Log in
updated 7:37 AM UTC, Jul 20, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Αντίδραση Eλίζας Βόζεμπεργκ στις θρασύτατες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο 

Νέα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, αντιδρώντας στις κλιμακούμενες τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εκφράζει έντονη ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιδράσει άμεσα στη συνειδητή και επαναλαμβανόμενη καταστρατήγηση των κανόνων του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου από την Τουρκία, σε βάρος της αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Αιγαίου.    

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κυρίας Βόζεμπεργκ:

«Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή.  

Ειδικότερα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν προβεί σε περισσότερες από 50 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, συμπεριλαμβανομένων και εννέα παραβιάσεων του F.I.R. Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μαχητικά είναι οπλισμένα ενώ δεν έχουν λείψει και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.   

Δεδομένου ότι οι θρασύτατες και σκόπιμες τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, εξελίσσονται σε καθημερινή πρακτική πρόκλησης και προκαλούν έντονη ανησυχία για την πολιτική που ασκεί η Τουρκία στο Αιγαίο, ερωτάται η Επιτροπή:  

- Ποιά πρόκειται να είναι η άμεση απάντησή της στην απαράδεκτη και σκόπιμη τουρκική προκλητικότητα, που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Κράτους - μέλους της Ε.Ε., καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας;».

Ο κ. Γαβρόγλου παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών για να ξεφύγει από το προσωπικό του αδιέξοδο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Ανικανότητα και αναλγησία του Υπουργείου Υγείας

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ.  Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την ανάκληση αποζημίωσης εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανευθυνότητα και η απίστευτη προχειρότητα αποτελούν πλέον καθημερινά χαρακτηριστικά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. 

Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται από την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδιασμού της πιο αποτυχημένης ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το συγκεκριμένο Υπουργείο.

 Τον τελευταίο μήνα, όλες οι γυναίκες που έχουν καρκίνο στον μαστό και έχουν ανάγκη να υποβληθούν σε μια  εξειδικευμένη μοριακή εξέταση, δεν καλύπτονται  από τον ΕΟΠΥΥ σε αντίθεση με ό,τι γινόταν. 

Αίτια η ανικανότητα και αναλγησία του Υπουργείου Υγείας που δεν μερίμνησε - ως όφειλε μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ - για την ταυτόχρονη έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης, ώστε να μην υπάρχει το χρονικό κενό στην κάλυψη της εξέτασης. Για άλλη μια φορά, την ανυπαρξία βούλησης την πληρώνει ο ελληνικός λαός».  

Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. 

Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε  ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού,  παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας. 

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Τεράστιο έλλειμμα πολιτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, για το ζήτημα της κρίσης στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.), έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Όταν απουσιάζει το σχέδιο και η στρατηγική, τη λύση δίνουν οι "εκκαθαρίσεις", οι υπαινιγμοί και οι εκατέρωθεν κατηγορίες.

Μέσα στο καλοκαίρι βγαίνουν στην επιφάνεια αμέλειες και ανεπάρκειες που εδώ και μήνες διαρκώς επισημαίνουμε και για τις οποίες προειδοποιούμε.

Οι τακτικοί ελιγμοί της Υπουργού δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την κρίση στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.), μαζί με το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής που διογκώνει μέρα με την ημέρα τα προβλήματα και βαθαίνει ακόμα περισσότερο την κρίση που μαστίζει τον χώρο του πολιτισμού».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times που αφορά στον κ. Νίκο Κοτζιά και την απάντηση του ίδιου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Ο προβληματισμός για τις  ενέργειες του κ. Κοτζιά – όπως στην περίπτωση του περιοδικού Athens Review of Books του κ. Μ. Βασιλάκη – ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μεγάλα ξένα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για παρεμβάσεις του Υπουργού στη Δικαιοσύνη και εκφράζουν έντονη σχετική ανησυχία.

H απάντηση του κ. Κοτζιά τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. 

Όπως και η επιλογή του να εκπροσωπηθεί από το γνωστό για την εμπλοκή του στην υπόθεση Κοσκωτά, κ. Μαντζουράνη, αλλά και μόνιμο δικηγόρο του Ελληνικού Δημοσίου επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Ο κ. Κοτζιάς, από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, οφείλει να σκέφτεται δυο φορές τις κινήσεις που εκθέτουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την χώρα σε διεθνές επίπεδο».

Το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση, διαφορετικά ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του.

Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως  παραμάγαζο κανενός».

Υ.Γ. Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ροδακινοπαραγωγοί δικαιούνται δίκαιη λύση

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρίαΦωτεινή Aραμπατζή, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: 

 «Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Βόρεια Ελλάδα, οι ροδακινοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αυτή η καταστροφή ήρθε να προστεθεί στο ρωσικό εμπάργκο και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές πώλησης των ροδάκινων.

Οι εξώδικες διαμαρτυρίες τους προς τον ΕΛΓΑ και η γνωμοδότηση του αρμόδιου Τμήματος του ΕΛΓΟ“ΔΗΜΗΤΡΑ”, που μιλά ξεκάθαρα για άμεσες ζημίες από ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα που αποζημιώνονται  σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, επέβαλαν προφανώς στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συστήσει, 15 ημέρες μετά, Ομάδα Εργασίας- Επιτροπή για την τεκμηρίωση των αιτίων της καταστροφής.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση της επιτροπής αυτής "ανάγκασε" την συντάκτρια της πρώτης γνωμοδότησης, που δικαίωνε τους πληγέντες παραγωγούς,  να την ανακαλέσει,  εν αναμονή του πορίσματος της σχετικής μελέτης.

Προσβλέπουμε στην αντικειμενικότητα της Ομάδας Εργασίας για την δίκαιη αντιμετώπιση ενός δυναμικού κλάδου επαγγελματιών, που οδηγείται στον αφανισμό.  

Οι ταμειακές δυσχέρειες, που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν αυτή του "σκουπίσματος" των διαθεσίμων του το 2015, δεν μπορεί να "χρεώνονται" στην πλάτη των Ελλήνων παραγωγών».