Log in
updated 7:28 PM UTC, Feb 25, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΑΣΤΟΧΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΤΗΣ TAP Α.Ε. ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουλίου το εργοτάξιο της ΤΑP Α.Ε. εκτελώντας έργα για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου στον Δήμο μας, κατέστρεψε τον κεντρικό αγωγό υδροδότησης στο ύψος του Διαλεκτού,  προκαλώντας τεράστια ζημιά στην περιοχή μας. Συνεργεία της ΔΕΥΑΝ βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή και χάρη στην τεχνογνωσία των εργαζομένων της κατάφεραν να αποκατασταθεί η βλάβη του αγωγού αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Παρά του ότι αποκαταστάθηκε η ροή του νερού στον κεντρικό αγωγό δε μπόρεσε πάραυτα  να φτάσει στις δεξαμενές από όπου γίνεται η διανομή σε όλο τον Δήμο. Από νωρίς του Σαββάτου τόσο ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όσο και η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ βρισκόταν στα γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να συντονίσουν τις εργασίες των συνεργείων της ΔΕΥΑΝ. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος από τη πρώτη στιγμή έκανε γνωστό στην διοίκηση της TAP Α.Ε.  το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Δήμο και μάλιστα εν μέσω ενός τριημέρου με πολλές εκδηλώσεις, μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και υψηλές θερμοκρασίες. Τόνισε ιδιαίτερα τον ερασιτεχνισμό του εργοταξίου τους διότι από το Μάρτιο η ΔΕΥΑΝ τους είχε αποστείλει το τοπογραφικό με την όδευση του αγωγού. Γεγονός που δεν δικαιολογεί την προαναφερθείσα άστοχη ενέργεια.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος ερευνώντας τον αγωγό από τον Παράδεισο μέχρι το Νέο Ξεριά για να διαπιστώσουν τελικά πως το πρόβλημα καθυστέρησης της υδροδότησης οφειλόταν στην εισροή αέρα στον αγωγό. Όλοι οι εργαζόμενοι για 24 ώρες και πλέον υπερέβαλαν εαυτόν ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη.

Ο Δήμος Νέστου έστειλε άμεσα υπόμνημα στην εταιρεία αναφέροντας τα προβλήματα που προξένησαν οι άστοχοι χειρισμοί τους, τονίζοντας ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας για την υγεία των συμπολιτών μας καταλήγοντας πως κρατά επιφυλάξεις για περαιτέρω ενέργειες.

Ενώ όλη η διοίκηση ήταν επί ποδός καθώς και οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ, η ελάσσονα αντιπολίτευση χωρίς να  φροντίσει να επισκεφθεί την ΔΕΥΑΝ ως όφειλε προκειμένου να ενημερωθεί, βιάστηκε πάλι να βγάλει δελτίο τύπου κάνοντας «μικροπολιτική της γειτονιάς» σε βάρος του Δήμου και ιδιαίτερα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ. Τους συστήνουμε για μια ακόμη φορά να είναι περισσότερο προσεκτικοί  αφήνοντας στην άκρη τις ψευτοαριστερίστικες θέσεις  τους.

Παρ’ όλο που το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχεδόν στο σύνολο του, λόγω όμως των αυξημένων αναγκών των πολιτών υπήρξε μικρή εύλογη καθυστέρηση για την πλήρη ισορροπία από το γέμισμα δεξαμενών όλων των τοπικών ενοτήτων.

Ωστόσο ο Δήμος  το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου χρησιμοποίησε την υδροφόρα του στο κάμπινγκ Κεραμωτής προκειμένου να διασφαλιστούν κανόνες υγιεινής των επισκεπτών.

Την Κυριακή και την Δευτέρα η υδροφόρα βρισκόταν στο Ποντολίβαδο ενισχύοντας την υδροδότηση του χωριού λόγω του ότι είναι το τελευταίο χωριό στο οποίο απεκαταστάθη η ροή.

Ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε από την εταιρεία TAP Α.Ε. να προμηθεύσει εμφιαλωμένο νερό προς πόση των κατοίκων έως ότου επανέλθει πλήρως η ύδρευση.

Επιφυλάσσεται για την όποια αποζημίωση από την εταιρεία διότι είναι και η ΜΟΝΗ υπεύθυνη για το συμβάν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΑΛΑ ΚΑΡΤ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Κατά την επίσκεψή  του στον Δήμο Νέστου ξεναγήθηκε στην θερμοκηπιακή μονάδα SELECTA από τους υπεύθυνους της επιχείρησης εκφράζοντας με εγκωμιαστικά σχόλια την ξεχωριστή αυτή επένδυση σε πανελλαδικό επίπεδο,  η οποία αξιοποιεί μια από τις σημαντικότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: την γεωθερμία.

Ο Δήμαρχος Νέστου,  μια μέρα νωρίτερα της έλευσης του αρχηγού  της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, επικοινώνησε με το γραφείο του στην Αθήνα προκειμένου να τον προσκαλέσει στον Δήμο. Ενώ υπήρξε θετική διαβεβαίωση μέχρι την τελευταία στιγμή τόσο από την γραμματέα του όσο κι από τον ιδιαίτερο συνεργάτη που τον συνόδευε,  πως ο Πρόεδρος θα συναντήσει τον Δήμαρχο κάτι τέτοιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Δήμαρχος μάλιστα είχε διευκρινίσει η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της περιοδείας του Προέδρου στην περιοχή μας.

Σημειωτέον, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε  τους τρεις Δημάρχους του νομού πλην του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Ποιος ήταν ο λόγος τελικά που την τελευταία στιγμή ο Πρόεδρος της Ν. Δ δεν συμπεριέλαβε τον Δήμο Νέστου στο πρόγραμμα του; Αναπάντητο ερώτημα έως αυτή τη στιγμή. 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Ο Δήμος Νέστου απέκτησε για πρώτη φορά ένα νέο σύγχρονο εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κυρίως στην περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού προβλήματα σαν και αυτά που αντιμετώπισε πέρυσι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το μηχάνημα αυτό ήταν επιτακτική ανάγκη να αποκτηθεί αφού ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου είναι σε Ορεινό όγκο και αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με το χιόνι ενώ απαιτείται  συνεχώς κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ο καθαρισμός των κεντρικών δρόμων αλλά και δρόμων εντός των οικισμών. Το όχημα 4χ4 περιλαμβάνει αλατοδιανομέα και  λεπίδα αποχιονισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως αποκτήθηκε με τακτικά έσοδα του Δήμου ύψους 50.000€.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο γραφείο του το Δ.Σ. του συλλόγου κτηνοτρόφων του νομού Καβάλας προκειμένου να συζητήσουν για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Γραβούνας έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτροφικές τους μονάδες. Ο Δήμαρχος Νέστου δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί από την ΔΕΥΑΝ αντίστοιχη μελέτη ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ UNESCO ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο Πρόεδρος της έδρας της Unesco και Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Μανωλούδης καθώς και η στενή του συνεργάτης  κα Χατζηβαρύτη Ιώ την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Σκοπός της επίσκεψης η συζήτηση για την  διοργάνωση και την προετοιμασία της συνάντησης του Οκτωβρίου για την ένταξη του ποταμού Νέστου στο πρόγραμμα « Άνθρωπος & Βιόσφαιρα» MAB/UNESCOCON-E-ECT.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας με θέμα το συντονισμό δράσεων εφαρμογής προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή της ΑΜΘ και ειδικότερα του νομού Καβάλας. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ  ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Την Διαχειριστική Αρχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 25 Ιουλίου στην Κομοτηνή συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη αλλά και τον Διευθυντή της κ. Κάλφα όπου συνάντησαν τον κ. Πιτσινίγκο Βασίλη, Διευθυντή της Διαχειριστικής Αρχής,  προκειμένου να  συζητήσουν για τη νέα πρόταση που θα υποβάλλει ο Δήμος άμεσα για δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή της γεωθερμίας στο Ερατεινό.

