Log in
updated 7:08 PM UTC, Mar 22, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της η προστασία των πολιτών

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα κρούσματα εγκληματικότητας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διαδοχικά κρούσματα δολοφονιών και βίαιων ενεργειών καταρρακώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το Κράτος». 

Πλήρης δήλωση

«Οι πολίτες παρακολουθούν απορημένοι τα καθημερινά πλέον κρούσματα βίας και εγκληματικότητας που πληθαίνουν με πρωτοφανή συχνότητα τις τελευταίες ημέρες. 

Διαδοχικά κρούσματα δολοφονιών και βίαιων ενεργειών καταρρακώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το Κράτος. 

Δυστυχώς, αυτή η Κυβέρνηση, και το κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν αποδείξει ότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους η προστασία των πολιτών από τη δράση εγκληματιών. 

Με τη εν γένει στάση τους, έχουν επιτρέψει τη γιγάντωση της ανομίας. 

Τους καλούμε να συναισθανθούν, επιτέλους, τις αυτονόητες ευθύνες τους και να τις αναλάβουν».

Ενοχλούν τον Υπουργό Παιδείας οι Ανεξάρτητες Αρχές

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την επίθεση του Υπουργού Παιδείας κατά της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποστρέφεται τις Ανεξάρτητες Αρχές, καθώς επιθυμεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο όλων των δομών του Κράτους».

Πλήρης δήλωση

 «Σήμερα, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Κυβέρνηση αποστρέφεται και τις Ανεξάρτητες Αρχές και την έννοια της αξιολόγησης.

Ο Υπουργός Παιδείας προέβη σε επίθεση εναντίον της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, στην οποία παρουσιάστηκαν τα πορίσματα της “Έκθεσης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης 2016”.

Ο Υπουργός, σε έντονο ύφος, καταφέρθηκε εναντίον της Αρχής, απαξιώνοντας τα αποτελέσματα της Έκθεσης. Η επίθεση κορυφώθηκε, όταν ο Υπουργός, αναφερόμενος σε έγγραφο της ΑΔΙΠ αγνώστου χρονολογίας το οποίο δεν είχε κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, ζήτησε από την Πρόεδρο της ΑΔΙΠ να το αποσύρει.

Θυμίζουμε ότι η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση συνιστά Ανεξάρτητη Αρχή που περιβάλλεται με πλήρη διοικητική αυτονομία, ώστε να μπορεί να επιτελεί το έργο της ανεξάρτητα από την εκτελεστική εξουσία. Αυτή η Κυβέρνηση, όμως, αποστρέφεται τις Ανεξάρτητες Αρχές, καθώς επιθυμεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο όλων των δομών του Κράτους.

Οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελή, ο οποίος ανερυθρίαστα είπε: “Όσες περισσότερες Ανεξάρτητες Αρχές φτιάχνουμε κατά τη γνώμη μου, τόσο αφαιρείται πολιτικό βάρος από την ελληνική πολιτεία, που μπορεί να αποφασίζει. Ανεξάρτητες Αρχές που δεν λογοδοτούν, που δεν ξέρω πώς αποφασίζουν ή το πώς επιλέγονται που δεν έρχονται και φέρνουν εδώ ουδέτερες εκθέσεις, το λέω με κάθε ειλικρίνεια, αρχίζουν να με φοβίζουν”.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η ΑΔΙΠ αποτελεί σε βασικό πυλώνα λειτουργίας του συστήματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς συνιστά κομβικό θεσμικό όργανο για την αξιολόγηση των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ακόλουθη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητάς τους».

Με τον Jean - Claude Juncker συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean - Claude Juncker.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Juncker το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδος σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, που αλλάζει γρήγορα. 

Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει προτάξει ο Πρόεδρος Juncker θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο. 

Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. 

Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική φύλαξης των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει - και μπορεί - να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο, που ανοίγει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Θεόδωρος Ζαγοράκης: Η προστασία της Χριστιανικής θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην Τουρκία και η προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ημερίδα για την προώθηση της γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και του ζητήματος της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού στην Τουρκία διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Η εκδήλωση με θέμα  την ελληνοχριστιανική πολιτιστική κληρονομιά στην Τουρκία, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΟΣΕΠΕ (Ομοσπονδία των Ποντίων στην Ευρώπη). Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γερμανός Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του CDU κ. Reiner Wieland, ο επίσης Γερμανός Συντονιστής για τον διεθνή θρησκευτικό διάλογο του Ιδρύματος Konrad Adenauer κ. Otmar Oehring, ο κ. Claudio Monge, Ιταλός ιερέας και θεολόγος από το πολιτιστικό κέντρο DoST-I της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Δημήτριος Κούρτης, νομικός, ειδικός σε θέματα γενοκτονιών και ο κ. Θεοδόσης Κυριακίδης, ιστορικός/θεολόγος, ερευνητής Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την προώθηση του Ποντιακού ζητήματος και της προστασίας της εθνικής μας κληρονομιάς στην Τουρκία, στην ευρωπαϊκή σφαίρα καθώς και την διεθνοποίησή τους σε επίπεδο διεθνών οργανισμών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη επισημάνει το ζήτημα της προστασίας των ελληνοχριστιανικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου και των παραλίων της Μαύρης Θάλασσας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σχετικές ερωτήσεις του. 

Ο κ. Oering όπου παράλληλα συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας του ΟΑΣΕ στην συμβουλευτική ομάδα για την θρησκευτική ελευθερία, παρουσίασε το ζήτημα στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής καθώς και την διαδικασία επίλυσης προβλημάτων μεταξύ των Κρατών. Ο κ. Monge, ειδικευμένος στην κοινωνιολογία των θρησκειών ανέπτυξε στοιχεία που αναδεικνύουν την οικουμενικότητα των μνημείων ως χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο κ. Κούρτης ως υποψήφιος διδάκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου μίλησε για την γενοκτονία αναλύοντας παράλληλα και τις πολιτισμικές της διαστάσεις. Με την σειρά του, ο κ. Κυριακίδης παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο των εκκλησιών, των σχολείων και των μοναστηριών της περιοχής και το καθεστώς που επικρατεί στη σύγχρονη Τουρκία σχετικά με την προστασία και την διαφύλαξή τους.  Ο κ. Οσιπίδης, ως Πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ, παρουσίασε τις δράσεις και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και τον ρόλο των ποντιακών σωματείων ανά τον κόσμο. 

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Ζαγοράκης επεσήμανε την ανάγκη για τη διεθνή προώθηση των ζητημάτων αυτών σε πολιτικά κέντρα όπως οι Βρυξέλλες, έδρα της Ε.Ε. και πολλών διεθνών οργανισμών και οργανώσεων, αλλά και εκτός Ευρώπης. Συνέχισε υπογραμμίζοντας την σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα ζητήματα αυτά, καθώς όπως τόνισε «καθημερινά, εκατοντάδες ευρωβουλευτές από όλη την Ε.Ε., από όλες τις πολιτικές ομάδες εργάζονται στον ίδιο χώρο, για τον ίδιο σκοπό. Αυτοί, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές τόσο της αναγνώρισης της γενοκτονίας, όσο και της προστασίας της εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς. Η παρουσία των συναδέλφων καθώς και στελεχών από διαφορετικές χώρες το αποδεικνύει περίτρανα». 

Τέλος, ο  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε τον ρόλο των Ελλήνων της διασποράς στο σκοπό αυτό, αλλά και την διαχρονική δράση των ποντιακών συλλόγων και ομοσπονδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μέλλον αρχίζει από την Πάτρα

Αφιερωμένο στους Νέους είναι το 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στην Πάτρα. Και η επιλογή αυτή, βέβαια, μόνον τυχαία δεν έγινε. Για τη Νέα Δημοκρατία, η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πλέον καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και βασικό πυλώνα του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχει βυθίσει η σημερινή αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση. 

Στη διάρκεια του Προσυνεδρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά. Θαρραλέες αλλαγές που σχεδιάζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αλλά και κίνητρα που θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του θλιβερού φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στους διαρκείς πειραματισμούς που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα και κατεξοχήν συνεχίζονται με τις πρόχειρες και ανερμάτιστες παρεμβάσεις των τριών (!) Υπουργών Παιδείας που… πρόλαβε και άλλαξε ο κ. Αλ. Τσίπρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Στόχος και κεντρική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, είναι να νομοθετήσει επιτέλους ένα σύγχρονο, καινοτόμο και -κυρίως - σταθερό περιβάλλον σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Ένα περιβάλλον που θα εξοπλίζει τους νέους με εφόδια τα οποία θα τους είναι αληθινά χρήσιμα στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που θα διαμορφώνουν αδιάβλητες συνθήκες αξιοκρατίας και αναγνώρισης της προσπάθειάς τους και θα προωθούν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργούνται σύγχρονες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους τους νέους. 

