Log in
updated 11:21 PM UTC, May 25, 2018
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Δημοκρατία οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Οι άδειες στον Κουφοντίνα, για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. 

Υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου επέτρεψε την αθρόα αποφυλάκιση σκληρών ποινικών, και άλλαξε ταυτόχρονα τη διάταξη για τις άδειες προς όφελος ακόμη και των τρομοκρατών.

Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: Μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά οφείλει να αμύνεται απέναντι σε όσους την υπονομεύουν. Η ανοχή απέναντί τους οφείλει και θα είναι μηδενική. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και των οικογενειών τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ».

Η Κυβέρνηση να πει σήμερα στους πολίτες τις κόκκινες γραμμές της

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων καθόρισαν με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές τους. Δεν διαπραγματεύονται ούτε αλλαγή στο Σύνταγμά τους, ούτε τη δήθεν μακεδονική τους εθνότητα. 

Με άλλα λόγια, αλλάζουν ταμπέλες δρόμων, αλλά όχι θέσεις. 

Το ερώτημα, όμως, είναι τι κάνει η Κυβέρνηση. Οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς οφείλουν, σήμερα κιόλας, να πουν στους πολίτες ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές τους για να επιτρέψουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η προστατευόμενη «συλλογικότητα» της Κυβέρνησης δρα ανεξέλεγκτη

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την εισβολή στο κτίριο της «Ελληνοαμερικανικής Ένωσης» μελών του Ρουβίκωνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Αντί ο κ. Τόσκας να μετρά με τη μεζούρα τον αριθμό των διαδηλωτών, θα ήταν πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με το Ρουβίκωνα και τους διάφορους γνωστούς - αγνώστους οι οποίοι δρουν απολύτως ανεξέλεγκτα».

Πλήρης Δήλωση

«H σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση έρχεται να προστεθεί σε σειρά δεκάδων ανάλογων περιστατικών, που πλήττουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας. Ούτε σήμερα υπήρξε καμία σύλληψη, επιβεβαιώνοντας έτσι, για άλλη μία φορά, ότι η συγκεκριμένη ομάδα κάνει ό,τι θέλει έχοντας εξασφαλίσει την ανοχή της Κυβέρνησης. 

Αντί ο κ. Τόσκας να μετρά με τη μεζούρα τον αριθμό των διαδηλωτών, θα ήταν πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με το Ρουβίκωνα και τους διάφορους γνωστούς - αγνώστους οι οποίοι δρουν απολύτως ανεξέλεγκτα. Ο καθένας βέβαια έχει και τις προτεραιότητές του…»

Καθυστέρηση και έλλειψη σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της ιλαράς

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αν. Τομεάρχης βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: 

«Την ώρα που βρίσκεται σε έξαρση επιδημία ιλαράς στη χώρα μας, με 1.400 περιστατικά τους τελευταίους εννέα μήνες, θα περιμέναμε από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ κάτι παραπάνω από απλές διαπιστώσεις, όπως αυτές που έκανε προχθές σε συνάντηση με τους επαγγελματίες υγείας στον Ευαγγελισμό. 

Η Νέα Δημοκρατία επισημάνει -για μια ακόμη φορά- τη χαρακτηριστική καθυστέρηση  και έλλειψη σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες δημόσιας υγείας να πράξουν τα αυτονόητα για την υγεία των πολιτών».

Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδος από τα Μνημόνια

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη νέα αυταπάτη περί “καθαρής εξόδου από τα μνημόνια”. Προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να φτιάξει ταμειακό απόθεμα, “στύβοντας” την πραγματική οικονομία. “Σκουπίζει” τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου, χρησιμοποιεί εις βάρος της ρευστότητας τις “κουτσουρεμένες δόσεις” του δανείου, επιβάλλει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και υπερφορολογεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην ίδια επικοινωνιακή στρατηγική εντάσσεται και η έξοδος στις αγορές.

Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση δεν αντλεί τους διαθέσιμους από το πρόγραμμα πόρους, οι οποίοι προσφέρονται με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, πολύ χαμηλότερο από αυτό των αγορών. Επιτόκιο των αγορών και spreads τα οποία, αν και αποκλιμακούμενα, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλότερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν η Κυβέρνηση ήταν αξιόπιστη, σοβαρή και υπεύθυνη, τότε τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν πολύ χαμηλότερα. Και τότε η επιθυμητή έξοδος στις αγορές θα γίνονταν με καλύτερους όρους, ειδικά σε μια περίοδο άφθονης ρευστότητας στην οικονομία, ως βήμα μιας δομημένης στρατηγικής βιώσιμης εξόδου από τα Μνημόνια.

Δυστυχώς όμως σήμερα, αυτό δεν είναι εφικτό. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αλλεργία στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, έχει ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Και έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά εκτιμάται ότι θα συνοδευτεί και από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας. 

Οι πολίτες αναζητούν πλέον ρεαλιστική ελπίδα και όχι νέες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή και μια άλλη ισχυρή μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση».

Με τον Πρόεδρο της Γεωργίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο της Γεωργίας κ. Giorgi Margvelashvili.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι μακραίωνοι και στενοί δεσμοί των δυο λαών. Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Γεωργίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου. Επίσης, έμφαση δόθηκε στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς ενέργειας, επενδύσεων, τουρισμού και γεωργίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γεωργίας αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την εμπειρία της Γεωργίας στην προώθηση μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Συζητήθηκαν, επίσης, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στη συνεργασία της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

 

Με τον Pierre Moscovici θα συναντηθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 12:30, με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία κ. Pierre Moscovici. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.