Log in
updated 6:34 PM UTC, Jan 22, 2019
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους, μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο.

Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο.

Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,

- ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και

-ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα».

 

Δήλωση του Σάββα Αναστασιάδη

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με εγκύκλιο του, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει ότι η 9η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως “Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας”.

Για άλλη μία φορά, η Κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών -συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών- αφού, όπως είναι γνωστό, για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται απόφαση της UNESCO και έγκριση της από τον Ο.Η.Ε. ύστερα από υποβολή σχετικού αιτήματος. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον δεν γνωρίζουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, είμαστε πρόθυμοι να τους ενημερώσουμε. Αυτό που δεν θα ανεχθούμε, όμως, είναι η απροκάλυπτη κοροϊδία».

 

Δήλωση του Χρήστου Κέλλα

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, για το ζήτημα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τα σχολεία της διασποράς. Ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίει τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς».

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τα σχολεία της διασποράς. 

Συγκεκριμένα, ακόμη και σήμερα, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένες μάλιστα ειδικότητες τα κενά υπερβαίνουν το 30% των θέσεων.

Επιπλέον, το Υπουργείο αφενός περιέκοψε τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις εκπαιδευτικών χωρίς επιμίσθιο, αφετέρου καθυστερεί εδώ και μήνες να καταβάλει τις επιπρόσθετες αποδοχές στους αποσπασμένους με ειδικό επιμίσθιο, προκαλώντας προβλήματα οικονομικής επιβίωσης στις οικογένειές τους.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας για στήριξη της ομογένειας και για συμβολή, μέσω της εκπαίδευσης, στη διατήρηση της εθνικής και πολιτισμικής  ταυτότητας των ομογενών μαθητών.

Καλούμε  την Κυβέρνηση να σταματήσει να εξάγει στο εξωτερικό την εγχώρια καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία και να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση και πλήρη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού».

 

Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.