Log in
updated 3:41 PM UTC, Sep 24, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Για τα άτομα με αναπηρία δεν περισσεύουν ούτε χρόνος ούτε χρήμα

Η Υπεύθυνη του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, για την μη μετάδοση από την  Ε.Ρ.Τ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Ατόμων με Αναπηρία και των Deaflympics,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αθλητές μας διέπρεψαν τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία στο Λονδίνο όσο και στους 23ους Deaflympics (Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών) κατακτώντας χρυσά μετάλλια και σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. 

Ωστόσο, η Ε.Ρ.Τ. δεν μετέδωσε ούτε ειδική εκπομπή, ούτε αφιέρωσε δεκάλεπτο ή καν σύντομο ενημερωτικό πρόγραμμα ή περίληψη των παραπάνω αγώνων. 

Η κοινωνική ευαισθησία της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου εξαντλείται στην προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για την έκθεση ζωγραφικής της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην χώρας μας, ενώ για τα άτομα με αναπηρία δεν περισσεύουν ούτε χρόνος ούτε χρήμα.  

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Παππά στη Βουλή».

Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ ξηλώνουν την “ΕΡΓΑΝΗ”

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν θέμα χρόνου, οι λαϊκιστές του Υπουργείου Εργασίας να αγγίξουν το πιο σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο στην Ευρώπη, την “ΕΡΓΑΝΗ”.

Αντί να  υποστηρίξουν τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, την υπεράσπιση των εργαζομένων και των υγειών επιχειρήσεων υποκύπτουν σε πελατειακές απαιτήσεις, αρχίζοντας το ξήλωμα της “ΕΡΓΑΝΗ”.

Ενδίδουν σε συντεχνιακές πιέσεις, για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων στις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεν ενέδωσε ποτέ.

Ειδικότερα με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Εργασίας κυρία Αχτσιόγλου, ζήτησε εξαιρέσεις συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων - από τη μηνιαία ηλεκτρονική και απόλυτα διαφανή καταγραφή όλων των εργαζόμενων από το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” - με το πρόσχημα κλαδικών ιδιαιτεροτήτων.

Η “ΕΡΓΑΝΗ”, από την 1η Μαρτίου 2013 που τη θέσαμε σε ισχύ: 

1. Λειτούργησε ως καταφύγιο προστασίας όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων,

2. Υποστήριξε και υποστηρίζει τις υγιείς και συνεπείς επιχειρήσεις, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό,

3. Καταπολέμησε την “τριτοκοσμική” γραφειοκρατία, που υπήρχε για δεκαετίες στη χώρα μας, με χειρόγραφα βιβλία και καταστάσεις, εξοικονομώντας χιλιάδες χαμένες εργατοώρες στις επιχειρήσεις και το Δημόσιο,

4. Ενίσχυσε την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας,

5. Διασφάλισε - μέσα από την ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων και την αυστηρή τήρηση της λειτουργίας της - έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενίσχυσε την νόμιμη απασχόληση και συνετέλεσε στην αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία καταργείται κάτι που λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία - εδώ και πέντε   χρόνια - γυρίζοντας τη χώρα στο ξεπερασμένο καθεστώς των χειρόγραφων βιβλίων και καταστάσεων.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεκινά το “ξήλωμα” της “ΕΡΓΑΝΗ”.

Οι λαϊκιστές της ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, με θύματα τους εργαζόμενους».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών παράδειγμα προς μίμηση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρενέβη σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport FM» και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», όπου φιλοξενούνταν η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών, που κατέκτησε, πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, το χρυσό μετάλλιο στους  Deaflympics. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:  

«Είχα την ευκαιρία να τις δω πριν φύγουν να πάνε να διακριθούν και να μας φέρουν το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να ξέρετε πόσο υπερήφανους μας κάνατε όλους και πόσο δύναμη πήρα κι εγώ από τη συνάντησή μας. Είστε πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση. Τα συγχαρητήριά μου και στον “Sport FM”, που σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλετε περισσότερο αυτόν τον πολύ μεγάλο αγώνα τον οποίο κάνετε, σε αντίξοες, σε δύσκολες συνθήκες. Αποδεικνύετε ότι τίποτα δεν είναι εμπόδιο για εσάς. Μας κάνατε πάρα πάρα πολύ υπερήφανους.   

