Log in
updated 7:08 PM UTC, Mar 22, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού να δώσει εξηγήσεις για διορισμό συμβούλου του στην Ε.Π.Ο

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ο νομικός εκπρόσωπος μιας αθλητικής ομοσπονδίας μπορεί να είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του φορέα που εποπτεύει την αθλητική ομοσπονδία».

Πλήρης Δήλωση

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με πρόσφατη απόφασή της,  προσλαμβάνει στη νομική της υπηρεσία τον ειδικό σύμβουλο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη. Στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ο νομικός εκπρόσωπος μιας αθλητικής ομοσπονδίας μπορεί να είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του φορέα που εποπτεύει την αθλητική ομοσπονδία. 

Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται η  Κυβέρνηση την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της διαπλοκής. Ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα δεν μπορεί να περνά μέσα από το βόλεμα ημετέρων. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κομματικό λάφυρο».

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Οκτωβρίου, θα έχει τις εξής συναντήσεις: 

Τετάρτη 18/10:

12:30 - 13:30: Γεύμα εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και 6 Επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο Γεύμα Εργασίας θα συμμετέχουν 7 επίτροποι,  συγκεκριμένα οι κύριοι:

Jyrki Katainen, Αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα   Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα

  Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

 Guenther Oettinger, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων

Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

Phil Hogan, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης 

Carlos Moedas, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας 

Gabriel Mariya, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών

13:30 - 14:00: Συνάντηση με τον Valdis Dombrovskis, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής,         Υπεύθυνο για Ζητήματα Ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

16:30-17:00: Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνεία, κ. Pierre Moscovici

Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

17:00-17:30: Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κ. Karmenu Vella

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

18:00-19:00 ΕΚΟ/ΝΟΔΕ Βρυξελλών

EPP HQ

19:00-19:30 ΟΝΝΕΔ Βρυξελλών

EPP HQ

Πέμπτη 19/10:

11:00 - 11:30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, κ. Joseph Daul

EPP HQ

12:00 - 12:30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

12:30 - 16:00: Σύνοδος Κορυφής ΕΛΚ

L'academie Royale de Belgique, Rue Ducale 1

\Δήλωση Προέδρου doorstep (αγγλικά)

Συνάντηση με ΓΓ ΕΛΚ, Antonio Lopez-Isturiz

Συνάντηση TBC με Leo Varadkar - Ιρλανδία 

Συνάντηση TBC με Adrian Delia – Μάλτα

Δήλωση Προέδρου Ε.Ρ.Τ.

Απαιτείται άμεση ενημέρωση της Βουλής για όλες τις πτυχές της συμφωνίας

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη.

Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της Κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες.

Η Κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος.

Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του.

Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα. 

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Ζητούνται απαντήσεις για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στους υπό κατασκευή σταθμούς «Βενιζέλου» και «Αγίας Σοφίας» του Μετρό της Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Mε  τι πόρους θα χρηματοδοτηθεί η προστασία και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων; Ποιος φορέας θα χρηματοδοτήσει το έργο; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ανάδειξης των ευρημάτων; Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οφείλει άμεσα να μας δώσει συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις».

Πλήρης Δήλωση

«Εντυπωσιακά ευρήματα από τις ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης, τα οποία χρονολογούνται από τους ελληνιστικούς έως και τους νεότερους χρόνους, ειδικότερα δε από την Βυζαντινή Εποχή, κινδυνεύουν με αφανισμό γιατί δεν υπάρχει σχέδιο για την προστασία και ανάδειξή τους.

Για ακατανόητους λόγους, ανατρέπονται αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που στοχεύουν στη ρύθμιση του ζητήματος και έχουν πλήρως δικαιωθεί στο ΣτΕ. 

Μέσα σε αυτό το ασαφές τοπίο, ο προϋπολογισμός του σταθμού “Βενιζέλου” διογκώνεται επικίνδυνα, ενώ η αρχικά δημοπρατημένη μελέτη παρουσιάζει ουσιώδεις μεταβολές, λόγω του ζητήματος της διαχείρισης των αρχιαολογικών ευρημάτων.

