Log in
updated 7:15 AM UTC, Aug 24, 2019
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου και στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ζήτησε από το σώμα να υπογράψει το ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, όπως κι έγινε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγορά, αυτοκινήτου 4χ4 (προϋπολογισμού ύψους 40.000€) που προέβη ο Δήμος το οποίο θα διατεθεί στην περιοχή του  πρώην Δήμου Ορεινού προκειμένου να επιλύει προβλήματα που δημιουργούνται από την χιονόπτωση αλλά και για άλλες υπηρεσίες.

Αναφέρθηκε ακόμη, στη μεγάλη επιτυχία, της τακτοποίησης όλων των αυθαίρετων κατασκευών ύστερα από ενέργειες της διοίκησης τόσο του κάμπινγκ Κεραμωτής όσο και των αναψυκτηρίων. Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος Νέστου είχε κληθεί από την εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία για την κατασκευή περίφραξης του κάμπινγκ. 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ- ΠΥΚΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σημαντικό ταξίδι πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου για τρεις ημέρες είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Υπουργούς και φορείς προκειμένου να εξετάσουν  σημαντικά προβλήματα του Δήμου Νέστου. Πολλά τα θέματα στην ατζέντα του ενώ πολλές ήταν και οι θετικές δεσμεύσεις που εισέπραξε. Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου παρέστη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών όπου εξετάσθηκε η αίτηση θεραπείας της INTRAKAT κατά της απόφασης της ΔΕΥΑΝ για απόρριψη του αιτήματος αποζημίωσης θετικών ζημιών για το χρονικό διάστημα 14/4-31/12/15 ύψους 1.182.092€. Στη σύσκεψη παρέστησαν ακόμη ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας Κωνσταντίνος, η επιβλέπουσα μηχανικός κα Τσολάκη Ελένη καθώς και δύο νομικοί της ΔΕΥΑΝ. Την επομένη το πρωί (8/2/2017) ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Λαμπρίδη Χρήστο στον Πειραιά όπου κατέθεσε αίτηση του Δήμου για ανάκληση της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το ιατρείο Κεραμωτής προς το Λιμεναρχείο Κεραμωτής, το υπόμνημα της ιατρού κας Λυγερά καθώς και έγγραφο με υπογραφές των πολιτών της Κεραμωτής.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κα Σταυράκη Φρόσω προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της τοποθέτησης γραμματοθυρίδων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Με τον  Γ. Γραμματέα του Υπουργείο Εσωτερικών κ. Πουλάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 9/2 προκειμένου να του καταθέσει υπόμνημα για την έλλειψη προσωπικού στον Δήμο και κυρίως να του αναφέρει για τον αποδεκατισμό των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας (από 12 μηχανικούς σε 2) με αποτέλεσμα να μη δύναται να ανταποκριθεί η εν λόγω υπηρεσία στις απαιτήσεις επιστασίας έργων, σύνταξης μελετών, παραλαβής έργων, ζητώντας κατ’ εξαίρεση διορισμό μηχανικών στον Δήμο.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου υπέγραψε τη σύμβαση του Πράσινου Ταμείου για την επιχορήγηση του Δήμου με 35.000€.

Στη συνέχεια μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών όπου συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Παπανάτσιου  με την οποία συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο  του κτηρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια μέρα επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών της παραχώρησης του οικοπέδου πλησίον του 1ου  12/θεσιου Δ.Σ. Χρυσούπολης  που ζητήθηκε από τον Δήμο ώτσε να χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος του σχολείου.

Την τελευταία μέρα της παραμονής του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νέστου μετέβη στην Βουλή όπου συναντήθηκε με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη Δημήτρη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τα ραντεβού που του έκλεισε σε όλα τα Υπουργεία έτσι ώστε να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα του Δήμου Νέστου. Στο εντευκτήριο της Βουλής είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό Νεκτάριο όπου του παρέδωσε την σχετική αλληλογραφία (δύο χρόνων τώρα) για το θέμα της μη διέλευσης βαρέων οχημάτων τους θερινούς μήνες από την  Κεραμωτή. Είχε ακόμη την ευκαιρία να παραστεί σε ολομέλεια της Βουλής.

