Log in
updated 6:45 PM UTC, Dec 13, 2019
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η προσήλωση στο στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση τους σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της υψηλής τεχνολογίας. Υπογραμμίστηκε η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη. Από την πλευρά μας, τονίστηκαν οι ανησυχίες μας για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα όπως το συριακό, το παλαιστινιακό και η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Είναι κατηγορηματική η δέσμευσή μου ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Στους Νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και μεθαύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στους Νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.

Αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο Νομό Ηλείας, τη Βάρδα, τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη, την Αμαλιάδα και τη Ζαχάρω. 

Στις 19:00, θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Πύργο, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Καλαμάτα, όπου θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό και Καθεδρι¬κό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού.

Δήλωση της Νίκης Κεραμέως

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη συγκρότηση Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης από το Υπουργείο Παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η αντίδραση του Υπουργού Παιδείας στην κατάσταση διαρκώς διογκούμενης ανομίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας είναι η συγκρότηση  μιας Επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Παρασκευόπουλο»

Πλήρης Δήλωση 

 «Η αντίδραση του Υπουργού Παιδείας στην κατάσταση διαρκώς διογκούμενης ανομίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια της χώρας, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εγκληματικά επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είναι η συγκρότηση ακόμη μιας Επιτροπής. 

Μιας Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, την ειρήνη και την παραβατικότητα στους χώρους των Α.Ε.Ι., επικεφαλής μάλιστα της οποίας τέθηκε ο  πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης  της Κυβέρνησης, κ. Παρασκευόπουλος, γνωστός για τον περίφημο νόμο του που αποφυλάκισε χιλιάδες βαρυποινίτες.

Αν η Κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα, αντί για τη συγκρότηση μίας ακόμη Επιτροπής, θα τροποποιούσε την προβληματική ρύθμιση που νομοθέτησε για το άσυλο».

Δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέες ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018 που προβλέπει διατήρηση του άδικου και αναποτελεσματικού αυτού φόρου»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Κατά τη συνήθη, πλέον, πρακτική του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου μοίρασε και πάλι ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. 

Στον μακρύ κατάλογο των υποσχέσεών του για την κατάργηση του άδικου και αναποτελεσματικού αυτού φόρου, που η ίδια η Κυβέρνηση επέβαλε το 2015, ήρθε σήμερα να προστεθεί μια ακόμη, αυτή τη φορά από το βήμα σχετικής εκδήλωσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.

Την ίδια υπόσχεση για κατάργηση του Ε.Φ.Κ. πριν το τέλος του 2017 έδινε επανειλλημένα ο κ. Υπουργός, αλλά ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Δ.Ε.Θ.. Τελικά, κατέληξαν να ψηφίσουν “υπερήφανα” τον Προϋπολογισμό του 2018, που προβλέπει τη διατήρησή του! 

Χθες, μόλις ένα μήνα μετά, ο κ. Υπουργός άρχισε ξανά να μοιράζει τις ίδιες υποσχέσεις. 

Για πόσο ακόμα θα μας εμπαίζει;».

Δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις στην περιοχή του Έβρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, στην περιοχή του Έβρου θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας».

Πλήρης Δήλωση

 «Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, στην περιοχή του Έβρου θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας, καθιστώντας την υπόλογη για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών συμβάσεων.

Η χθεσινή απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είναι, σε καμία περίπτωση επαρκής και πολλές πτυχές του ζητήματος θα πρέπει να διασαφηνισθούν.

 Γι’ αυτόν, ακριβώς το λόγο, κατέθεσα, σήμερα, Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του θέματος.

Λίγη περισσότερη υπευθυνότητα, από αυτούς που όταν ήταν στην Αντιπολίτευση,  επινοούσαν, σε καθημερινή βάση, νέα θύματα μαζικών επαναπροωθήσεων, δε θα έβλαπτε».

Κοινή δήλωση Κικίλια Φωτήλα

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, σε απάντηση της χθεσινής συνέντευξης του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κατάσταση στην υγεία “τον Γενάρη του 2017 είναι απείρως καλύτερη σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2015” σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, αποδεικνύοντας έτσι πως έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. 

Αν ο κ. Πολάκης είχε επισκεφθεί για παράδειγμα το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας θα είχε διαπιστώσει το ακριβώς αντίθετο. Η κατάσταση που επικρατεί στις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου είναι απελπιστική παρά τις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων. Κτιριακές εγκαταστάσεις υπό κατάρρευση, απαρχαιωμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, ακατάλληλα δωμάτια και ανύπαρκτοι βοηθητικοί χώροι είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι ασθενείς και προσωπικό. Προβλήματα που διαπίστωσε και το κλιμάκιο του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι 30 νοσηλευόμενοι και οι συνοδοί τους μοιράζονται 2 τουαλέτες.

Ό,τι και να ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια: Η υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας φέρει την υπογραφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».