρχου Κεραμωτής κ. Μαρινάκη Μένανδρου, του Προέδρου Επαγγελματιών κ. Γκριτζελάκη Χριστόφορου, του δημοτικού συμβούλου κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη και του τοπικού συμβούλου κ. Αραμπατζάκη Ιωάννη. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου που στεγάζεται το ιατρείο από τον ΟΛΚ στο Λιμεναρχείο, κάτι με το οποίο διαφωνεί τόσο ο Δήμος Νέστου όσο και η τοπική κοινωνία. Μάλιστα θα υπάρξει προσεχώς επίσκεψη του Δημάρχου Νέστου στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την διευθέτηση του θέματος. 

Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΟΛΚ παρουσίασε τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του λιμανιού της Κεραμωτής. Συζητήθηκε ακόμη το σοβαρότατο θέμα διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή και τα προβλήματα που δημιουργεί.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου με θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των χιονοπτώσεων στην κτηνοτροφία. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο νυν και πρώην Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και κ. Τσακαλίδης Γιάννης οι οποίοι παρουσίασαν έκθεση της κατάστασης ενώ κατέθεσαν και επιστολή με όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους κτηνοτρόφους του Δήμου μας από τις τελευταίες χιονοπτώσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο καθώς και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνο προκειμένου να συζητήσουν για τα δύο έργα των οποίων ολοκληρωμένους φακέλους κατέθεσαν για ένταξη από την Περιφέρεια και αφορούν : 

1. Την κατασκευή αντλιοστασίου στο Χρυσοχώρι ώστε να ενισχυθεί ο επαρκής εφοδιασμός του πρώην Δήμου Κεραμωτής, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.

2. Την αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την Ζαρκαδιά έως την δεξαμενή του Ποντολιβάδου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ στο οποίο συζητήθηκε ο απολογισμός του έργου της ΠΕΔ για το 2016 καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το 2017.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Για τρείς συνεχόμενες ημέρες (25-27/1/2017) πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Νέστου η διανομή τροφίμων του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ σε δικαιούχους. Την όλη επιμέλεια είχε το Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ το οποίο επιμελήθηκε επιτυχώς η Πρόεδρός της κα Αργυρέλη Ελένη καθώς και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου αλλά και εθελοντές.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης όπου και παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Αργυράκη Μιχάλη, κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, κα Χατουτσίδου Ελένη και την Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη. Την ίδια μέρα και ώρα έκοψε και τη πίτα του ο Σκοπευτικός Σύλλογος «ΑΕΤΟΣ». Τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Το Σαββατοκύριακο 28-29/1 πολλοί σύλλογοι έκοψαν την καθιερωμένη πίτα τους. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτριο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη.

Ο Σύλλογος Θρακιωτών όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διαλεκτού όπου τον Δήμαρχο εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και ο Πρόεδρος Ανπατυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς όπου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη και τον Πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο.

Από το Γραφείο Τύπου