Log in
updated 7:25 PM UTC, Mar 19, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 15:00, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η υπερφορολόγηση εγκλωβίζει τους Έλληνες στο απόλυτο αδιέξοδο
O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, το πρώτο τετράμηνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Eκατομμύρια Έλληνες αναζητούν διέξοδο λόγω της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει, με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.
Τον Απρίλιο οι οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς την εφορία άγγιξαν τα 95 δις ευρώ. Συγκεκριμένα ανέρχονται σε 94,786 δις ευρώ. 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία. Σταθερά, κάθε μήνα, από την αρχή του 2017, προστίθενται 1 δις νέα χρέη πολιτών προς την εφορία, τη στιγμή που ούτε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει ολοκληρωθεί ούτε έχουν αποσταλεί τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Την ίδια στιγμή, επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 906.101 πολίτες, ενώ 1.628.905 πολίτες θα βρεθούν απέναντι σε διαδικασίες κατάσχεσης τις επόμενες μέρες. Η εικόνα αυτή είναι μια εικόνα κόπωσης της κοινωνίας και εξάντλησης της φοροδοτικής δυνατότητας των πολιτών.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν έχει απλά εξαντλήσει τα όριά της. Εξανεμίζει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Δημιουργεί νέους οφειλέτες προς το Δημόσιο. Εγκλωβίζει χιλιάδες Έλληνες στο απόλυτο αδιέξοδο, στην απόγνωση, στην παραίτηση.
Η χώρα και η οικονομία χρειάζονται οξυγόνο. Μια νέα διακυβέρνηση που θα θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την αποκλιμάκωση και μείωση των φόρων που έχουν γονατίσει τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη».

Τα έγγραφα διαψεύδουν την κυρία Γεροβασίλη
Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για τα όσα είπε στη Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως προς τις προσλήψεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Για μια ακόμη φορά, σήμερα, στη Βουλή, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και να ξεκαθαρίσει το σύνολο των προσλήψεων και αποχωρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που εντάσσονται στο Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ.
Ταυτόχρονα, ”συνελήφθη ψευδόμενη”, γιατί, ενώ σε γραπτή  απάντησή της, στις 20 Μαρτίου, ανέφερε ότι οι προσλήψεις για το 2016 είναι 6.284 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση το Μάϊο, οι προσλήψεις για το ίδιο έτος ανέρχονται σε 9.959.
Η Υπουργός δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα “ποιοι είναι αυτοί οι 3.675 μόνιμοι υπάλληλοι και για το πως εμφανίζονται ως προσληφθέντες στο Δημόσιο”.
Αντί να δώσει εξηγήσεις ως προς τη μεγάλη αυτή απόκλιση, η οποία μάλιστα προκύπτει από έγγραφα, η Υπουργός αρκέστηκε σε αοριστολογίες και διακηρύξεις.
Ας καταλάβει ότι οι άνεργοι πτυχιούχοι της χώρας, που αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και οι Έλληνες φορολογούμενοι, που επιβαρύνονται με το μισθολογικό κόστος, απαιτούν από  την Κυβέρνηση αξιοκρατία, διαφάνεια και δημοσιότητα σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα.
Είναι απαράδεκτο να δίνονται ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων.
Είναι απαράδεκτο να υπάρχει γκρίζο τοπίο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ιδίως στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο.
Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε κάθε επίπεδο».   

Μεγάλο πισωγύρισμα για την Παιδεία το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τη Σύνοδο των Προέδρων των Τ.Ε.Ι. Στη συνάντηση παρευρέθη και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην Παιδεία και να ακούσουμε τις απόψεις σας, σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί το Υπουργείο.
Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων.
Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Γνωρίζω ότι έχετε και εσείς ειδικά ζητήματα, που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας».

