Log in
updated 6:48 PM UTC, Feb 16, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

«ΧΡΥΣΟΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε ο Δήμος Νέστου με την υποψηφιότητα που κατέθεσε στην κατηγορία: Οικονομία-Ανάπτυξη με καινοτόμο δράση για την  υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Τίτλος της πρότασης: Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού και καινοτόμος αγροτική εκμετάλλευση με την εγκατάσταση της επένδυσης του θερμοκηπίου. Η πρόταση του Δήμου εντυπωσίασε την επιτροπή του θεσμού BestCity Awards 2017 αποσπώντας στην κατηγορία του το χρυσό βραβείο.

Η βράβευση και η τελετή απονομής των βραβείων BestCity Awards 2017  πραγματοποιήθηκαν  το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Συμμετείχαν πολλοί Δήμοι, Περιφέρειες και πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας θέτοντας υποψηφιότητα με καινοτόμα  έργα που πραγματοποίησαν , έργα τα οποία εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Στην βραδιά απονομής το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος μετέβη για την βραδιά αυτή στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της παραλαβής του βραβείου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί περιληπτικά στο έργο της γεωθερμίας και της επένδυσης που έγινε στην περιοχή μπροστά σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο όπου παρίσταντο πλήθος Δημάρχων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων απ’ όλη την Ελλάδα.

Το  τιμητικό αυτό βραβείο που απέσπασε ο Δήμος Νέστου αποτελεί ύψιστη  τιμητική διάκριση για την περιοχή μας κάνοντας τον Δήμο γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τις καινοτόμες δράσεις του.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ –ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Την Αθήνα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στις αρχές της περασμένης εβδομάδος έχοντας μια σειρά από σημαντικά ραντεβού κι επαφές σε Υπουργεία για κρίσιμα θέματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου.  Έτσι λοιπόν:

Επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά  το θέμα του οικοπέδου πλησίον του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης ώστε  αυτό να παραχωρηθεί στον Δήμο. Για δύο συνεχή χρόνια η διοίκηση του Δήμου προσπαθεί επισταμένως να βρεθεί λύση για το οικόπεδο και  την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος μικρού προαυλείου στο εν λόγω σχολείο.

Αργότερα, επισκέφθηκε τον Γ.Γ. των Στερεών Αποβλήτων κ. Καπετάνιο Γιάννη ώστε να υπάρξει παράταση της σύμβασης, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου στην Ξάνθη, με την ΣΔΑΝΞ η οποία λήγει στις 31  Δεκεμβρίου 2017.

Τέλος, συμμετείχε στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές επιτροπές, το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων κ.α.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου την Τρίτη 3 Οκτωβρίου όπου συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Καλαματιανό Διονύση. Συζήτησαν μαζί για τα καίρια θέματα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων και της μεταφοράς του αγροτικού ιατρείου Κεραμωτής.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου συνάντησε τον Γ.Γ. κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο για να συζητήσουν το θέμα της πρόσληψης πολιτικών μηχανικών στον Δήμο. Ένα ζήτημα που ταλανίζει τον Δήμο εδώ και τρία χρόνια εξαιτίας της «πολιτικής αλητείας» της προηγούμενης διοίκησης που υπέγραψε για  την κινητικότητα των υπαλλήλων προκαλώντας μύρια προβλήματα στην καθημερινότητα του Δήμου.

ΕΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Φ.Ν.Θ- ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Εξελέγη την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου από την Ιερά Σύνοδο ο νέος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Στέφανος ύστερα από την απροσδόκητη εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου το περασμένο καλοκαίρι. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθους Ιεραρχών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Καβάλας, αρχών της τοπικής κοινωνίας και πλήθους πιστών. Στην χειροτονία παρέστη ακόμη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Από το Γραφείο Τύπου