Log in
updated 4:06 PM UTC, Aug 5, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι διεθνές ζήτημα όχι διμερές

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Έκθεσης Προόδου των Σκοπίων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Η Έκθεση Προόδου για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στον τίτλο της αναφέρεται και σωστά στη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία του Κράτους αυτού ως FYROM. Αυτή είναι η επίσημη θέση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτή τη θέση εξέφρασε ρητά την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι. Παρόλα αυτά σε ελάχιστα σημεία μέσα στο κείμενο της Έκθεσης τα Σκόπια αναφέρονται σαν “Μακεδονία”. Κάτι που είναι απαράδεκτο και πρέπει άμεσα τα σημεία αυτά να αφαιρεθούν.

Και μία ακόμη πολύ σημαντική επισήμανση. Το ζήτημα τη ονομασίας του Κράτους αυτού δεν είναι ένα διμερές πρόβλημα μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Θυμίζω τα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 817/93 και 845/93. Καλούμε, λοιπόν άμεσα τον εισηγητή να κάνει την απαραίτητη διόρθωση στην Έκθεση Προόδου».

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με δημάρχους νησιών του Β.A. Αιγαίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2017, σύσκεψη με τους δημάρχους των νησιών του Β.Α. Αιγαίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, ενόψει της επίσκεψής του την προσεχή Παρασκευή στη Λέσβο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, της Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας, της Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και της Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς. Απουσίαζε ο δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. 

Παρόντες ήταν ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η αναπληρώτρια Τομεάρχης, κυρία Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές Δωδεκανήσων, κ. Μάνος Κόνσολας, Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. 

Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά από την αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης της Κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις τους προκειμένου να δοθεί θετική διέξοδος. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα 5 νησιά του Β.Α. Αιγαίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξει τις συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας μαζί με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μυτιλήνη, το απόγευμα της Παρασκευής.

Μπακογιάννη – Καλαφάτης: Κυνικός εμπαιγμός για χιλιάδες άνεργους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις τραγικές καθυστερήσεις σε τέσσερα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και μήνες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμπαίζει με κυνισμό χιλιάδες άνεργους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που περιμένουν να ωφεληθούν από συγκεκριμένες  αναπτυξιακές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ. Έτσι μένουν αναξιοποίητοι ευρωπαϊκοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ένα χρόνο μετά την προκήρυξη των δράσεων.

Προαναγγέλλοντας κάθε τόσο την ανακοίνωση αποτελεσμάτων αξιολόγησης των προτάσεων και την εκταμίευση χρημάτων, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας παίζει κυνικά με την αγωνία χιλιάδων πολιτών και αποκρύπτει την αλήθεια: Σε δύο δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει ξεκινήσει καν η αξιολόγηση των προτάσεων,  σε μία “σέρνεται” από το Σεπτέμβριο και μόνο σε μια -για την αυτοαπασχόληση - έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις προένταξης δικαιούχων, αλλά  χωρίς καμία οριστική απόφαση ως σήμερα.

Μηδενική απορρόφηση, σε όλες τις δράσεις.

Μηδενική αντίληψη της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες.

Μηδενική ικανότητα στήριξης του υγιούς επιχειρείν.

Μηδενική αποτελεσματικότητα από μια Κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς καταδιώκει ανηλεώς την επιχειρηματικότητα σε κάθε της μορφή».

Κοινή δήλωση Βεσυρόπουλου Κασαπίδη

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με το καθεστώς μετάταξης των αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Οικονομικών επιβαρύνει υπέρμετρα τους αγρότες με το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ένταξη των αγροτών στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ανισότητες αφού:

α) Προσμετρώνται στο ανώτατο όριο των 5.000 ευρώ, αναδρομικές ενισχύσεις παρελθόντων ετών, που καταβλήθηκαν στους αγρότες το 2016, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση.

β) Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στόχευσε τους μικρούς αγρότες και τους υποχρέωσε να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. για επιδοτήσεις που έλαβαν καθυστερημένα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, παρά το γεγονός ότι, και την προειδοποιήσαμε για τον παραλογισμό και για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

Η προθεσμία μετάταξης από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. έληξε, χθες, στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς η Κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις, που επιβάλλονται από την ίδια τη λογική.

Όμως, έστω και τώρα, υπάρχει τρόπος.

Άμεσα θα πρέπει να υπάρξει:

•Πρώτον, παράταση της προθεσμίας της δήλωσης μετάταξης 

•Δεύτερον, ρύθμιση για την εξαίρεση των επιδοτήσεων, παλαιοτέρων ετών - που λόγω κυβερνητικής καθυστέρησης καταβλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο - από το όριο υπαγωγής στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.

Η Κυβέρνηση, που δεν ξέρει παρά μόνο να στοχοποιεί τους αγρότες με εξοντωτικά φορολογικά μέτρα και με δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, ας πράξει επιτέλους το αυτονόητο».

Δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η Τουρκία επιμένει στη λογική της έντασης.

Επιμένει στην παράνομη και ριψοκίνδυνη πρακτική των παραβάσεων, παραβιάσεων και των προκλητικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς περί δήθεν “γκρίζων ζωνών”, καθώς και με τις απειλές κατά Κράτους - μέλους της Ε.Ε. και συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, καθιστούν τη Τουρκία παράγοντα αστάθειας για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ελλάδα έχει σταθερές θέσεις θεμελιωμένες στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στις Διεθνείς Συνθήκες. Μένει με αποφασιστικότητα αμετακίνητη σε αυτές.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παρασυρθεί στα παιχνίδια κλιμάκωσης της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ οφείλουν να παρέμβουν άμεσα για να επαναφέρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές σεβασμού των σχέσεων καλής γειτονίας και της διεθνούς νομιμότητας».

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FEDHATTA).

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων εκπροσωπεί 2.500 επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 22.000 εργαζομένους. Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος  μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εταίρο στην προσπάθεια για το άνοιγμα νέων αγορών, αλλά και για τα ζητήματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή. 

Κάναμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε κοινός τόπος και συναντίληψη.

Για τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη προτεραιότητα είναι η εξάλειψη παράνομων δραστηριοτήτων στον τομέα του τουρισμού και η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα εγγυάται ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί αυθαίρετα και χωρίς κανόνες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την αναθεωρημένη ευρωπαϊκή οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια».