Log in
updated 4:45 PM UTC, Nov 19, 2019
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Στη Μάλτα με αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Θόδωρος Ζαγοράκης

Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, Βαλέτα, επισκέφτηκε ως μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης. 

Η επίσημη αντιπροσωπεία στη Μάλτα, πλαισιώθηκε επίσης από την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας κυρία Petra Kammerevert, την επικεφαλής της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κυρία  Silvia Costa, την κυρία Teresa Gimenez Barbat από την ομάδα των Φιλελευθέρων και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής κ. Francis Zammit Dimech. 

Κατά την επίσκεψή τους στη Μάλτα, οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους στόχους του οργανισμού Valetta 2018, καθώς και για τις δράσεις που εξελίσσονται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Στα πλαίσια των εργασιών της αποστολής, η επίσημη αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Τοπικής Διακυβέρνησης κ. Owen Bonnici, τον Δήμαρχο της Βαλέτας κ. Alexei Dingli, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Μάλτας κ. Alfred J Vella, καθώς και τον επικεφαλής του οργανισμού Valletta 2018 Foundation κ.  Jason Micallef. 

Κατά την διάρκεια της  επίσκεψης  ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε: «Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην Ελλάδα και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Η πρώτη ήταν η Αθήνα, ακολούθησε η Θεσσαλονίκη, πιο πρόσφατα η Πάτρα και το 2021 θα φιλοξενήσουμε τον θεσμό στην Ελευσίνα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Μάλτα, μια χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών στην ιστορία της Μεσογείου».

Παράλληλα με τις δράσεις της αντιπροσωπείας, ο κ. Ζαγοράκης ως γενικός γραμματέας της διακομματικής ομάδας για τον αθλητισμό επισκέφτηκε ποδοσφαιρικό camp με επίλεκτους μαθητές των σχολείων της Βαλέτας. Κατά την συνάντηση του με τους μαθητές μοιράστηκε χρήσιμες εμπειρίες από την αθλητική του πορεία και επεσήμανε την σημαντική προσφορά του αθλητισμού στον άνθρωπο και την κοινωνία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε κινδύνους όπως το ντόπινγκ που θα πρέπει κάθε αθλητής να αποφύγει και υπογράμμισε:  «Στο ποδόσφαιρο θα μάθετε να είστε πειθαρχημένοι, να λειτουργείτε οργανωμένα και ομαδικά. Συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει, χρειάζεται ταλέντο αλλά κυρίως σκληρή, πολύ σκληρή δουλειά. Να είστε βέβαιοι πως την προσπάθεια αυτή δεν αντικαθιστά καμία ουσία. Θα πρέπει να είστε μακριά από το ντόπινγκ, από κάθε ουσία που μόνο κακό κάνει στην υγεία σας, την ίδια σας την ζωή. Δεν είναι αυτοσκοπός να γίνεται επαγγελματίες. Από τον αθλητισμό θα κερδίσετε ως άνθρωποι, μέσα από την σωματική άσκηση, από τα θετικά στοιχεία για τον χαρακτήρα σας και φυσικά θα κάνετε φίλους για μια ζωή».

 

Σε Σύμη και Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου στη Σύμη και τη Ρόδο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

 

Το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια της πιο πλούσιας Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή δημοσίευμα του Τύπου σύμφωνα με το οποίο το Κράτος πληρώνει ενοίκιο 12.000 ευρώ το χρόνο για το σπίτι της εξωκοινοβουλευτικής αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Πλήρης Δήλωση

«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!

Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.

Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.

Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».