Log in
updated 3:50 PM UTC, Dec 10, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Προληπτικά μέτρα κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα των Κρατών – μελών, αλλά και στο πλαίσιο της ευρύτερης επανεξέτασης της ευρωπαϊκής στρατηγικής του 2013 για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που αναμένεται το Σεπτέμβριο, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας το φαινόμενο της κατάχρησης των μέσων κρυπτογράφησης για εγκληματικούς σκοπούς. 

Όπως επισημαίνει η κυρία Βόζεμπεργκ, η κρυπτογράφηση δεδομένων και τα εργαλεία εξασφάλισης της ανωνυμίας των χρηστών ενισχύουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο και διασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς και το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό ρωτά την Επιτροπή, εάν έχει επίσημα στοιχεία για τη χρήση της κρυπτογράφησης από τους εγκληματίες, πώς θα ενισχυθεί η τεχνογνωσία των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών και η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για την πρόληψη του φαινομένου που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.  

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού: 

 «Το ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο απασχολεί ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων στις νέες στρατηγικές της Ε.Ε. Στην έκθεση αξιολόγησης της απειλής αναφορικά με το οργανωμένο έγκλημα στο διαδίκτυο για το 2016 (iOCTA), η Europol αποκαλύπτει ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αυξάνεται σταθερά σε ένταση, έκταση και πολυπλοκότητα ενώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνά σε ποσοστό εμφάνισης ακόμα και το παραδοσιακό έγκλημα. Στην εν λόγω έκθεση καταγράφεται μάλιστα ότι τα εργαλεία κρυπτογράφησης δεδομένων και εξασφάλισης της ανωνυμίας των χρηστών γίνονται με αυξανόμενους ρυθμούς αντικείμενο κατάχρησης για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων στο διαδίκτυο. 

 Δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση και τα συναφή μέσα ανωνυμοποίησης ενισχύουν την ασφάλεια στο διαδίκτυο και εξασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς και το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ερωτάται η Επιτροπή: 

- Ποια τα πορίσματα και τα στοιχεία που διαθέτει επί του παρόντος για τη χρήση της κρυπτογράφησης από τους εγκληματίες; 

- Διαθέτουν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την πρόληψη του φαινομένου κατάχρησης της κρυπτογράφησης για εγκληματικούς σκοπούς; 

- Ποια επιχειρησιακά μέτρα πρόκειται να λάβει βραχυπρόθεσμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο;».

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή, αλλά ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Υφυπουργός Οικονομικών, μετά από ερώτησή μας, κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία τα οποία, αν και ελλιπή, καταδεικνύουν τις πενιχρές έως ανύπαρκτες επιδόσεις της Κυβέρνησης στο πεδίο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Η Κυβέρνηση η οποία υποσχόταν έσοδα 3 δις ευρώ από τη φοροδιαφυγή μέσα σε 6 μήνες, τελικά ‘’κατάφερε’’ να εισπράξει πολύ λιγότερα από 100.000.000 ευρώ μέσα σε 30 μήνες.

Συγκεκριμένα:

• Από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εισπραχθέντα ποσά, από την έναρξη ελέγχου της λίστας το 2013, ανέρχονται, συνολικά, στα 43.500.000 ευρώ. 

• Από τη λίστα Μπόργιανς, “λάβαρο” της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα συνολικά εισπραχθέντα έσοδα ανέρχονται μόλις στα 137.000 ευρώ.

• Σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού, μέχρι το τέλος του 2015, ξεκίνησαν 1.478 έλεγχοι. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόλις 40 έλεγχοι.

• Ανάλογη εικόνα ως προς τους ελέγχους υπάρχει και στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Μάλιστα, τα εισπραχθέντα ποσά για υποθέσεις παραβάσεων καυσίμων ανέρχονταν στα 26.000.000 ευρώ την περίοδο 2013 - 2014, μειώθηκαν στα 8.800.000 ευρώ την περίοδο 2015 - 2016, ενώ έχουν εισπραχθεί μόλις 1.300.000 ευρώ τη φετινή χρονιά.

Αποδεικνύεται συνεπώς, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, 2,5 χρόνια αφότου ανέλαβε την εξουσία, συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή, αλλά ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Πλήττουν τον τουρισμό οι φορολογικές επιβαρύνσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Υπουργού Αναπληρώτριας Οικονομικών, κυρίας Παπανάτσιου, που υπεραμύνθηκε της επιβολής του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι η κυρία Παπανάτσιου έχει πλήρη άγνοια για τις επιπτώσεις της φοροεπιδρομής στον τουρισμό, που έχει εξαπολύσει, εδώ και δύο χρόνια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιμένει στην επιβολή ενός άδικου, παράλογου και οριζόντιου φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που είναι βέβαιο ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας. Λέει, μάλιστα, ότι οι επιπτώσεις του νέου αυτού φόρου θα αξιολογηθούν στο τέλους του 2018.

Το γεγονός ότι τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 6,5% το 2016, λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. σε διαμονή και εστίαση, που κατέστησαν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν, δεν λέει τίποτα ούτε στο Υπουργείο Οικονομικών, ούτε στο Υπουργείο Τουρισμού, που απλά παρακολουθεί.

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο τουριστικό μας προϊόν: Η κατάργηση του φόρου διαμονής, η σταδιακή αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α. στη διαμονή και την εστίαση, καθώς και η μείωση, μέσα σε δύο χρόνια, του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%».

Η Κυβέρνηση παραδίδει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από την ομολογία Τόσκα ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο και από την απαγόρευση που εξέδωσε για μια νόμιμη, ειρηνική διαδήλωση των αστυνομικών και η Κυβέρνηση επέλεξε να παραδώσει το κέντρο της Αθήνας στην ανομία και την αναρχία.

Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να επιβάλλουν το χάος, να καίνε και να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Συνεχείς επιθέσεις και τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σε γειτονιές όπως το Μενίδι, οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων.

Αυτή είναι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί ασφάλειας, ευνομούμενης πολιτείας και Κράτους δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία καθιστά τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, από την στιγμή που δεν “καθαιρεί” τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

Πρωταρχικό μέλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητα των κλάδων της Ελληνικής Ναυτιλίας

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας, συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων και συζήτησε τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ελλήνων Ναυλομεσιτών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Στο σημερινό ανταγωνιστικό ναυτιλιακό περιβάλλον, όπου τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και επικρατεί ανασφάλεια για το αύριο, είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι οι Έλληνες ναυλομεσίτες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και την ελλιπή στήριξή τους από την πολιτεία, συνεχίζουν να αποτελούν ισχυρό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της πατρίδας μας. 

Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και της Ελληνικής Ναυτιλίας και, με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις της, είχε σταθεί αρωγός στους φορείς του κλάδου, συμβάλλοντας στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους.

Κάνουμε σήμερα, μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων των φορέων της Ναυτιλίας και παράλληλα έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία ζύμωσης και προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματός μας για την Ναυτιλία.

Στο πλαίσιο αυτό, ακούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τα αιτήματα των μελών του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, όπως η ενίσχυση του επαγγέλματός και της δια βίου εκπαίδευσης των στελεχών του. 

Πρωταρχικό μέλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητα των κλάδων της Ελληνικής Ναυτιλίας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες και την εξωστρέφειά της.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί την Ελληνική Ναυτιλία ένα ανεκτίμητης αξίας εθνικό κεφάλαιο και θα συμβάλει, ώστε η σημαία της να κυματίζει ψηλά, στα πέρατα του κόσμου».

Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας,  κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Ζει σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, όπου όλα τα βλέπει “καλώς καμωμένα”. Δεν βλέπει ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας καταρρέει. 

Χειρουργεία αναβάλλονται από ελλείψεις υλικών, άνθρωποι χάνονται από την απουσία ασθενοφόρων, τακτικά ραντεβού στα νοσοκομεία κλείνονται με αναμονή 7 - 8 μηνών, λόγω έλλειψης γιατρών, ασθενείς ψάχνουν και δεν βρίσκουν φάρμακα. 

Πήγε στο Υπουργείο Υγείας, όχι γιατί έχει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς. 

Προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους».

Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει οριστικά να ταυτιστεί με τις πιο ακραίες πολιτικές παρουσίες της Κυβέρνησής του. 

Μετά την στήριξή του στον κ. Καμμένο, σήμερα μας δείχνει ότι είναι ένα και το αυτό με τον κ. Πολάκη. 

Επομένως, εκτός από μόνιμη λιτότητα και μόνιμη χυδαιότητα».

Ο Υπουργός Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της Κυβέρνησης

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Πολάκη δεν προσβάλλει απλώς τους δικαστές, αλλά αμφισβητεί τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην αρχή του Κράτους δικαίου. 

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη έχουν γίνει πια ανεξέλεγκτες. 

Τελευταίο “θύμα”  του  οι ανώτατοι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εξέδωσαν ομόφωνη απόφαση για το ζήτημα του χρόνου παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, βάζοντας τέλος στην ομηρεία χιλιάδων πολιτών.  

Η εξέλιξη αυτή, προφανώς δεν άρεσε στον Υπουργό, που έχει αναλάβει εργολαβικά να πετάει λάσπη στους δικαστές, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του χώρου της Υγείας στην αντιμετώπιση των οποίων έχει πλήρως αποτύχει.  

Οι επιθέσεις αυτές δεν προσβάλλουν μόνο το θεσμό της Δικαιοσύνης, που βάζει φρένο στο κρεσέντο αντισυνταγματικότητας αυτής της Κυβέρνησης, αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον  κ. Τσίπρα που εξακολουθεί να τον στηρίζει. 

Ο Υπουργός Πολάκης συμβολίζει τη χυδαιότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αυτής της Κυβέρνησης. 

Όλα όσα προκαλούν τους πολίτες που δοκιμάζονται από την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης».

Η αμετροέπεια εντείνει την αναξιοπιστία και οδηγεί σε διαπραγματευτικές πανωλεθρίες

 Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, για την  τοποθέτηση του Υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου  στο Συνέδριο του Economist, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ψέματα και δεν είχε αυταπάτες», αλλά απλώς «υποτίμησε την υπολειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, προσβάλλει το σύνολο των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη.

 Ξεχνά την ομολογία ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως είχε  αυταπάτες  και εμπαίζει Έλληνες και Ευρωπαίους που δεν παύουν να εκπλήσσονται από την ευκολία με την οποία ψεύδεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ας καταλάβει η Κυβέρνηση πως η αμετροέπεια των στελεχών της εντείνει τη διεθνή αναξιοπιστία της. Και αυτή με τη σειρά της οδηγεί σε διαπραγματευτικές πανωλεθρίες με βαρύ κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες».