Log in
updated 9:55 AM UTC, Jun 5, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην κλείνουν τα μάτια στις σύγχρονες μορφές εμπορίας ανθρώπων

Στη διαπίστωση ότι το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα αποτελεσματικά σε επίπεδο Ε.Ε., παρά την εξέλιξη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατέληξε η  ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, σε συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική εξάλειψης του φαινομένου και τον εντοπισμό πιθανών επιπλέον δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση, που διεξήχθη στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της Ευρωπαίας συντονίστριας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, κυρίας Μύριας Βασιλειάδου.  

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή πληροφοριών σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας ειδικά την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών των υπηρεσιών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στα κράτη μέλη, δεδομένου ότι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που τροφοδοτεί τις εγκληματικές οργανώσεις εμπορίας ανθρώπων λαμβάνει χώρα κυρίως μέσω του διαδικτύου. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε επίσης στη σύνδεση του φαινομένου της μετανάστευσης με την άνθιση των δικτύων εμπορίας ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι η εμπορία με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση δεν έχει έμφυλα χαρακτηριστικά, αν και τα θύματα στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι γυναίκες. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ : 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Το θέμα που μας απασχολεί σήμερα, μας έχει ευαισθητοποιήσει σε πάρα πολλές συζητήσεις. Όμως, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου θα λέγαμε ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής αποτελεσματικά. Και τούτο, διότι αυξάνεται το φαινόμενο και εμείς ακόμα είμαστε βήματα πίσω. Η Οδηγία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε ως εσωτερικό δίκαιο των κρατών μελών απαιτεί σε πρώτη φάση εναρμόνιση των νομοθεσιών των κρατών μελών, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται το ζήτημα ενιαία. Βέβαια αυτό εντάσσεται στην κατασταλτική αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Η προληπτική δράση, που πολύ σωστά έδωσε έμφαση η κυρία Βασιλειάδου, έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι οργανωμένα τα κράτη μέλη στις υπηρεσίες τους, στην ανταλλαγή πληροφοριών σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών καθώς και στο συντονισμό των προσπαθειών που εμπλουτίζουν τις υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Διότι όλοι ξέρουμε, ότι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που τροφοδοτεί αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις, κυρίως και πρωτίστως, γίνεται μέσα από το διαδίκτυο.  

Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητη μία ευρωπαϊκή καμπάνια, που θα ενημερώνει για την έκταση του φαινομένου στα κράτη μέλη αλλά νομίζω ότι επίσης πρέπει να δώσουμε έμφαση στη συνεργασία των κρατών μελών με τις τρίτες χώρες, διότι έχουμε στο πλαίσιο της μετανάστευσης και του προσφυγικού πολλά θύματα του trafficking.

Θα ήθελα επίσης να διακρίνω την εμπορία με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες, αλλά είναι και αγόρια, διότι γνωρίζουμε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση δεν έχει έμφυλα χαρακτηριστικά. Σε  κάθε περίπτωση, η συνεργασία και ο συντονισμός των κυβερνήσεων των κρατών μελών, των ειδικών υπηρεσιών καθώς και η δική μας συμβολή στην εξέλιξη του σχετικού νομοθετικού πλαισίου είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο αυτό.  

Ευχαριστώ πολύ».

 

Δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Έχουμε συνηθίσει τον κ. Τσίπρα να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει, αλλά χθες ξεπέρασε και τον εαυτό του. 

Δεσμεύθηκε για την κατασκευή φράγματος στα Φιλιατρά το οποίο υπάρχει ήδη από το 2015 και έχει εγκαινιάσει η Νέα Δημοκρατία. 

Και μια λεκτική παρατήρηση επειδή μίλησε περί ευθιξίας. 

Δεν είναι εύθικτοι οι δύο εκατομμυριούχοι Υπουργοί του που εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν, όταν έγινε γνωστό ότι ζήτησαν και πήραν 23.000 ευρώ ως επίδομα ενοικίου. 

Είναι απλά ξεδιάντροποι».

 

Δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τους χθεσινούς βανδαλισμούς σε καταστήματα της Ερμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σκανδαλώδης ανοχή της Κυβέρνησης στις έκνομες πράξεις προστατευόμενων συλλογικοτήτων έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών»

Πλήρης Δήλωση

«Οι προστατευόμενες συλλογικότητες του κ. Τόσκα, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση: Την καταστροφή καταστημάτων. Αυτή τη φορά χτύπησαν στον εμπορικότερο δρόμο της χώρας. Η σκανδαλώδης ανοχή της Kυβέρνησης στις έκνομες πράξεις τους έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με κρούσματα εντεινόμενης βίας, όπως η ρίψη χειροβομβίδας εναντίον Αστυνομικού Τμήματος, η έκρηξη με γκαζάκια σε τηλεοπτικό σταθμό και στην επιχείρηση της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η συνεχιζόμενη επαναστατική γυμναστική στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Και φυσικά ο απολύτως ασύδοτος Ρουβίκωνας συνεχίζει τις  καταδρομικές επιθέσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ εξακολουθεί να αδιαφορεί για το πρόβλημα της ασφάλειας, επιλέγοντας να διατηρεί τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο. Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια. Οι πολίτες, όμως, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί. Απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας».

 

Σε Αλίαρτο και Δίστομο αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 1 Μαρτίου, την Αλίαρτο και το Δίστομο.

Στην Αλίαρτο, θα επισκεφθεί μονάδα παραγωγής προϊόντων ντομάτας. 

Στο Δίστομο, θα επισκεφθεί το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.

 

Δήλωση του Κώστα Καραμανλή

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο Φεβρουάριος πέρασε, οι μπάρες έχουν κλείσει σε 6 μόνο σταθμούς, και οι παλινωδίες με το ηλεκτρονικό εισιτήριο συνεχίζονται».

Πλήρης Δήλωση

«Μετά την κατακραυγή για την προχειρότητα και τα προβλήματα που προκάλεσε ο τρόπος εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έκλειναν οι μπάρες στο μετρό και το σύστημα θα λειτουργούσε κανονικά.

Ο Φεβρουάριος πέρασε, οι μπάρες έχουν κλείσει σε 6 μόνο σταθμούς, και οι παλινωδίες με το ηλεκτρονικό εισιτήριο συνεχίζονται

Η Κυβέρνηση αδυνατεί να φέρει εις πέρας ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί τους πολίτες και να ζημιώνει τη δημόσια περιουσία».

 

Στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών θα μιλήσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, αύριο Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 20:15, στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (Delphi Economic Forum).

 

Δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του. Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».