Τα ερωτήματα ωστόσο που χρήζουν απαντήσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι τα εξής:

- Mε  τι πόρους θα χρηματοδοτηθεί η προστασία και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων; 

- Ποιος φορέας θα χρηματοδοτήσει το έργο; 

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ανάδειξης των ευρημάτων;».

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ., είχε σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, γεύμα εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έξι Επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι κύριοι: 

-Jyrki Katainen, Αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα

-Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων

-Guenther Oettinger, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων

-Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

-Phil Hogan, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

-Carlos Moedas, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας

-Gabriel Mariya, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και ότι ήταν πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Σε μια ασυνήθιστα θερμή υποδοχή από τόσο μεγάλο αριθμό Επιτρόπων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης  ως αυριανός πρωθυπουργός. Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει. 

Οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή Κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε, επίσης, με την Επίτροπο Μεταφορών κυρία Violeta Bulc. 

Σημειώνεται ότι, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis, οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση αύριο, εκτός του αρχικού προγράμματος.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ισοπέδωση και στην Υγεία

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αντικατάσταση της συνέντευξης, ως μέσο επιλογής των γιατρών και η επιβολή της λίστας προτεραιότητας ή της κλήρωσης αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση για τις Μ.Ε.Θ. Η επιχείρηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙZΑ - ΑΝΕΛ να εξαφανίσει κάθε ίχνος αξιοκρατίας συνεχίζεται ακάθεκτη».

Πλήρης Δήλωση

«Μετά τους σημαιοφόρους στα σχολεία, ήρθε η σειρά των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Η αντικατάσταση της συνέντευξης, ως μέσο επιλογής των γιατρών και η επιβολή της λίστας προτεραιότητας ή της κλήρωσης, αποτελεί ξεκάθαρη υποβάθμιση για τις Μ.Ε.Θ. Η επιχείρηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙZΑ - ΑΝΕΛ να εξαφανίσει κάθε ίχνος αξιοκρατίας και αξιολόγησης συνεχίζεται ακάθεκτη.

Η αντικατάσταση της συνέντευξης αποδεικνύει την προσπάθεια ισοπέδωσης των γιατρών και θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην επιστημονική εξέλιξή τους. 

Δυστυχώς, ο χώρος της Υγείας ταλανίζεται από μια ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Ο χρόνος της, όμως, τελειώνει».

Ομολογία αποτυχίας στο ΕΣΠΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας,  σχετικά με την άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να απαντήσει, εδώ και επτά μήνες, στις διαδοχικές ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠΑ, ομολογώντας έτσι την αποτυχία του και παραβιάζοντας κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής».

Η πλήρης δήλωση

«Η αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ είναι πια κάτι περισσότερο από προφανής. Αυτό, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με τρόπο που να συνιστά ευθεία υπονόμευση του ρόλου της Βουλής των Ελλήνων.

Ενδεικτικά, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εδώ και επτά μήνες, αρνείται - κατά παράβαση των όσων προβλέπονται - να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής “οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών”. 

Συγκεκριμένα, σε διάστημα επτά μηνών, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις έξι ερωτήσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, καθώς η τελευταία φορά που ανταποκρίθηκε ήταν στις 8 Φεβρουαρίου 2017.

Έκτοτε, η απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας είναι πρωτοφανής και σχετίζεται ευθέως με το γεγονός πως όλα τα χρονοδιαγράμματα έναρξης των δράσεων έχουν πέσει έξω, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους στόχους που είχαν τεθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.

Σήμερα, που χιλιάδες δικαιούχοι βλέπουν τις ιδέες τους να είναι κλειδωμένες σε συρτάρια, είναι ανάγκη να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αν δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, ας αποχωρήσουν, για να μην προκαλέσουν άλλα τραύματα στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

Με ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, με ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες. 

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μια σειρά από ευρωπαίους Επιτρόπους το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος. 

Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας. 

Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών. 

Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».