Log in
updated 12:03 PM UTC, Feb 28, 2020
Ροή ειδήσεων :

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Απόσπασμα από την τοποθέτηση της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Σπυράκη, για τον Φ.Π.Α. σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και την Άννα Μπουσδούκου
«Αν η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη σε αυτή την περίπτωση για το προσφυγικό , αυτή την στήριξη πρέπει η Κυβέρνηση να την ζητήσει και να συμβεί έμπρακτα. Αύριο, τριάντα του μηνός λήγει το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α. στα νησιά τα οποία έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το προσφυγικό στη Λέσβο, στη Κω στη Σάμο, στη Χίο, στη Λέρο. Εκεί λοιπόν πρέπει το καθεστώς του Φ.Π.Α. να παραταθεί. Και επειδή ο Φ.Π.Α. είναι και κοινοτικός πόρος, πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από την πλευρά των Ευρωπαίων. Είναι λοιπόν ανάγκη μέσα στο πακέτο συζήτησης που κάνει η Κυβέρνηση για το προσφυγικό να ζητήσει να διεκδικήσει και να πάρει. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ήδη τρεις φορές τροπολογία για τα νησιά και την διατήρηση του χαμηλού Φ.Π.Α., επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να δεχτούν έμπρακτη βοήθεια».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί αναστολής της αύξησης των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα πως όταν η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις της Ν.Δ. αντί να την… αντιπολιτεύεται, μπορούν να προκύψουν και θετικά αποτελέσματα για την χώρα. Η Ν.Δ. χαιρετίζει την αναστολή της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, κάτι που είχε προτείνει τρεις φορές με τροπολογία στη Βουλή και είχε απορρίψει η κυβέρνηση.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας αντί να κατασκευάζει εχθρούς ή να αναζητά συνενόχους για το Σκοπιανό, ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ζάεφ απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».

Με την Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με την Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Kathleen Kavalec, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.
Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα περιφερειακής συνεργασίας και ασφαλείας, όπως και η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης σύγχρονων απειλών όπως η διαδικτυακή και διεθνής τρομοκρατία.
Τέλος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. G. Pyatt που συνόδευε την κ. Kavalec, ενημέρωσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προετοιμασίες της αμερικανικής συμμετοχής στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία».
Πλήρης Δήλωση
«Το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.
Και αυτό διότι προσβλέπει στην βέλτιστη και πλήρη υλοποίηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, κάτι που έχουμε μετ’ επιτάσεως υπογραμμίσει σε ανύποπτο χρόνο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία”.
Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το σημείο του κειμένου που αναφέρεται στη δημιουργία -έστω και σε εθελοντική βάση- ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών. Η κυβερνητική επιλογή να δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να παρερμηνευθεί οδηγώντας στην αύξηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Ήδη άλλωστε μελετάται η ίδρυση νέου hot-spot στη Σάμο.
Τέλος, η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα διασφαλίζοντας την αποτελεσματική επιτήρηση των εθνικών συνόρων. Σε αντίθετη περίπτωση, βάσει της καθολικής απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων, όσοι μετανάστες φεύγουν παρανόμως από τη χώρα μας, θα επιστρέφονται άμεσα πίσω σ’ αυτήν. Επομένως, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική η ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος και η επιβολή της τάξης σε όσα κέντρα παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Φαινόμενα βίας και ανομίας, όπως αυτά στην Πάτρα, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ανεκτά».

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή τις ανεπαρκείς απαντήσεις της κ. Γεροβασίλη στην Επίκαιρη Επερώτηση της Ν.Δ. για το ζήτημα των φωτογραφικών προκηρύξεων για τις θέσεις Γραμματέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά τη σημερινή συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των Γενικών Γραμματέων, η κυβέρνηση δια της αρμόδιας Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις αλλά επέδειξε και πρωτοφανή περιφρόνηση προς την κορυφαία αυτή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να απαντήσει επί των ερωτημάτων μας τόσο για τις ίδιες τις προκηρύξεις όσο και για την αποδεδειγμένη αποστολή των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων σε τέσσερις Υπουργούς. Ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναπροκήρυξη 22 θέσεων, αφού αποδεικνύεται επίσημα πια ότι η διαδικασία έχει διαβληθεί και δημιουργεί ακυρωτέες πράξεις, επιμένει να διορίσει στις θέσεις αυτές τους ήδη προεπιλεγέντες κομματικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τα σημερινά λεγόμενα της κ. Υπουργού: η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει την απαράδεκτη και αναξιοκρατική αυτή διαδικασία -η οποία άλλωστε έχει ήδη απαξιωθεί ηθικά και νομικά- και ως αυριανή Κυβέρνηση της χώρας θα ακυρώσει όποιον διορισμό γίνει μέσω αυτής».

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση που σε έξι μήνες ετοιμάζεται να κόψει για μια ακόμη φορά τις συντάξεις, βρήκε και τον κατάλληλο άνθρωπο για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Ο νέος διοικητής, διόρισε ως νομικό του σύμβουλο τον κ. Παναγιώτη Καραπούλια ο οποίος, όπως αποδεικνύεται, ανήκει στο κίνημα “Δεν πληρώνω”.
Είναι δε απίστευτο και σε ποιον χρωστούσε 100.000 ευρώ ο κ. Καραπούλιας. Όσο και να φαίνεται αδιανόητο χρωστούσε και χρωστά αυτό το ποσό στον ΕΦΚΑ.
Εύγε στην κυβέρνηση για τις επιλογές της».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 21:37