Τις πτυχές αυτές θα αναδείξει το 2ο Προσυνέδριο στην Πάτρα το οποίο θα περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9:30-10:00 Προσέλευση

10:00-10:30 Αιθ. Μεσσάτις

Έναρξη Εργασιών -  Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ερωτηματολογίου 

10:30-12:00 Αιθ. Μεσσάτις

Προσχολική Αγωγή. Σύγχρονα, ευρωπαϊκά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Κέλλας Χρήστος Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

Νικολαΐδης Ηλίας Senior Editor Διανέοσις. Συντόνισε την έρευνα «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην προσχολική αγωγή»  

Διονάτος Χαράλαμπος Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας

Καπαχτσή Βενετία Διευθύντρια 1ου  Γυμνασίου Πυλαίας-Χορτιάτη, Διδάκτωρ στη Διοίκηση και Οργάνωση της Εκπαίδευσης

Μουζάκης Δημήτριος Διευθυντής Ιδιωτικού Λυκείου, Διδάκτωρ Ιστορίας

Συντονίστρια: Ζαχαράκη Σοφία

10:30-12:00 Αιθ. Πατρεύς

Επαγγελματική εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση: Όλα από την αρχή

Ανδριανός Γιάννης Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

Κουτούζης Μανώλης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων»

Παΐζης Νίκος Επιστημονικός σύμβουλος του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ

Καφετζοπούλου Όλγα Χημικός Μηχανικός, Ειδική στην οργάνωση της επαγγελματικής κατάρτισης

Συντονιστής: Βούτσινος Γεώργιος

12:00-12:30 Διάλειμμα

12:30-14:00 Αιθ. Μεσσάτις

Τα Πανεπιστήμια πόλοι έρευνας, καινοτομίας και αριστείας: Η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης

Κεραμέως Νίκη Βουλευτής, Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

Δοξιάδης Απόστολος Συγγραφέας

Ιωάννου Γιώργος Καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Tασιούλα Νατάσα Πολιτικός Μηχανικός - Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια

Γραβάνης Αχιλλέας Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συντονιστής: Πανούτσος Αντώνης

12:30-14:00 Αιθ. Πατρεύς

Αναστρέφοντας τη «Φυγή»: Πολιτικές για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για τους νέους

Αντωνίου Μαρία Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας

Κατσαμάνγκου Ελευθερία Ιατρός, Παθολογοανατόμοας, που αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένειά της στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Μπαλάσκα Χριστίνα Ασκούμενη Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ

Σίνης Φωκίων Συνιδρυτής πρωτοβουλίας Brain Gain, Διευθυντής σε διεθνή φαρμακευτική εταιρεία 

Συντονιστής: Μαρινάκης Παύλος

14:00-14:30 Αιθ. Μεσσάτις

Κλείσιμο Εργασιών

H Κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για το κλείσιμο του εργοστασίου της B.S.H. HELLAS  και την αθέτηση των υποχρεώσεων της Siemens»

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για την πρόθεση της B.S.H. HELLAS (πρώην Πίτσος) να κλείσει μετά από 152 χρόνια λειτουργίας το εργοστάσιό της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η αναβάθμιση και επέκταση του εργοστασίου της B.S.H. HELLAS (πρώην ΠΙΤΣΟΣ) αποτελούσε μέρος της συμφωνίας συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Η Κυβέρνηση, ουσιαστικά δεν άσκησε καμία πίεση στη μητρική εταιρία, προκειμένου εκείνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ως εκ τούτου φέρει ακέραιη την ευθύνη για τον κίνδυνο να οδηγηθούν 250 εργαζόμενοι στην ανεργία και η χώρα να χάσει άλλη μία σημαντική μονάδα παραγωγής».

Πλήρης Δήλωση 

«Η B.S.H. HELLAS (πρώην ΠΙΤΣΟΣ), μια από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας, ανακοίνωσε ότι, εντός του 2018, θα κλείσει το εργοστάσιό της στην περιοχή του Ρέντη, μετά από 152 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην Ελλάδα. Έτσι, οι 250 εργαζόμενοι της μονάδας οδηγούνται στην ανεργία και η χώρα χάνει μια σημαντική μονάδα παραγωγής.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και επέκταση του συγκεκριμένου εργοστασίου αποτελούσε μέρος της συμφωνίας συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens. Μάλιστα, η συμφωνία προέβλεπε επιπλέον επένδυση τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ και την απασχόληση 700 εργαζομένων. Εδώ και μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης είχε αποστείλει σχετικές επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, επισημαίνοντας ότι η Siemens οδηγεί σταδιακά σε λουκέτο την εν λόγω μονάδα, καθώς δεν προχώρησε σε καμία απολύτως επένδυση.

Η Κυβέρνηση, η οποία τελευταίως μιλάει για στήριξη της επιχειρηματικότητας και προσέλκυση επενδύσεων, αδιαφόρησε για την πορεία λειτουργίας ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της χώρας. Ουσιαστικά, δεν άσκησε καμία πίεση στη μητρική εταιρία, προκειμένου εκείνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση, η οποία θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί  τα συμφέροντα του Δημοσίου και ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Η σημερινή φθίνουσα κατάσταση είναι καταστροφική για την πορεία της χώρας».

Η κοροϊδία της Κυβέρνησης στα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης συνεχίζεται

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχετικά με θέματα δημόσιας διοίκησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί ή αδυνατεί να εφαρμόσει ακόμα και τα δικά της νομοθετήματα».

Πλήρης Δήλωση

 «Η Κυβέρνηση συνεχίζει να παραπλανά και να εξαπατά στα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης, νομίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Όλες οι εξαγγελίες της περί μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση είναι κενές περιεχομένου, αφού δεν επιθυμεί ή αδυνατεί να εφαρμόσει ακόμα και τα δικά της νομοθετήματα.  

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, με έναν πρόχειρο τρόπο, προσπαθεί να δείξει ότι δήθεν προχωρά στην αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ όλες οι πρωτοβουλίες και οι πρακτικές της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. 

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ψήφισή του, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών έχει μείνει μόνο ως τίτλος. Σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ  προβλέπεται ότι οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές, Υποδιοικητές  και οι επικεφαλής των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των οποίων η επιλογή ανήκει στο Δημόσιο, θα επιλέγονται αποκλειστικά από το Μητρώο. Έχουν περάσει είκοσι μήνες από την ψήφιση του νόμου και δεκαπέντε μήνες από την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου και δεν έχει γίνει ούτε μια επιλογή στελέχους για τις παραπάνω θέσεις από το Μητρώο. Η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, επιλέγει και τοποθετεί είτε σε νέες θέσεις είτε σε παλιές που μένουν κενές, κομματικά στελέχη ή συγγενείς κυβερνητικών στελεχών.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί  και η κοροϊδία των ψηφιακών οργανογραμμάτων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, που επίσης ψήφισε η Κυβέρνηση, οι φορείς, που απέστειλαν αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση θα έπρεπε, εδώ και καιρό,  να  αποτυπώσουν ολοκληρωμένα και με συγκεκριμένο τρόπο το οργανόγραμμα τους και να το αποστείλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  Δέκα ολόκληρους μήνες από την έναρξη της ισχύος του νόμου, το Υπουργείο επιχειρεί να συγκεντρώσει κάποια στοιχεία κάποιων μόνον φορέων, με μια μέθοδο ατελή και αποσπασματική, που δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του νόμου, που ψήφισε, προκειμένου να συγκαλύψει πρόχειρα απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης από τους Θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ερωτήσεις, θα συνεχίσει να  αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας, ζητώντας απαντήσεις».

Το αυριανό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, το eHealth Forum 2017, που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Αθηνών, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Β. και είναι αφιερωμένο στην προαγωγή της ψηφιακής υγείας.

Στις 20:30, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο πολυσυνέδριο «Capital + Vision 2017», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το «Κεφάλαιο» και τo capital.gr και έχει ως θέμα: «Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας: Επενδύσεις - Καινοτομία - Ανάπτυξη» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.