Log in
updated 2:00 PM UTC, Jun 3, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας.

Αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017

Προς τον Πρωθυπουργό

κ.Αλέξη Τσίπρα 

ΘΕΜΑ: Αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας

Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας. 

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα: οχήματα και δημόσια κτίρια πυρπολούνται, αναρχικοί παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια, πολίτες και στελέχη πολιτικών κομμάτων ξυλοκοπούνται, αστυνομικοί δέχονται ένοπλες επιθέσεις, και μάλιστα με χρήση πολεμικών όπλων από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία. 

Ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός,

1) Θα  ανέχεστε για καιρό ακόμα το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας; 

2)Έχετε σχέδιο και βούληση να αντιμετωπίσετε την διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία;

Ο ερωτών,

Κυριάκος Μητσοτάκης 

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κοινή δήλωση Βαρβιτσιώτη Κόνσολα

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει προαναχωρησιακό κέντρο κλειστού τύπου στην Κω, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση υιοθετεί, επιτέλους, αυτό που η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει από καιρό. Μετά από δύο χρόνια ολέθριας και εθνικά επιζήμιας διαχείρισης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αποφασίζει σήμερα τη δημιουργία του πρώτου προαναχωρησιακού κέντρου – κλειστού τύπου. Επαναφέρει, δηλαδή, ένα μέτρο που ως Αντιπολίτευση κατήγγελλε και ως Κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει.

 Και το αποφασίζει ακολουθώντας, για ακόμη μία φορά, τη γνώριμη και συνήθη  πρακτική της στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων: Της αδιαφάνειας. Χωρίς τη δημοσίευση προκήρυξης, χωρίς ανοικτή πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό. Με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. 

Και όλα αυτά επειδή επικαλείται και πάλι ”κατεπείγουσα ανάγκη”.

Όταν, εδώ και δύο χρόνια,  έχει καταστήσει τα νησιά μας στο Βόρειο – Ανατολικό Αιγαίο σε ”επίσημη” πύλη εισόδου για οποιονδήποτε και από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη επιθυμεί να εισέλθει στην Ευρώπη. Όταν, εδώ και δύο χρόνια, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot – spot φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. 

Το αποφασίζει, επίσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Χωρίς, δηλαδή, να έχει ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων, των φορέων και των επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Για πολλοστή φορά, η προχειρότητά τους και η ανικανότητά τους είναι παροιμιώδης. 

Για πολλοστή φορά, τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν κατευθύνονται σε ωφελούμενους, αλλά σε ωφελημένους».

Ερώτηση Βουλευτών της ΝΔ

Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Η ερώτηση αφορά στον έλεγχο της προέλευσης και στη νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας «Documento».

Επισημαίνεται σχετικά ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης.

Υπογραμμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα έδειξε την «κίτρινη κατεύθυνσή» της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης. 

Σημειώνεται, ακόμη, ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού - παρωδία του Υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά «βοσκοτόπια» της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του «πόθεν έσχες» του, παρ’ ολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής. 

Οι δύο Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν, ανάμεσα στα άλλα:

1. Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγχθεί η προέλευσή τους; 

2. Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος των δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να κατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις. 

3. Υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

Αναλυτικά ολόκληρη η ερώτηση:

Προς τους: 

- Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

κ. Νίκο Παππά 

- Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Αθήνα, 10-02-2017

ΘΕΜΑ: Έλεγχος προέλευσης και νομιμότητας κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρίας “Documento”.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2016, κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία εφημερίδα με εμπορικό τίτλο “Documento”, από τα στοιχεία της οποίας προκύπτει ότι εκδότης της είναι ο  Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, κουμπάρος του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης. 

Ήδη,  από το πρώτο φύλλο της, η “Documento” έδωσε το στίγμα της και έδειξε την “κίτρινη κατεύθυνση” της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης, παρουσιάζοντας ως δήθεν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προιόντα υποκλοπών, υπόγειων διασυνδέσεων και μεθόδων που δεν τιμούν επαγγελματίες της ενημέρωσης που ενδιαφέρονται για την αποκάλυψη της αλήθειας, την ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία και την αντικειμενική έκφραση γνώμης.

Ανάλογη ήταν και η συνέχεια με αποκορύφωμα το άκρως συκοφαντικό και ανυπόστατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2017, που στόχευε προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα μέλη της οικογένειας του. 

Εκδότης της εν λόγω εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού - παρωδία του υπουργού - καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής.

Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά “βοσκοτόπια” της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του “πόθεν έσχες” του, παρολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής. 

Με δεδομένα όλα όσα έχουν προηγηθεί στο διαγωνισμό - ανέκδοτο και τη στενή σχέση της οικογένειας Καλογρίτσα με δύο εν ενεργεία υπουργούς της Κυβέρνησης,  αλλά και της ευκολίας δανεισμού του εν λόγω επιχειρηματία από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, απαιτείται να δωθούν όλες οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν ελεγθεί ενδελεχώς τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για την έκδοση της “Documento” και να προσκομιστούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πληρούνται οι νόμιμες προυποθέσεις και ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και του εκδότη της, δικαιολογούν την έκδοση της.

Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ

1. Ποια εταιρία εκδίδει την εφημερίδα “Documento”, ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ποιοι είναι οι μέτοχοι της; Να κατατεθούν τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα. 

2. Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγθχείελεγχθεί η προέλευση τους; 

3. Ποιο είναι το μετοχικό κεφάλαιο της εκδότριας εταιρίας και ποιος είναι ο καταστατικός της σκοπός; Να κατατεθεικατατεθεί το σχετικό καταστατικό.;

4. Η εν λόγω εταιρία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι μέτοχοι διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Να κατατεθούν οι σχετικές βεβαιώσεις. 

5. Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος τουων δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να καταθεθούνκατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις. 

6. Υπάρχουν οφειλές προς το δΔημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

ΟιερωτώντεςΒουλευτές: 

1. Γεωργιάδης Άδωνις – Σπυρίδων

2. Βούλτεψη Σοφία

3. Γεωργαντάς Γεώργιος

4. Κυριαζίδης Δημήτριος

5. Γιόγιακας Βασίλειος

6. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος

7. Καββαδάς Αθανάσιος

8. Δήμας Χρίστος

9. Καράογλου Θεόδωρος

10. Αντωνίου Μαρία

11. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος

12. Κόνσολας Εμμανουήλ

13. Κασαπίδης Γεώργιος

14. Κέλλας Χρήστος

15. ΚοντογεώργοςΚωνσταντίνος

16. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος

17. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος

18. Γιαννάκης Στέργιος

19. Κεδίκογλου Σίμος

20. Παπακώστα Αικατερίνη

21. Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης)

22. Οικονόμου Βασίλειος

23. Αυγενάκης Ελευθέριος

24. Τασούλας Κωνσταντίνος

25. Καρασμάνης Γεώργιος

26. Φωτήλας Ιάσων

27. Βλάσης Κωνσταντίνος

28. Βρούτσης Ιωάννης

29. Αναστασιάδης Σάββας

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία, τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. 

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Angela Merkel, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος CDU. 

Στις 17:30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του Κόμματος CDU.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί, στις 11:30, με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Wolfgang Schauble, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Ο κ. Χουλιαράκης παραδέχεται ότι φέρνουν 4ο Μνημόνιο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα ανέφερε ο Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης, στη διάλεξή του στο L.S.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Χουλιαράκης, αντί να μετάσχει χθες στη συνεδρίαση του Euro Working Group, προτίμησε να κάνει διάλεξη στο L.S.E. 

Είπε, μάλιστα, πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Ελλάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, θα επανέλθει η αβεβαιότητα και θα αρχίσει η συζήτηση για 4ο Μνημόνιο.

Παραδέχεται, δηλαδή, ότι η ανικανότητα και οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης φέρνουν τη χώρα μπροστά σε ένα ακόμη Μνημόνιο, στην καλύτερη περίπτωση. Ή στην αναβίωση του Grexit, η οποία έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο.

Προϊδέασε μάλιστα, στην καλύτερη περίπτωση άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας, για μία επώδυνη, πολύ χειρότερη απ’ ότι υποστήριζαν, συμφωνία. Όπως έγινε και με την προηγούμενη αξιολόγηση.    

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και καιρό έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, επισημαίνοντάς της ότι όσο καθυστερεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις και όσο ακολουθεί το εσφαλμένο μείγμα της υπερφορολόγησης των πολιτών τόσο ο κίνδυνος αποτυχίας του προγράμματος θα μεγαλώνει.

Και οι δηλώσεις Χουλιαράκη αποδεικνύουν ότι ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός καιροσκοπισμός του πρωθυπουργού συνιστούν σοβαρή απειλή για τη χώρα. 

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει δεύτερη φορά το έγκλημα Τσίπρα - Βαρουφάκη του 2015».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Για ακόμη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την αλλεργία του στις ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες. 

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Όποια απολύτως απαραίτητα στοιχεία συλλέγει η Νέα Δημοκρατία, αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση των μελών της. 

Και προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Όσο, όμως, και να ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της στην κοινωνία». 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μέσα σε δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής. Μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, και άλλα πολλά.

Την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, η οικονομία είναι βαλτωμένη, η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη λασπολογία και τη συκοφαντία.

Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο. Θα μείνει μόνος του, απομονωμένος από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη από ενότητα των Ελλήνων και από ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία.

Αυτά είναι που εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό».

Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με τις ζωές των άλλων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι μικροκομματικές λογικές συναντιούνται με τις ιδεοληψίες και τη μανιώδη δίψα για εξουσία, προκύπτουν εκτρώματα. 

Επιχειρούν, αρκετές μέρες τώρα, να συκοφαντήσουν μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία και απευθείας πρόσβαση των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. 

Προφανώς ενοχλούνται από την πρωτόγνωρη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, στη διαμόρφωση του προγράμματος και στις δράσεις της παράταξης.  

Γι’ αυτό δικαιολογείται η σύγχυσή τους, αλλά όχι η άγνοια. 

Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν. 

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και ανοίξτε την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα για να σωθεί η χώρα».