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Η Αικατερίνη Παναγοπούλου μεταξύ των νικητών για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη
Μεταξύ των 50 νικητών για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2017 ανακηρύχθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής η κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου, ύστερα από πρόταση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.
Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Αικατερίνη Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς και η αφοσίωσή της στην προώθηση του εθελοντισμού ως πανευρωπαϊκής αξίας με πλήθος δράσεων και ομιλιών σε σχολεία και ιδρύματα.
Σημαντικές πρωτοβουλίες της κυρίας Παναγοπούλου αποτελούν:
Κατασκευές/Ανακατασκευές αθλητικών ή άλλων υποδομών σε ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδας.
Δημιουργία του πρώτου κέντρου διάγνωσης και πρόληψης υγείας νέων αθλητών και παροχή αθλητικού και ιατρικού εξοπλισμού.
Οικονομική ενίσχυση αθλητών με ειδικές ανάγκες, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων ΑΜΕΑ μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και οργάνωσης αθλητικών γεγονότων.
Στήριξη άπορων οικογενειών κυρίως μονογονεϊκών οικογενειών με μικρά παιδιά και ξενώνων φιλοξενίας για ανύπαντρες μητέρες με τα παιδιά τους.
Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε βρέφη και ηλικιωμένους άπορων οικογενειών.
 Οικονομική ενίσχυση του Ολυμπιακού Μουσείου και του εκπαιδευτικού του έργου στους νέους.
Η κυρία Βόζεμπεργκ δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και σημείωσε ότι η αναγνώριση τέτοιων σημαντικών προσπαθειών πανευρωπαϊκά αποτελεί κινητήριο δύναμη για περαιτέρω δράσεις στήριξης των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και συμπολιτών μας που τη χρειάζονται. 
Η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού     Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 11 - 12 Οκτωβρίου 2017. 

Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα
Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ.  Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για το σχέδιο ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην περιοχή που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε ότι:
Το σχέδιο θα πρέπει να έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα.
Το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω και αποφασιστικά, αφού δεν επαρκούν οι δυνάμεις που εξαγγέλλεται ότι θα δεσμευθούν για την επιβολή της δημόσιας τάξης στην περιοχή όπου κυριαρχεί η ανομία. Είναι, δε, απαραίτητο να μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών σε κατάλληλο κτίριο, για το οποίο, ήδη, έχουν κατατεθεί προτάσεις και το οποίο βρίσκεται εγγύτερα στην περιοχή που σήμερα αποτελεί «άβατο». 
Απαραίτητες είναι οι παρεμβάσεις από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου στα θέματα της προσωρινής κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της ποινικής μεταχείρισης των ανήλικων εγκληματιών, ώστε να είναι δυνατό να παραχθούν αντεγκληματικά αποτελέσματα από την αύξηση της αστυνόμευσης.
Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τέλος, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, η ανάγκη να εφαρμοστεί, στις συγκεκριμένες περιοχές, το δόγμα της μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα. Χωρίς ταυτόχρονα να υποτιμάται η αναγκαιότητα σύνθετων δράσεων από διάφορους κυβερνητικούς τομείς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα προβλήματα της περιοχής.

Προς τέρψιν κομματικών συνιστωσών πλήττουν την αξιοπιστία της Ελλάδας ως μέλους του πυρήνα της Ε.Ε.
Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή ομιλία του Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου σε εκδήλωση του Νορβηγικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, κατά την οποία εγείρει εντέχνως - και για πολλοστή φορά - αμφιβολίες για την μελλοντική ύπαρξη της Ε.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Την ώρα που οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ηγούνται ήδη της προσπάθειας ενίσχυσης του κοινωνικού πυλώνα της Ε.Ε., δεν νοείται να πλήττεται από κυβερνητικά στελέχη η αξιοπιστία της Ελλάδας ως μέλους πυρήνα της Ε.Ε.
Ας σταματήσουν, τουλάχιστον στα διεθνή φόρα, να αναμασούν σενάρια πιθανής διάλυσης της Ε.Ε. και μάλιστα με ρητορική αμέτοχου παρατηρητή των εξελίξεων.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, χρειάζονται Κυβέρνηση με ενιαίο και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Να συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και όχι απλώς να τις σχολιάζει ατυχώς, προς τέρψιν αντιευρωπαϊκών κομματικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ».