Log in
updated 5:34 PM UTC, Mar 25, 2019
Ροή ειδήσεων :

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσεγμένες δεσμεύσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη στην Ξάνθη

Την πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ύστερα από πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Δ. Σώματος Στρατού, τον Δήμαρχο Μύκης και τον Δήμαρχο Ξάνθης ενώ το βράδυ πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη προκαλώντας το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που από νωρίς είχε κατακλείσει την αίθουσα.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για εξαπάτηση των πολιτών, ο κ. Χατζηδάκης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα της γαλάζιας παράταξης στην οικονομία, την παιδεία, την ανάπτυξη, την υγεία, τον πρωτογενή τομέα καθώς και στα εργασιακά θέματα.

Πολλές φορές επεσήμανε πως η ΝΔ δε θα υποσχεθεί πράγματα τα οποία δε θα μπορεί να εφαρμόσει αφού στόχος της όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν είναι απλά να κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά να αλλάξει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η πατρίδα.

Εξέφρασε την άποψη πως η αντίστροφη μέτρηση για τη σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει και πως ο επόμενος Πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ως προς την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τους πολίτες της, δεσμεύτηκε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση ορισμένων φόρων σε ορίζοντα διετίας χωρίς να υπάρχει διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά από εκεί και πέρα για επιπλέον μειώσεις και ελαφρύνσεις θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους Θεσμούς.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τους δυο Έλληνες φαντάρους τόνισε πως θα πρέπει πρώτα η ίδια η κυβέρνηση να αποφασίσει πως θα το αντιμετωπίσει αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, ο μεν Αλέξης Τσίπρας το χαρακτηρίζει ως ένα συνηθισμένο περιστατικό ενώ ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για ομηρία. «Δυο κυβερνήσεις στη συσκευασία της μιας έχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά τη θέση της ΝΔ για καλές σχέσεις με τους γείτονες υπό την προϋπόθεση πως η μια χώρα θα σέβεται την άλλη.

Σχετικά με τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως αυτή θα είναι η κρισιμότερη μάχη αφού από αυτές θα εξαρτηθεί το μέλλον της πατρίδας μας ζητώντας από τους Έλληνες μια καθαρή εντολή στη ΝΔ.

Όπως ήταν φυσικό ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης κάνοντας λόγο για ισονομία και ισοπολιτεία επισημαίνοντας πως για όλα αυτά έχει αφήσει την καλύτερη παρακαταθήκη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ  ο οποίος μάλιστα έκανε και μια σύντομη ανάλυση του προγράμματος της περιφέρειας για την ανάπτυξη της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης καθώς και ο Δήμαρχος Ξάνθης με τους δυο τελευταίους να αναφέρονται κυρίως στην παράταξη και στα όσα εκείνη ως η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τόσο για τη Θράκη όσο και ολόκληρη τη χώρα.  

Νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της οποίας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σε ερώτημα της XANTHINET αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ  με άλλες πολιτικές δυνάμεις στην περίπτωση που η γαλάζια παράταξη δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίσει πως ακόμα και με αυτοδύναμη κυβέρνηση, η ΝΔ θα επιδιώξει τη συνεργασία με τα άλλα κόμματα ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας.  

Σχετικά με την ανανέωση της παράταξης ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε πως αυτός είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ωστόσο πως εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει τον Πρόεδρο της ΝΔ είναι η ποιοτική ανανέωση.

Στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ τέθηκε επίσης το ζήτημα της ανάγκης για κάποια φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων της Θράκης με δεδομένο πως οι γειτονικές χώρες έχουν πολύ χαμηλότερη φορολογία με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας άνισος ανταγωνισμός. Απαντώντας στο αίτημα – ερώτημα αυτό ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δε θέλει να εξαγγείλει πράγματα τα οποία δε θα μπορεί να υλοποιήσει.

Ως προς την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού δικές της υπογραφές δεσμεύουν τη χώρα για πολλά ακόμα χρόνια. «Δεν έχουμε μαγικές λύσεις ώστε τα πράγματα να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη» είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως η ΝΔ όντας η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει ίση αντιμετώπιση της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες κατάφεραν να βγουν από το μνημόνιο. «Πολιτικές που εφαρμόστηκαν και πέτυχαν σε άλλες χώρες γιατί να μην πετύχουν και στην Ελλάδα;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Να σημειώσουμε πως το παρόν στην ομιλία έδωσαν σχεδόν όλα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ αλλά και εκατοντάδες Ξανθιώτες ενώ λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με θέμα «αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ρεπορτάζ Σ. Καραχότζα