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με το 2ο ελληνοκινεζικό φόρουμ. Κύριος εισηγητής ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας Στέργιος ο οποίος αναφέρθηκε στις στρατηγικές συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. Παρέστησαν ακόμη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, πολλοί Δήμαρχοι και φορείς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης καθώς και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου με μοναδικό θέμα την έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Νέστου στη θέση Ξηροπόταμος Χρυσούπολης και στη θέση Χαϊδευτό Κεραμωτής». Η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα λόγω του ότι μέχρι τις 10/02/2017 έπρεπε να αναρτηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Διαύγεια διότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ INTERREG MED 

Ο Δήμος Νέστου συμμετείχε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στην 1η τεχνική συνάντηση για την συλλογή προκαταρκτικών στοιχείων για τις πιλοτικές περιοχές του ευρωπαϊκού προγράμματος «Προώθηση της συν-εξέλιξης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των φυσικών συστημάτων για την ανάπτυξη βιώσιμου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού και ακρωνύμιο CO-EVOLVE»

Στόχοι του προγράμματος είναι η προώθηση αειφόρων πρακτικών τουριστικής ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών σε συνεργία με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών και τον Θαλάσσιο Στρατηγικό Σχεδιασμό. Η παράκτια και θαλάσσια περιοχή της Δ.Ε.Κεραμωτής αποτελεί μία από τις δύο περιοχές πιλοτικής εφαρμογής.

Ο Δήμος Νέστου παρουσίασε τα προβλήματα της περιοχής τα οποία εμποδίζουν την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και συμμετείχε στην διερευνητική συζήτηση πιθανών τοπικών δράσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένα Αλξανδρούπολης (ως δεύτερη πιλοτική περιοχή), η κυρία Δ. Μιχαηλίδου Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης  Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, ο κ. Καλούδης Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, ΚΑΘΏς ΚΑΙ Η ΚΑ Χαμητίδου Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Ε ΠΑΜΘ κ. Πάρτσιας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΘΜ.

 Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης και ο κ. Τσολάκης.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ «ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Την πίτα του έκοψε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο συνδυασμός του Δημάρχου «Πορεία με Όραμα» η οποία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο,  σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου ο οποίος έκοψε και την πίτα κάνοντας κατά τον χαιρετισμό του ένα μίνι απολογισμό των έργων της διοίκησης  καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες. Παρέστησαν ακόμη όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, οι υποψήφιοι των εκλογών του 2014, πλήθος φίλων και πολιτών.

Την Κυριακή 12/2 την πίτα του έκοψε και ο Εμπορικός Σύλλογος Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και Αργυράκη Μιχάλη καθώς και την Πρόεδρο  και την Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη. 

Την ίδια μέρα την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεγνού κατά την οποία τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης. 

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου την πίτα του έκοψε το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου μας κατά την οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης , η Αντιπρόεδρος Ευνεστίας κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Τσομπανόπουλος Γιώργος ο οποίος έκοψε και την πίτα. Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος μελών του εργαστηρίου ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την κοπή πίτας οι γνωστοί ηθοποιοί Σπύρος Ιωάννου και Ζανό Ντάνιας.

ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ  Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλιστική παρέλαση στον Δήμο Νέστου όπου σχολεία, σύλλογοι και ομάδες θα λάβουν μέρος ντυμένοι με θέματα επιλογής τους. Σημείο εκκίνησης το σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου όπου από ‘κει στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η παρέλαση με διασκεδαστές, κλόουν και εμψυχωτές  σε τρελά κέφια ενώ καθ’ όλη την διάρκεια θα υπάρχουν djs με μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς. 

Από το Γραφείο Τύπου