Τα κορίτσια και όλη μας η ομάδα, βέβαια, χρειάζονται υποστηρικτές. Όπως χρειάζονται και όλα τα άτομα με αναπηρία τα οποία ασχολούνται με τον αθλητισμό και φέρνουν διακρίσεις. Σήμερα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τα παιδιά που έφεραν τα μετάλλια από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Οι ιστορίες τις οποίες ακούμε είναι πάντα ίδιες. Είναι ιστορίες μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας σε αντίξοες συνθήκες, πάντα με την αμέριστη στήριξη - και θέλω να το πω αυτό - των οικογενειών και των προπονητών τους. Πρέπει να πούμε ότι όλοι οι προπονητές παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στα παιδιά αυτά, τα οποία αγωνίζονται και υψώνουν πάντα πολύ ψηλά τη γαλανόλευκη. Αλλά, πάνω απ’ όλα, κάνουν οι ίδιες και οι ίδιοι οι αθλητές μας μια πολύ μεγάλη, μια τεράστια  ψυχική υπέρβαση. Δεν το βάζουν κάτω. Δεν βλέπουν την αναπηρία τους ως ένα αξεπέραστο εμπόδιο. Και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας. 

Πίσω από την Ελλάδα της γκρίνιας και της μιζέριας υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, η οποία καινοτομεί, δημιουργεί, η οποία διακρίνεται. Πάντα πιστεύω ότι στη ζωή, όταν μας τυχαίνουν - και  σε όλους τυχαίνουν - αντιξοότητες, σε κάποιους βέβαια πολύ μεγαλύτερες και σε κάποιους μικρότερες, υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο ένας είναι να σκύψει κάποιος το κεφάλι και να αντιμετωπίσει τα πράγματα μόνο μέσα από την πικρία και το παράπονο. Ο δεύτερος είναι να κοιτάξει κανείς να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να μετατρέψει την αντιξοότητα σε ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Τα κορίτσια μας το έκαναν αυτό. Μας έχουν κάνει, για άλλη μια φορά, πολύ υπερήφανους. Και θέλω και μέσα από τη δική σας τη συχνότητα από καρδιάς να τις συγχαρώ».

Η σιωπή του κ. Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο ένοχη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Την  ημέρα που οι πολίτες αναστενάζουν από την πρώτη δόση της βαριάς φορολογίας,  η σιωπή του κ. Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο ένοχη.

Οι Έλληνες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τις ζαριές που έπαιξε με την τύχη της χώρας ο κ. Τσίπρας και η παρέα του.

Περιμένουμε όλοι τις απαντήσεις του στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ότι συζητούσε κατ’ εντολήν του, με τον κ. Σόιμπλε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Επίσης περιμένουμε να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή και τις δολοφονίες διαδηλωτών στην Βενεζουέλα.

Εκτός εάν οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο δεν του το επιτρέπουν».

Με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στίβου ΑμΕΑ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στίβου ΑμΕΑ. Τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που αναπτύσσουν καθημερινά και τις επιτυχίες που είχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμΕΑ, που διεξήχθη από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου, στο Λονδίνο. 

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε 2 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια και κατέλαβε την 22η  θέση μεταξύ των 93 χωρών που πήραν μέρος στους αγώνες.

 Ειδικότερα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο με νέο ρεκόρ αγώνων και ο Μιχάλης Σεΐτης στα 400 μέτρα. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν η Μαρία Σταματουλά στη σφαιροβολία, ο Χρήστος Κουτούλιας στο τριπλούν και ο Μιχάλης Σεΐτης στα 200 μέτρα. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Ζωή Μαντούδη και η Ανθή Λιάγκου στη σφαιροβολία και ο Δημήτρης Ζησήδης στη σφαίρα. 

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Σεβδικαλής, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος στην κατηγορία Τ43 με επίδοση 6 μέτρα και 21 εκατοστά.