Log in
updated 7:53 AM UTC, Aug 15, 2020
Ροή ειδήσεων :

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη στην xanthinet

Συνέντευξη στην xanthinet καις τον δημοσιογράφο Σεμπαϊδήν Κραχότζα παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές ενώ παράλληλα αναφέρεται και στις αλλαγές που μπορεί να φέρει μια κυβέρνηση της ΝΔ κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος ικανού να προσελκύσει νέους επενδυτές. 

Αναφερόμενος στους 3 κυβερνητικούς Βουλευτές της Ξάνθης κάνει λόγο για έλλειμμα εκπροσώπησης του νομού ενώ σχολιάζοντας το περίφημο πιλοτικό πρόγραμμα σε νηπιαγωγεία της Θράκης με μουσουλμανόπαιδα μιλάει για επικίνδυνα παιχνίδια αλλά και για προχειρότητα της κυβέρνησης. Τέλος στο ερώτημα αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ αρκέστηκε σε μια απάντηση μόλις τεσσάρων λέξεων. 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:   

Σ.Κ Κύριε Τριανταφυλλίδη είστε εδώ και πολύ καιρό ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΝΔ σε επίπεδο νομού Ξάνθης με ενδιαφέρουσες θέσεις και απόψεις ως προς τις πολιτικές εξελίξεις. Πολλές φορές ως τώρα, τόσο με δημόσιες αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με συνεντεύξεις σας έχετε ξεκαθαρίσει πως είστε υπέρ των πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. Σας θυμίζω πως το 2014 η ΝΔ φώναζε πως η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη θα είναι καταστροφή για τη χώρα και τώρα ζητάει εκλογές. Ποια η διαφορά του τότε με το τώρα; Γιατί τότε οι πρόωρες εκλογές ήταν καταστροφή και τώρα σωτηρία;

Κ.Τ Επιτρέψτε μου υπενθυμίσω ότι το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που η εθνική οικονομία έδειχνε σαφή σημάδια μεταστροφής. Όλοι οι βασικοί δείκτες είχαν θετική μεταβολή και διαφαίνονταν μια επαναφορά στην κανονικότητα.

Αυτή η θετική πορεία ανακόπηκε βίαια από ένα κύμα άκρατου λαϊκισμού και ανευθυνότητας. Βεβαίως, τα αποτελέσματα της τυχοδιωκτικής πολιτικής Τσίπρα – Βαρουφάκη δεν άργησαν να φανούν.

Σήμερα, είναι νομίζω απόλυτα ξεκάθαρο ότι η χώρα απομακρύνεται συνεχώς από τον στόχο της εξόδου από την κρίση. Σχεδόν κάθε πρωτοβουλία ή δράση της κυβέρνησης επιδεινώνει αντί να βελτιώνει τη θέση της χώρας και σε τελική ανάλυση βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των πολιτών. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες οι αρνητικές ενδείξεις πυκνώνουν και εκτιμώ ότι πιθανόν, αν συνεχιστεί η ίδια πορεία, σύντομα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Συνεπώς, είναι άμεση ανάγκη για τη χώρα και την κοινωνία να ανακοπεί αυτή η καταστροφική πορεία. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές και μόνο με μια αξιόπιστη νέα κυβέρνηση. 

Σ.Κ Λίγο πολύ η κατάσταση ως προς τον τομέα της οικονομίας είναι δεδομένη για τη χώρα μας. Υπάρχουν συμφωνίες που πρέπει να τηρηθούν, μέτρα που πρέπει να παρθούν. Αν υποθέσουμε πως γίνονται εκλογές και γίνεται κυβέρνηση η ΝΔ, τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Πως θα καταφέρει να ανατρέψει αυτά που σήμερα είναι δεδομένα στην ελληνική οικονομία;

Κ.Τ Προφανώς η χώρα πρέπει να παραμείνει σε υπεύθυνη δημοσιονομική τροχιά. Αυτή όμως είναι μια αρχή που πρέπει να τηρείται πάντα ανεξάρτητα από το αν μια χώρα βρίσκεται ή όχι σε μνημόνιο. Το υγειές δημόσιο ταμείο όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να υποφέρουν. Κάθε άλλο! 

