Log in
updated 7:28 PM UTC, Feb 25, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επί μία εβδομάδα κατάρρευση του κλειστού υπηρεσιακού συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του ΥΠ.ΕΞ. -εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις- είναι σύμπτωμα παρακμής.

Η πολυήμερη αδυναμία επικοινωνίας, τόσο εντός του Υπουργείου όσο και με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, τα υπουργεία και τις διπλωματικές υπηρεσίες των άλλων κρατών και τους Διεθνείς Οργανισμούς, δημιούργησε μια τραγελαφική και χαοτική κατάσταση που έπληξε τη διεθνή εικόνα και το κύρος της χώρας. Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, η κακοδιοίκηση και υποβάθμιση του πολύ κρίσιμου αυτού Υπουργείου επί ημερών "ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΡΑΤΤΩ".

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιδρά αρνητικά όχι μόνο στο προσωπικό και τα στελέχη του Υπουργείου αλλά επεκτείνεται και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, σε εποχή μεγάλων προκλήσεων. Η αυταρχική νοοτροπία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας και η πρωτοφανής κακοδιοίκηση οδηγούν το Υπουργείο Εξωτερικών σε σταδιακή απαξίωση και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί άμεσα η Kυβέρνηση γιατί αποβαίνει σε βάρος της Xώρας».

 

Στην εκδήλωση «Ελπίδος 2030 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα, Κυριακή 22 Απριλίου, στην Πλατεία Βικτωρίας, την εκδήλωση «Ελπίδος 2030» όπου οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη, παρουσίασαν στα περίπτερα τους το έργο τους για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων και την προώθηση της Δικαιοσύνης και  της ανάπτυξης  διεθνώς.  Πρόκειται για πρωτοβουλία του World Human Forum στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 25, οργανώσεις και φορείς. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η «ActionAid» μαζί με το «Victoria Square Project» και την «Ελληνική Πλατφόρμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ο  κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εθελοντές που στηρίζουν τις δράσεις για την επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ  παρακολούθησε και την υπαίθρια συναυλία της πολιτισμικής χορωδίας «Πολυφώνικα». Επίσης, επισκέφθηκε και την έκθεση «Πλανήτης 2030» που δημιούργησε η «ActionAid HELLAS» μαζί με 40.000 μαθητές από όλη τη χώρα.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη μου χαρά που σήμερα επισκέπτομαι αυτή την πολύ όμορφη κοινωνική δράση η οποία κινητοποιεί παραπάνω από 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις για να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Δεκαεφτά στόχοι οι οποίοι έρχονται και μας θυμίζουν, ότι 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά σε ένα πλανήτη. Έχουμε μόνο μία γη. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια θεματολογία που μας αφορά όλους. Είτε μιλάμε για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε μιλάμε για την κοινωνική Δικαιοσύνη, είτε μιλάμε για την ισότητα των φύλων, είτε μιλάμε για την προστασία των θαλασσών μας. Στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης συμπυκνώνεται μια πολιτική για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό τον πλανήτη.

Εύχομαι, πραγματικά, οι δράσεις αυτές να βρουν αντίκρισμα και στις δημόσιες πολιτικές. Και χαίρομαι, ιδιαίτερα πως ως αποτέλεσμα της κρίσης, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα από κάτω προς τα πάνω, από την ίδια την κοινωνία των πολιτών, η οποία αντιλαμβάνεται ότι δεν αρκεί πια οι πολιτικοί, η πολιτική, η υψηλή πολιτική να λύσουν όλα τα προβλήματα. Χρειαζόμαστε την κινητοποίηση όλων των πολιτών, είτε ατομικά είτε μέσα από τις εξαιρετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που κάνουν τόσο καταπληκτική δουλειά σήμερα στην Πατρίδα μας και πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη Ερντογάν, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Τουρκία οφείλει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα.

Και ο Πρωθυπουργός με την Κυβέρνησή του να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η ασυγχώρητη προχειρότητα και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα».

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 22 Απρίλιος 2018 21:28