Log in
updated 12:28 PM UTC, Jul 5, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσα συμβαίνουν πλέον στην Ε.Ρ.Τ. θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στιγνής κομματικής προπαγάνδας. Η Κυβέρνηση που εδώ και 6 μήνες επεξεργάζεται εν κρυπτώ ένα νέο οργανόγραμμα για τη Δημόσια Τηλεόραση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να έχει απέναντί της ακόμη και τους εργαζομένους που επαναπροσέλαβε, οι οποίοι την καταγγέλλουν για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους.

Προφανώς δεν μας εκπλήσσει η επιλογή της να μην ζητήσει τη γνώμη κανενός, πόσο μάλλον των δημοσιογραφικών ενώσεων ή και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι εξόφθαλμο εδώ και καιρό ακόμη και στους ελάχιστους εναπομείναντες τηλεθεατές της Ε.Ρ.Τ. ότι η Κυβέρνηση την αντιμετωπίζει ως βιλαέτι της Κουμουνδούρου, αδυνατώντας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ δημόσιας και κομματικής τηλεόρασης.  Το νέο οργανόγραμμα -το οποίο ενέκρινε πάραυτα το διορισμένο Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ.- νομιμοποιεί μάλιστα την προπαγάνδα καθώς αναθέτει σε ένα εντεταλμένο από την Κυβέρνηση σύμβουλο, τον έλεγχο ακόμη και του τμήματος των δημοσιογράφων στο οποίο εδόθη ο τίτλος Newsroom (sic).

H Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να επαναφέρει σύντομα στην Ε.Ρ.Τ. μια άγνωστη λέξη στο ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται πολυφωνία. Μέχρι τότε ας συνεχίσει η Κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να προπαγανδίζει μόνη της τον αυταρχισμό της».          

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία -εφόσον αυτή οριστικοποιηθεί- είναι μια θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά για τις πτυχές αυτής της συμφωνίας, καθώς υπάρχουν τέσσερα εύλογα ερωτήματα:

  1. Ποιοι είναι οι οικονομικοί όροι αυτής της συμφωνίας και για πόσα χρόνια θα γίνει η εκμίσθωση των φρεγατών;
  2. Γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων;
  3. Είναι ή δεν είναι αρμόδιος για μια τόσο σημαντική συμφωνία ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και γιατί επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη;
  4. Τελευταίο και σημαντικότερο: Tι άλλαξε, άραγε, από το 2013, όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλλε (*) μια ανάλογη πρόταση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι “υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες” και χαρακτηρίζοντας τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες “ακατάλληλες” για το Αιγαίο;

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι, για τόσο σημαντικά θέματα, πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής».

* Παραθέτουμε την απάντηση που είχε δώσει για την αντίστοιχη συμφωνία που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία το 2013 ο κ. Αλ. Τσίπρας (Δ.Ε.Θ. 16/9/2013)

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα.  Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο. Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο { ...}  θα πρέπει να προσανατολιστούμε όχι σε τέτοιου είδους εξοπλισμούς που συνήθως κρύβουν από πίσω τους πολιτικές σκοπιμότητες και μίζες, αλλά να προσανατολιστούμε σε μια αξιόπιστη ελληνική αμυντική βιομηχανία».

 

Στα Μέγαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περιοδεύσει αύριο Σάββατο 21 Απριλίου, στα Μέγαρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων ενώ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κατοίκους της πόλης των Μεγάρων.

 

Δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη και την Πάτρα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οι εικόνες ντροπής σε Θεσσαλονίκη,  Μυτιλήνη και  Πάτρα,  με τα κεντρικά σημεία των τριών πόλεων να έχουν μετατραπεί σε hot-spots, καταδεικνύουν την απουσία οποιουδήποτε συγκροτημένου σχεδίου προετοιμασίας της χώρας απέναντι στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Πλήρης Δήλωση

«Οι εικόνες ντροπής σε Θεσσαλονίκη,  Μυτιλήνη και  Πάτρα,  με τα κεντρικά σημεία των τριών πόλεων να έχουν μετατραπεί σε hot-spots, καταδεικνύουν την απουσία οποιουδήποτε συγκροτημένου σχεδίου προετοιμασίας της χώρας απέναντι στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Παράλληλα, η κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στις εκκλήσεις των δημοτικών αρχών για αποκατάσταση του νόμου και της τάξης καθιστά τις τοπικές κοινωνίες ομήρους των διαθέσεων των παραβατικών μεταναστών και αποδεικνύουν πως η ασφάλεια  των πολιτών και ιδιαίτερα των ακριτών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

Σήμερα, οι πολίτες σε ολη τη χώρα βιώνουν, πλέον, στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες της αδυναμίας της Κυβέρνησης να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τα εθνικά σύνορα και να εφαρμόσει κατά γράμμα την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, που προβλέπει την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

Και όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την διάρκεια της οποίας οι ροές μεταναστών σημειώνουν πάντοτε απότομη άνοδο

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να λάβει, πριν να είναι πολύ αργά, όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να θωρακίσει τη χώρα και να αποτρέψει ένα νέο Μεταναστευτικό».