Το πρώτο που θα αλλάξει δραστικά, και μάλιστα αμέσως μετά την αλλαγή κυβέρνησης, είναι η εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη είναι η βασικότερη προϋπόθεση για κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, για κάθε νέα επένδυση και για κάθε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η χώρα μας μπορεί πράγματι να αφήσει την κρίση πίσω της και μάλιστα σχετικά σύντομα. Αρκεί να ξεπεράσει το μόνιμο αδιέξοδο που συνεπάγεται η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

Σ.Κ Πολίτες και πολιτικοί γκρινιάζουν ή αν προτιμάτε γκρινιάζουμε για την καθυστέρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση. Τόσο η ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως όσο αργεί να κλείσει η αξιολόγηση τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός για την Ελλάδα. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη η οποία λέει πως η αξιολόγηση αργεί να κλείσει ακριβώς επειδή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και δε λέει εξ αρχής ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν ο Τσίπρας έλεγε από την αρχή ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και έκλεινε η αξιολόγηση, δε θα τον κατηγορούσατε για έλλειψη διαπραγμάτευσης; 

Κ.Τ Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πρωτοφανές θέατρο. Δεν έχει το παραμικρό σχέδιο και ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός της προσανατολισμός.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και πρωτοβουλιών που θα ξεκλειδώσει νέες επενδύσεις, θα καταστήσει τον δημόσιο τομέα πιο παραγωγικό προς όφελος των πολιτών και θα επιτρέψει στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία.

Σ.Κ Ένα μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι η έλευση πολλών μη νόμιμων μεταναστών. Φυσικά μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Από την άλλη όμως η χώρα μας αδυνατεί να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ενώ παράλληλα υπάρχουν κι εκείνοι που ίσως όχι άδικα ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ασχολείται περισσότερο με τους πρόσφυγες και λιγότερο με τους φτωχούς και άστεγους Έλληνες. Αν και όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ πως θα χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα;

Κ.Τ Η όποια λύση δεν μπορεί να δοθεί παρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πράγμα που προϋποθέτει ειλικρινή συνεργασία με τους εταίρους μας.

Σε κάθε περίπτωση στοιχεία αυτής της πολιτικής θα είναι η ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, τα κλειστά κέντρα υποδοχής, η απορρόφηση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων και, φυσικά, η αξιοπρεπής αντιμετώπιση των ανθρώπων που ήδη βρίσκονται εδώ και, ιδίως, των παιδιών.  

Σ.Κ Στο νομό Ξάνθης έχουμε τρεις κυβερνητικούς Βουλευτές. Πως κρίνετε τη μέχρι τώρα παρουσία – δράση τους σε τοπικό κυρίως επίπεδο;

Κ.Τ Η Ξάνθη προφανώς και έχει ελλείμματα εκπροσώπησης όμως δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τους τοπικούς βουλευτές. Το βασικό πρόβλημα είναι κεντρικό. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών αλλά η επιβεβαίωση της, ούτως ή άλλως περιθωριακής, ιδεολογικής του ταυτότητας. 

Σ.Κ Θα σας πάω μερικούς μήνες πίσω και συγκεκριμένα την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ. Είστε από εκείνους που στηρίξατε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο τον θεωρήσατε καταλληλότερο για τη θέση του Προέδρου;

Κ.Τ Πίστευα και πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η καταλληλότερη επιλογή για την διακυβέρνηση της χώρας. Η ανάγκη για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών ήταν το στοιχείο που καθόρισε και καθορίζει τη στάση μου. 

Η εσωκομματική διαδικασία, όμως, ανήκει στο παρελθόν. Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα απόλυτα αρραγής και συνεκτική.  Οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε για την πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Και νομίζω ότι το κάνουμε ήδη.

Σ.Κ Πρόσφατα μας απασχόλησε όλους το περιβόητο πιλοτικό πρόγραμμα που πρόκειται να εφαρμοστεί σε ορισμένα νηπιαγωγεία της Θράκης και αφορά στην εισαγωγή της μητρικής γλώσσας των νηπίων ως γλώσσα υποστήριξης. Η ΝΔ έχει πάρει επίσημη θέση για το συγκεκριμένο θέμα. Θα ήθελα όμως και τη δική σας προσωπική άποψη.    

Κ.Τ Η γνωστή προχειρότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύθηκε και στο ζήτημα αυτό. Όπως, όμως, όλοι αντιλαμβανόμαστε η μειονοτική εκπαίδευση είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και απαιτεί στοιχειώδη σοβαρότητα. 

Εκείνο που διαπιστώνω είναι η εσκεμμένη ασάφεια ως προς το τι τελικά αποφασίστηκε. Προφανώς επιδιώκουν να εμφανίσουν όλες τις πλευρές «δικαιωμένες». Αυτό όμως είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. 

Σ.Κ Υπάρχει περίπτωση να δούμε τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη στο επόμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Κ.Τ Όλα στην ώρα τους..