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ  Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΝΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Με κάθε επισημότητα αλλά και κατάνυξη εορτάστηκαν και φέτος στους Ιερούς Ναούς η Αγία Άννα  στο ομώνυμο ξωκλήσι της Ποντιάδας όπου πραγματοποιήθηκε εσπερινός την Δευτέρα 24 Ιουλίου με την παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων Βαλσαμίδη και Χατουτσίδου και της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κας Αργυρέλη Ελένης. Η  Αγία Παρασκευή στην εκκλησία των Πηγών στα κοιμητήρια του χωριού την Τρίτη 25 Ιουλίου όπου πραγματοποιήθηκε περιφορά με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής  αλλά και την παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, των Αντιδημάρχων Μαυροθαλασσίτη και Καϊντατζόπουλο, της Προέδρου του ΔΣ κας Ψυλλίδου και των δημοτικών συμβούλων Χατζηγερακούδη και Κοσμίδου. Η Αγία Παρασκευή στο ξωκλήσι της Γραβούνας παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Βαλσαμίδη καθώς και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γραβούνας κ. Τσαμπάζη. Ο Άγιος Παντελεήμονας στον Ιερό Ναό της περιοχής των εργατικών κατοικιών Χρυσούπολης όπου πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και την παρουσία του Δημάρχου Νέστου, του Αντιδημάρχου Βαλσαμίδη, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΝ Αργυράκη και της δημοτικής συμβούλου κας Κοσμίδου.

Την παραμονή της Αγίας Παρασκευής η αθλητική ομάδα των Πηγών πραγματοποίησε το ετήσιο λαϊκό γλέντι της και με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου (2.000€) στο χώρο του γηπέδου του χωριού σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με την παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και του Δημάρχου Νέστου του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτη Νικόλαου, του  Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλου Χαράλαμπου,  της  Προέδρου ΔΣ κας Ψυλλίδου Ελένης και των  δημοτικών  συμβούλων κας Κοσμίδου Λαρίσας και κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη ενώ εξίσου μεγάλη επιτυχία είχε και το λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Κοσμά την παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, προστάτη του χωριού τους, παρουσία

του Δημάρχου,  του Αντιδημάρχου Βαλσαμίδη, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΝ Αργυράκη, της δημοτικής συμβούλου Κοσμίδου και των Αντιδημάρχων  Καϊντατζόπουλου,  Χατουτσίδου και Τουμπεκτσή.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ-  18ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΘΑΣΟΠΟΥΛΑΣ- ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Με την παρουσία ξεχωριστών καλλιτεχνών ολοκληρώθηκε και το φετινό 17ο φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» την Κυριακή 30 Ιουλίου.    Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή  28 Ιουλίου όπου την αρχή έκανε η σπουδαία καλλιτέχνης Ελένη Βιτάλη παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία του φεστιβάλ και τη συνέχειά του ευχαριστώντας τους πολίτες που στηρίζουν τον θεσμό.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο 18ος διάπλους Θασοπούλας-Κεραμωτής με τη συμμετοχή 35 κολυμβητών όπου κατά την λήξη του αγώνα τους αποδόθηκαν τιμές και τους απονεμήθηκαν βραβεία. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ο διάπλους πέρασε στην ευθύνη του Δήμου όπου ανέλαβε την οργάνωση και την οικονομική κάλυψη. Στην απονομή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ- ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου, που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 30 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης προσέφερε τεράστιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο στο τόπο μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

1.   Να κηρυχτεί ο Δήμος Νέστου σε τριήμερο πένθος.

2.   Να παραστεί ο Δήμαρχος εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη.

3.   Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα.

4.   Την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες στις 12:00 μ. και μέχρι το πέρας του ωραρίου.

5.   Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Από το Γραφείο Τύπου