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

 

Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτώναπό την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

Α. Η χρηματοδότηση τελειώνει, οι δεσμεύσεις παραμένουν

Β. Για την τελευταία δημοσκόπηση

Γ. Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”

Δ. Για το αναπτυξιακό σχέδιο

Ε. Για τα εθνικά θέματα

ΣΤ. Για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ζ. Για Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Επιτροπή Θεσμών

Η. Για το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Θ. Για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ

Α. Η χρηματοδότηση τελειώνει, οι δεσμεύσεις παραμένουν

Το μίγμα πολιτικής, που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που εξουθενώνει κάθε μέρα τους φορολογούμενους, φέρει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Δεν έχει καμία σημασία αν το πρόγραμμα τυπικά λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο. Η χρηματοδότηση τελειώνει, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν, για μείωση των συντάξεων, για μείωση του αφορολογήτου. Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις παραμένουν.

Δεν έχει καμία σημασία αν το Πρόγραμμα τυπικά τελειώσει τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Έχει σημασία για όλους τους πολίτες ότι παραμένουν οι δεσμεύσεις που έλαβε αυτή η Κυβέρνηση και μάλιστα έξω από τα όρια της εντολής που έχει. Από εκεί και πέρα αν θέλετε και μία εκτίμηση για την ουσία, για ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, που είναι η υπερφορολόγηση, σας διαβάζω τη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, του κ. Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος είπε ότι οι ελαφρύνσεις των φορολογικών βαρών θα μετατεθούν για τη διετία 2020 – 2021. Είναι λοιπόν προφανές, ότι είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η υπερφορολόγηση.

Β. Για την τελευταία δημοσκόπηση

Στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διψήφιο ποσοστό. Αλλά επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με τις δημοσκοπήσεις. Να ασχοληθώ και να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο Μέσα φιλοξενούν δημοσκοπήσεις. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Επιμένουμε, λοιπόν, να ρωτάμε την Κυβέρνηση γιατί δεν ελέγχει τον διαδικτυακό τζόγο, όταν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί είναι πλέον και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Γ. Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, που διατείνεται ότι υποστηρίζει την Παράταξη, δεν είναι τίποτε άλλο από τον Δούρειο Ίππο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκδότες της τρώνε τα βράδια με Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γνωρίζουν τον ρόλο της συγκεκριμένης εφημερίδας, που δεν αποτυπώνει τίποτε άλλο από τις επιθυμίες της Κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδό της.

Δ. Για το αναπτυξιακό σχέδιο

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα. Το πρόγραμμα που η Κυβέρνηση αυτή εμφανίζει ως αναπτυξιακό δεν μας δεσμεύει. Η τοποθέτησή του ήταν σαφής. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του στη συνέντευξη στην Ένωση Ανταποκριτών του Ξένου Τύπου.

Ε. Για τα εθνικά θέματα

Είναι προφανές ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία σε αυτό το πεδίο. Και είναι απαραίτητο η Ελλάδα να στέλνει ένα στιβαρό και σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Νομίζω ότι επείγει να υπάρξει ένας κυβερνητικός συντονισμός, ώστε τουλάχιστον τα διάφορα κέντρα να περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά.

ΣΤ. Για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν είναι η ώρα για τέτοια συζήτηση. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση και στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ζ. Για Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Επιτροπή Θεσμών

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταρχήν, χθες στη Βουλή, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Και επιχειρείται σαφώς ο περιορισμός του δικαιώματος της μειοψηφίας. Ο περιορισμός του δικαιώματος της μειοψηφίας, να ζητήσει να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα ενώπιον της Επιτροπής. Όλοι, όμως, έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Γίνεται μια επίμονη προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης να καλύψει τον κ. Καμμένο. Αργά ή γρήγορα, όμως, οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Η. Για το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλάζει, κατά την Κυβέρνηση, γιατί δεν θα πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, για να μη θολώνει το μήνυμα. Το ερώτημα από τη Νέα Δημοκρατία παραμένει: Τι διαφορετικό ισχύει για τις εθνικές εκλογές και αν τότε δεν θολώνει το αυτοδιοικητικό μήνυμα. Βεβαίως εκείνο που η Νέα Δημοκρατία στέλνει ως μήνυμα είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια με την Αυτοδιοίκηση. Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα. Με τον εκλογικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη δύναμη. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για παιχνίδια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θ. Για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ

Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο σε σχέση με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της Δ.Ε.Η. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που αυξάνει τις επενδύσεις, δίνει δουλειές και τελικά προσφέρει χαμηλότερες τιμές ρεύματος στους καταναλωτές. Η Κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που ανέλαβε από τους πιστωτές, επιχειρεί πρόχειρη ιδιωτικοποίηση χωρίς ανάλυση κόστους – οφέλους, συγκεκριμένων μονάδων της Δ.Ε.Η.. Και είναι εκείνη η ίδια Κυβέρνηση που στηρίζεται στους ανθρώπους που διέκοψαν την πορεία της αποκρατικοποίησης της μικρής Δ.Ε.Η. για να φτιάξουν τώρα την κουτσή Δ.Ε.Η. και να οδηγήσουν τελικά τη Δ.Ε.Η. σε κατάρρευση. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν την επιλογή.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 21:27