Log in
updated 6:45 PM UTC, Dec 13, 2019
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του  την Τρίτη 4 Απριλίου  εκπρόσωποι του Σκοπευτικού Ομίλου της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα,  προκειμένου να συζητήσουν για το ενδεχόμενο δημιουργίας σκοπευτηρίου στην περιοχή μας. Η δημιουργία ενός τέτοιου αγωνιστικού χώρου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την προβολή του Δήμου μας ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και τόπο προορισμού για τους ανθρώπους του συγκεκριμένου αθλήματος που τυγχάνει μεγάλης προβολής τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό θα είναι ακόμη το γεγονός του ότι θα υπάρχει υποδομή για τους ανθρώπους της περιοχής μας που θέλουν να ασχοληθούν. 

ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΕΡΓΑ  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

Με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ, τον Πρόεδρό της κ. Παναγιωτίδη Γιώργο καθώς και τον Διευθυντή της κ. Κάλφα Κωνσταντίνο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 5 Απριλίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα που προέκυψε από την διακοπή των εργασιών στην οποία προέβη ο εργολάβος του έργου: «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού». Η ανάδοχος εταιρεία, INTRACAT, απαιτεί θετικές ζημιές από την ΔΕΥΑΝ ύψους 4,000€ ημερησίως λόγω του ότι δεν εξοφλήθηκε λογαριασμός από το κράτος ποσού  500.000€ περίπου, δημιουργώντας παράλληλα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας και κυκλοφοριακού ενόψει της θερινής περιόδου. Ο Δήμος Νέστου ανέθεσε σε εξειδικευμένο δικηγόρο αντίστοιχων θεμάτων της Θεσσαλονίκης ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στο γραφείο του συνάντησαν την Τετάρτη 5 Απριλίου τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ. Μπαντίκος και κ. Βαγενάς αντίστοιχα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ανακατανομής των μαθητών στα σχολεία, τη λειτουργία της Β’ πτέρυγας του Νέου Γυμνασίου στην περιοχή των Σφαγείων καθώς και το χρόνιο πρόβλημα της λειτουργίας ή μη του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη Διευθυντές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων του Δήμου καθώς και ο Πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

ΤΑ «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ» ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΩΔΕΚΑΘΕΣΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Μαθητές των μεγάλων τάξεων του 1ου Δωδεκαθέσιου Δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού- μουσικού κας Χουρμουζιάδου Δέσποινας συνάντησαν τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του προκειμένου να του τραγουδήσουν το παραδοσιακό ανοιξιάτικο τραγούδι «Τα χελιδονίσματα». Κρατώντας χελιδόνια στο χέρι και καλαθάκια με λουλούδια οι μικροί μαθητές και η εξαίρετη μουσικός τήρησαν ένα όμορφο ανοιξιάτικο  έθιμο κάνοντας τον Δήμαρχο να  ενθουσιαστεί και να τους εκφράσει τα θερμά τους συγχαρητήρια που ακολουθούν την παράδοση. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Στο θεματικό ειδικό συνέδριο που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο,  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Απριλίου. Θέμα του συνεδρίου «Η κλιματική αλλαγή: Οι επιπτώσεις της στην οικονομία και πολιτικές Διαχείρισης στου τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Candia Maris στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης Ιωάννης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλος Σωκράτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός Βασίλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, πλήθος Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ύστερα από πρόσκληση που εστάλη από την Δήμαρχο Καβάλας για την εκδήλωση ένταξης των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησαν λόγω απουσίας του στην Κρήτη, η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας το Σάββατο 8 Απριλίου.

Από το Γραφείο Τύπου